Mes irgi laukiam. Bet manau, kad gausim kova.
Merginos ten esancios, kiek mokat mazdaug per men uz sveikatos draudima seimai?
Vakar FB paskaiciau, kad yra kazkoks 600dol metams, o mano teta moka dviems asmenims 670 per men. Kiek jums vidutiniskai gaunas?
QUOTE(Lona @ 2015 02 16, 09:41)
Vakar FB paskaiciau, kad yra kazkoks 600dol metams, o mano teta moka dviems asmenims 670 per men. Kiek jums vidutiniskai gaunas?
Mes ir tikimes gauti kovą. Į kokią vastiją planuojate vykti?
Ilinois. O jus?
QUOTE(Lona @ 2015 02 16, 10:41)
Priklauso turbut ir nuo valstijos, ir nuo draudimo, ir nuo atskiro zmogaus (t.y. jei yra kazkokios ligos ir pan). Plius dar darbas gali duot pigesni arba nemokama draudima, bet cia po 3men pradejus dirbt galima is darbo gaut.
Nezinau del kitu valstiju, bet MA sveikatos draudimas privalomas. Mes su vyru labai mazai mokam, nes per vyro darba imam - jam vienam butu nemokamai, bet kai ir mane dengia, tai reikia moket. Bet kuriuo atveju, man cia pigesnis ir zymiai geresnis draudimas nei kada nors esu savo darbuose turejus, tai ir laikausi si.
Jei moket paciam uz draudima, tai tie $600 labai tiketina suma su privaciu draudimu. MA yra MassHealth, kur skaitosi kaip valstybinis deaudimas, tai impkos itin zemos, bet jis labai bazinis ir kad ji gaut turi but labai zemos pajamos. Nezinau kaip dabar ir kokie tiksliai reikalavimai bei ka tikrina, bet iki audito tai net netikrino adreso, gyvenimo trukmes valstijoj ir pan, tai ir zmones negyvenantys MA ji pasidarydavo

Aciu.
QUOTE(Lona @ 2015 02 16, 02:41)
mes 4-ri, i men mokam 990$ (cia privatus, ne per darbus)... sveikatos draudimas privalomas visur JAV

QUOTE(Rashkyte @ 2015 02 16, 19:32)
mes 4-ri, i men mokam 990$ (cia privatus, ne per darbus)... sveikatos draudimas privalomas visur JAV 

Ups, tiksliai, gi dabar visur privalomas - seniau budavo priklauso nuo valstijos. Susimakalavau

QUOTE(Ms.Blonde @ 2015 02 16, 22:01)
Ups, tiksliai, gi dabar visur privalomas - seniau budavo priklauso nuo valstijos. Susimakalavau 

neturim kol kas nei vienas !... mano darbe temporary time baigias balandzio gale, tureciau is ten gaut... tai negi dabar uzpakali plesiu del $500 imokos minimaliam draudimui per men?... vyro darbe irgi po 3 men nusimato draudimas...
stengiames nesirgt, arba gydytis is Lietuvos atsiveztais vaistais...
nieko apie privaloma negirdejau, netgi pas amerikiecius draugus kiek klausiau, tai sake, kad nuo 2016 bus privaloma visiems kas nedrausti per darbus, turet Obamacare ar koki kita

QUOTE(unfaithful @ 2015 02 17, 06:03)

neturim kol kas nei vienas !... mano darbe temporary time baigias balandzio gale, tureciau is ten gaut... tai negi dabar uzpakali plesiu del $500 imokos minimaliam draudimui per men?... vyro darbe irgi po 3 men nusimato draudimas...
stengiames nesirgt, arba gydytis is Lietuvos atsiveztais vaistais...
nieko apie privaloma negirdejau, netgi pas amerikiecius draugus kiek klausiau, tai sake, kad nuo 2016 bus privaloma visiems kas nedrausti per darbus, turet Obamacare ar koki kita

Labas, privalomas jau buvo 2014. Jo neturejom, tai jau sumokrjom 285 doleriu bauda. Jei nera draudimo 2015 metams, tai bauda vienam zmogui ( 365 ar 385) arba 2 procentai seimos pajamu.
Apsidrausti reikejo iki vasario 15.
informacijos daugiau
https://www.healthca...-being-covered/
https://www.healthca...ollment-period/
QUOTE(unfaithful @ 2015 02 17, 06:03)

Del tu keliu menesiu tikrai nieko - mes atvaziave irgi neturejom iskart, tik kai per darbus gavom, tada ir pradejom turet. Tai tikrai nepanikuok.
O siaip jei neturi draudimo ir jis privalomas (t.y. kaip iki siol buvo kai kuriose valstijose), tai tenka moket bauda - kai pildai taxus reikia pildyt ir sveikatos draudimo info, bet jei jo neturi, tai buna bauda. Dabar visiems tas galios.
QUOTE(tingine121 @ 2015 02 17, 15:00)
Apsidrausti reikejo iki vasario 15.
Pratesta dar savaite, tai iki ateinancio sekmadienio galima apsidraust.

QUOTE(Ms.Blonde @ 2015 02 17, 15:38)
Del tu keliu menesiu tikrai nieko - mes atvaziave irgi neturejom iskart, tik kai per darbus gavom, tada ir pradejom turet. Tai tikrai nepanikuok.
O siaip jei neturi draudimo ir jis privalomas (t.y. kaip iki siol buvo kai kuriose valstijose), tai tenka moket bauda - kai pildai taxus reikia pildyt ir sveikatos draudimo info, bet jei jo neturi, tai buna bauda. Dabar visiems tas galios.

Kiek as supratau, pratesta tiems, kas bande online draustis, bet strigo sistema. Gal ne taip ka nors supratau, nes mano anglu ne per geriausia, o be to, nelabai ir besidomejau, nes draudima pasiemem.