Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų gerbėjos

QUOTE(nendrik @ 2014 06 15, 01:18)
Siek tiek pagooglinau, tai magnio sulfato radau ebay, kitaip dar vadinamo "eposum salt", kuris tinka spa naudojimui?!! g.gif prasau, pomidorienes, nepagailekit keliu minuciu ir isvardinkit kaip tiksliai vadinasi trasos, kurias verta nusipurkti kaip atskirus elementus 4u.gif

oi, šita magnio druska yra skirta vartoti žmonėms, kai yra magnio trūkumas, valant žarnyną ir pan. Augalams pakaks paprasto magnio sulfato iš parduotuvės (specializuotų sėklų parduotuvių, Senukų, Ermitažo ir pan.)

Atsakyti
ahoi,
ananasą pernai auginau- baisūs krūmai, su keliais baisiai dideliais bumbulais tik, bet labai skanūs preskanūs.

mano marfa viena jau rodo kekes- po 5 kažkur ant kekės, gražiai išsidėstę. rybkos irgi džiugina, tik kekės po 3 konkolus kaba, nedickos.pūkuotuko grožis stulbinamas- švelnybė, kaip vaikai sako wub.gif apie nokstančius dar net nesapnuoju ir aš
Atsakyti
QUOTE(ginaja @ 2014 06 14, 23:51)
O kaip jus zinosit, kad nepertresat? g.gif  As , pvz, neisivaizduoju, kaip galima is akies nustatyti kiek ir ko reikia pagal norma augalui? Baisu nepertresti, nes nederes, o tik grazius lapus augis, bet baisu ir pertresti, irgi derliaus nebus unsure.gif

Geriausia ne augalui normą nustatyti, o žemę iš rudens tinkamai paruošti - įterpti mėšlo, pelenų ar trąšų.
Pertręšiama dažniausiai, kai kas savaitę dvi vsokiais raugais laistoma ir trąšų, papildų visokiausių paildomai pridedama 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(nendrik @ 2014 06 15, 08:52)

Be magnio sulfato ko dar reikia? Kalio kazkokio? Kalcio? Fosforo?

Jeigu reikia visokių, tai nepirkinėk vienanarių - paskui sunkiai normas atrinksi, kiek kurių reikia.
Nusipirk kompleksines, kur būtų visko - paieškok, kur skirtos pomidorams, ir bus ok
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2014 06 15, 12:42)
ahoi,
ananasą pernai auginau- baisūs krūmai, su keliais baisiai dideliais bumbulais tik, bet labai skanūs preskanūs.

mano marfa viena jau rodo kekes- po 5 kažkur ant kekės, gražiai išsidėstę. rybkos irgi džiugina, tik kekės po 3 konkolus kaba, nedickos.pūkuotuko grožis stulbinamas- švelnybė, kaip vaikai sako  wub.gif apie nokstančius dar net nesapnuoju ir aš

Sveiki,as taip ananasa auginu,bet šitoks nederlingas tai lauk is mečiau is šiltnamio.Kosmonaut volkov,ir labai mazai vaisiu primezgęs,net nežinau ka daryt su juo g.gif .Pukuotukas ir grazus.
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2014 06 15, 13:03)
Geriausia ne augalui normą nustatyti, o žemę iš rudens tinkamai paruošti - įterpti mėšlo, pelenų ar trąšų.
Pertręšiama dažniausiai, kai kas savaitę dvi vsokiais raugais laistoma ir trąšų, papildų visokiausių paildomai pridedama  4u.gif
Papildyta:

Jeigu reikia visokių, tai nepirkinėk vienanarių - paskui sunkiai normas atrinksi, kiek kurių reikia.
Nusipirk kompleksines, kur būtų visko - paieškok, kur skirtos pomidorams, ir bus ok

Man atrodo, kad pas mane magnio trukumas ir fosforo (jauni lapeliai turi violetini atspalvi ), laistau as juos su tomis pomidoru trasomis, bet kad pokyciu nesimato... Ir dar black cherry lapu krasteliai dziuna, tai irgi kazkokio elemento truksta? Turbut skruzdelynas po saknimis kazkaip paveike g.gif

As suprantu, kad geriausia zeme paruosti is rudenio, bet ka daryti toms, kurios neturi priejimo prie meslo ir kitokio gerio... Kaip ta zeme paruosti? Is rudens nieko neruosiau, perkasiau pavasari, susodinau ir palaistydavau kartas nuo karto su organinemis trasomis, galvojau, kad taip atpirks ta ruosima is rudens doh.gif
Atsakyti
Sveikos,
parodysiu kaip nemoku auginti pomidoru: blush2.gif
kovo 11d seja:
user posted image
user posted image
user posted image
Izumrudnoje jabloko, pasodintas i siltnami atsigavo, va koks grazuolis, tik ruosiasi zydeti:
user posted image

