Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta - 9

Tiek prirasiau ir netycia nujungiau psl sad.gif Bandau trumpai dabar pakartot....

QUOTE(unfaithful @ 2015 02 07, 08:15)
Sveikos mamos smile.gif

Taigi, nu negaliu nepasigirt ...
Nusipirkau masina... taip, nepatikesit, tik dabar, praejus beveik 7 men nuo atvykimo...
bet ! 2011 Camry su loan... !

taip, mano kelione i JAV buvo kiek kitokia nei iprasta... vykau beveik be pinigu, nes kazkokios kiaules desnio apkeretas namas neparsidavinejo...

Per siuos 7 men as pasistaciau beveik tobula credit scora... bet, kadangi tai buvo per ziauriai, amerikieciu supratimu, trumpa laika, bankai man atsake duot loan'a masinai... o Toyota concernas dave !

Patarimas toms naivioms del atvykimo ir pirkimo... netgi uz cash'a pakankamai daug sunkumu... as norejau issinuomot busta uz cash'a, masina nusipirkt...ir mano casho niekam nereikejo... reikejo residency irodymo, reikejo kitu dalyku, ko as negalejau pateikt... busto normalaus paieskos uztruko, tad issinuomojom duplex tik lapkriti...kiek bandziau anksciau issinuomot appartments negalejau... tai sake, nedirbi, nenuomosim, nesvarbu kiek cash turi...veliau nepakako pajamu, kad sutiktu nuomot... zodziu, kaip as sioj saly irodinejau, kad esu verta visko, ka turiu...

P.S. mamytes, imeskit i asm zinute nuoroda programos deklaravimui, please smile.gif
atsiprasau, reik perzvelgt paskutinius puslapius, gal rasiu... maciau dalinotes patirtim...

Smagu skaityt, kad taip gerai sekasi ir pati labai optimistiska thumbup.gif drinks_cheers.gif

Tavo atvejis kitoks, nes turejai kur vaziuot, kas priglaus ir pades - daug vaziuojanciu vaziuoja i niekur, bet nori prabangos uz $0. ax.gif

O mes visdar be masinos - viesas transportas beveik tobulas sitam mieste. Plius parkingo kainos nenormalios mieste, o ant gatves kartais ir 20min pravazinet tenka kol vieta randi. Man pvz 20min iki darbo, iskaitant ejima iki metro, vaziavima metro ir ejima iki darbo. Vyrui kiek ilgiau, bet grubiai 45min su viskuo. Aisku butu masina, tai daugiau kazkur isvaziuotume ir pan, bet bent as i darba negauciau vaziuot, nes neapsimoka, tai tik bereikalingos islaidostuo atzvilgiu...

Del paskolu, tai gerai darei, t.y. pirkai pirkai pirkai ir laiku mokejai. drinks_cheers.gif Bet aisku bankai itariai ziuri i greita ir gera kredita (plius dar trumpoka kredito istorija, gali greitai keistis ir pan), o su gamintojo atstovybem ar devetu auto aikstelese masinai paskola lengviau gaut. 4u.gif

O del cash ir nuomos, tai galima skyle kokia rast, kur savininkui bile pinigus gaut. Bet jei nori tvarkingo busto, geresnio rajono, tai ir pats turi kazka duot savininkui, kad kazka gautum, t.y. savininkas nori, kad nuomininkas mokus butu, kad tvarkingas, kad turetu pajamu saltini. Nebent kazkaip susitart moket pirma+paskutini menesius plius nuoma 2 menesius i prieki ir tada cash, bet tai suma didziule susidarys ir tikrai tik atvykus tiek ne kiekvienas gales sumoket. O ir vargas tartis ir gaut tokias salygas.

