Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetodistonija

Beje kas planuoja leliukus, tai gali but i sveikata, nes siaip kuo daugiau geru emociju padeda iseit is sios ligos, tik yra rizika, kad gimus leliukui ir susidurus su sunkumais (neramiu leliuku, nemigo naktimis) gali liga vel sugrizti. Bet geriau taip toli negalvoti ir planuoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2014 08 05, 21:49)
eik jau steijse biggrin.gif
db atostogos, galva neuzimta jokiais darbais ir lenda visokios ligos i galva, turi kazkaip tvardytis ir valdytis, juk leliuka planuoji 4u.gif
Papildyta:
as jeigu seimosnariams uzsimenu, kad darysiuos koki tyrima tai jie net susinervuoja ir pykt pradeda unsure.gif  aisku viskas suprantama, is sono paziurejus labai keistai atrodo, kiti serga blogai jauciasi ir neeina, o cia pastoviai vaiksto ale sergantis ir visi tyrimai visada puikus, eina sau doh.gif  doh.gif  doh.gif

Ir mano seimos nariai lb pyksta ant manes.. Nervuojasi... Kartais ir pakelia balsa.. Nes sako su manim jau sunku susisneketi...
Atsakyti
stejjse, kai pirma karta susirga, tai zinok kaskart skambindavau mamai ir sakydavau kaip man bloga ir mes po valanda kasdien apie mano negalavimus kalbedavom. Visada isklausydavo, bet jau kartais matyt nervai neislaikydavo ir gaudavau pylos. O dabar jau nesakau, nes pati suprantu kaip artimam zmogui sunku atlaikyt. O mano mama dar poliklinikoj dirba, tai su tais tyrimais prikankinau ja ir visus imanomus daktarus. Bet uztai vyras niekada nesuprato kas cia per liga ir sakydavo kazkokia nematoma liga, tipo nieko man nera, o vis blogai jauciuosi. Ir is pradziu sededavo kartu su manim, o ilgainiui atsibodo pastoviai serganti zmona, tai pats su draugais varydavo. Dziaugiuosi, kad tada pavyko isbrist, nes kas ten zino ar nebuciau atsibodus. Mano drauge turi vyra su tokia liga, tai zinokit pati is sono matau kaip ji vargsta.
Atsakyti
QUOTE(bonita28 @ 2014 08 05, 22:15)
stejjse, kai pirma karta susirga, tai zinok kaskart skambindavau mamai ir sakydavau kaip man bloga ir mes po valanda kasdien apie mano negalavimus kalbedavom. Visada isklausydavo, bet jau kartais matyt nervai neislaikydavo ir gaudavau pylos. O dabar jau nesakau, nes pati suprantu kaip artimam zmogui sunku atlaikyt. O mano mama dar poliklinikoj dirba, tai su tais tyrimais prikankinau ja ir visus imanomus daktarus. Bet uztai vyras niekada nesuprato kas cia per liga ir sakydavo kazkokia nematoma liga, tipo nieko man nera, o vis blogai jauciuosi. Ir is pradziu sededavo kartu su manim, o ilgainiui atsibodo pastoviai serganti zmona, tai pats su draugais varydavo. Dziaugiuosi, kad tada pavyko isbrist, nes kas ten zino ar nebuciau atsibodus. Mano drauge turi vyra su tokia liga, tai zinokit pati is sono matau kaip ji vargsta.

Siais metais bent jau nepuolu y asaras.. Kazkaip susiwaldau... Tik daug kalbu, tai tas tai anas skauda... Pylos gaunu ir as... Mano mama tvirto charakterio, bet ir ja kartais isvedu is kantrybes.. Ji pykteli..tam kartui apsiraminau.. Kita diena vel tas pats per ta paty... O vyras... Vyras irgi to liga neskaito, o plius jis ir nemato kad blogai jauciuos.. Kartais pasiskundziu kad tai ta, tai ana skauda.. O jis tik pasako kad visiems skauda.. Kai nesulaukiu jokios paramos tai ir nesiskundziu jam..
Atsakyti
QUOTE(livijaaa @ 2014 08 05, 21:56)
dziugu, kad jus pasveikote  4u.gif  matyt ir as esu apsveikusi, nes tirai nelekiu pas gydytojus, mane seimos nariai siuncia pasitikrinti, sako kiek galima taip jaustis doh.gif  o as vis isitikinus, kad man cia nerviskai, nes kai jau teko sirgti tokia liga, jei tik kas, viska nervam nurasau, nors nemanau, kad cia gerai, juk visko buna. gali ir kazkuo kitu susirgti, ne tik nervais  smile.gif

