Įkraunama...
Įkraunama...

IVF su kiaušialąstės donore

QUOTE(numo @ 2014 11 22, 13:54)
Sveikos dar kartą,

Čia ir vėl aš. Toks vaizdas, kad be manęs nėra nei vienos po DE IVF?
Na, bet vis tikiuosi, kad gal atsiras. Tai įmesiu čia keletą patarimų, kurie padės išvengti streso, kaip atsitiko man.
Pirmiausia apie mane. Man atlikta DE IVF Čekijoj Zline. Dabar mums 13 sav. Pavyko iš pirmo karto.
Patarimai:
1. Kaip matot ankstesnėj mano žinutėj man pritrūko Utrogestano, bet ačiū dievui viskas gerai išsisprendė, nes 12 sav. klinika leido palaipsniui mažinti jo dozę, nes jau susiformuoja placenta, kuri pati gamina hormonus. Mano patarimas būtų nusipirti visą dozę reikalingą iki 12 sav. klinikoje, nes pvz. Čekijoje jis per pus pigesnis. O čia Lietuvoj pirkau Kaune Gintarinėj vaistinėj prie Kalniečių poliklinikos. Reikia vardinio recepto iš ginės. Reikia užsakinėti prieš 2 savaitės. Ir nepasitikėkit vaistininko žodžiais, kad to vaisto turi pakankamai, nes mano atveju įvyko taip, kad jis staiga netikėtai baigėsi. Žodžiu apsidrauskit, turėkit Utrogestano bent 2 savaitėms į priekį.
2. Dėl persileidimo tikimybės sumažinimo klinika man paskyrė Intralipid lašelines: prieš įsodinimą, 8, 12, 16 ir 20 savaitę. Jų nuomone Intralipid (sojų aliejus) mažina ląstelių vadinamų natūraliais kileriais aktyvumą, jie nepuola svetimkūnio - embriono, sumažėja persileidimo rizika. Man buvo paskirta Intralipid 10% 200 ml sumaišyti su 300 ml NaCl ir sulašinti į veną per 2 valandas, stebint medicinos darbuotojui.
Pirmiausia reikėjo tą Intralipidą nusipirkti. Bandžiau ieškoti Camelia, Gintarinė vaistinė, Euro vaistinė tinkluose. Patarė kreiptis į vaistines prie didžiųjų ligoninių. Kauno klinikų vaistinėj pasakė, kad tiekėjas gali parduoti tik visą dėžę, kurioje yra 12 maišelių, nors iš jų man tereikėjo 4 vnt. Ką darysi, pirkom visus už 381 Lt, kitus palikom Kauno klinikų vaistinėj Eivenių g. 2, prie konsultacinės poliklinikos ir prašėm, kad dietologė pasiūlytų onkologiniams ligoniams, nes jis skiriamas papildomam jų maitinimui. Jei yra likimo draugių, kurioms reikia Intralipid 10 %, tai prašom 1 vnt. kaina apie 32 Lt. Galit teirautis vaistinėj telefonu (8 37) 326155. Galioja iki 2015-03.
Toliau prasidėjo kančių keliai dėl jų sulašinimo.
8 savaitės dozę sulašino be didesnių problemų, nes tuo metu gulėjau klinikų ginekologijos skyriuje dėl gręsiančio persileidimo. Užteko parodyti čekijos ginekologų rekomendacijas.
Bet kai atėjo laikas 12 savaitės dozei, tada ir prasidėjo. Norėjau, kad viskas būtų oficialiai. Kreipiausi į savo poliklinikos ginę, ji nusiuntė į Krikščioniškų gimdymo namų dienos stacionarą. Jie pareiškė, kad tai 3 lygio ginekologų reikalas ir patarė kreiptis į Kauno klinikas, kur jau buvo sulašinta viena dozė. Gavus skubų siuntimą, taip ir padariau. Čia sugaišau 2 dienas, pirma kabinosi prie siuntimo, kad ne taip išrašytas, po to, kad jie tokio gydymo metodų netaiko, kad aš gerai jaučiuosi ir nėra priežasties dėl ko mane guldyti į skyrių, galiausiai paleido antį, kad tie vaistai nėra registruoti Lietuvoje, nors taip iš tikrųjų nėra, užtenka pasitikrinti čia: http://extranet.vvkt.lt/paieska/. Na ir patarė kreiptis į privačią kliniką Bendrosios medicinos praktika Savanorių pr. Taip ir padariau. Su šeimos gydytojos siuntimu už 42 Lt viskas buvo atlikta.  Man susidarė toks vaizdas: Lietuvoj DE IVF naujovė, mūsų ginekologai nežino kokius gydymo protokolus taikyti ir bijo prisiimti atsakomybę gydyti tokia nėščiasias. Tai mano patarimas: geriau negadinkit sau nervų, nejudinkit to širšių lizdo, eikit lašintis privačiai.

