Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų gerbėjos

QUOTE(Ex @ 2014 06 15, 17:40)
Pomidorų daigai nėra blogi, bet panašu, kad nepatręšti. Kai kurių daigų kotai iš tiesų plonoki, kuo toliau, tuo labiau daigas vargs derėdamas, bus sunku vaisius išauginti iki pat rudens. Reikėtų daigus truputį sustiprinti, duoti jiems jėgos. Jei turi, palaistyk paraugintu karvės turtu, 10 ltr vandens/1-2 ltr raugo. Po kokių 10 dienų palaistyk kompleksinėmis biotrąšomis

Aciu, pries dvi savaites laisciau kompleksinem trasom, bet kadangi zeme skurdoka,tik pelenus pyliau per ziema, o siltnamis jau metu metus toj pacioj vietoj. Eisiu ryt ieskotis karviu gerio, karves netoli maciau ax.gif
Aj, karta gal geguzes pradzioj laisciau su dilgeliu raugu dar.
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2014 06 15, 16:09)
Jeigu žemė per rūgšti, pomidorai gali neįsisavinti kalio ir magnio, optimalus grunto rūgštumas (ph) 6-6,4

Asese, o kaip pamatuoti ta rugtuma zemes? ir kaip paskui "pasaldint" jeigu pasirodys per rugsti?
Atsakyti
Apžiūrėjau savo ananasą. Du bumbuliukai, iš jų vienas balvoninis. Dar yra kekė žiedų.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2014 06 15, 18:40)
Pomidorų daigai nėra blogi, bet panašu, kad nepatręšti. Kai kurių daigų kotai iš tiesų plonoki, kuo toliau, tuo labiau daigas vargs derėdamas, bus sunku vaisius išauginti iki pat rudens. Reikėtų daigus truputį sustiprinti, duoti jiems jėgos. Jei turi, palaistyk paraugintu karvės turtu, 10 ltr vandens/1-2 ltr raugo. Po kokių 10 dienų palaistyk kompleksinėmis biotrąšomis. Vaizdas turėtų pagerėti smile.gif

pas mane per visa siltnami trys tokie daigai yra. Ir pernai buvo gal du ar trys. Laibi kazkokie. Visko gave kaip ir visi kiti....tai gal tikrai ta zeme kokia tais rugstesne butent toj vietoj?
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2014 06 15, 19:42)
Asese, o kaip pamatuoti ta rugtuma zemes? ir kaip paskui "pasaldint" jeigu pasirodys per rugsti?

Yra pirkti matuoklių rūgštingumo matuoklių, ir juostelių - google pažiūrėkit smile.gif
O sumažinti galima kalkinant. Ir pelenai mažina rūgštingumą
Papildyta:
QUOTE(AusraR @ 2014 06 15, 19:46)
pas mane per visa siltnami trys tokie daigai yra. Ir pernai buvo gal du ar trys. Laibi kazkokie. Visko gave kaip ir visi kiti....tai gal tikrai ta zeme kokia tais rugstesne butent toj vietoj?

Kai kurios veisļės yra laibesnės už kitas, bet ne iki tokio laibumo kaip Irikiros foto.
Kaip Ex rašė, Irikiros pomidorams be kitų medžiagų, azoto trūksta. Rūgštingumas čia nei prie ko...
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2014 06 15, 20:02)
Yra pirkti matuoklių rūgštingumo matuoklių, ir juostelių - google pažiūrėkit  smile.gif 
O sumažinti galima kalkinant. Ir pelenai mažina rūgštingumą
Papildyta:

Kai kurios veisļės yra laibesnės už kitas, bet ne iki tokio laibumo kaip Irikiros foto.
Kaip Ex rašė, Irikiros pomidorams be kitų medžiagų, azoto trūksta. Rūgštingumas čia nei prie ko...

kad zinok tos pacios veisles pomidorai kitoj vietoj zali ir stori kaip azuolai kokie. Azoto visi gavo vienodai biggrin.gif ale va tie trys kazkokie liesi labai labai. Na taip nenormaliai. Tai vadinasi kazkodel nepasisavina...idomu kodel?
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2014 06 15, 20:11)
kad zinok tos pacios veisles pomidorai kitoj vietoj zali ir stori kaip azuolai kokie. Azoto visi gavo vienodai biggrin.gif ale va tie trys kazkokie liesi labai labai. Na taip nenormaliai. Tai vadinasi kazkodel nepasisavina...idomu kodel?

Čia kaip žmonės: kitus šerk nešėręs, kūdi kaip sliekai ax.gif

Tas storumas, žalumas daugiausia nuo azoto 4u.gif Gal dar palaistyk pagal Ex mėšlo raugo receptą g.gif
Gal šaknys kokios silpni išsivysčiusios jų g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asese: 15 birželio 2014 - 19:27
QUOTE(Asese @ 2014 06 15, 20:25)
Čia kaip žmonės: kitus šerk nešėręs, kūdi  kaip sliekai  ax.gif

Tas storumas, žalumas daugiausia nuo azoto  4u.gif  Gal dar palaistyk pagal Ex mėšlo raugo receptą  g.gif
Gal šaknys kokios silpni išsivysčiusios jų  g.gif

Zinau zinau, namie tokius du turiu biggrin.gif viena serk neseres - sliekas. O kitas normalus biggrin.gif

Ai ziuresim, pernai tie kur tokie buvo uzaugino normalu skaiciu pomidoru, tik mazesni tokie buvo. Tai jei netingesiu, gal ir papenesiu dar kuo, dar turiu uzraugta biskiuka. O jei ne - lauksim ka azuolai uzaugins. Rudeni atidziau eiks paskirstyt barstoma geri. Arba tikrai gali but ir kokios saknys menkiau issivyste...
Atsakyti
QUOTE(svente22 @ 2014 06 15, 15:51)
Irikiros sakyk ar normalus jusu pomidoras PLATUS F1 su viršesniem, nes pas mane turiu 2 daigus,bet mažiukai be virsuniu.Isigime kažkokie. doh.gif

Apziurejau 5daigus, tai du baigesi ties antra keke, o 3auga dviems stiebais, tai antras stiebas irgi baigesi ties antra keke.
Atsakyti
Man graziausi vaizdai smile.gif
[attachmentid=232386]
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 06 15, 19:43)
Apžiūrėjau savo ananasą. Du bumbuliukai, iš jų vienas balvoninis. Dar yra kekė žiedų.

Matyt veislės ypatumas. Turiu vieną daigą dviem šakom. Viena šaka užsibaigė vieninteliu žiedynu su keletu žiedų. Kita šaka irgi turi dar tik vieną žiedyną su pora žiedų, daugiau neauginsiu. Tiesa, dar vienas lauke auga, žiūrėsiu kas bus.
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2014 06 15, 22:12)
Man graziausi vaizdai smile.gif
[attachmentid=232386]

Taip, labai gražu, bet įdomu kas po mulčiu darosi? Aš iš šiltnamio visą išvilkau, nors ir labai gaila buvo, kai pastebėjau, kad laistant vanduo kur tai dingsta. Pakėliau kraštą, o ten vienos skylės. Nežinau kurmių ar pelių. Kaip mano pomidorai neišgriuvo? Matyt, laiku suspėjau.
Atsakyti