QUOTE(unfaithful @ 2015 02 07, 08:15)
Sveikos mamos 
Taigi, nu negaliu nepasigirt ...
Nusipirkau masina... taip, nepatikesit, tik dabar, praejus beveik 7 men nuo atvykimo...
bet ! 2011 Camry su loan... !
taip, mano kelione i JAV buvo kiek kitokia nei iprasta... vykau beveik be pinigu, nes kazkokios kiaules desnio apkeretas namas neparsidavinejo...
Per siuos 7 men as pasistaciau beveik tobula credit scora... bet, kadangi tai buvo per ziauriai, amerikieciu supratimu, trumpa laika, bankai man atsake duot loan'a masinai... o Toyota concernas dave !
Patarimas toms naivioms del atvykimo ir pirkimo... netgi uz cash'a pakankamai daug sunkumu... as norejau issinuomot busta uz cash'a, masina nusipirkt...ir mano casho niekam nereikejo... reikejo residency irodymo, reikejo kitu dalyku, ko as negalejau pateikt... busto normalaus paieskos uztruko, tad issinuomojom duplex tik lapkriti...kiek bandziau anksciau issinuomot appartments negalejau... tai sake, nedirbi, nenuomosim, nesvarbu kiek cash turi...veliau nepakako pajamu, kad sutiktu nuomot... zodziu, kaip as sioj saly irodinejau, kad esu verta visko, ka turiu...
P.S. mamytes, imeskit i asm zinute nuoroda programos deklaravimui, please
atsiprasau, reik perzvelgt paskutinius puslapius, gal rasiu... maciau dalinotes patirtim...

Taigi, nu negaliu nepasigirt ...
Nusipirkau masina... taip, nepatikesit, tik dabar, praejus beveik 7 men nuo atvykimo...
bet ! 2011 Camry su loan... !
taip, mano kelione i JAV buvo kiek kitokia nei iprasta... vykau beveik be pinigu, nes kazkokios kiaules desnio apkeretas namas neparsidavinejo...
Per siuos 7 men as pasistaciau beveik tobula credit scora... bet, kadangi tai buvo per ziauriai, amerikieciu supratimu, trumpa laika, bankai man atsake duot loan'a masinai... o Toyota concernas dave !
Patarimas toms naivioms del atvykimo ir pirkimo... netgi uz cash'a pakankamai daug sunkumu... as norejau issinuomot busta uz cash'a, masina nusipirkt...ir mano casho niekam nereikejo... reikejo residency irodymo, reikejo kitu dalyku, ko as negalejau pateikt... busto normalaus paieskos uztruko, tad issinuomojom duplex tik lapkriti...kiek bandziau anksciau issinuomot appartments negalejau... tai sake, nedirbi, nenuomosim, nesvarbu kiek cash turi...veliau nepakako pajamu, kad sutiktu nuomot... zodziu, kaip as sioj saly irodinejau, kad esu verta visko, ka turiu...
P.S. mamytes, imeskit i asm zinute nuoroda programos deklaravimui, please

atsiprasau, reik perzvelgt paskutinius puslapius, gal rasiu... maciau dalinotes patirtim...
Smagu skaityt, kad taip gerai sekasi ir pati labai optimistiska

Tavo atvejis kitoks, nes turejai kur vaziuot, kas priglaus ir pades - daug vaziuojanciu vaziuoja i niekur, bet nori prabangos uz $0.

O mes visdar be masinos - viesas transportas beveik tobulas sitam mieste. Plius parkingo kainos nenormalios mieste, o ant gatves kartais ir 20min pravazinet tenka kol vieta randi. Man pvz 20min iki darbo, iskaitant ejima iki metro, vaziavima metro ir ejima iki darbo. Vyrui kiek ilgiau, bet grubiai 45min su viskuo. Aisku butu masina, tai daugiau kazkur isvaziuotume ir pan, bet bent as i darba negauciau vaziuot, nes neapsimoka, tai tik bereikalingos islaidostuo atzvilgiu...
Del paskolu, tai gerai darei, t.y. pirkai pirkai pirkai ir laiku mokejai.

O del cash ir nuomos, tai galima skyle kokia rast, kur savininkui bile pinigus gaut. Bet jei nori tvarkingo busto, geresnio rajono, tai ir pats turi kazka duot savininkui, kad kazka gautum, t.y. savininkas nori, kad nuomininkas mokus butu, kad tvarkingas, kad turetu pajamu saltini. Nebent kazkaip susitart moket pirma+paskutini menesius plius nuoma 2 menesius i prieki ir tada cash, bet tai suma didziule susidarys ir tikrai tik atvykus tiek ne kiekvienas gales sumoket. O ir vargas tartis ir gaut tokias salygas.
Del taxu programu, tai as naudoju HR Block, kita nare minejo TurboTax. Manau paguglinus daugiau rastum. Pirmi tie mokesciai paprastesni, tai is esmes su bet kuria pasidarai ir kelis metus galima pakaitaliot programas, jei norisi. Bet as ta pacia nuo atvaziavimo naudoju - patogu kai visa senesne info vienoj vietoj ir kai programa daug tavo duomenu prisimena, tai nereikia kaskart suvedinet.