Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų gerbėjos

QUOTE(Marmaledas @ 2014 06 22, 22:06)
pas mane irgi mulčiuota, gal nurinkt viską? g.gif

viska nurinksiu rudeni. Dabar partraukiu mulciu, nupurskiu ir atgal uzdedu.
Atsakyti
Maras dauginasi sukasinėjant žemę. Nebepamenu kurioj knygoj skaičiau g.gif bet neva maro sporos ar poros (ar koks ten velnias), tik sukasant žemę plinta ir dauginas.
Atsakyti
pas mane nekasta buvo, ir še tau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2014 06 22, 22:40)
vsio, mergai, jamu šnaPSO JAU ANT NERVŲ- ISTORIJA KARTOJASI

anksciau rasei ,kad nudulkinti pelenais nesirgo pernai,tai pritrukai ar pamirsai dulkiu pametyt?[as agurkus jau 2x dulkinau],pamidorams dar nieko nedariau,bet siandien teks darbuotis,nes girdejau,kad LT jau ir bulves puola maras,baisu ,kad paskui neuznestu siltnamiui unsure.gif nors maniskes dar sveikos wub.gif
Papildyta:
QUOTE(2Ditute @ 2014 06 22, 22:48)

Gal galit patarti, kaip išaiškint mamai, kad neuždarinėtų šiltnamių nakčiai, nzn kokia kalba sakyt, vistiek uždarinėja gun_bandana.gif ( pas mus ūkis bendras).

vakar savo teciui irgi paleidau tirada del duru-jis mat revizija mano siltnamiuose atlieka doh.gif ''kas per nesamone duris per tokius salcius atidarytas laikyt?''aiskinau,kad kondensato dregme labiau kenkia nei vaikstantis dregnas oras it t.t.neprilipo schmoll.gif ant galo pasakiau,kad ,kai pats augins,gales sprest ,ar darynet ar ne duris ir psio!!!
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 06 23, 07:12)
anksciau rasei ,kad nudulkinti pelenais nesirgo pernai,

kai kurie nesirgo, kai kuriuos silpniau kando. derliaus turėjau, bet...pernai pelenų pagailėjau, tas tiesa, šiemet- padauginau, bet nuo maro nelabai kas padės, ypač kai šaltinis užleistas šalimais verysad.gif pelenai ne nuo maro, sakyčiau, nuo paprastesnių ligelių
einu rimtos chemijos pirkt, sako revus gelbsti kartais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2014 06 23, 08:22)
kai kurie nesirgo, kai kuriuos silpniau kando. derliaus turėjau, bet...pernai pelenų pagailėjau, tas tiesa, šiemet- padauginau, bet nuo maro nelabai kas padės, ypač kai šaltinis užleistas šalimais verysad.gif  pelenai ne nuo maro, sakyčiau, nuo paprastesnių ligelių
einu rimtos chemijos pirkt, sako revus gelbsti kartais 4u.gif

parasysi ,kaip padejo ax.gif nes jau baisu nuo visu naujienu daros fear.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 06 23, 05:50)
Maras dauginasi sukasinėjant žemę. Nebepamenu kurioj knygoj skaičiau g.gif bet neva maro sporos ar poros (ar koks ten velnias), tik sukasant žemę plinta ir dauginas.

