Įkraunama...
Įkraunama...

Namai iki 80 m2 - maži, bet neprasti!

QUOTE(SviesatamsojE @ 2014 06 13, 19:39)
Beje, mes stengsimės namą artinti prie pasyvaus namo..

Jei jau link pasyvaus darysit, tai apie kokia sildymo sistema dar kalbama?

Vilienes namas ~140m2, sildomas elektra, max ~300lt/men. Minto namas, atrodo ~120m2 irgi elektra sildomas, max ~300lt/men.

Tai 80m2 optimaliausia butu sildytis oriniu budu (silumokaitis per rekuperacija arba oras-oras SS su tenu atsargoj tas kelias dienas kai bus zemiau -15 ar -20) viska kombinuojant dar su saules kolektoriais vandeniui ruosti.

Geoterminis neatsipirks, GKK perdidelis galingumas, todel veiks netaip efektyviai, o ir instaliaciniai kastai gana dideli gautusi.

Jei istatymai nesikeis, geriausia daryti saules jegaine 5kw, tai po 12metu instaliacijos kastai ir eksploatacijos kastai bendroj sumoj butu maziausi palyginus su visomis kitomis sistemomis.
Atsakyti
QUOTE(skyroja @ 2014 06 13, 20:09)
Jei jau link pasyvaus darysit, tai apie kokia sildymo sistema dar kalbama?

Vilienes namas ~140m2, sildomas elektra, max ~300lt/men. Minto namas, atrodo ~120m2 irgi elektra sildomas, max ~300lt/men.

Tai 80m2 optimaliausia butu sildytis oriniu budu (silumokaitis per rekuperacija arba oras-oras SS su tenu atsargoj tas kelias dienas kai bus zemiau -15 ar -20) viska kombinuojant dar su saules kolektoriais vandeniui ruosti.

Geoterminis neatsipirks, GKK perdidelis galingumas, todel veiks netaip efektyviai, o ir instaliaciniai kastai gana dideli gautusi.

Jei istatymai nesikeis, geriausia daryti saules jegaine 5kw, tai po 12metu instaliacijos kastai ir eksploatacijos kastai bendroj sumoj butu maziausi palyginus su visomis kitomis sistemomis.

Dėkoju labai už informacijos pasidalinimą! thumbup.gif Labai džiugu gauti realius pavyzdžius.. na mūsų bus 80 kv.m. pirmas aukštas + ~60 kv.m. palėpės/mansardos. Kurią norime tik esant reikalui (kai atvažiuos svečiai, arba vienas iš vaikų persikraustys gyventi) pilnumoje šildyti. O kai niekas ten negyvens, kad ne visu pajėgumu galima būtų šildyti arba visiškai nešildyti, jeigu taip galima būtų padaryti... Ką apie tai manote? Gal vertėtų rimtai galvoti apie šildymą elektra? Nes dujų labai nenoriu... Kažkodėl..
Kokioje temoje buvo kalbama apie Vilienes ir Mintos pasirinktą elektros šildymo sistemą, kainas ir eksploataciją? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SviesatamsojE: 13 birželio 2014 - 20:35
QUOTE(SviesatamsojE @ 2014 06 13, 10:47)
ruta_zalia visiškai sutinku  drinks_cheers.gif  tačiau ištiesų visi žmonės skirtingi ir jų gyvenimo būdai skirtingi. Man taip pat atrodo visiškai neracionalu turėti 18 kv.m. miegamajį, kuriame tik ateini miegoti. Sočiai pakanka, kad tilptų lova. Tačiau kai kurios šeimos miegamuosiuose gal vakarėlius kokius nors rengia  lotuliukas.gif Ir jiems tikrai reikia didesnio ploto. Na čia aišku aš juokauju  mirksiukas.gif

Mes ketiname statytis namuką vieno aukto, kurio I aukštas būtų 79 kv.m., bus normalūs laiptai į palėpę, o palėpėje bus 2 kambariai bei drabužinė. Ten gyvens svečiai atvykę arba paaugęs vyresnėlis, kuris nebenorės gyventi su jaunesniu broliu ar sese  ax.gif  O išvykus vaikams ir mus palikus, palėpė/mansrada bus nenaudojama, kol neatvyks svečių ar tie patys vaikai mūsų aplankyti. Taip senatvėje sutaupysime vien tik ant šildymo kiek, kai antro aukšto nereikės eksploatuoti.

