Įkraunama...
Įkraunama...

Namai iki 80 m2 - maži, bet neprasti!

va cia man visai patiko nedideli modernus su isplanavimais: nuoroda
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 12 birželio 2014 - 20:43
QUOTE(madwifi @ 2014 06 12, 21:43)

viengungiui/eržilui gerai toks, o kur dėti vaikus kai jie atsiras (kažkaip stengiuos praktiškiau žiūrėt į tokius plotus)?
Atsakyti
Sakykim miesto teritorijoje sklype jau stovi namas. Salia noreciau ateiciai kada statyt 2 - 3 mini namukus poilsiautojams po ~25-30m2, jie butu butu su tarpais bet per pvz parapeto sujungima, stoga, visi dalintus bendra stoga. Ar cia visdar kalba apie nesudetinga statini ?
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2014 06 12, 20:43)

QUOTE(Paliukas @ 2014 06 13, 06:36)
viengungiui/eržilui gerai toks, o kur dėti vaikus kai jie atsiras (kažkaip stengiuos praktiškiau žiūrėt į tokius plotus)?

Na nemanau, kad tik viengugių tokio tipo namai gali būti. Jeigu plotas 70-80 kv.m. tikrai galima ir su vaikais gyventi. O išorės dizainas tai tik skonio reikalas. Čia toks modernus namo modelis, man pačiai aišku taip pat artimiau klasika, išvis pasakų nameliai net gi sakyčiau lotuliukas.gif O kiti juokiasi iš mano mėgiamo stiliau namukų. Taigi čia jau tikrai tik skonio reikalas smile.gif Svarbu patalpų išdėstymas, dydis ir funkcionalumas thumbup.gif Pavyzdžiui štai šio projekto dydis ir išplanavimas. Tikrai ne vienam žmogui.
Atsakyti
Kadangi patys si pavasari pradejome lipdyti 79 kv. karkasinuka, butu idomi patyrusiu forumieciu pasidalinimas patirtinimi del tokio statinio pridavimo ipaumu. Anksciau skaiciau, kad pildoma tik kazkokia deklaracija, kaip yra dabar, nes kasdiena po naujiena statybu srityje.
O siaip nejauciu jokio nepatogumo statydama tokio dydzio namuka, nes tiesiai sviesiai galvoju apie ateiti, vaikai tikrai siais laikais nenori gyventi kartu, na nebent koks lepunelis tinginelis, o likti pensijoje su 200-300 kv. namu man atrodo gana juokingai. Antra vertus tradicinis lietuvio mastymas: butas 70-80 kv. ziauriai didelis, o va namas kazkodel mazas, taciau mazai kas pasidomi kiek gi kainuoja tokio namuko islaikymas, kam man moketi uz nelankomu kambariu sildyma, jeigu as galiu racionaliai isnaudoti erdves ir uz namu sildyma moketi tikrai mazai. Na bet cia kiekvienam skirtingai atrodoir tikrai vieningos nuomones nebus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_zalia @ 2014 06 13, 09:24)
Kadangi patys si pavasari pradejome lipdyti 79 kv. karkasinuka, butu idomi patyrusiu forumieciu pasidalinimas patirtinimi del tokio statinio pridavimo ipaumu. Anksciau skaiciau, kad pildoma tik kazkokia deklaracija, kaip yra dabar, nes kasdiena po naujiena statybu srityje.
O siaip nejauciu jokio nepatogumo statydama tokio dydzio namuka, nes tiesiai sviesiai galvoju apie ateiti, vaikai tikrai siais laikais nenori gyventi kartu, na nebent koks lepunelis tinginelis, o likti pensijoje su 200-300 kv. namu man atrodo gana juokingai. Antra vertus tradicinis lietuvio mastymas: butas 70-80 kv. ziauriai didelis, o va namas kazkodel mazas, taciau mazai kas pasidomi kiek gi kainuoja tokio namuko islaikymas, kam man moketi uz nelankomu kambariu sildyma, jeigu as galiu racionaliai isnaudoti erdves ir uz namu sildyma moketi tikrai mazai. Na bet cia kiekvienam skirtingai atrodoir tikrai vieningos nuomones nebus  4u.gif

