Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų gerbėjos

QUOTE(snaige123 @ 2014 06 13, 10:12)
malinovy slon
aukstis apie metra o pomidoru apie 30 suskaičiavau  smile.gif
user posted image

sveikos  4u.gif

OHO thumbup.gif thumbup.gif
Labai gražus krūmas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ginaja @ 2014 06 13, 09:07)
Labai gerai tirpinasi su karstu vandieniu.

su karstu vandeniu bijociau tirpinti, nes gi buna,kad prie aukstos temperaturos skyla tie elementai, jungiasi su kazkuo, nu vienzo-kad tik blogiau nebutu g.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 06 13, 09:57)
jei jau patręšit šitom, neskubėkit su kitom. Jei granulės neskirtos tirpinti, jos greičiausiai bus ilgai veikiančios.
Tirpios būna įvairios. Huminiu pagrindu skystos- Green OK, pvz. DCM lyg mačiau ir skystas, ne tik granules. Substral yra granulės, bet skirtos tirpinti.

4u.gif Dekui!
QUOTE(Paladė @ 2014 06 13, 09:59)
tręšti reikia pagal nurodytas normas, nes per mažai irgi yra blogai. būna parašyta, kiek įterpti į kv.m. Bet jei nuspręsit tirpint,  tai į tiek kv.m. ir supilt. Esu darius ir vienaip, ir kitais. Įterpus į žemę granules, jos net kelias savaites būna neištirpusios, tai jei reikia greito efekto, geriau tirpint. 
Ne visos trąšos būna tirpios, pvz. magnio sulfatas, kalio magnezija ir kt. vienanarės, kurių pradeda trūkti augant.
o tas pagrindines NPK, kaip jūs parodėt, tai pagal simpatijas galima rinktis. pasižiūriu į NPK skaičius, jei mažai, tai jauniems daigams, jei normaliai, tai dideliems. Nuotraukoj nesimato, ar tai spec. trąšos pomidorams, ar universalios. geriau spec. pomidorams.

Na tai iterpsiu i zeme.Pries nepilna savaite laisciau dilgyniu marmalu.Tai gal nebadaus dar. smile.gif

O kas tas NPK? blush2.gif

Trasos siltnamiu augalams.Be chloro ir lyg be azoto(ar su mazu jo kiekiu)

QUOTE(ginaja @ 2014 06 13, 10:07)
Labai gerai tirpinasi su karstu vandieniu.

4u.gif Kazkaip baisoka su karstu.

QUOTE(snaige123 @ 2014 06 13, 10:12)
malinovy slon
aukstis apie metra o pomidoru apie 30 suskaičiavau  smile.gif

Oho. blink.gif

QUOTE(*Aukse* @ 2014 06 13, 12:57)
su karstu vandeniu bijociau tirpinti, nes gi buna,kad prie aukstos temperaturos skyla tie elementai, jungiasi su kazkuo, nu vienzo-kad tik blogiau nebutu  g.gif

Vat as irgi taip pamaniau.
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2014 06 13, 12:24)
4u.gif Dekui!

Na tai iterpsiu i zeme.Pries nepilna savaite laisciau dilgyniu marmalu.Tai gal nebadaus dar. smile.gif

O kas tas NPK? blush2.gif

Trasos siltnamiu augalams.Be chloro ir lyg be azoto(ar su mazu jo kiekiu)

N-azotas
P-fosforas
K-kalis
ant kiekvienų trąšų pakuotės būna užrašyta tokia formulė, pvz. NPK 8-15-30 ar NPK 10-6-25

jei susumavus tuos skaičius išeina 40-50, tai normalios trąšos paaugusiems augalams, šiuo metu tik tokiomis ir tręšti, o jei NPK 6-7-13, tai dabar tokių net nenaudokit, tai tik jauniems daigeliams, dažniausiai humusinės trąšos su mažu kiekiu azoto, fosforo, kalio, šaknų auginimui.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 06 13, 12:40)

jei susumavus tuos skaičius išeina 40-50, tai normalios trąšos paaugusiems augalams, šiuo metu tik tokiomis ir tręšti, o jei NPK 6-7-13, tai dabar tokių net nenaudokit, tai tik jauniems daigeliams, dažniausiai humusinės trąšos su mažu kiekiu azoto, fosforo, kalio, šaknų auginimui.

Tai vadinas tiek dcm, tiek green OK trąšos nebetinka naudoti šiuo metu? - NPK nedidelis jų (kaip MB sako "rašalas antrai klasei" biggrin.gif ) Tai kų daryt, kuom tręšt? Gal kokį pvz kas mesteltų trąšų su didesniu NPK - nusišpierinčiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2014 06 12, 19:58)
Vadinas Ola plkutės  wub.gif

Maniškiai vadina Olia pikulė lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(R&B @ 2014 06 13, 14:32)
Tai vadinas tiek dcm, tiek green OK trąšos nebetinka naudoti šiuo metu? - NPK nedidelis jų (kaip MB sako "rašalas antrai klasei"  biggrin.gif ) Tai kų daryt, kuom tręšt?  Gal kokį pvz kas mesteltų trąšų su didesniu NPK - nusišpierinčiau blush2.gif

http://www.a11.lt/lt...emira-200-g.htm
Atsakyti
Palade,o žinai su ta NPK 50 suma kokias trąšas,kad būtų natūralios kilmės ir pageidautina bechlorės g.gif ?Pomidorams skirtas .Bo universaliom aš nepasitikiu ax.gif
Atsakyti
Ex, nuraminai kad manosios Citrinos vistik Citrinos, nes ant lapelio buvo uzrasyta "Citrina?" cool.gif blush2.gif
Taviske Citrina dar tik formuoja ziedyna, bet irgi labai ispudingas bus wub.gif