Aš mėgėja "pasižiūrėti" į ateitį, o beto esu pati gyvenusi 20 metų nuosavame dideliame name, kuris dabar yra beveik tuščias - liko mama ir močiutė 300 kv.m. name su rūsiu ir palėpe. Taip, kaip jos dabar kankinasi, aš asmeniškai tikrai nenoriu kankintis  doh.gif Tai ir yra mano didžiausias argumentas, kodėl renkuosi tokio dydžio namą. Vien tik iš asmeninės patirties  mirksiukas.gif O beto prie viso sutaupau nemažai nervinių ląstelių dėl popierzimo ir leidimų, bei beabejo pinigų už projektą bei namo statybą, jeigu pasirinkčiau statyti didesnį namą.

Tas nervines ląsteles geriau išnaudosiu kuriant interjerą, o sutaupytus pinigus, gerinant namo statybų kokybę, pasirenkant kokybiškesnes medžiagas smile.gif

nelabai suprantu, o kas trukdo parduot tuos 300m2, kam kankintis,sildyt ir t.t.??? ar cia jau toks bruozas lietuvio, jei namas tai tik iki mirties? kazkaip idomiai vieni kankinasi senatvej su 300m2 kiti jauni su vaikais stato 80 tam kad senatve rami butu. as statau 180m2 bendro ploto nes man siandien tiek reikia su dviem vaikais, iseis vaikai- namas pardavimui ir tik tada namas iki 80 thumbup.gif arba emigracija i siltus krastus prie juros.
Atsakyti
QUOTE(blunde @ 2014 06 13, 20:31)
nelabai suprantu, o kas trukdo parduot tuos 300m2, kam kankintis,sildyt ir t.t.??? ar cia jau toks bruozas lietuvio, jei namas tai tik iki mirties? kazkaip idomiai vieni kankinasi senatvej su 300m2 kiti jauni su vaikais stato 80 tam kad senatve rami butu.  as statau 180m2 bendro ploto nes man siandien tiek reikia su dviem vaikais,  iseis vaikai- namas pardavimui ir tik tada namas iki 80  thumbup.gif  arba emigracija i siltus krastus prie juros.

Taip, aš tą patį siūlau - parduoti, BET kai mes sulauksime tokios senatvės, galbūt tik tada suprasime, ką reiškia parduoti namą, kuriame nugyventas beveik visas gyvenimas.. Močiutė pasakė - PER MANO LAVONĄ doh.gif O aš asmeniškai tikrai noriu statytis namą vieną vienintelį kartą, ir senatvėje nenorėčiau vėl iš naujo to daryti schmoll.gif
Bet tiesa - kiekvienas žmogus yra skirtingas, su skirtingomis nuomonėmis.. Ir kadangi esu labai prieraiši ir net 8 metus ieškojau tokio sklypo, kurį dabar turime, vien dėlto nenorėčiau kraustytis kažkur kitur..

