Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta - 9

QUOTE(M.4 @ 2015 02 11, 01:17)
Tiek daug prisiskaitinejau apie Jusu nuotykius, pirmus zingsnius Amerikoje, iskylancius sunkumus ir patirtas sekmes  smile.gif
Pati siais metais uzpildziau anketa. Tikiuosi laimeti, kaip ir kiekvienas tai padares  tongue.gif  taciau dabar noriu Jus sugrazinti i pacia pradzia, i anketos pildyma. O kas, jeigu  duomenys suvesti blogai? Man visada kirbejo klausimas - ka daryti kai studijuoji, ar rasyti kad pora kursu baigei, ar kad tik 12klasiu? Juk tuo metu studijuoji... Savo anketoje parasiau kad 12klasiu baigiau, nors jau pirma kursa baigus buvau... Tai dabar sazine ramiai miegot neleidzia, o kas jeigu...  doh.gif

Juk viska pildyt reikia esamuoju laiku, t.y. kaip yra pildymo metu - jei auksciausias pasiektas issilavinimas yra 12 klasiu, tai ir zymi vidurines baigima (juolab, kad cia kaip ir vienas is kriteriju dalyvavimui, tai to pakanka). Jau nepamenu kokie atsakymai tam klausimui, ar tik pilni mokslai (vidurine, bakalauras, magistras ir tt), ar yra ir daliniu (some college), bet bet kuriuo atveju pildoma taip, kaip tuo metu yra. Ir tas some college nereiskia, kad siuo metu studijuoji, o reiskia, kad nestudijuoji, bet esi mokiusis ir nebaigus.

Ir del tiek tikrai niekas nesikabines, o tuo labiau tai nebus priezastis neduos ZK. Be to, sitas klausimas nebent iskiltu pokalbio metu ambasadoj, o tokiu atveju labai lengva paaiskint, kad nesupratai pildant. Na bet juk uzpildei gerai, tai ner ko pergyvent.
Atsakyti
QUOTE(viole143 @ 2015 02 10, 15:59)
Mes jau 2 dienas gyvenam JAV smile.gif noriu trumpai papasakoti, kaip vyksta procedūra:

atvykom į JFK, žmonių buvo LABAI MAŽAI, tai labai greitai priėjom prie langelio, kur tikrina pasus, vizas, ESTA ir tt. paklausė, ar atvykome keliauti, ar gyventi, pasakėm, kad gyvensim, atidavėm pasus, vokus, rentgeną ir immigrant fee lapus. Kaip visada, nufotkino mus, paėmė pirštų atspaudus, atidarė vokus (juose dokumentai, kuriuos atiduosite ambasadoje), tada nuvedė į ofisiuką, kur abu užtrukom ne ilgiau nei porą min! smile.gif)) reikėjo tik pasirašyti ir dar karta pirštų atspaudus pasiėmė. viskas, sako welcome smile.gif

tiesa, į pasus sukalė antspaudus, kurie, kol gausime korteles, tarnaus kaip pati kortelė.
kol kas viskas labai gerai, labai viskuo džiaugiamės, vyras dirba, aš dar poilsiauju, nes neturiu SSN. SSN puslapyje rašo, kad DS-260 nurodžius, jog reikalingas SSN, į ofisą važiuoti nereikia, nes atsiųs namo, bet vis tiek greičiausiai važiuosim, nes vyras kažkokių reikalų turės su savo SSN pakeitimu.

Viole kaip fainai! Papasakok apie interviu ambasadoj kaip ir kas buvo. O vyras tavo jau is Lt darba susirades buvo? Ka pati planuoji dirbt?
Atsakyti
QUOTE(Ms.Blonde @ 2015 02 11, 00:47)
Juk viska pildyt reikia esamuoju laiku, t.y. kaip yra pildymo metu - jei auksciausias pasiektas issilavinimas yra 12 klasiu, tai ir zymi vidurines baigima (juolab, kad cia kaip ir vienas is kriteriju dalyvavimui, tai to pakanka). Jau nepamenu kokie atsakymai tam klausimui, ar tik pilni mokslai (vidurine, bakalauras, magistras ir tt), ar yra ir daliniu (some college), bet bet kuriuo atveju pildoma  taip, kaip tuo metu yra. Ir tas some college nereiskia, kad siuo metu studijuoji, o reiskia, kad nestudijuoji, bet esi mokiusis ir nebaigus.

Ir del tiek tikrai niekas nesikabines, o tuo labiau tai nebus priezastis neduos ZK. Be to, sitas klausimas nebent iskiltu pokalbio metu ambasadoj, o tokiu atveju labai lengva paaiskint, kad nesupratai pildant. Na bet juk uzpildei gerai, tai ner ko pergyvent.