Del taxu programu, tai as naudoju HR Block, kita nare minejo TurboTax. Manau paguglinus daugiau rastum. Pirmi tie mokesciai paprastesni, tai is esmes su bet kuria pasidarai ir kelis metus galima pakaitaliot programas, jei norisi. Bet as ta pacia nuo atvaziavimo naudoju - patogu kai visa senesne info vienoj vietoj ir kai programa daug tavo duomenu prisimena, tai nereikia kaskart suvedinet. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Digse @ 2015 02 07, 13:42)
kodėl lietuviškame forume, vos išvykus į kitą šalį, taip greitai pamirštami lietuviški žodžiai? bigsmile.gif

O kodel toks noras pasikabinet? bigsmile.gif Nezinau ar zodzius, ar tik LT alfabeta turi omeny, tai pasisakysiu del abieju. Pvz man LT klaviatura nereikalinga - man tik papildomas vargas, nes reik ieskot, instaliuot, isimint kuris klavisas kuri raide, o paskui nepamirst perjunginet kalba einant per skirtingus puslapius. Juk visi supranta pasakymo esme, tai nesvarbu s, s su varnele ar sh bus 4u.gif

Jei del kazkokio uzsienietisko zodzio iterpimo tau uzstrigo, tai velgi nematau dideles bedos - daznai paprasciau nelietuviska irasyt, daznai ir aiskiau ar tiksliau jis apibudina esme, o kartais ir tiesiog nerandi/neprisimeni LT atitikmens. Net kalbedama kasdien su vyru, seima, draugais lietuviskai sugebu pamirst kai kuriuos zodzius, tiesiog uzstringa tas zodis ar taikliau apibudina angliskas - nu ir iterpiu nelietuviska zodi i kalba ir niekam tai ne tragedija. Lygiai taip pat buna, kad darbe kalbant angliskai pasamonigai pradedu sakini lietuviskai ar kazka atsakau lietuviskai - na cia gal kai labiau pavagus bunu pasitaiko, tai nelabai mastau jau ka darau lotuliukas.gif

Ir netaikant konkreciai tau, bet tenka isgirst pasakymu, kad va isvaziavai, LT nemyli, ne patriote ir tt. Bet kiekvienas zmogus renkasi kur jam geriau gyvent ir ka nori daryt. Rasymas LT raidemis, tobulas LT kalbos vartojimas ar uzkietejes gyvenimas LT nera kazkokia meiles tevynei israiska. 4u.gif Man JAV gera, man cia patinka ir mano seima cia - atvaziuoju nuo mazens atostogaut i JAV, persikeliau gyvent dar ne taip seniai, bet i LT gyvent grizt nenoreciau, nes apart to, kad ten gimtine ir kad grazi gamta, neturiu ko grizt, t.y. gimines tolimesni ar tokie, su kuriais nebendrauju, o artimiausi zmones cia. Net atostogu i LT nuvaziavus man norisi vaziuot atgal, pasiilgstu namu, t.y. JAV. Vat vyrui kiek kitaip, nes jo seima ir draugai LT, tai jam bent pradzioj psichologiskai sunkiau cia buvo.
Atsakyti
QUOTE(unfaithful @ 2015 02 07, 00:15)
Sveikos mamos smile.gif

shauniai Jus cia kuriates!!! thumbup.gif shaunuoliai thumbup.gif

QUOTE(Ms.Blonde @ 2015 02 07, 09:58)

O mes visdar be masinos - viesas transportas beveik tobulas sitam mieste. Plius parkingo kainos nenormalios mieste, o ant gatves kartais ir 20min pravazinet tenka kol vieta randi. Man pvz 20min iki darbo, iskaitant ejima iki metro, vaziavima metro ir ejima iki darbo. Vyrui kiek ilgiau, bet grubiai 45min su viskuo. Aisku butu masina, tai daugiau kazkur isvaziuotume ir pan, bet bent as i darba negauciau vaziuot, nes neapsimoka, tai tik bereikalingos islaidostuo atzvilgiu...

tai, kad Jums jos ir nereikia.... galiu pasakyt, turejom viena mashina, tai vyras su ja darban ir viskas.... dabar kai yra dvi, tai reikalu milijonas atsiranda.... kasdien turiu kur vaziuot blush2.gif aishku, jei nebutu jos, tai kinderiai daug ka prarastu... nes pvz. daug uzsiemimu jiems yra, kai tetis dar darbe... tai as visur vezu... o, shiaip, kuras, sticker'iai, draudimas, plovyklos, tepalai ir t.t. kam Jums to reikia?jei puikiausiai verciates su VT ? 4u.gif negyvenciau kaime, shalia butu VT, net negalvociau apie mashina schmoll.gif tik tiek , kad patogumas, kai vaikai yra.... 4u.gif
ai, tiesa, jau minejau, kad mes kai cia atvaziavom, ishsinuomojom buta dar nedirbdami, bet mokejom cash 2 men. i prieki +deposit... tai ivyko po nepilnu 2-ju sav. cia 4u.gif ir ne skyle, o normalu, grazu ir jauku butuka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Rashkyte @ 2015 02 07, 18:26)
tai, kad Jums jos ir nereikia....

