Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų gerbėjos

QUOTE(Ex @ 2014 06 21, 08:31)
Anksčiau temoje buvo kalbėta apie Dietskij Sladkij pomidoriukų veislę. Aiškinomės kokio dydžio ir svorio jie. Paskyniau keletą pomidoriukų ir kol visų nesuvalgėm, pora spėjau pafotkinti smile.gif Skonis puikus, nerūgštūs, tikrai vaikams patiktų. Mano nuomone, šią veislę būtų galima auginti ir balkonininkėms, tik reiktų didesnio vazono, ne mažiau kaip 10 ltr.
Žydi ir dera tikrai gausiai, mezga pomidoriukus be priekaištų. Pomidoriukai nedideli, svoris jų apie 20 gr.

Tuoj uzsimanysiu ir as tos detskij sladkij smile.gif
QUOTE(Ex @ 2014 06 21, 08:31)
--------------------------
Žiūrėkit kokie šaunūs pomidorai pas rusaites smile.gif dedu nuorodą, kitaip nemoku.. tongue.gif
http://s05.radikal.r...296f47c0176.jpg

idomu kokia cia veisle? cia siu metu vaizdai?
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2014 06 21, 11:50)
idomu kokia cia veisle? cia siu metu vaizdai?

Rašė, kad Corianne. Trečius metus augina šiuos pomidorus ir labai džiaugiasi derlingumu. O pas vokietaites jie vadinami Penistomate.
Nežinau, nesikapsčiau ir nesigilinau į veislės pavadinimus, bet kekės tikrai įspūdingos thumbup.gif
Atsakyti
http://www.e-seklos....rai_corianne_f1

cia turbut situos rusaites augina g.gif atrodo tikrai bigsmile.gif noretusi pabandyt uzsiauginti.
sveikutes,as tyliai is jusu mokausi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2014 06 21, 11:07)
Rašė, kad Corianne. Trečius metus augina šiuos pomidorus ir labai džiaugiasi derlingumu. O pas vokietaites jie vadinami Penistomate.
Nežinau, nesikapsčiau ir nesigilinau į veislės pavadinimus, bet kekės tikrai įspūdingos thumbup.gif

sita tai turiu, tik pas mane tikrai ne tokie vaizdai smile.gif))...fotosopas pas juos smile.gif))))
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2014 06 21, 12:07)

Labai jau i penius panasus smile.gif
Atsakyti
Labas labas bigsmile.gif

10-iai dienų buvau dingusi - atostogavau, pomidorus ir kitką palikau MB globai. Atsiverčia jis kokią dieną naują kalendoriaus lapelį, o ten priminimas -"palaistyti pomidorus, jei buvo karšta" biggrin.gif Labai pasiteisino toks metodas - ir neperlaistyta, ir aš rami, ir jam galvos nereikėjo sukti, jei nieko kalendoriuje neparašyta thumbup.gif
Augalai superiniai, labai gražūs, eisiu genėti. Ne taip karšta diena šnd. Po "kirtimo darbų" pasimatys ir visi bumbuliukai (o kaip smagu po tiek laiko nemačius pastebėti iš karto daug vaisių wub.gif bigsmile.gif ). Žinoma, valgyti dar nėra ko blush2.gif
Atsakyti

sveikos, atiduodu jūsų teismui savo pomidorus:

čia jau nuskintas lapas

user posted image

user posted image

gal dabar bus aiškiau kas čia per zaraza, visus sergančius lapus nurinkau, o toliau išmesti pomiką labai gaila, bet , matyt, reiks. Pomidoras samocviet izumrudnyj.

Papildyta:
[quote=adija5,2014 06 21, 01:17]
Dėmėtligę užpernai turėjau nuo liepos mėnesio,be pomidorų nelikau schmoll.gif .Iki šalnų derėjo,užteko ir paryt, ir vakuot,tik mažesni tai tikrai buvo,bo beveik be lapų liko.Purškiau tokiu marmalu:4l vandens,1 a.š. sodos ir 2,5 a.š. žaliojo muilo.Lapus skabiau,nelaisčiau ilgai.Maro dar kol kas neturėjau ir labai norėčiau šito negero dalyko išvengt,ale kitos ir su juo pakankamai sėkmingai kovojo.

Šiaip labai nieko nesimato tokiose fotkėse.Tikrai aiškiau nufotkink,abi lapo puses.
O tu šiltnamį uždarinėji daba?

Tai turėjau pomidorų, tik nuo rugpjūčio pabaigos nebemezgė, greit suvalgėm, gerai, kad draugės sušelpė smile.gif

duris uždarom vienos pusės nakčiai, o kitas paliekam g.gif

gaila žiauriai juk naujos veislės, paragaut norėjau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Riolita. @ 2014 06 20, 23:10)
Na ir išgąsdino jus tas magnio sulfatas. Nei jis toks baisus, nei ką  smile.gif Net gryni kristalai nenudegintų odos.
Dėl laistymo. Per lapus, aišku, geriau pasisavintų trąšas, bet suveiks ir palaisčius. Tik kibiras ant 60 augalų, manyčiau, mažoka. Nors, žiūrint, kokia koncentracija. Dėdavau 1 valg. šaukštą i kibirą vandens, paliedavau 5-6 pomidorus.

1 valg saukstas yra gal kazkur 10 g? Aha, tada mazokai. Vadinasi reik daugiau supilt, niekas nepasikeis del tiek mazai. Labai dekui. Eisiu supilsiu daugiau.
Atsakyti
Nuskintas lapas jau maziau i mara nesa, sakyciau vytulys kokstai arba sauslige g.gif
Zodziu pazeistus lapus iskinkite ir isneskite kuo toliau, augalus patreskite kad sustiprintumete ir turbut nupurksciau kazkuo, cia gal merginos patars, nes man paciai dar neteko niekuom nuo ligu purskalioti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matuke: 21 birželio 2014 - 20:08
Pas mane darze dirvoje kazko truksta. Stai nuotraukos su: avieciu ugliais, avieciu lapais, vynuogiu lapais ir agurkais. Azoto tikrai negali trukti, bet kazko kito labai truksta, del ko praktiskai blogai auga visi augalai. Ar kas nors zino kieno tai pozymiai? Štai nuotraukos.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
va va,pas kaimyne ir mane irgi tokie agurku lapai pagelte,tresiam raugintom zolem,kaimyne trese ir granulem ir skystom,bet nepraeina niekaip...idomu kas cia jiems???
Atsakyti
QUOTE(Gyvaciuke89 @ 2014 06 21, 20:52)
va va,pas kaimyne ir mane irgi tokie agurku lapai pagelte,tresiam raugintom zolem,kaimyne trese ir granulem ir skystom,bet nepraeina niekaip...idomu kas cia jiems???

tai jeigu tik agurkai, tai gali buti per salta, bet cia pas mane beveik visi augalai, isskyrus kol kas braskes, burokus ir morkas. Bet netgi ir zemuogiu lapai truputi rodo panasias tendencijas. Pas kaimyne uz tvoros irgi panasus avieciu ugliai, bet gal siek tiek zalesni.
Atsakyti