Aciu, Ms.Blonde, nuraminai sirdele mirksiukas.gif O pati kiek metu jau esi isvykusi? Ir kokioj valstijoj esi? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(M.4 @ 2015 02 11, 18:04)
Aciu, Ms.Blonde, nuraminai sirdele  mirksiukas.gif  O pati kiek metu jau esi isvykusi? Ir kokioj valstijoj esi?  smile.gif

Ar neteko pačiai pamėginti studentams suteikiama galimybę vasarą padirbėti Amerikoje , poto keliauti, work and travel programoj? Tai gera patirtis ir bent kažkoks susipažinimas su ta šalimi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Marijukas @ 2015 02 11, 18:30)
Ar neteko pačiai pamėginti studentams suteikiama galimybę vasarą padirbėti Amerikoje , poto keliauti, work and travel programoj? Tai gera patirtis ir bent kažkoks susipažinimas su ta šalimi smile.gif

Vienas pazistamas buvo isvykes su sita programa, jam asmeniskai labai patiko. O man gal tik kiek nedrasu butu, bet noreciau pabandyti. Reiketu pasidometi kokia gi ten tvarka...
Atsakyti
QUOTE(M.4 @ 2015 02 11, 21:00)
Vienas pazistamas buvo isvykes su sita programa, jam asmeniskai labai patiko. O man gal tik kiek nedrasu butu, bet noreciau pabandyti. Reiketu pasidometi kokia gi ten tvarka...

Nedrasu pamėginti , o kaip reikėtų išvykti laimėjus žalią kortą ? g.gif Toje programoj tai išvyksti su garantais, draudimais ir turi kur kreiptis jei kas nutinka. Žalią kortą laimėjus taip paprastai neatsiras kas padėtų, nuo ko pradėti gyvenimą tenais. Todėl manau būnant studentu (ne paskutinio kurso, nes tokie jau nebegali dalyvauti programoje) ir svajojant apie Ameriką, reikia pamėginti tokias programas , kad bent suvokimas ateitų išties kas yra ta Amerika. Pati buvau du kartus su work and travel ir nuo to laiko manęs nepaleidžia mintis apie gyvenimą tenais. Mano draugai jau laimėjo kortas, išvyko, bandau ir aš jau ne vienerius metus savo laimę pagauti smile.gif tad jei dar ne paskutiniame kurse tai tikrai siūlau pamėginti išvykti su work and travel.
Atsakyti
QUOTE(viole143 @ 2015 02 10, 23:28)
į Virginia! Greiti mes, bet iš anksto buvom nusprendę ilgai nelaukti smile.gif) kuo greičiau pradėsim, tuo greičiau įsitvirtinsim smile.gif

O, kaimynai ! 4u.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lona @ 2015 02 11, 13:58)
Viole kaip fainai! Papasakok apie interviu ambasadoj kaip ir kas buvo. O vyras tavo jau is Lt darba susirades buvo? Ka pati planuoji dirbt?

Ambasadoje viskas buvo labai gerai! biggrin.gif mūsų klausė kiek laiko esame susituokę, kodėl tuokėmės JAV, kiek laiko draugavome iki santuokos, ką veikiame ir ką veiksime čia, pas ką važiuojame ir tiek. Esu rašiusi apie pokalbį anksčiau (pokalbis vyko sausio 13 d., tai tikėtina, kad tą pačia dieną ir rašiau).
Vyras darbą buvo susiradęs iš anksčiau, o aš mėginsiu aiškintis dėl mokslų. Lietuvoje ilgai dirbau teisinį darbą, labai norėčiau daryti tą patį ir čia, tačiau tam mano lietuviško diplomo nepakaks. Svajoju bent jau part time įsidarbinti administratore kokioje teisinių paslaugų firmelėje, o baigus studijas dirbti tikrą teisinį darbą, ką dariau ir Lietuvoje. gal ir labai naiviai čia viskas skamba, bet aš tik 3 dieną čia, jokių žygių ta linkme dar nedariau, todėl nežinau, kokia reali situacija, bet anksčiau ar vėliau, tikiu, viskas pavyks!
kol kas dar būtinai reikia gauti vietinį vairuotojo pažymėjimą, atsidaryti banko sąskaitas, sulaukti SSN. žodžiu, reikalų marios, bet viskas labai patinka!

Atsakyti
QUOTE(M.4 @ 2015 02 11, 19:04)
Aciu, Ms.Blonde, nuraminai sirdele  mirksiukas.gif  O pati kiek metu jau esi isvykusi? Ir kokioj valstijoj esi?  smile.gif

As jau gal 7 metai cia g.gif Massachusetts esu - tiesa sakant, tai niekur kitur ir negyvenus, t.y. kitoj valstijoj.

QUOTE(Marijukas @ 2015 02 11, 22:30)
Nedrasu pamėginti , o kaip reikėtų išvykti laimėjus žalią kortą ?  g.gif Toje programoj tai išvyksti su garantais, draudimais ir turi kur kreiptis jei kas nutinka. Žalią kortą laimėjus taip paprastai neatsiras kas padėtų, nuo ko pradėti gyvenimą tenais. Todėl manau būnant studentu (ne paskutinio kurso, nes tokie jau nebegali dalyvauti programoje) ir svajojant apie Ameriką, reikia pamėginti tokias programas , kad bent suvokimas ateitų išties kas yra ta Amerika. Pati buvau du kartus su work and travel ir nuo to laiko manęs nepaleidžia mintis apie gyvenimą tenais. Mano draugai jau laimėjo kortas, išvyko, bandau ir aš jau ne vienerius metus savo laimę pagauti smile.gif tad jei dar ne paskutiniame kurse tai tikrai siūlau pamėginti išvykti su work and travel.