ruta_zalia visiškai sutinku drinks_cheers.gif tačiau ištiesų visi žmonės skirtingi ir jų gyvenimo būdai skirtingi. Man taip pat atrodo visiškai neracionalu turėti 18 kv.m. miegamajį, kuriame tik ateini miegoti. Sočiai pakanka, kad tilptų lova. Tačiau kai kurios šeimos miegamuosiuose gal vakarėlius kokius nors rengia lotuliukas.gif Ir jiems tikrai reikia didesnio ploto. Na čia aišku aš juokauju mirksiukas.gif

Mes ketiname statytis namuką vieno aukto, kurio I aukštas būtų 79 kv.m., bus normalūs laiptai į palėpę, o palėpėje bus 2 kambariai bei drabužinė. Ten gyvens svečiai atvykę arba paaugęs vyresnėlis, kuris nebenorės gyventi su jaunesniu broliu ar sese ax.gif O išvykus vaikams ir mus palikus, palėpė/mansrada bus nenaudojama, kol neatvyks svečių ar tie patys vaikai mūsų aplankyti. Taip senatvėje sutaupysime vien tik ant šildymo kiek, kai antro aukšto nereikės eksploatuoti.

Aš mėgėja "pasižiūrėti" į ateitį, o beto esu pati gyvenusi 20 metų nuosavame dideliame name, kuris dabar yra beveik tuščias - liko mama ir močiutė 300 kv.m. name su rūsiu ir palėpe. Taip, kaip jos dabar kankinasi, aš asmeniškai tikrai nenoriu kankintis doh.gif Tai ir yra mano didžiausias argumentas, kodėl renkuosi tokio dydžio namą. Vien tik iš asmeninės patirties mirksiukas.gif O beto prie viso sutaupau nemažai nervinių ląstelių dėl popierzimo ir leidimų, bei beabejo pinigų už projektą bei namo statybą, jeigu pasirinkčiau statyti didesnį namą.

Tas nervines ląsteles geriau išnaudosiu kuriant interjerą, o sutaupytus pinigus, gerinant namo statybų kokybę, pasirenkant kokybiškesnes medžiagas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SviesatamsojE: 13 birželio 2014 - 09:52
QUOTE(SviesatamsojE @ 2014 06 13, 10:14)
Na nemanau, kad tik viengugių tokio tipo namai gali būti. Jeigu plotas 70-80 kv.m. tikrai galima ir su vaikais gyventi. O išorės dizainas tai tik skonio reikalas. Čia toks modernus namo modelis, man pačiai aišku taip pat artimiau klasika, išvis pasakų nameliai net gi sakyčiau  lotuliukas.gif O kiti juokiasi iš mano mėgiamo stiliau namukų. Taigi čia jau tikrai tik skonio reikalas smile.gif Svarbu patalpų išdėstymas, dydis ir funkcionalumas  thumbup.gif Pavyzdžiui štai šio projekto dydis ir išplanavimas. Tikrai ne vienam žmogui.

na sitas toks neblogai isdestytas
man paprasciausiai keistai atrodo kai seimos ar netik, perka vieno kambario butus negalvodami apie perspektyvas (vaikai), o po to kraustos is proto smile.gif
isplanavimas sito protingas, na aisku nelabai supratau logikos per miegamaji keliauti i kita 'bloka', bet matomai rinkai to reikia 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2014 06 13, 06:36)

pas nekurius vaikai kaip tik jau pakele sparnus. todel kirba mintis statyt du iki 80m2.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 06 13, 06:48)
Sakykim miesto teritorijoje sklype jau stovi namas. Salia noreciau ateiciai kada statyt 2 - 3 mini namukus poilsiautojams po ~25-30m2, jie butu butu su tarpais bet per pvz parapeto sujungima, stoga, visi dalintus bendra stoga. Ar cia visdar kalba apie nesudetinga statini ?