Kai pasveiksti, visai kitaip reaguoji ir į esamas ligas. Rado ikivėžinius gimdos kaklelio pakitimus, užsiregistravau operacijai, išvažiavau atostogauti. Sau įteigiau - nieko pakeisti negaliu, vėžys taip greitai neišsivysto. Pailsėjau puikiai. Išsioperavau pries Kalėdas.
Žmonės turi realių susirgimų, daug sudėtingesnių. Ir taip nestresuoja. Paskaitykit Rasmos postus.
O jei galvojat, kad jūsų ligos ne nerviniu pagrindu, išgerkit kokį kartą lexotanilio ar xanaxo ir pasižiūrėkit, ar simptomai išliko, ar dingo. Turėsite atsakymą. 4u.gif
Atsakyti
Man pvz xanax xr fiziniu pojuciu nenuima.. Gal siek tiek mintis sutwarko.. Ne taip pamikuoju.. Bet fiziniai negerumai lieka.. Vadinas man ne VD verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stejjse:): 05 rugpjūčio 2014 - 21:45
QUOTE(bonita28 @ 2014 08 05, 21:54)
Beje man psichiatre sake, kad Vasaros gatveje (cia psichiatrijos ligonine) 90 proc. pacientu guli su sia liga.

negi taip gali buti??? beto ka cia guleti, juk pritaiko ad ir viskas dar nebent nueiti i psichoterapija,ka tas gulejimas padetu musu atveju??? o siaip juk manau gulet turetu zmones su sizofrenijom, manijom, paranojom, psichozem, sunkiom depresijom ir kt unsure.gif kaip idomiai ji pasake...
Papildyta:
QUOTE(bonita28 @ 2014 08 05, 21:57)
kad gimus leliukui ir susidurus su sunkumais (neramiu leliuku, nemigo naktimis) gali liga vel sugrizti.

saziningai sakau, visiskai nebijau situ sunkumu, kad tik man tokius, labiausiai pergyvenu kaip nutraukus ad kuo greiciau pastot (nes neesu is tu greit pastojanciu) ir sekmingai isnesiot, po nesekmingo nestumo tai vienintele nenusakomo masto baime, o visa kita man tikrai siuo metu atrodo juokas 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(niedulis @ 2014 08 05, 22:38)