Tikrai pritariu drinks_cheers.gif Mano vyras su studentais buvo isvykes, o man neteko (bet as jau ne karta buvau Amerikos ragavus). Nors vistiek studentiskai ir realiai gyvenant skiriasi - pvz maniskis kai papasakoja kaip jie ten gyveno ant bulkos ir jogurto, nes pigiausia buvo (kito maisto gaudavo is darbu parsinest ar vietoj pavalgyt). Nu aisku taip nemazai susitaupes grizo. Bet vistiek galima po visu darbu dar duoda laika praleist keliaujant ir zvlagantis po sali, pravercia ir kai kam patampa svajoniu salimi, o kai kas nebenori cia gyvent.

QUOTE(viole143 @ 2015 02 12, 05:02)
Vyras darbą buvo susiradęs iš anksčiau, o aš mėginsiu aiškintis dėl mokslų. Lietuvoje ilgai dirbau teisinį darbą, labai norėčiau daryti tą patį ir čia, tačiau tam mano lietuviško diplomo nepakaks. Svajoju bent jau part time įsidarbinti administratore kokioje teisinių paslaugų firmelėje, o baigus studijas dirbti tikrą teisinį darbą, ką dariau ir Lietuvoje. gal ir labai naiviai čia viskas skamba, bet aš tik 3 dieną čia, jokių žygių ta linkme dar nedariau, todėl nežinau, kokia reali situacija, bet anksčiau ar vėliau, tikiu, viskas pavyks! 

Advokate iskart tai tikrai nepavyks dirbt - cia vietoj baigus negali bet kurioj valstijoj dirbt, tai su uzsienietisku diplomu tuo labiau. Tik nezinau ka tiksliai reikia pasidaryt, kad pradet dirbt (be visu egzu islaikymu). O siaip gal pavyktu paralegal, legal secretory ar kokia clerk dirbt, bet irgi nezinau konkreciu reikalavimu.

Bet kuriu oatveju linkiu sekmes ir tikiu, kad savo pasieksi 4u.gif Svarbiausia rodyk nora, stenkis ir tikrai bus kaip noresi.
Atsakyti
QUOTE(Ms.Blonde @ 2015 02 12, 06:03)
Advokate iskart tai tikrai nepavyks dirbt - cia vietoj baigus negali bet kurioj valstijoj dirbt, tai su uzsienietisku diplomu tuo labiau. Tik nezinau ka tiksliai reikia pasidaryt, kad pradet dirbt (be visu egzu islaikymu). O siaip gal pavyktu paralegal, legal secretory ar kokia clerk dirbt, bet irgi nezinau konkreciu reikalavimu.

Bet kuriu oatveju linkiu sekmes ir tikiu, kad savo pasieksi  4u.gif Svarbiausia rodyk nora, stenkis ir tikrai bus kaip noresi.

oi ne ne ne, advokate aš dirbti kol kas tikrai nesiruošiu smile.gif) pradžioje svajoju apie administratorės darbą smile.gif) o apie tikrą teisinį darbą drįsiu galvoti po daaaug metų!
Atsakyti
QUOTE(Marijukas @ 2015 02 11, 21:30)
Nedrasu pamėginti , o kaip reikėtų išvykti laimėjus žalią kortą ?  g.gif Toje programoj tai išvyksti su garantais, draudimais ir turi kur kreiptis jei kas nutinka. Žalią kortą laimėjus taip paprastai neatsiras kas padėtų, nuo ko pradėti gyvenimą tenais. Todėl manau būnant studentu (ne paskutinio kurso, nes tokie jau nebegali dalyvauti programoje) ir svajojant apie Ameriką, reikia pamėginti tokias programas , kad bent suvokimas ateitų išties kas yra ta Amerika. Pati buvau du kartus su work and travel ir nuo to laiko manęs nepaleidžia mintis apie gyvenimą tenais. Mano draugai jau laimėjo kortas, išvyko, bandau ir aš jau ne vienerius metus savo laimę pagauti smile.gif tad jei dar ne paskutiniame kurse tai tikrai siūlau pamėginti išvykti su work and travel.

Na tureciau kur nuvykus ten apsistoti, o ir supratima apie pacia sali turiu, teko bendrauti ne su vienu amerikieciu... Tik nedrasu sakau del to, kad per agentura vaziuot reikia, as visada atsargiai i tokius dalykus ziuriu. Ypac po paskutinio karto, kai vos neisvaziavau i Olandija ir visai ne pomidoru skinti... Kita vertus, jei jau Jus sakot, kad tai rimta programa - bus verta pagalvoti. Nors sia vasara noreciau skirti savanoriskai praktikai smile.gif
Atsakyti
Ko taip tylu? Negi niekas nesiruošia pokalbiui?
Mes tai dar vis laukiame laiško dėl pokalbio datos :-)
Atsakyti