Tai vistiek sodindamas pomidorus kazkiek ta zeme sujudini g.gif Geriau jau bandyti isnaikinti ta bruda, negu tiketis,kad nekasant jis ten pats sau numirs g.gif
Pas mane visai neblogai atrodo tie mano vytuoliai. Siandien vel gaus fungicido doze.
Atsakyti
mergai, jei pomidorus puola maras, iskart pirkit Revus. Nebezaiskit nei su pelenais, nei su istraukelem. Previcur irgi siuo atveju nepadeda. Infinito - tik profilaktiskai.
Jei tai tikrai maras - iskart reik stipresnio preparato. Kai pas man uzpernai buvo, irgi bandziau ir soda, ir zoles, ir dar kazka - juokas.
Revusu irgi teko purkst dukart. Bet takart pomidorus isgelbejau. Man buvo prasciau, pomidorai apsirgo rugpjucio gale, per pati derejima, skyniau visus didelius is anksto, nes po to tris savaites neskyniau ir nevalgiau.
Marmaledai, sekmes 4u.gif Tik pries purksdama Revus isskink visus pazeistus lapus, nupurksk negailedama, ir po to kasdien velgi paskainiok lapus pazeistus. Pas mane sulig nupurskimu iskart nepraejo, po truputi vis atsirasdavo nauju demiu ant lapu. Jeigu ka - nupurksi darkart po savaites ar keliu (paziuresi ant instrukcijos).
Papildyta:
QUOTE(*Aukse* @ 2014 06 23, 09:10)
Tai vistiek sodindamas pomidorus kazkiek ta zeme sujudini  g.gif  Geriau jau bandyti isnaikinti ta bruda, negu tiketis,kad nekasant jis ten pats sau numirs  g.gif
Pas mane visai neblogai atrodo tie mano vytuoliai. Siandien vel gaus fungicido doze.

pas mane maras buvo uzpernai. Visus pomidoru likucius rudeni kruopsciai surinkau. Zeme sukasinejau po maro sekanti pavasari. Bet pernai pomidorai tikrai nesirgo.
Atsakyti
O Glorija netinka,juk irgi nuo maro,o CHAMPION ?
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2014 06 23, 10:33)

svestas vandenelis,dar pries 5 metus buvau juo purskus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2014 06 23, 09:33)

champion šiaip sodui skirtas, negirdėjau, kad daržoves juo purkštų unsure.gif O apie Gloriją nesu girdėjus. Kai aš ieškojau, tokio nebuvo. Gal dabar naujas atsiradęs? Reiktų klausti parduotuvėje. Man tada iškart pasakė, kurio jau nebeapsimoka naudot ir kurį imt.
Papildyta:
QUOTE(2Ditute @ 2014 06 22, 21:48)
Gal galit patarti, kaip išaiškint mamai, kad neuždarinėtų šiltnamių nakčiai, nzn kokia kalba sakyt, vistiek uždarinėja gun_bandana.gif ( pas mus ūkis bendras).

pas mus irgi dėl to amžinos diskusijos. Kas vakarą dabar bando įteigt, kad reikia uždaryt, nes labai šalta. Bet kategoriškai pasakau - NE. Geriau tegu vėsiau pabus, nei drėgmės prisikaupus ligos pradės pult. Nebesiginčija tuokart, šiltnamiai lieka vėdintis.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 06 23, 11:00)
champion šiaip sodui skirtas, negirdėjau, kad daržoves juo purkštų  unsure.gif  O apie Gloriją nesu girdėjus. Kai aš ieškojau, tokio nebuvo. Gal dabar naujas atsiradęs? Reiktų klausti parduotuvėje. Man tada iškart pasakė, kurio jau nebeapsimoka naudot ir kurį imt.
Papildyta:
pas mus irgi dėl to amžinos diskusijos. Kas vakarą dabar bando įteigt, kad reikia uždaryt, nes labai šalta. Bet kategoriškai pasakau - NE. Geriau tegu vėsiau pabus, nei drėgmės prisikaupus ligos pradės pult. Nebesiginčija tuokart, šiltnamiai lieka vėdintis.

Mergaitės, mano šiltnamio abu galai padaryti durimis ir langeliis. Tipo, kai atidarai duris tai aukštis iki kaklo, o jei ir langelį, tai normaliai įeiti. Kažin palikti taip atidarytus abu galus ir duris ir langelius, kad trauktų oras ar tik langelius. Pati nuvažiuoju retokai, bet turiu gerą, rūpestingą kaimynę, kuri visiškai uždohina net ir dieną. Prašiau neuždarinėti, bet neklauso. Patarkit, kaip geriau. Paprašysiu gražiai, arba visai duris su langeliais iškelsiu. Nebus ką uždarinėti.
Atsakyti