O jei galvojat, kad jūsų ligos ne nerviniu pagrindu, išgerkit kokį kartą lexotanilio ar xanaxo ir pasižiūrėkit, ar simptomai išliko, ar dingo. Turėsite atsakymą. 4u.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(bonita28 @ 2014 08 05, 19:29)
Sveikos panikieres biggrin.gif Na Jus ir prikalbejot, kol perskaiciau viska, tai pamirsau ka pasakyt norejau biggrin.gif
Visu pirma naujokes sveikos prisijungusios.
Yesboss noriu Tau pasakyti, kad mano liga prasidejo kai man buvo 22 metai. Buvo siaubinga, pati jaunyste, vakareliai, draugai, keliones, o as tik sedziu ir galvoju, kad tik blogumas neuzeitu. I prekybos centra kai nueidavau tai bijodavau kur toliau nuo duru nueit ir budavo, kad einu, o visas pasaulis toks kaip per ruka, kaip nevisai realus. Nemoku net paaiskint. Nakti uzeidavo priepuoliai: sirdis plana, oro truksta, tada issigasti ir dar blogiau. Tada greitosios. Istiria nyc nieko neranda. Mano sveikatos kortele kaip 100 metes bobutes tokio storio. Sirgau gal 5 metus. O tada sirgt atsibodo ir sau pasakiau, kad mirsiu, tai mirsiu. Pamazu priepuoliai daresi retesni ir retesni. Tada prasidejo  svente mano gyvenime - remisija. . Yesboss as tikrai patikek mani visus durninau, sakiau, kad man tie daktarai neranda mano slaptos ligos ir vis tyriausi ir tyriausi. ienas skausmas praeina prasideda kitas. Gyvenau tik del savo skausmu. O vyras ir dukra apleisti buvo. Geriau AD, lankiausi pas psichiatrus ir uzkalbetojus. Ko tik nedariau. Bet isgelbejo tik saves itaiga. Jei norit ismok saviitaigos labiau tai yra grupes kur tokie pat zmones renkasi, galima prasigooglint. Gal visai nepasveikstama, bet remisija tikrai galite pasiekti. Nes as per remisija apkeliavau puse Europos, pagimdziau dar dvi dukras.
O ka dabar, vel sedziu pradiniame taske. Po didelio streso vel viskas grizo.
Va prisiminiau ka norejau pradzioj pasakyt smile.gif Zinokit jauciu, kad per sita liga mano karjera nueis suniui ant uodegos. Nes kolege turi ambiciju, griebiasi darbu, o as sedziu ir vis bloguoju. Nueinu pas dirika - sirdis maskatuotis pradeda, kojos drebet. Ir ka - kolege paaukstino, o man pradejo darbu nebeduot. Mato, kad neveikli, tai kam tokia reikalinga. O toks jausmas nepriduoda sveikatos - ateina depresija, saves nuvertinimas. Jei depresija pradeda griaut gyvenima, tai reikia nusizeng principams ir pradet gert vaistus ar visaip kitaip stengtis iset is to, nes patikekit manim, kad sita liga gramzdina gylyn.
Beje is kokio Jus miesto, gal darom meeta. Pasipasakotumem gyvai smile.gif

Man skaudet tai niekas neskauda, tik ta galva it maisu trenkta, bendras silpnumas, man gydyt sake, kad si liga uzsifiksuoja ir linkusi kartotis po stresu, todel reik gydytis...as is plunges, dar cia tie daktarai kai kurie sundaktariai gryni...tai buvau mazeikiuose privaciam neuro kab ir dar i klp vaziuosiu, 14d, nutolino vizita mano, turejau 11d. O is kur jus? Ir kitos merginos? Butu smagu susitikt :)Kaip pasireiskia PA? Man ju tikriausiai nebuna, tiesiog issigastu kai blogumai uzeina
Atsakyti
QUOTE(yesboss @ 2014 08 06, 08:06)
Man skaudet tai niekas neskauda, tik ta galva it maisu trenkta, bendras silpnumas, man gydyt sake, kad si liga uzsifiksuoja ir linkusi kartotis po stresu, todel reik gydytis...as is plunges, dar cia tie daktarai kai kurie sundaktariai gryni...tai buvau mazeikiuose privaciam neuro kab ir dar i klp vaziuosiu, 14d, nutolino vizita mano, turejau 11d. O is kur jus? Ir kitos merginos? Butu smagu susitikt :)Kaip pasireiskia PA? Man ju tikriausiai nebuna, tiesiog issigastu kai blogumai uzeina

Na va tas issigandimas kai uzeina blogumas ir yra panikos ataka.