Be to pardavus tokio dydžio namą, už tą sumą sugebėtų šeima įpirkti tik 2 k.b., nes tokie didžiuliai namai, ir dar senos statybos tikrai nėra paklausus ir kainą "laiko" labai labai mažą.. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SviesatamsojE: 13 birželio 2014 - 20:42
QUOTE(SviesatamsojE @ 2014 06 13, 20:22)
Dėkoju labai už pasidalinimą informaciją! thumbup.gif Labai džiugu gauti realius pavyzdžius.. na mūsų bus 80 kv.m. pirmas aukštas + ~60 kv.m. palėpės/mansardos. Kurią norime tik esant reikalui (kai atvažiuos svečiai, arba vienas iš vaikų persikraustys gyventi) pilnumoje šildyti. O kai niekas ten negyvens, kad ne visu pajėgumu galima būtų šildyti arba visiškai nešildyti, jeigu taip galima būtų padaryti... Ką apie tai manote? Gal vertėtų rimtai galvoti apie šildymą elektra? Nes dujų labai nenoriu... Kažkodėl..
Kokioje temoje buvo kalbama apie Vilienes ir Mintos pasirinktą elektros šildymo sistemą, kainas ir eksploataciją? g.gif

80+60 m2 tai čia vidutinio dydžio namas, kurio šildymo sistema taip pat bus ne išskirtinė.
Gerai apšiltintame name praktiškai neišeina vienų patalpų šildyti, o kitų ne. Šiluma pasklinda tolygiai po visas patalpas. Nebent ruošiatės kai kurias vidines sienas šiltinti, kad galėtumėte atšaldyti tam tikras patalpas žiemą. Tai numatyti reikia iš anksto.

Dar nepamirškite ir aeroterminio A2A ŠS, kuris kompaktiškoms patalpoms yra gana neblogas variantas ir alternatyva elektrai arba papildymą elektrai.

Jeigu plotas būtų 80 m2 ir gerai apšiltintas, tai tokiame name stipriau jaustųsi vidiniai pritekėjimai - šiluma iš buitinių prietaisų ir žmonių, bet mažiau naudos duotų vitrinos, nes tik pašvietus saulei reikėtų išvėdinti šilumą žiemą dėl mažos namelio termomasės (mažas apšiltintų konstrukcijų svoris - nėra kur sukaupti šilumos kelioms dienoms).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 13 birželio 2014 - 20:51
QUOTE(SviesatamsojE @ 2014 06 13, 21:39)
Taip, aš tą patį siūlau - parduoti, BET kai mes sulauksime tokios senatvės, galbūt tik tada suprasime, ką reiškia parduoti namą, kuriame nugyventas beveik visas gyvenimas.. Močiutė pasakė - PER MANO LAVONĄ doh.gif O aš asmeniškai tikrai noriu statytis namą vieną vienintelį kartą, ir senatvėje nenorėčiau vėl iš naujo to daryti  schmoll.gif
Bet tiesa - kiekvienas žmogus yra skirtingas, su skirtingomis nuomonėmis.. Ir kadangi esu labai prieraiši ir net 8 metus ieškojau tokio sklypo, kurį dabar turime, vien dėlto nenorėčiau kraustytis kažkur kitur..

Be to pardavus tokio dydžio namą, už tą sumą sugebėtų šeima įpirkti tik 2 k.b., nes tokie didžiuliai namai, ir dar senos statybos tikrai nėra paklausus ir kainą "laiko" labai labai mažą..  unsure.gif

tai vadinas netaip ir kankinas jei tik per lavona parduotu smile.gif kiekvienam savo, bet kai isgirstu bobute verkiancia kad viskas blogai, valdzioj vagys, pensijos mazos, vaistai, sildymas nepakeliamas o sedi 5 kambariu bute laisves alejoj, kuri pardavus ipirktu 1-2kambariu naujos statybos buta ir vaistine nuosava tai kazkaip pradedu abejot ar isvis ka suprantu siam gyvenime smile.gif gyvenam sendien o ne rytoj ar vakar, todel renkuosi ko reikia sendien.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 06 13, 20:50)
80+60 m2 tai čia vidutinio dydžio namas, kurio šildymo sistema taip pat bus ne išskirtinė.
Gerai apšiltintame name praktiškai neišeina vienų patalpų šildyti, o kitų ne. Šiluma pasklinda tolygiai po visas patalpas. Nebent ruošiatės kai kurias vidines sienas šiltinti, kad galėtumėte atšaldyti tam tikras patalpas žiemą. Tai numatyti reikia iš anksto.