Papildyta:
o cia, kad nenurasytumet, kaip visai netykusia augintoja ir jusu patarimu neverta: vasario 11d seja:
user posted image
user posted image
Aurea, jau antra keke: o dar viena, kitam siltnamio gale tik ziedus barsto...
user posted image
Platus F1, derlingas, leidau auginti visus dviem stiebais, ir visu antras stiebas nupjautas, nieks neprisipazista, bet ar galejau pati ta padaryti, abejoju...
user posted image
user posted image
Olia lia pamete ziedus, sitas nors du pomidorus augina, o dar yra vienas, kuris nieko:
user posted image
Sachar Belyj, pirma keke nubyrejo, antra duoda vilties
user posted image
Atsakyti
QUOTE(nendrik @ 2014 06 15, 15:51)
Man atrodo, kad pas mane magnio trukumas ir fosforo (jauni lapeliai turi violetini atspalvi ), laistau as juos su tomis pomidoru trasomis, bet kad pokyciu nesimato... Ir dar black cherry lapu krasteliai dziuna, tai irgi kazkokio elemento truksta? Turbut skruzdelynas po saknimis kazkaip paveike g.gif
As suprantu, kad geriausia zeme paruosti is rudenio, bet ka daryti toms, kurios neturi priejimo prie  meslo ir kitokio gerio... Kaip ta zeme paruosti? Is rudens nieko neruosiau, perkasiau pavasari, susodinau ir palaistydavau kartas nuo karto su organinemis trasomis, galvojau, kad taip atpirks ta ruosima is rudens doh.gif

Jeigu žemė per rūgšti, pomidorai gali neįsisavinti kalio ir magnio, optimalus grunto rūgštumas (ph) 6-6,4
Jei neturit mėšlo, kitąmet ruošdama žemę įberkit kompleksinių trąšų - maždaug 80 - 100 g į kvadratinį metrą. Ne į duobutes, bet perkasant žemę (jei kasat, nes kiti jau augina naujoviškai, nekasa). Pilant į duobutes, šaknų zonoj gali susidaryti per didelė koncentracija ir apdega ne tik šaknys, bet ir lapai.

Dabar kuo tręšti, gal patars protingesnės - neesu aš niekada tręšus papildomai vienanarėm....
Atsakyti
QUOTE(nendrik @ 2014 06 15, 15:51)
Ir dar black cherry lapu krasteliai dziuna, tai irgi kazkokio elemento truksta? Turbut skruzdelynas po saknimis kazkaip paveike g.gif

būtų gerai pamatyti foto, bet manau, kad kalio trūkumas...

Žiūriu į Irikiros pomidorus, sveiki, bumbuliukų daug, bet jau stiebai tookie plonučiai... rolleyes.gif Tokių tikrai dviem stiebais neauginčiau, nes ir vienas stiebas labai silpnas.. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 15 birželio 2014 - 15:34
Irikiros sakyk ar normalus jusu pomidoras PLATUS F1 su viršesniem, nes pas mane turiu 2 daigus,bet mažiukai be virsuniu.Isigime kažkokie. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(svente22 @ 2014 06 15, 16:51)
Irikiros sakyk ar normalus jusu pomidoras PLATUS F1 su viršesniem, nes pas mane turiu 2 daigus,bet mažiukai be virsuniu.Isigime kažkokie. doh.gif

kaip svente 22 jums siemet sekasi ar sejote ka nors is mano atsiustu seklu g.gif
Atsakyti
Sejau 9 veisles mirksiukas.gif pomidoru yra primezgė, kai Bumbuliukai paaugs pasirodysim,kaip dera. ax.gif Bet kai pamaciau jusu vaizdus malinovi slon pasigailejau,kad nesodinau siemet nieko kitamet pasodinsim biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Irikira @ 2014 06 15, 16:06)
Sveikos,
parodysiu kaip nemoku auginti pomidoru: blush2.gif

Pomidorų daigai nėra blogi, bet panašu, kad nepatręšti. Kai kurių daigų kotai iš tiesų plonoki, kuo toliau, tuo labiau daigas vargs derėdamas, bus sunku vaisius išauginti iki pat rudens. Reikėtų daigus truputį sustiprinti, duoti jiems jėgos. Jei turi, palaistyk paraugintu karvės turtu, 10 ltr vandens/1-2 ltr raugo. Po kokių 10 dienų palaistyk kompleksinėmis biotrąšomis. Vaizdas turėtų pagerėti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 15 birželio 2014 - 17:42