QUOTE(adija5 @ 2014 06 13, 15:00)
Palade,o žinai su ta NPK 50 suma kokias trąšas,kad būtų natūralios kilmės ir pageidautina bechlorės

?Pomidorams skirtas .Bo universaliom aš nepasitikiu
gamintojai nededa tų elementų į natūralios kilmės organines trąšas, tik pakrapija dėl vaizdo. visos natūralios su labai mažu kiekiu, praktiškai be naudos, jei tikrai trūksta.
aš vienanares naudoju, pagal poreikį, dabar man prireikė magnio, o kai pradės nokti kalį dėsiu, nes azoto pakanka natūralaus.
Papildyta:
QUOTE(Amapatria @ 2014 06 13, 15:10)
mano manymu šiuo metu tinka naudoti trąšas toms,kurių pomikai dar tik žydėjimo,mezgimo ir nedidelių bumbuliukų stadijoj.....toliau aš palieku Viešpačiui elgtis ,kaip išmano...nes manau,kad pomikų skonis kinta nuo per didelio trąšų naudojimo....geriau mažiau ant krūmo,bet skanesnis burnoj....čia mano asmeninė nuomonė ir ....patirtis
trūkstant kalio pomidorai neskanūs, tik prieš kelias dienas kalbėjo merginos, kad buvo pilnas šiltnamis, o visi nevalgomi. ir kai kalio trūkumas pasirodo akivaizdžiai juodu galu, tai jau būna vėlu jo duoti, vis tiek nebepasisavins, tik naujai augantys.
Papildyta:
QUOTE(R&B @ 2014 06 13, 14:32)
Tai vadinas tiek dcm, tiek green OK trąšos nebetinka naudoti šiuo metu? - NPK nedidelis jų
(kaip MB sako "rašalas antrai klasei"
) Tai kų daryt, kuom tręšt? Gal kokį pvz kas mesteltų trąšų su didesniu NPK - nusišpierinčiau
jei nerodo jokių akivaizdžių trūkumų, tai galima laistyt, gal tik tiek ir tereikia balansui palaikyt, bet jei matosi, kad kažkas blogai, tai vienanarėmis pamaitint.