Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų gerbėjos

Vaizduote, kad raitosi lapai , yra perdaug azoto, patreskite fosforu, geriau istirpintu palaistyti.
Atsakyti
QUOTE(ginaja @ 2014 06 22, 09:46)
Galvoju, ka cia daryti, dar kai zada visa savaite lietu, ir isvis neaisku kada bus tos saules, ar laikyti uzdarytas siltnamio durys? Ar tiegul geriau vedinasi su atydarytom? g.gif

būtina vėdint, kam uždarinėt šiltnamius? net jei naktį +6 ir lyja, tai geriau, kad vėjas pratrauktų, nei kondensatas viduj kauptųsi
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2014 06 22, 13:04)
Vaizduote, kad raitosi lapai , yra perdaug azoto, patreskite fosforu, geriau istirpintu palaistyti.

g.gif pernai turejo but azoto badas, bet lapai vistiek raitesi... bala zino. o ka tas fosforas duos? azota neutralizuos ar kaip? (siaip as tresime jauciuosi atsilikusi, tai dovanokit uz durnus klausimus blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(vaizduote @ 2014 06 22, 10:42)

Zinot, del paskutines nuotraukos radau info, kad tokie lapai buna kai yra zema temperartura ir dregmes sviravimai, augalas negali tinkamai pasisavinti reikiamu medziagu. Tai budinga ne tik pomidorams, gali ir kiti augalai vargti. Galima bandyti (kai yra silciau ir saulute pasirodo, iki pietu) patresti kompleksinem per lapus.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 06 22, 08:09)
Fosforo greitai neįsisavina. Kai pirkau pavasarį vienanares, sakė gan ilgokai ima tą fosforą.
Aš galvoju, gal iš rudens jį dėti? Ar per anksti gaunas tada?

Ir man tokių minčių kyla. Juk niekur jis nedings, neišsiplaus. Nereiks pavasarį visko iškart dėt. Nes tas trukdo anam, anas trukdo kitam ir t.t.

Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 06 22, 09:09)
Fosforo greitai neįsisavina. Kai pirkau pavasarį vienanares, sakė gan ilgokai ima tą fosforą.
Aš galvoju, gal iš rudens jį dėti? Ar per anksti gaunas tada?

Pasakojau jau užpernai, pernai, pasistengsiu kaip nors liežuvį apverst, išlement ir šįmet...
Kalio, fosforo vienanarių trąšų http://www.flos.ru/m....html/nid/31985 šiltnamyje pabarstau/įterpiu iš rudens. Gaunasi nei per vėlai, nei per anksti. Pavasarį jomis netręšiu - bijau nenutaikyt tinkamos dozės, o per žiemą man šios trąšos tinkamai "susiguli". Yra pirkti tokiom pat pakuotėm ir azotinių. Bet azotinių aš neperku.

