Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų gerbėjos

QUOTE(Marmaledas @ 2014 06 23, 18:09)
nius, nurinkau naujus kokius  9 naujus lapus ir corazon  verysad.gif vakar neįspanginau kotelio. Kažin ar mulčių palikt dar vis? kažkaip įtartina, gal jame gali sporos slėptis  g.gif  jau nebesumastau ką daryt, nupurškiau , nuploviau, praktiškai, augalus, tikiuosi geriausio, bet bus kaip bus.kažin pasėjus naujai kad ir miniukų kokių šiemet jau nieko nesulaukčiau  g.gif

as tavo vietoje ta mulciu jau buciau isnesusi turbut g.gif Nuvaryk dar siltnamio konstrukcijas su fungicidu g.gif
Atsakyti
Bordo kartais naudoju. Šiemet nespėjau, o dabar vis lyja kaip tyčia. Jeigu aktualu - receptas (aš dalinu iš 3, man kapkanka mažesnės porcijos), atsiprašau, kalba netaisyta

BORDO skysčio paruošimas
BORDO skysčio paruošimas augalų purškimui: 10l 1 BORDO skysčio paruošti reikia 100 gr. vario sulfato ištirpinti nedideliame kiekyje vandens (iki 50C), po to pripilti šalto vandens iki 9l. Kitame inde 150 gr. kalkių užgesinti nedideliu kiekiu vandens iki 1l. Į paruoštą kalkių skiedinį, plona srovele, maišant, supilti vario sulfato tirpalą. SVARBU - NERUOŠTI TIRPALO METALINIUOSE INDUOSE , NEGALIMA SUMAIŠYTUS KONCENTRUOTUS VARIO SULFATO IR KALKIŲ SKIEDINIO TIRPALUS SKIESTI SU VANDENIU, NEGALIMA PILTI KALKIŲ SKIEDINIO Į VARIO SULFATO TIRPALĄ.
Bordo tirpalo kokybę būtina tikrinti: geriausia su geležies gabaliuku (paprasta, švari vinis) – pamerkta į Bordo skystį turi nepakisti. Jei tirpalas neteisingai padarytas po 5-10 min ant metalo atsiranda rusvos vario apnašos.
Norint tirpalą išgelbėti reikia pridėti kalkių.
Naudoti šviežiai pagamintą......tą pačią dieną, geriausiai neužilgo.....
Saugos reikalavimai: Saugoti nuo vaikų. Neruošti tirpalo šalia vandens telkinių.
Purškiama iki 4-ių kartų per sezoną, pradėti po2-3 savaičių nuo pasodinimo. 10-20 dienų iki valgymo nepurkšti, galima nuplovus valgyti ( jei buvo purkšta, dar ir po poros savaičių gali matytis apnašėlės).
Atsakyti
Keli burbuliukai smile.gif , oi, tik neatseku dabar kas čia tokie, kol nepradės sirpti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juračiuks: 23 birželio 2014 - 22:06
QUOTE(Juračiuks @ 2014 06 23, 22:05)
Keli burbuliukai  smile.gif

ech, gražu wub.gif
aš corazon nulaužus įmerkiau vandenin- gal visgi teks paragaut bent, nes bumbuliukų tai yra, o kotas tik ties žeme pažeistas buvo- aš viršūnę pasilikau, tarpinį metrą išmetus, nupurškiau- a vdrug.. ( suvalkietė gi blush2.gif )
ryt eisiu mulčą temt lauk, tegu neša tie gandrai viską ir susikiša kur jiems reikia ( pas mane lauke gandras vis vagia mulčą doh.gif )
tiesa, polkutės kiba geltonuoja, ta prasme noksta jau,ir rybka kažkokia kitokia darosi ( raudona ji ar kokia turi būt g.gif - ko tikėtis?)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marmaledas: 23 birželio 2014 - 22:12
Pasimečiau su chemija... Sos... Mano pomidorai, tfu tfu dar gražūs, noriu juos ir laukinukus bei bulves profilaktiškai nupurkšti. Šiandie nusipirkau Revus, bet kaimynė atnešė Acrobat plus. Tipo profesionalus. Interne rašo, kad skirta bulvėm ir svogūnam. O tai pomidorams netinka? Jei tinka, kas geriau ar revus ar acrobat?
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2014 06 23, 23:09)
ech, gražu  wub.gif
aš corazon nulaužus įmerkiau vandenin- gal visgi teks paragaut bent, nes bumbuliukų tai yra, o kotas tik ties žeme pažeistas buvo- aš viršūnę pasilikau, tarpinį metrą išmetus, nupurškiau- a vdrug.. ( suvalkietė gi  blush2.gif )
ryt eisiu mulčą temt lauk, tegu neša tie gandrai viską ir susikiša kur jiems reikia ( pas mane lauke gandras vis vagia mulčą  doh.gif )
tiesa, polkutės kiba geltonuoja, ta prasme noksta jau,ir rybka kažkokia kitokia darosi ( raudona ji ar kokia turi būt  g.gif - ko tikėtis?)

Aš nors ir ne suvalkietė, bet dideles pažastis nuskynus sukišau žemėn ax.gif , ale visos prigijo thumbup.gif .

O tą mulčą nešat lauk todėl, kad susirgo pomidorai g.gif , nes mano ir mulčiuotas šiltnamis, tai gal nereik g.gif
Atsakyti
Eikti sau, tuoj pomidorams siūsim kailinaičius... Galvojau, jig joninių bairis šiandien pusės minutės krušos burbuliukai, bet kažin ziko neužsnigo šiandien?
http://www.delfi.lt/...s.d?id=65115213
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2014 06 23, 22:16)

O tą mulčą nešat lauk todėl, kad susirgo pomidorai  g.gif , nes mano ir mulčiuotas šiltnamis,  tai gal nereik  g.gif

nu kaip ir taip- mielai palikčiau, bet kaip suprantu- maro sporos gali plisti per mulčą verysad.gif šiandien dar knygų perverčiau kalną, tai tipo ankstyvo maro priežastis gali būti vėsūs, šalti orai
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2014 06 23, 23:27)
nu kaip ir taip- mielai palikčiau, bet kaip suprantu- maro sporos gali plisti per mulčą  verysad.gif šiandien dar knygų perverčiau kalną, tai tipo ankstyvo maro priežastis gali būti vėsūs, šalti  orai

Aišku, na linkiu, kad pasveiktumėt 4u.gif
Atsakyti
ačiū, bandysim sveikt.
Pernai kirbėjo mintis, kad šiemet tai jau tik marui atsparius sėsiu, bet... tai gal kitam metui jau man tokių ir ieškotis pradėt g.gif
Atsakyti
Nelabai suprantu, kaip marą gali mulčius įtakoti g.gif ? Tiesiog neteko girdėt 4u.gif
Atsakyti
user posted image user posted image

Visus ir visas Janinas, Jonus, Džeines, Džonus ir visas pomidorienes su gražia paparčio žiedo švente user posted image
Atsakyti