Tiek daug kalbų ir tik vienas receptas

Kas sakote, kad neįmanoma, sunku iškepti šimtalapį, tai netiesa, reikia tik noro ir kantrybės

Aš labai mėgstu jį, tai pati karts nuo karto išsikepu, kai tingiu terliotis ir tampytį tešlą išsikepu mielinį šimtalapį, taip pat labai skanus ir tikrai į bulką nepanašus. O jei turiu noro pasigaminu ir tą tampomą. Ir labai didelių pastangų tampymui tikrai nereik, mėtyti taip pat tešlos nebūtina, nebent į cirko akrobatus pretenduotumėt, paprasčiausiai ko reikia tai didelio stalo

Ir geros nuotaikos.
ŠimtalapisTešlai:150g sviesto;
250g miltų;
žiupsnelis druskos;
1 kiaušinis;
100 ml vandens.
Įdarui:400g agonų;
100g razinų;
100g cukraus
Riebalai ištirpinami, 3 šaukštai dedami į tešlą kiti paliekami. Tešlos komponentai sumaišomi ir minkoma 10min. kol tešla tampa vienalytė ir tampri. (Jei namie turite kombainą, šį darbą patikėkite jam

). Tešla suvyniojama į rutulį ir į plėvelę ir uždengiame pašildytu dubeniu, laikoms taip 1h.
Įdarui susimalame nuplikytas aguonas, sudedame cukrų ir nuplautas razinas. Imame didelį rankšluostį (aš tai imu medvilninio audeklo didesnį gabalą)pabarstome miltais ir iškočiojame kuo ploniau, tuomet lakštą aptepame dalimi sviesto ir tempiamę į didelį , ploną stačiakampį vis patepdmi sviestu. Kuomet tešla tampa visai plonytė tepame atsragiai įdarą, aptepame aguonų mase ir susukame vyniotinį keldami rankšluostį. padarome pasagą ir siūle į apačia dedame į skardą pateptą riebalais ar išteptą sviestiniu popieriumi.Kepama 200 laipsnių temperatūroj apie 40min, kol rusvai pagelsta. Apiberiama cukraus pudra, galima tiekti į stalą iš šiltą su kokiu skaniu padažiuku. O galima valgyti ir šaltą.
O jei norite tokio šimtalapio kur viduj tik aguonos, o aplink tešla, tuomet darome ne vieną lakštą iš tos tešlos , o kelis, paskui sudedame vieną ant kito ir ant viršutinio palei kraštą dedam aguonas ir susukam