Dar nepamirškite ir aeroterminio A2A ŠS, kuris kompaktiškoms patalpoms yra gana neblogas variantas ir alternatyva elektrai arba papildymą elektrai.

Jeigu plotas būtų 80 m2 ir gerai apšiltintas, tai tokiame name stipriau jaustųsi vidiniai pritekėjimai - šiluma iš buitinių prietaisų ir žmonių, bet mažiau naudos duotų vitrinos, nes tik pašvietus saulei reikėtų išvėdinti šilumą žiemą dėl mažos namelio termomasės (mažas apšiltintų konstrukcijų svoris - nėra kur sukaupti šilumos kelioms dienoms).

Taip, mūsų namas bus apšildintas visas pilnai ir normaliai - tiek pirmas aukštas, tiek mansarda. Langai vitrininiai bus į pietų pusę, šešėliuojama su terasos stogu vasarai.

Dėl šildymo reguliavimo aukštuose, tai pvz. su židiniu ir ortakiais, juos gali norit uždaryti ir nešildyti tam tikrų patalpų, reguliuotis atitinkamai tam tikruose kambariuose šilumos kiekį. Galbūt galima tada būtų alternatyvią šildymo sistemą židiniui (kokią pasirinksime) įsivesti I aukšte, o mansardoje su ortakiais sužaisti. Kaip manote? Ar realu? Ar to pakaktų? Juolabiau, jeigu mansardoje būtų sandėliukas ir vienas kambarys svečiams, be to mansarda būtų gerai apšiltinta.

Papildyta:
QUOTE(blunde @ 2014 06 13, 20:56)
tai vadinas netaip ir kankinas jei tik per lavona parduotu smile.gif kiekvienam savo, bet kai isgirstu bobute verkiancia kad viskas blogai, valdzioj vagys, pensijos mazos, vaistai, sildymas nepakeliamas o sedi 5 kambariu bute laisves alejoj, kuri pardavus ipirktu 1-2kambariu naujos statybos buta ir vaistine nuosava tai kazkaip pradedu abejot ar isvis ka suprantu siam gyvenime smile.gif gyvenam sendien o ne rytoj ar vakar, todel renkuosi ko reikia sendien.

Na kadangi mūsų šeimos namas Panevėžyje ir čia naujos statybos būtų yra vos vienas daugiabutis, kuris pastatytas tragiškos padėties doh.gif tai kaip ir pasirinkimo nelabai yra deja... Nebent variantas parduoti šį namą ir statyti mažesnį.. BET - vėl gi BE ŠANSŲ! nebe tokiam amžiui, todėl ir pati žinau, kad pasenusi to nenorėčiau taip pat...

Ir gyvenu tikrai ne šia diena, o galvodama apie ateitį.. Kuri nežinau tikrai kokia bus.. Tačiau nesmerkiu ir tų, kurie gyvena taip, kaip jiems šiai dienai mieliau mirksiukas.gif Visi renkamės kaip norime gyventi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SviesatamsojE @ 2014 06 13, 21:22)

Ir Viliene, ir Mintas, ir Bangas turi savo blogus kur tikrai yra labiai issamiai ir daug aprasyta apie be galo daug ivairiu energetiskai efektyvaus namo statybos aspektu. Taip pat pasyviu namu temose (ju yra 27) tikrai rasite daug info, taip visose temose apie sildyma, sildymas oras-oras ir t.t. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 06 14, 08:39)
Ir Viliene, ir Mintas, ir Bangas turi savo blogus kur tikrai yra labiai issamiai ir daug aprasyta apie be galo daug ivairiu energetiskai efektyvaus namo statybos aspektu. Taip pat pasyviu namu temose (ju yra 27) tikrai rasite daug info, taip visose temose apie sildyma, sildymas oras-oras ir t.t. 4u.gif