ai, tiesa, jau minejau, kad mes kai cia atvaziavom, ishsinuomojom buta dar nedirbdami, bet mokejom cash 2 men. i prieki +deposit... tai ivyko po nepilnu 2-ju sav. cia  4u.gif  ir ne skyle, o normalu, grazu ir jauku butuka  thumbup.gif

Tikrai nereikia drinks_cheers.gif Nors vyras vis apie masina arba motocikla pasvajoja, bet ir lieka svajonem, nes as nepritariu. Kada auto tikrai noretusi, tai kai oras bjaurus ar kai suniuka pas veterinara (musiskis tolokai, bet privaziuojam normaliai, net su visokiais persedimais gal vos daugiau nei valanda gaunas, tik su suniu ant ranku tie persedimai nepatogesni) vezam ar daugiau maisto apsipirkt reikia - visais kitais atvejais nera reikalo, nes per 3 dienas statydama prie darbo isleisciau tiek, kiek menesinis bilietas man kainuoja. ax.gif

Bet i prieki mokejot + deposit, o jei norima tik kas menesi moket, tai nelabai pasitikes savininkas tokiais nuomininkais, nebent jam dzin.
Atsakyti
QUOTE(Ms.Blonde @ 2015 02 07, 10:36)
Tikrai nereikia drinks_cheers.gif
Bet i prieki mokejot + deposit, o jei norima tik kas menesi moket, tai nelabai pasitikes savininkas tokiais nuomininkais, nebent jam dzin.

jeigu verciates taip, neuzsikraukit galvos skausmo biggrin.gif
mes labai norejom to buto, ir sutikom su savininko salygom 4u.gif tarp kitko, galim tik geru zodziu ji minet wub.gif labai malonus zmogus 4u.gif tik kas galiausiai (priesh mums ishsikraustant) atsibodo... kad pardavinejo visa laiptine, o vesdavo aprodyt tik pas mus doh.gif tipo, tvarkingiausia ir shvariausia... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ms.Blonde @ 2015 02 07, 18:36)
Tikrai nereikia drinks_cheers.gif Nors vyras vis apie masina arba motocikla pasvajoja, bet ir lieka svajonem, nes as nepritariu. Kada auto tikrai noretusi, tai kai oras bjaurus ar kai suniuka pas veterinara (musiskis tolokai, bet privaziuojam normaliai, net su visokiais persedimais gal vos daugiau nei valanda gaunas, tik su suniu ant ranku tie persedimai nepatogesni) vezam ar daugiau maisto apsipirkt reikia - visais kitais atvejais nera reikalo, nes per 3 dienas statydama prie darbo isleisciau tiek, kiek menesinis bilietas man kainuoja. ax.gif 

Mes gyvenam mieste, kuris LT na, lyg kokie Kedainiai ar Marijampole butu... tai cia be auto visiskai blogai, tiesiog neimanoma.

O busto paieskos mums uztruko, nes ieskojom busto ejimo pesciom spinduliu... gi suvokem, kad kai abudu dirbsim, tai reik namu, kad dukra pati pareit galetu. Be to, kol pas draugus gyvenom, tai drauge po keletos vietu apziuros pasake "paziurek kokia dukra turi, jos saugumas svarbiausia, as tau neleisiu i tokia vieta keltis"... tai va... nors musu namas yra prestiziniam miesto rajone, jei tik temp pradeda, o mokykloj renginiai (na, maniske visa mokyklos socialiniam gyvenime), tai kas nors is mokyklos mokytoju, ar tevu kitu vaiku paveza iki namu, neleidzia pesciom eit...
cia toks privacios mokyklos privalumas...
khekhe, teks moket uz mokslus kita met doh.gif ... gal ne pilna suma, bet teks doh.gif