Simptomai ir požymiai

Panikos ataka apibūdinama kaip apibrėžtas intensyvios baimės ar diskomforto epizodas, kurio metu staiga išsivysto ir per 10 minučių pasiekia piką bent 4 iš žemiau išvardintų simptomų:
- intensyvaus, dažno širdies plakimo pojūtis;
- prakaitavimas;
- drebulys;
- oro trūkumo pojūtis;
- dusinimo pojūtis;
- skausmas ar diskomfortas krūtinėje;
- pykinimas ar diskomfortas pilve;
- galvos svaigimas, nestabilumo, apsvaigimo pojūtis, jausmas, kad tuoj nualpsi;
- derealizacija (nerealumo pojūtis) ar depersonalizacija (atsiskyrimo nuo savęs pojūtis);
- baimė išprotėti, prarasti kontrolę;
- baimė numirti;
- nutirpimo ar skruzdžių bėgiojimo pojūtis;
- šalčio ar karščio pylimas.
Panikos atakos gali taip sutrikdyti, kad žmogus nepajėgia pasakyti kitiems, kas su juo vyksta. Panikos atakos metu pacientas gali atrodyti išsigandęs, drebėti dažnai ir negiliai kvėpuoti. Moterims dažniau pasitaiko simptomai susiję su kvėpavimu.
Dauguma pacientų galvoja, kad jiems išsivystė infarktas ir vyksta į priėmimo skyrių. Kiti bando ignoruoti simptomus nesuvokdami, kad tai panikos ataka.

Va paziurek ar tinka ir zinosi ar panikos ataka ar ne smile.gif
As tai is Vilniaus.

Atsakyti
Sveikos smile.gif lexotanilis, xanax man skausmu nenuima, todel pradedu abejoti, ar man cia VG. Nors nelogiska, kad visus galus skauda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(livijaaa @ 2014 08 06, 11:05)
Sveikos smile.gif lexotanilis, xanax man skausmu nenuima, todel pradedu abejoti, ar man cia VG. Nors nelogiska, kad visus galus skauda smile.gif

Man xanax xr irgi nieko nenuima.. Tik nerima..nuima. Nei skausmus, nei svaigimus, nei pykinimus, nei silpnumus.. Nieko. Nenuima.
Atsakyti
QUOTE(bonita28 @ 2014 08 06, 08:52)
Na va tas issigandimas kai uzeina blogumas ir yra panikos ataka.

Simptomai ir požymiai
Panikos ataka apibūdinama kaip apibrėžtas intensyvios baimės ar diskomforto epizodas, kurio metu staiga išsivysto ir per 10 minučių pasiekia piką bent 4 iš žemiau išvardintų simptomų:
- intensyvaus, dažno širdies plakimo pojūtis;
- prakaitavimas;
- drebulys;
- oro trūkumo pojūtis;
- dusinimo pojūtis;
- skausmas ar diskomfortas krūtinėje;
- pykinimas ar diskomfortas pilve;
- galvos svaigimas, nestabilumo, apsvaigimo pojūtis, jausmas, kad tuoj nualpsi;
- derealizacija (nerealumo pojūtis) ar depersonalizacija (atsiskyrimo nuo savęs pojūtis);
- baimė išprotėti, prarasti kontrolę;
- baimė numirti;
- nutirpimo ar skruzdžių bėgiojimo pojūtis;
- šalčio ar karščio pylimas.
Panikos atakos gali taip sutrikdyti, kad žmogus nepajėgia pasakyti kitiems, kas su juo vyksta. Panikos atakos metu pacientas gali atrodyti išsigandęs, drebėti dažnai ir negiliai kvėpuoti. Moterims dažniau pasitaiko simptomai susiję su kvėpavimu.
Dauguma pacientų galvoja, kad jiems išsivystė infarktas ir vyksta į priėmimo skyrių. Kiti bando ignoruoti simptomus nesuvokdami, kad tai panikos ataka.

Va paziurek ar tinka ir zinosi ar panikos ataka ar ne smile.gif
As tai is Vilniaus.

Man tinka šie: intensyvaus, dažno širdies plakimo pojūtis;drebulys;oro trūkumo pojūtis;pykinimas ar diskomfortas pilve;galvos svaigimas, nestabilumo, apsvaigimo pojūtis, jausmas, kad tuoj nualpsi;baimė išprotėti, prarasti kontrolę;baimė numirti;šalčio ar karščio pylimas. Aš maniau, kad PA žmogus vos ne pats išsigalvoja, o tie simptomai būna labai realūs ir fiziškai jaučiami. O kaip juos suvaldyti?
Atsakyti