Jau radau, vakar visą vakarą skaičiau mirksiukas.gif Dėkui!
Atsakyti
QUOTE(blunde @ 2014 06 13, 21:31)
nelabai suprantu, o kas trukdo parduot tuos 300m2, kam kankintis,sildyt ir t.t.??? ar cia jau toks bruozas lietuvio, jei namas tai tik iki mirties? kazkaip idomiai vieni kankinasi senatvej su 300m2 kiti jauni su vaikais stato 80 tam kad senatve rami butu.  as statau 180m2 bendro ploto nes man siandien tiek reikia su dviem vaikais,  iseis vaikai- namas pardavimui ir tik tada namas iki 80  thumbup.gif  arba emigracija i siltus krastus prie juros.

Pvz. man gyventi reikia dabar ir tikrai neketinu buti namu valytoja ir kuopti 2-3 nenaudojamus kambarius vien todel, kad ten galbut arba net niekados neapsinakvos koks svecias. Sakykim as jau nelabai pamenu kada sveciuose nakvydinausi, sedu kad ir vidury nakties ir isvaziuoju namo, net ir is kito miesto ax.gif Plius tuos kambarius reikia ir sildyti ir apstatyti ir t.t. Man tai nereikalingos sanaudos. Tiesiog kai esi gimus augus name, i tai turi kitoki poziuri, man reikia kiemo erdves ir patogumo. Nors cia idkusija be galo, o stai apie 300 kv. namu pardavima tai tikrai nieko gero negaleciau pasakyti. Jus asmeniskai pirktumete toki sena griozda? As tikrai ne, nes jo kaina didele, isplanavimai seni, instaliacijos senos, sienos kiauros, kiek i toki sedevra reikes ikisti lesu ir laiko?
Atsakyti
Visu pirma dekoju uz puikia tema su puikia izanga thumbup.gif Manau forume bus viena populiariausiu ir aktualiausiu good.gif
QUOTE(SviesatamsojE @ 2014 06 13, 19:39)
Norėčiau padiskuoti tema ŠILDYMAS tokiems mažiems namukams. Kokias šildymos sistemas Jūs renkatės ar rinktumėtės?

Taip pat ketiname statytis saulės kolektorių vandeniui ir elektrai, tačiau šildymui, manau to nepakaks. Ir tai saulės energijos pagamintos elektros ketiname naudoti tik 3 sezonus, žiemą labai minimaliai gaminsis elektros iš kolektorių.

Mes statomes iki 80kv.m. namuka. Sildyma planuojame zidini ir el. radiatoriai. Dar vyras masto apie saules arba vejo jegaine, tad dideles saskaitos uz el. nelabai gasdina biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nasty Fairy @ 2014 06 14, 16:42)
Visu pirma dekoju uz puikia tema su puikia izanga  thumbup.gif Manau forume bus viena populiariausiu ir aktualiausiu  good.gif

Mes statomes iki 80kv.m. namuka. Sildyma planuojame zidini ir el. radiatoriai. Dar vyras masto apie saules arba vejo jegaine, tad dideles saskaitos uz el. nelabai gasdina  biggrin.gif

Už temą - nėra už ką mirksiukas.gif Ir man pačiai labai daug naudos davė dar vos keli šios temos puslapiai thumbup.gif
Kad ir apie šildymą.. Židinys pas mus taip pat bus + mąstome ką šalia to įsirengti, kad grindis šildomas pasidaryti. Čia gavau labai neblogų patarimų apie kuriuos labai mąstau - pvz. labai sudomino vanduo-oras ŠS sistema.
O kaip Jūs ketinate elektra šildytis? Kokią sistemą naudoti?

O projektą jau turite? Man dabar tai opiausias reikalas... doh.gif
Papildyta:
Dar mąstau kas būtų naudingiau, efektyviau ir praktiškiau namui iki 80 m2 - REUPERACINĖ vėdinimo sistema ar ŽEMĖS ŠILUMOKAITIS?

Gal kas apie tai mąstėte ar susidūrėte su tuo? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SviesatamsojE: 14 birželio 2014 - 16:56