QUOTE(vaizduote @ 2014 06 22, 10:42)
na, geresniu ekspertu uz jus vistiek nera, tai gal padesit diagnozuoti kas cia per beda  g.gif o tai man jau galva sukasi nuo interneto variantu...
jau kelios savaites eme suktis lapai. vieni vamzdeliu, kiti net issiriecia (antra foto). pirmiausiai susisuka apatiniai, o po to kyla aukstyn. labiausiai sukasi tie pomidorai, kurie jau turi nemazus vaisius arba tie kur siaip augesni. (pernai beje irgi buvo panasiai). dabar dar pradejo lapuose rysketi zalios gyslos, o pats lapas sviesiau zalias (3foto).
pernai maniau gal nedalaistau(nemulciavau), bet siemet zeme nuolat dregna - pamulciuota popierium+sienu. vedinasi pastoviai, silnami nedregna - net saltesne nakti uzdarius stiklai vos vos "apgaruoja". kazkur skaiciau azoto perteklius susuka lapus, bet irgi ne tas variantas - siemet, tiesa, tresiau granuliuotu pauksciu meslu, bet pernai buvo tas pats, nors ir netresiau. temperaturos suoliai atkrenta, nes lapai suktis eme tikrai ne per karstymety.
pagal tas gyslas itariu kad magnio truksta, bet ar nuo to gali lapai suktis?
pernai lapai taip pat susisuko, tik tas buvo gal kiek veliau, vasaros vidury. nieko as per daug nedariau, isgyveno tie pomidorai, derlius gal nebuvo stulbinantis, bet buvo.
rudeni prikroviau perpuvusio komposto i siltnami, daigus sodindama pagal normas idejau granuliuoto pauksciu meslo (aktivit jei teisingai pavadinima pamenu) ir zuvu miltu. raugais palaistau, pienu ir jodu papurskineju. pradzioj augo visi puikiai, ir dabar jaunesni daigai kaip salotos atrodo. tai mano logika nesa, kad cia kazko truksta, matyt augdamas isnaudoja maistines medziagas ir "pastringa". esminis klausimas ko is tiesu truksta, kad neprideciau ko nors per daug be reikalo - gi paskui neisimsi... zodziu, HELP  000189.gif

Kažin ar kokia "ekspertė" tiksliai pasakys kodėl sukasi pomidorų lapai. Gal dėl to, kad šiltnamyje per daug karšta ir pernelyg sausas oras šiltnamyje. Reikia turėti termometrus, barometrus ir visokius pričindalus, kad tiksliai viską žinot.. ar čia viską suspėsi sužiūrėt ir sureguliuot.. Tinkamo oro neužsakysi. Nenutaikysi taip, kad būtų tobula kaip pramoniniuose šiltnamiuose. Gali būti, kad toks lapų reagavimas būdingas būtent tai veislei.
Mano pomidorų lapai irgi kažkiek pasisukę, ne visų daigų, bet vistiek yra. Kaip ir ne kartą sakiau, neskauda man dėl to galvos. Nepergyvenu ir neinu aplink kiekvieną pomidorą su stetoskopu ir mikroskopu. Pasižiūriu, kad dera, neserga ir man to gana. Iš nehibridų itin stulbinančio derliaus ir nereikia tikėtis.

Bendras tavo pomidorų vaizdas yra visai gražus, lapai gražiai žali, stiebai stambūs, bet ne per daug, kas ir yra gerai. Nematau prie ko prikibti.

Jei tavo daigai būtų pertręšti azotu, lapai suktųsi ne krūmo apačioje, o pomidoro viršūnė būtų susiraičiusi. Taigi, manau, azoto perdozavimas atkrinta. O dėmėti lapai rodo magnio trūkumą. Dėl magnio trūkumo lapai nesisuka, tik gali sumažėti derlingumas. Tai ir visos bėdos smile.gif

Šiandien dar persigandęs kaimynas pas mane atvarė priskynęs savo šiek tiek susisukusių pomidorų lapų. Mina dviračiu į kiemą ir mojuodamas maišeliu su lapais HELP! HELP!, rėkia.. lotuliukas.gif Kad neištiktų jo infarktas, nuvedžiau jį į savo šiltnamį ir nuraminau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 22 birželio 2014 - 12:34
QUOTE(Riolita. @ 2014 06 22, 12:22)
Ir man tokių minčių kyla. Juk niekur jis nedings, neišsiplaus. Nereiks pavasarį visko iškart dėt. Nes tas trukdo anam, anas trukdo kitam ir t.t.

gal ir nedings šiltnamyje. ant superfosfato pakuočių rašo, kad įterpti anksti pavasarį, bet ten turima omeny lauko sąlygas.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2014 06 22, 14:32)

Kažin ar kokia "ekspertė" tiksliai pasakys kodėl sukasi pomidorų lapai.