o jei ta, i viena visuma jungianti stoga, pavadint pavesine ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2014 06 13, 14:30)
pas nekurius vaikai kaip tik jau pakele sparnus. todel kirba mintis statyt du iki 80m2.
Papildyta:

tada dar baisiau - kai atvaziuoja su anukais smile.gif
bet turbut tokiam atvejui antrasis ir butu skirtas
mano nuomone tai daryciau sau tada 80m2, o tokiems atvejams salia su atskiru sildymu (kokia krosnele ar pan.) 50m2 - pilnai uztektu dvidesimciai naktu per metus priglausti
Atsakyti
Pavesine ~120m2 stogu ? biggrin.gif Tokia prie viesbucio baseino...

QUOTE(madwifi @ 2014 06 13, 13:30)

Netoliese visas shurshulas tu ivairiu namuku. Net neabejoju kad visi belekaip prisistate be projektu, klausimas kaip ziurima i bendra stoga.. Jai stoga paremt kazkokia viena kita kolona tai toks stogas i uzstatyma skaiciuojas..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 13 birželio 2014 - 14:25
QUOTE(Paliukas @ 2014 06 13, 13:36)
tada dar baisiau - kai atvaziuoja su anukais smile.gif
bet turbut tokiam atvejui antrasis ir butu skirtas
mano nuomone tai daryciau sau tada 80m2, o tokiems atvejams salia su atskiru sildymu (kokia krosnele ar pan.) 50m2 - pilnai uztektu dvidesimciai naktu per metus priglausti

butent taip ir as mastau. va pas kaimyna sena sodyba su nauju namu. tai pas ji vaikai vienam name apsistoja, motina visa vasara kitam namely gyvena. vienu zodiu visi po teritorija atskirai isiskirste ir vieni kitiem netrukdo.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 06 13, 14:22)
Pavesine ~120m2 stogu ? biggrin.gif Tokia prie viesbucio baseino...
Netoliese visas shurshulas tu ivairiu namuku. Net neabejoju kad visi belekaip prisistate be projektu, klausimas kaip ziurima i bendra stoga.. Jai stoga paremt kazkokia viena kita kolona tai toks stogas i uzstatyma skaiciuojas..

taigi sako pavesine nesiskaicuoja i plota smile.gif tai ta stoga pakabint ant kolonu virs namuku, o ant namuku virsaus dar galima ir terasas padaryt, be jokiu hidroizoliavimu. vien zu nameliai stovintys pavesineje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 13 birželio 2014 - 14:43
Norėčiau padiskuoti tema ŠILDYMAS tokiems mažiems namukams. Kokias šildymos sistemas Jūs renkatės ar rinktumėtės?

Mes mąstome apie židinį (kronelę/kapsulę) su ortakiais (židinys be ortakių ar su jais, bet vistiek bus) + kažkokia alternatyva šalia. Tačiau kokia, dar niekaip nenusprendžiame. Yra galimybė dujas jungtis, bet kažkodėl labai nesinori... Dar galbūt su rekuperacine vėdinimo sistema kombinuoti šildymą, o galbūt net ir elektra šildyti. Tik kuris šildymo būdas būtų pigiausias ir efektyviausias.. g.gif Gal kas pasidalintų patartimi? ax.gif

Beje, mes stengsimės namą artinti prie pasyvaus namo.. Aišku židinys tam labai trukdys, bet jo labai norime. Tačiau visus kitus kriterijus stengsimės atitikti kiek įmanoma ir kiek leis mūsų jėgos... ax.gif

Taip pat ketiname statytis saulės kolektorių vandeniui ir elektrai, tačiau šildymui, manau to nepakaks. Ir tai saulės energijos pagamintos elektros ketiname naudoti tik 3 sezonus, žiemą labai minimaliai gaminsis elektros iš kolektorių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SviesatamsojE: 13 birželio 2014 - 19:00