Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų gerbėjos

QUOTE(AusraR @ 2014 )
As nemalu tu lukstu. Duoda vaikam, jie sugruda su plaktukais ir tiek.

Matai kaip..o man lauke taip pat gerai. Va Gold Krone siltnamy jau antra keke pradejo megzt. Na lauke antra dar zydi, bet pirma jau beveik iki galo sumegzta. O jau grozis tu laukiniu. Blizga kaip isvaskuoti biggrin.gif

Mano lauke Beta(raso jog skirti lauke augint,bet siltnamy daug geriau jauciasi) ,Golden cherry ir Golden Konigin.Ziuresiu ,gal jau ir lauke bus paauge.Pakolkas tai dvigubai prastesni lauke.
QUOTE(Alekto @ 2014 06 14, 08:39)
Čia vadinasi be trąšų laugh.gif

Kaime bobutes irgi be trasu viska augina,kaip viena man pasake-"as tai netresiu,pas mane ekologiskos,salietros tik gerai papilu" lotuliukas.gif
QUOTE(Ex @ 2014 06 14, 09:02)
O aš iki šiol visad maniau, kad chemiją ir Mendelejevo lentelę mokykloj vis dar tebemoko..  g.gif  Senokai baigiau vidurinę, matyt dabar jau pasikeitė kažkas...

As ir pries keliasdesimt metu baigiau. biggrin.gif Niekad nedraugavau su ja. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 14 birželio 2014 - 17:35
Organinės trąšos pranašesnės už mineralines. Mėšle ne tik azotas. Ten mikroorganizmai, kurie gali perdirbt vienas medžiagas į kitas, ten kiti mineralai ir mikroelementai. Mano mama tręšia pomidorus vien mėšlu ir niekada jiems nieko nepritrūksta. Ten molio derlingumas pusė bedos, bet ne Kėdainiai...
Mineralinės trąšos yra susintetintos. Kas duoda garantija, kad sintetinant neišsiskiria šalutinės cheminės medžiagos nors ir mikro kiekiais. Man mineralinės trąšos ne tabu, bet jeigu įmanoma visada rinkčiausi organines.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 06 14, 17:59)
Organinės trąšos pranašesnės už mineralines. Mėšle ne tik azotas. Ten mikroorganizmai, kurie gali perdirbt vienas medžiagas į kitas, ten kiti mineralai ir mikroelementai. Mano mama tręšia pomidorus vien mėšlu ir niekada jiems nieko nepritrūksta. Ten molio derlingumas pusė bedos, bet ne Kėdainiai...
Mineralinės trąšos yra susintetintos. Kas duoda garantija, kad sintetinant neišsiskiria šalutinės cheminės medžiagos nors ir mikro kiekiais. Man mineralinės trąšos ne tabu, bet jeigu įmanoma visada rinkčiausi organines.

Mėšle yra įvairių augalams reikalingų makro- ir mikroelementų. Jų kiekis priklauso nuo gyvulių ir paukščių rūšies, šėrimo raciono, kraiko rūšies bei kiekio. BET - azoto ten ~50 %. O sakyt, kad pranašesnė organika ar mineralinės medžiagos tai nėr teisinga, nes žiūrint, ko reikia. pertręšus mėšlu iš karto pasimato azoto perteklius.
aš nesu nusistačius nei prieš mėšlą, nei prieš mineralus, nes tai būtų tas pats, jei gydytojas sakytų gert vaistus, o tu dėl religinių įsitikinimų jų negertum, nors tikrai padėtų.
Atsakyti
Merginos, o aš vakar GreenOk nupirkau pomidorams iš žs, konsultantė išgyrė. Bet pasikaičiau jūsų pasisakymus, silpnokos jos.
Pomidorus pasodinus lauke 05.18-05.25. Pomidorai sėti buvo kovo 28 d. Sodinant į duobę dėjau perpuvusio antrų metų mėšlo po nedidukę saujukę. Galvojau pamaitinsiu pomikus organinėm trąšom. Dabar susimėčiau. Tai jos geros ar ne...?[attachmentid=232364][attachmentid=232365]
Rupūs miltai, einu nuotraukas mažint.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pou: 14 birželio 2014 - 18:44
QUOTE(Pou @ 2014 06 14, 18:31)
Merginos, o aš vakar GreenOk nupirkau pomidorams iš žs, konsultantė išgyrė. Bet pasikaičiau jūsų pasisakymus, silpnokos jos.
Pomidorus pasodinus lauke 05.18-05.25. Pomidorai sėti buvo kovo 28 d. Sodinant į duobę dėjau perpuvusio antrų metų mėšlo po nedidukę saujukę. Galvojau pamaitinsiu pomikus organinėm trąšom. Dabar susimėčiau. Tai jos geros ar ne...?

