Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta - 9

QUOTE(unfaithful @ 2014 11 05, 16:05)
Nelabai klausimo supratau g.gif
Supraskit, kad neivaziaves i JAV, nei SSN, nei GC gi negausit. Siaip tai, bet kokiu atveju, jus turit sulaukt dokumentu budamas JAV, nes abejoju, ar isvykes is salies su pusmeti galiojancia imigracine viza pase ir neturedamas ant ranku tikrosios GC, jus busit ileistas kita syk i JAV.
Taip, dokumentai atkeliauja pastu, be jokio pastininko ir juos gali gauti zmogus, kurio adresa nurodysit, bet jus tuo metu privalot buti JAV anyway.

As SSN gavau 4 d.d. po prasymo pateikimo, GC atejo lygiai po pusantro men nuo atvykimo.
Kas del nebuti JAV 1-2 metus... na ka as zinau, zmones isdarinej tokius dalykus, bet patikekit, imigracijos departamente ne asilai dirba rolleyes.gif  ir esu tikra, kad jie paprasys jusu pagristi, kodel planuojat taip ilgai nebuti JAV ir nedirbt tos salies labui ir t.t.

I JAV as atvyksiu, taciau domiuosi dabar kiek laiko man reikes pabuti JAV, kad gauti SSN ir GC. Is Jusu atsakymu supratau, kad GC ir SSN nereikalingas tapatybes irodymas ir parasas, kad gauti siuos vokus, juos ras zmogus pasto dezutej gyvenantis tuo adresu. Todel adresa oro uoste nurodysiu savo drauges gyvenancios JAV, pas ja paviesesiu apie savaitele (per kuria nueisiu SSN prasyma uzpildysiu ir i imigracijos tarnyba uzbegsiu pasidomet del 2 metu (zinoma, kad turesiu pagristi kodel, bet busiu pasiruoses siam klausimui)) ir grysiu atgal i LT, o GC ir SSN drauge persius man i LT arba atvykdama i LT perduos gyvai. Tad va toks kol kas mano planas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(algucia @ 2014 11 05, 03:14)
.... ir kaip supratau taisykles, tai 1 metus galiu nebuti JAV, o esant reikalui galima imigracijos tarnyboj pasiprasyt, kad galeciau nevykti i JAV iki 2 metu. Planuoju sitais dalykais pasinaudot, nes dar nepasiruoses vykimui i JAV smile.gif

Pasigilink i taisykles labiau - iki 1 metu galima nebut JAV be spec. leidimo ivaziuot is naujo, BET neisleist gali net isbuvus uzsienyje maziau nei 1 metus. Tikrai esu radus ir berods sioj temoj nuoroda dejus (nepamenu tiksliai, bet manau nesunku issigooglint), tai ten labai aiskiai paraso kokias teises ir pareigas ZK turetojas turi ir kaip islaikyt ZK.

QUOTE(algucia @ 2014 11 05, 19:37)
I JAV as atvyksiu, taciau domiuosi dabar kiek laiko man reikes pabuti JAV, kad gauti SSN ir GC.

Man atejo per 2-4 savaites viskas, bet jau senokai buvo ir dabar gal kitaip, plius priklauso ir nuo vietoves turbut. Persiust aisku galima i LT.

Del reentry permit gali ir uscis.gov puslapyje paziuret kokie reikalavimai. Plius dar mokestis apie $500 yra. Cia tik imetu trumpa citata kokios gali but priezastys:
"Educational purposes, such as semester abroad programs or academic research;

Employment purposes, such as overseas assignments, interviews, conferences, training, or meetings with clients; or

Humanitarian purposes, such as travel to obtain medical treatment, attend funeral services for a family member, or visit an ailing relative."

Turek omeny, kad tas 'employment purpose' nera darbas LT, o darbas JAV, kuris tave issiuncia i uzsieni.

