QUOTE(Avijacija @ 2014 06 23, 15:48)
dar klausimas mergaitės. Na jei per sezoną pomidorus paliejus bent 6-8 kartus raugintom dilgėlėm juos dar galima valgyt? ar nekenktų tokia dozė azoto jau sveikatai? nes pasirodo dilgėlėmis laistymą naudoja ne kaip trąšą o kaip turklių atbaidymo būdą. Tai tik šast šlakelį ten, šlakelį kitur
nes šeimoje dar nėščia moteriškė yra. Tai kažkaip aš įspėjau pasidomėti....... gal kas susidūrę daugiau chemijoj raukiat nei aš? kokie tie parametrai turi būt ir t.t.

Nieko nežinosi, kol neišmėginsi pirmo derliaus. Sakyčiau kaip laistei, taip laistyk, bet kai atsiras pirma proga, t.y. prinoks pirmi pomidorai iš karto pamatuot nitratų kiekį. Palygink su normom ir palygink su keliais pirktais pomikų pavyzdėliais ir matysi. jeigu atitinka normą arba nedaug viršija - valgyk drąsiai. Jeigu ženkliai per daug virš normos, tai kitą kartą tiek nelaistyk.
Dėl nitratų tai man labai aktuali tema, nes pas mumis geriamam vandeny labai daug jų yra. Kelis metus filtravom, bet filtruotas vanduo rūgštinis - nuo to irgi sveikatos problemos. Tai gydytoja sakė, kad sveiki inkstai paprastai be problemų tuos nitratus pašalina ir visvien geriau gert su nitratais nefiltruotą.... Vienok aišku stebėti ir kontroliuoti situaciją reikia...