jos nestiprios, jei yra rimtesnių problemų, tai nepadės, o jei tik pamaitint, tai blogiau nebus, nes geros te prasme, kad organinės. pati daigus jomis tręšiau, tai gražiai augo daigeliai. bet tik tie, kurie ir taip buvo sveiki, o kurie buvo kažkuo nuskriausti - sumirko, ar dar kas nepatiko, tai buvo išgelbėti kitom priemonėm.
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2014 06 14, 12:50)
Tai jeigu teisingai suprantu- jokio skirtumo ar pelenais ir vusi kitu laistyt ar trasom is parduotuves cheminem? Tai logiskai mastant tada ir tos pardes ekologiskos trasos nieko vertos? Juk cheminiai elementai tie patys?
Tai ko as durne cia vargstu su tais kiausu lukstais pelenais ir visokiais sh...
Ok kitamet taip ir padarysiu. Gaus is pakelio ir bus gerai.
ne durne, ne. organines arba ekologiskos trasos ateina is atsinaujinanciu gamtos resursu - gyvunu ismatu, augalines mases ir t.t.
o sintetines yra paprastai gaminos is naftos arba/ir gamtiniu duju - neatsinaujinanciu gamtos istekliu. dabartinis gyventoju skaicius zemeje yra toks koks yra butent situ sinteniu trasu deka. viena diena nafta visgi pasibaigs ir tada bus batai, ne visiem, bet kad didziajai daliai, tai faktas.

mano pomidorai tik lapus siais metais augina, na zydi, zydi ir mezga kazkiek, bet taip jau ilgu laukt... kasdien ienu i siltnami kelis kartus pasiziuret ir pasiklausyt, kaip auga, bet kai daznai matai, tai atrodo isvis vietoj stovi.

Cherry jau bumbuliukus rodo, bet didziuju, tai dar menesiuka lauksiu, kaip nieko:
user posted image
Atsakyti
Iš naujo bandau

Mano miškelis
[attachmentid=232372]

Kmicic

[attachmentid=232373]

Promyk susisukusiais lapukais kažko
[attachmentid=232374]

Raudonkepuraitės be priedangos, lauke pasodintos prieš keletą savaičių. Kresnutės, mažutės, tik dabar žydi.
[attachmentid=232375]
Papildyta:
Ir dar prie to pačio. Merginos, o laukinukams pažastis ravėti reikia, tiesa? Va prieš savaitę nuskabiau Heinz, Kmicic, Promyk, Romus, per savaitę šamšalynas. Betalux, Raudonkepuraitei, Vilmai neskabau, man jie tokie kompaktiški atrodo.
Ar kaip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pou: 14 birželio 2014 - 19:02
As pamenu pries kuri laika ciliu temoj vire diskusija- koks skirtumas tarp hidroponikoj (spec tirpale) ir zemej augintu augalu. Juk cheminiai elementai kuriuos augalas pasiima yra tie patys. Man vistiek atrodo kad zemej geriau. Sveikiau, nes naturaliau. Bet rimto mokslinio argumento neturiu.
Todel labai rimtai klausiu- koks skirtumas tarp naturaliu organiniu trasu ir pagamintu sintetiniu budu. Va merginos sako- ta pati chemija, tik pirkt nereik. Tai koks tada tikslas? Visa gyvenima buvau isitikinus kad azotas is meslo geriau nei azotas is Achemos smile.gif o realiai- juk tas pats azotas? Ne?
Kad gaut meslo man vargt reik, po kaima lakstyt, prasinet. Jei ner skirtumo- kam tada vargt?

