Edena,
man iki punkcijos hiper nepasireikšdavo visai, jokių pojūčių nebuvo, folių daug ir tiek, E2 tik vieną kartą Treijsas darė prieš punkciją, sakė, normalus, bet nežinau, kas jam normalu.
Pirmą kartą man padarė punkciją, buvo viskas gerai, mažiukų neskaičiavo, buvo 15 folių, iš jų 13 subrendusių, visus apvaisino, lakstėm kaip ant sparnų, buvo sutarta sodint trečią dieną (tai buvo pirmadienis). Nuvažiavom iš vakaro į Rygą, labai gerai praleidom vakarą, ryte su didžiausiu entuziazmu ruošiamės į kliniką, skambina T, gal nevažiuokit. Mes vietoj..ok, tada atvažiuokit. Pasirodo, visų 13 į trečią dieną sutriko vystymasis, neaišku, ar bus ką sodint, bandom augint iki blasto. Nu ką, apsižliumbiau, grįžom į Kauną, kaip tik buvo rugsėjo 2d, berods, dukrytės šventė darželyje, veltui praleidom..žodžiu. ir vat tada vakare prasidėjo. Toks pilvo skausmas..nesuprasi, kas darosi. Man buvo panašiausia į kasos uždegimą, taip juosia skausmas per visą ilgį ir plotį

Tai va buvo jau 3 diena po punkcijos. Kitą dieną nulėkiau į "Neuromedą" pasidaryti vidaus organų echoskopijos. Daktaras žiūri ir tyli..gal 10 minučių... paskui sako, aš nežinau, ką jums pasakyti, labai blogai, jūsų amžiuje tokie dalykai nelabai įmanomi..klausiu, kas yra, sako, vidaus organuose yra skysčio ir kiaušidės labai išdidėjusios. Sakau, man daryta punkcija

aš net nepagalvojau, kad susiję ir nepasakiau

Jis taip atsikvėpė, sako, tai ko nesakėt... žodžiu, tik tada supratau, kas man yra, paskambinau T, sako, turbūt teks šaldyt. Bet atvažiavom kitą dieną, man jau skausmai buvo aprimę, sodino, turėjom iš tų 13 dvi blastutes, bet..deja.
Kitą kartą pojūčiai atsirado gal 2 dieną po punkcijos, bet jau žinojau, kas tai yra...
Noriu pasakyti, kad nenustebtum, neišsigąstum, vienos jaučia, kitos nejaučia, man pilvas netino, kaip kitoms, bet pojūčiai buvo labai negeri. Jei tau taip būtų, turėtų pastatyti lašelinę, sako, padeda. Gert daug skysčių, valgyt daug baltymų. Ir neišsigąsk - praeis. O gal nieko ir nebus, gal jie dar suvaldys, va ovitrelio neduoda, aš leidausi per hiper ovitrelį, manau, jis dar paskatino.