Šiandien dar persigandęs kaimynas pas mane atvarė priskynęs savo šiek tiek susisukusių pomidorų lapų. Mina dviračiu į kiemą ir mojuodamas maišeliu su lapais HELP! HELP!, rėkia..  lotuliukas.gif Kad neištiktų jo infarktas, nuvedžiau jį į savo šiltnamį ir nuraminau biggrin.gif

turejau negera itarima, kad atsakymo konkretaus nebus, o tai internete randu tiek versiju del ko lapai sukas, kad norisi ir trasu visu is eiles saujom varyt ir dar nezinia ka isdarinet... doh.gif
o pasirodo reikia atsipusti ir nekreipti demesio lotuliukas.gif oi, reiktu ir man kaip tam kaimynui raminancios ekskursijos i Ex siltnami lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
o po to apims dzin-budizmas - sukasi lapai, tegul sukasi... man irgi kartais norisi plaukus susigarbiniuoti biggrin.gif

o dabar rimtesni klausimai:
ka daryt su tais susisukusiais lapais? palikt ar skabyt? nes kai visai susisuka kazi ar ten kokia fotosinteze bevykdo? g.gif

ir kaip savo lepuneliams-vargdieneliams pateikti necheminio magnio? gal yra kokiu organiniu "trasu"? ar tik chemines versijos?
Atsakyti
QUOTE(vaizduote @ 2014 06 22, 12:51)

ir kaip savo lepuneliams-vargdieneliams pateikti necheminio magnio? gal yra kokiu organiniu "trasu"?  ar tik chemines versijos?

jau kalbėjom - "necheminio" magnio daug jūros vandeny biggrin.gif Ar norėtum juo paliet savo šiltnamį biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 06 22, 13:05)
būtina vėdint, kam uždarinėt šiltnamius? net jei naktį +6 ir lyja, tai geriau, kad vėjas pratrauktų, nei kondensatas viduj kauptųsi

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(baltagėlė @ 2014 06 21, 22:28)
Įtariu gausiu pylos, kad pomidorų temoj klausiu, bet labai sudomino agurkų parišimas ax.gif kaip tai padaroma, kokio aukščio (tik truputį pakeliat daigus ar vis augant aukštyn keliat virveles), kodėl taip (skint patogiau ar dėl vietos stokos?)

Taip, pas mane 4a sklype kiekvienas centimetras suskaičiuotas, todėl agurkus paleist kur jie nori keliaut per prabanga. Nėra vietos. Tai sukėliau juos į viršų. Bet jeigu ir būčiau paleidus, nieko blogo nebūtų įvykę, nes jie tokie sunykę, kad naujų žemių užkariaut tikrai nepretenduoja smile.gif Iš šonų gana stiprūs cinkuoto plieno pagaliai su patogiais kabliukais. Pirkau vynuogėms, moliugams parišti is vynuoges.lt bet pastačiau ir agurkams. Va jau išsiaiškinau, kad pas mane dirvoje per mažai geležies, todėl visi ūgliai, ypač jauni šviesūs.
Atsakyti
QUOTE(vaizduote @ 2014 06 22, 13:51)

o pasirodo reikia atsipusti ir nekreipti demesio  lotuliukas.gif  oi, reiktu ir man kaip tam kaimynui raminancios ekskursijos i Ex siltnami  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
o po to apims dzin-budizmas - sukasi lapai, tegul sukasi... man irgi kartais norisi plaukus susigarbiniuoti biggrin.gif

o dabar rimtesni klausimai:
ka daryt su tais susisukusiais lapais? palikt ar skabyt? nes kai visai susisuka kazi ar ten kokia fotosinteze bevykdo?  g.gif

* mirksiukas.gif teisingas poziuris thumbup.gif
**as ju neskabau,jie zali tamsus tik, kad susisuke ax.gif nors pas mane sukasi vieninteles indigo rose veisles lapai g.gif kiti spakainiai auga ,tai ir neimu galvon irnesakyk.gif
Atsakyti