Sveikinu, o Cekijoj galima surogatine motinyste?
Atsakyti
QUOTE(Livinn @ 2015 04 14, 09:40)
Sveikinu, o Cekijoj galima surogatine motinyste?

Ukrainoj tikrai galima...
Bandyk čekų puslapiuose žiūrėti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Verbena34 @ 2015 04 14, 12:10)
Ukrainoj tikrai galima...
Bandyk čekų puslapiuose žiūrėti  g.gif


Galima, ir nemazai kliniku tuo uzsiima.
Atsakyti
mergaites ,nedinkite ,dalinkites bet kokia info-kuri labai reikalinga
Atsakyti
QUOTE(justluka0521 @ 2015 04 17, 10:20)
mergaites ,nedinkite ,dalinkites bet kokia info-kuri labai reikalinga


Labutis merginos. Naujos moterytes namelius aplanke. Sveikinu pastojus Zline😇jie tikrai fainus. Yra sena temute viena sia tema, ten paskaicius, manau susidarytumet sioki toki ispudi pradziai.
Sekmes visom kuo didziausios😆😃😇😉
Atsakyti
Gal yra turinčių patirties Prahoje esančioje Gennet klinikoje? Būčiau dėkinga už bet kokią informaciją, galima pm 4u.gif
Atsakyti
Merginos, tokia paslauga siulo ir Lenkijos klinikos 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, ziuriu tiluma siuose namuciuose...

Gal kas ka zino ar bande Latvijoje IVF Riga klinikoje? http://www.ivfriga.lt/

kokie atsiliepimai? blush2.gif
Atsakyti
Sveikosmrginos,
ziuriu temute apmirus, negu niekas nebando su donorinem?
man ikylo klausimas, nezinau ka riktis, daryti genetinius embriono tyrimus ar ne? esu pasimetus... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Glue @ 2016 08 01, 12:41)
Sveikosmrginos,
ziuriu temute apmirus, negu niekas nebando su donorinem?
man ikylo klausimas, nezinau ka riktis, daryti genetinius embriono tyrimus ar ne? esu pasimetus... g.gif

Laba, aš kol kas neturiu jokios patirties su donorinėmis kiaušialąstėmis, bet man ši problema labai aktuali. Dėl PGD (embriono genetinis tyrimas) tai mano atveju, bandant su savomis kiaušialąstėmis PGD yra būtinas, nes esu turėjusi nesivystantį ir persileidimą. Po paskutinio IVF su PGD ir paaiškėjo, kad embrionas turi chromosominių pakitimų.
Atsakyti
Sveikos merginos,kadangi mano pazystamai nepasiseke Latvijoj su donorinem bande 5ivf,as nusprendziau vykti i Cekija.Pirmas bandymas buvo nesekmingas,antras su snaigute smile.gif thumbup.gif jau 29sav.spardusi mano pilvelyje.PCD niekas nedaro nes donores yra jaunos sveikos merginos.Man asmeniskai klinika labai patiko,nebuvo jokiu nasklandumu smile.gif

Atsakyti
QUOTE(unika46 @ 2016 08 01, 21:08)
Sveikos merginos,kadangi mano pazystamai nepasiseke Latvijoj su donorinem bande 5ivf,as nusprendziau vykti i Cekija.Pirmas bandymas buvo nesekmingas,antras su snaigute smile.gif  thumbup.gif jau 29sav.spardusi mano pilvelyje.PCD niekas nedaro nes donores yra jaunos sveikos merginos.Man asmeniskai klinika labai patiko,nebuvo jokiu nasklandumu smile.gif

Ačiū, kad atsiliepėt smile.gif. O kokioje Čekijos klinikoje darėte? Kiek kainavo visas IVF?
Atsakyti