Va CIA re-entry forma yra, tai gali paziuret kokie klausimai. Klausia ir kiek uzsienyje isbuves esi nuo ZK gavimo, ir ar taxus moki, tai jei nera rimtos priezasties, o JAV negyventa su ZK ir mokesciu nemoketa, tai manau greiciausiai atmes toki prasyma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ms.Blonde: 05 lapkričio 2014 - 18:52
QUOTE(unfaithful @ 2014 11 05, 08:05)

P.S. moterys, del nuotrauku GC tik neisprotekit, jokiu plauku uz ausu kist nereikia ! o tam fotografui tai kazkas negerai... reikalavimuose neleidziama ant veido uzkritusiu sruogu, kad dengtu kakta, dali akies ir t.t., bet niekur nebuvo reikalavimo uz ausu plaukus kist!
kaip matot, atejo laikas ir su savo gauru kupeta laimejau  ax.gif

"It is i preferable that ears be exposed" 4u.gif shaltinis
matyt ne ish oro traukta....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rashkyte: 05 lapkričio 2014 - 21:43
O aš manau, kad iš oro, nes jei taip reikėtų, tas būtų nurodoma reikalavimuose. O ir pavyzdinėse nuotraukose moterų plaukai neužkišti už ausų. O musulmonės išvis su skarom fotkinasi. Svarbu, kad plaukai per daug neuždengtų veido ovalo ar nekristų ant akių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo micefee: 05 lapkričio 2014 - 22:07
QUOTE(micefee @ 2014 11 05, 15:07)
O aš manau, kad iš oro, nes jei taip reikėtų, tas būtų nurodoma reikalavimuose. O ir pavyzdinėse nuotraukose moterų plaukai neužkišti už ausų. O musulmonės išvis su skarom fotkinasi. Svarbu, kad plaukai per daug neuždengtų veido ovalo ar nekristų ant akių.

jei turecia savo ZK, ideciau foto mirksiukas.gif as nesakiau, kad BUTINA AR PRIVALOMA mirksiukas.gif juk matot, kad parashyta "preferable" mirksiukas.gif
Atsakyti
nera butina buti fiziskai JAV kai zalia korta siuncia. Musu kai mums imigracine issiunte, tai mes buvom isvyke is JAV atostogu ir vokas su kortele tiesiog gulejo paste (sustabde buvom atostogom pasto pristatyma). Grizus i JAV, oro uoste is imigracines eiles nusiunte i atskira kabineta palaukti kol sutikrins viska ir tiek. Jokiu problemu.

Bet gavus ZK ilgai JAV nebuti jau gali kelt problemu, nes griztant cia pareigunai gali prikibti kodel ilgai nebuta salyje.
Atsakyti
O pvz jau turint ZK 4 menesius, galima laisvai skraidyti is salies lauk? As pvz noreciau ir seima aplankyti ir tt. Ar kyla kokiu neskalndumu? Ar svieziai gavus geriau pabuti JAV kuri laika?
Atsakyti
QUOTE(Dulke @ 2014 11 06, 02:08)
O pvz jau turint ZK 4 menesius, galima laisvai skraidyti is salies lauk? As pvz noreciau ir seima aplankyti ir tt. Ar kyla kokiu neskalndumu? Ar svieziai gavus geriau pabuti JAV kuri laika?

Jei skraidoma su protu, o ne '6 menesius lankiau seima', tai tikrai problemu nekils. Mes su vyru po pusmecio isvaziave i LT buvom del reikalu.
Atsakyti
QUOTE(Ms.Blonde @ 2014 11 05, 23:54)
Jei skraidoma su protu, o ne '6 menesius lankiau seima', tai tikrai problemu nekils. Mes su vyru po pusmecio isvaziave i LT buvom del reikalu.

Ne zinoma, max savaitgaliui manau, labai aciu uz atsakyma, planuoju padaryti jiems staigmena, tik galvojau ar nekils kokiu nesklandumu smile.gif
Atsakyti
tikrai jokiu problemu, mano vyras darbo reikalais keliauja nuolat i Europa ir Azija, ir kai tik gavo ZK nuo pirmu savaiciu skraide - niekada jokiu problemu nebuvo. Paaiskina, kad darbo reikalai ar tai atostogos ir tiek. Bet jei isskristu kazkur pusmeciui ir sakytu tevus lankiau, po to vel metus nesirodytu JAV tai zinoma, kad butu itarimu pareigunams, kad jis is tikro JAV negyvena.
Atsakyti
Sveikos. smile.gif

Šiemet ir mes bandom laimę. Pirmą kartą. Gaila tik, kad taip ilgai reikia laukti rezultatų. rolleyes.gif
Atsakyti
Mane ir tas laukimas žudo.. Na bet yra kaip yra smile.gif Mergaitės, į kokią valstiją kraustytumėtės, jei išloštumėt? Pas ką važiuot aš neturėčiau, tai jaučiu vos ne pirštu durčiau nuo kur pradėt savos laimės ieškot ax.gif
Atsakyti