QUOTE(madmuazele @ 2014 06 12, 16:04)

Užtat su vienu pomidoru tai nesiseka-du kartus viršūnę sugebėjau nulaužti doh.gif  doh.gif Pirmą kartą sodindama.. palikau, ataugino viršūnę.. kai rišau-vėl nulaužiau..

nu tai kaip cia dabar g.gif
tai OO ar (.)(.) trukdo biggrin.gif

QUOTE(Morepink @ 2014 06 12, 16:46)
O kuo tie Calabašai blogi? Mamai užpirkau, tai dabar jau keiks mane kaip suprantu g.gif

pagooglinkit vaizdu smile.gif
jie trukineja ir surauktom "subinem"
http://www.monticell...org/600071.html

QUOTE(NERA @ 2014 06 13, 15:36)
Maniškiai vadina Olia pikulė lotuliukas.gif

thumbup.gif biggrin.gif

Atsakyti
[quote=R&B,2014 06 13, 15:32]
Tai vadinas tiek dcm, tiek green OK trąšos nebetinka naudoti šiuo metu? - NPK nedidelis jų (kaip MB sako "rašalas antrai klasei" biggrin.gif ) Tai kų daryt, kuom tręšt? Gal kokį pvz kas mesteltų trąšų su didesniu NPK - nusišpierinčiau blush2.gif
[/quot
mano manymu šiuo metu tinka naudoti trąšas toms,kurių pomikai dar tik žydėjimo,mezgimo ir nedidelių bumbuliukų stadijoj.....toliau aš palieku Viešpačiui elgtis ,kaip išmano...nes manau,kad pomikų skonis kinta nuo per didelio trąšų naudojimo....geriau mažiau ant krūmo,bet skanesnis burnoj....čia mano asmeninė nuomonė ir ....patirtis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2014 06 13, 16:00)
tai OO ar (.)(.) trukdo  biggrin.gif

jie trukineja ir surauktom "subinem"
http://www.monticell...org/600071.html

Gal kaip pas mani blush2.gif .Kai rankos iš OO išaugę,tai greit nulamatoji,net įgūdžių tobulint nereikia...

Beje,dėl subinių.Pas Tany Black Russian tokie ,nu nelabai gražūs tokie anie ax.gif Ar jie irgi turi tokią savybę išsiklaipyt visakaip?

Kažkaip tie gražūs žiedai man pabyrėjo...Vilkų kosmonautas ,jei ten jis,tris tokius turėjo pirmoj kekėj,visi nukrito,taigi liko tik trys užmegzti.Ir aplamai nėr labai gausios pirmos kekės,aukščiau gražiau atrodo.Pvz Kliuvai,bo tuos jau skiriu, tik po 6-7 pirmoj turi.Ir visi nehibridai panašiai.Barstyt nebarstė,bet žiedų nedaug buvo g.gif .
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 06 13, 15:00)
Palade,o žinai su ta NPK 50 suma kokias trąšas,kad būtų natūralios kilmės ir pageidautina bechlorės  g.gif ?Pomidorams skirtas .Bo universaliom aš nepasitikiu  ax.gif

gamintojai nededa tų elementų į natūralios kilmės organines trąšas, tik pakrapija dėl vaizdo. visos natūralios su labai mažu kiekiu, praktiškai be naudos, jei tikrai trūksta.
aš vienanares naudoju, pagal poreikį, dabar man prireikė magnio, o kai pradės nokti kalį dėsiu, nes azoto pakanka natūralaus.
Papildyta:
QUOTE(Amapatria @ 2014 06 13, 15:10)
mano manymu šiuo metu tinka naudoti trąšas toms,kurių pomikai dar tik žydėjimo,mezgimo ir nedidelių bumbuliukų  stadijoj.....toliau aš palieku Viešpačiui  elgtis ,kaip išmano...nes manau,kad pomikų skonis kinta nuo per didelio trąšų naudojimo....geriau mažiau ant krūmo,bet skanesnis burnoj....čia mano asmeninė nuomonė ir ....patirtis biggrin.gif

trūkstant kalio pomidorai neskanūs, tik prieš kelias dienas kalbėjo merginos, kad buvo pilnas šiltnamis, o visi nevalgomi. ir kai kalio trūkumas pasirodo akivaizdžiai juodu galu, tai jau būna vėlu jo duoti, vis tiek nebepasisavins, tik naujai augantys.
Papildyta:
QUOTE(R&B @ 2014 06 13, 14:32)
Tai vadinas tiek dcm, tiek green OK trąšos nebetinka naudoti šiuo metu? - NPK nedidelis jų (kaip MB sako "rašalas antrai klasei"  biggrin.gif ) Tai kų daryt, kuom tręšt?  Gal kokį pvz kas mesteltų trąšų su didesniu NPK - nusišpierinčiau blush2.gif

jei nerodo jokių akivaizdžių trūkumų, tai galima laistyt, gal tik tiek ir tereikia balansui palaikyt, bet jei matosi, kad kažkas blogai, tai vienanarėmis pamaitint.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 13 birželio 2014 - 16:14