Apie pertresima mes nekalbam. Zinau kas buna padauginus pvz azoto smile.gif esu kopustus vienais metais pamylejus. Grazus buvo. Lapai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2014 06 14, 22:13)

Todel labai rimtai klausiu- koks skirtumas tarp naturaliu organiniu trasu ir pagamintu sintetiniu budu.

Man atrodo, kad toks, kaip žmogui vitaminai: natūralūs, gaunami su maistu, ar parduodami vaistinėse.
Aš stengiuos nepertręšt nei tokiom, nei tokiom trąšom. Iš rudens geriau į žemę, esant galimybei, įterpt mėšlo, pelenų, pavasarį po šaukštą kalio magnezijos iŗ žuvies miltų, o vasarą kokį kartą patręšti. Aš šiandien nupurškiau saviškius trąšomis pomidorams ir Flama (berods nuo dėmėtligės, turiu nuo pernai).
Atsakyti
Merginos, o va toks tas Promyk lapų susisukimas (kur aukščiau nuotrauka mano), ką reiškia? Kitur jau su pomidoriukais jie. Netolygiai auga, nes ne vieną savaitgalį sodinti, plius ir sąlygos skiriasi šiek tiek. Lysvė ilga, šachmatais susodinti, pomikai pakišti po danga. Nes nuvažiuojam tik savaitgaliais, o tie lietūs...
Žolės bijoja nerealiai, per savaitę priauga. Pomidorai vieni gražesni, kiti - šiaip sau. Tik va Promyk kažko nelaimingas...
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2014 06 14, 22:37)
Merginos, o va toks tas Promyk lapų susisukimas (kur aukščiau nuotrauka mano),  ką reiškia?

Gali būt ir veislės bruožas, nes šiaip jie sveiki atrodo g.gif Mano tai Ķardinal Mazarrini tokie pasisukę ax.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2014 06 14, 22:13)
As pamenu pries kuri laika ciliu temoj vire diskusija- koks skirtumas tarp hidroponikoj (spec tirpale) ir zemej augintu augalu. Juk cheminiai elementai kuriuos augalas pasiima yra tie patys. Man vistiek atrodo kad zemej geriau. Sveikiau, nes naturaliau. Bet rimto mokslinio argumento neturiu.
Todel labai rimtai klausiu- koks skirtumas tarp naturaliu organiniu trasu ir pagamintu sintetiniu budu. Va merginos sako- ta pati chemija, tik pirkt nereik. Tai koks tada tikslas? Visa gyvenima buvau isitikinus kad azotas is meslo geriau nei azotas is Achemos smile.gif o realiai- juk tas pats azotas? Ne?
Kad gaut meslo man vargt reik, po kaima lakstyt, prasinet. Jei ner skirtumo- kam tada vargt?

Apie pertresima mes nekalbam. Zinau kas buna padauginus pvz azoto smile.gif esu kopustus vienais metais pamylejus. Grazus buvo. Lapai biggrin.gif

Labas vakaras,

Atsakėte į savo klausimą, kad natūraliau yra sveikiau. smile.gif
Antrus metus nenaudoju chemijos, nenaudoju mineralinių trąšų, savo augalams darau tik silosą iš žolių, šieno. thumbup.gif
Dirbu per du darbus, nelabai daug turiu laiko, dar neužsiauginu labai didelio kiekio daržovių, bet, kaip mano brangiausias sako "nesiparinu". tongue.gif
Apie mineralines trąšas turiu savo nuomonę, nesiruošiu jų naudoti.
Tačiau kiekviena esame skirtinga, kiekviena gyvename pagal savo gyvenimo taisykles 4u.gif
Kai nufotografuosiu savo pomidorčikus, parodysiu. Kol kas tik keli žydi, bet aš ir tuom džiaugiuosi thumbup.gif Rekordų nelaukiu. tongue.gif
Atsakyti