Atsakyti
na va jau isejo vakar nauji visa bulletin, jau 28 450 smile.gif vis dar laukiam smile.gif))
Atsakyti
28 450 balandzio men. Dar atsikvept yra kur smile.gif Mes manau busim geguze.
Atsakyti
Mes jau 2 dienas gyvenam JAV smile.gif noriu trumpai papasakoti, kaip vyksta procedūra:

atvykom į JFK, žmonių buvo LABAI MAŽAI, tai labai greitai priėjom prie langelio, kur tikrina pasus, vizas, ESTA ir tt. paklausė, ar atvykome keliauti, ar gyventi, pasakėm, kad gyvensim, atidavėm pasus, vokus, rentgeną ir immigrant fee lapus. Kaip visada, nufotkino mus, paėmė pirštų atspaudus, atidarė vokus (juose dokumentai, kuriuos atiduosite ambasadoje), tada nuvedė į ofisiuką, kur abu užtrukom ne ilgiau nei porą min! smile.gif)) reikėjo tik pasirašyti ir dar karta pirštų atspaudus pasiėmė. viskas, sako welcome smile.gif

tiesa, į pasus sukalė antspaudus, kurie, kol gausime korteles, tarnaus kaip pati kortelė.
kol kas viskas labai gerai, labai viskuo džiaugiamės, vyras dirba, aš dar poilsiauju, nes neturiu SSN. SSN puslapyje rašo, kad DS-260 nurodžius, jog reikalingas SSN, į ofisą važiuoti nereikia, nes atsiųs namo, bet vis tiek greičiausiai važiuosim, nes vyras kažkokių reikalų turės su savo SSN pakeitimu.
Atsakyti
QUOTE(viole143 @ 2015 02 10, 15:59)
Mes jau 2 dienas gyvenam JAV smile.gif noriu trumpai papasakoti, kaip vyksta procedūra:

atvykom į JFK, žmonių buvo LABAI MAŽAI, tai labai greitai priėjom prie langelio, kur tikrina pasus, vizas, ESTA ir tt. paklausė, ar atvykome keliauti, ar gyventi, pasakėm, kad gyvensim, atidavėm pasus, vokus, rentgeną ir immigrant fee lapus. Kaip visada, nufotkino mus, paėmė pirštų atspaudus, atidarė vokus (juose dokumentai, kuriuos atiduosite ambasadoje), tada nuvedė į ofisiuką, kur abu užtrukom ne ilgiau nei porą min! smile.gif)) reikėjo tik pasirašyti ir dar karta pirštų atspaudus pasiėmė. viskas, sako welcome smile.gif

tiesa, į pasus sukalė antspaudus, kurie, kol gausime korteles, tarnaus kaip pati kortelė.
kol kas viskas labai gerai, labai viskuo džiaugiamės, vyras dirba, aš dar poilsiauju, nes neturiu SSN. SSN puslapyje rašo, kad DS-260 nurodžius, jog reikalingas SSN, į ofisą važiuoti nereikia, nes atsiųs namo, bet vis tiek greičiausiai važiuosim, nes vyras kažkokių reikalų turės su savo SSN pakeitimu.

Kaip jūs greitai smile.gif priminkite į kokią valstiją vykot ? Greiti jūs, su išvykimu ir su darbais smile.gif sveikinu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Marijukas @ 2015 02 10, 19:50)
Kaip jūs greitai smile.gif priminkite į kokią valstiją vykot ? Greiti jūs, su išvykimu ir su darbais smile.gif sveikinu  4u.gif

į Virginia! Greiti mes, bet iš anksto buvom nusprendę ilgai nelaukti smile.gif) kuo greičiau pradėsim, tuo greičiau įsitvirtinsim smile.gif
Atsakyti
Sveiki mieli zmogeliukai!!

Tiek daug prisiskaitinejau apie Jusu nuotykius, pirmus zingsnius Amerikoje, iskylancius sunkumus ir patirtas sekmes smile.gif

Pati siais metais uzpildziau anketa. Tikiuosi laimeti, kaip ir kiekvienas tai padares tongue.gif taciau dabar noriu Jus sugrazinti i pacia pradzia, i anketos pildyma. O kas, jeigu duomenys suvesti blogai? Man visada kirbejo klausimas - ka daryti kai studijuoji, ar rasyti kad pora kursu baigei, ar kad tik 12klasiu? Juk tuo metu studijuoji... Savo anketoje parasiau kad 12klasiu baigiau, nors jau pirma kursa baigus buvau... Tai dabar sazine ramiai miegot neleidzia, o kas jeigu... doh.gif
Atsakyti