Įkraunama...
Įkraunama...

Aiškinamės sapnus toliau

QUOTE(Rasma @ 2014 10 21, 22:09)
Man tai labai įdomu, ką gali reikšti, kai kiti mane sapnuoja pagimdžiusią dar vieną vaikelį (ir būtent mergaitę) g.gif . Dukrai tas sapnas nuolat kartojasi (jau 4 k girdėjau tą patį), o šiandien l.nustebini draugė parašiusi SMS, kad šiąnakt sapnavo mane, jog pagimdžiau mergaitę, o mano vyras mums stato medinį namą smile.gif

Gal kas žinot kaip interpretuot sapnus, kuriuos apie tave sapnuoja kiti?
Jie susiję tik su sapnuojančiu ar g.b.ir su manimi?

Aš pati paskutiniu metu nesapnuoju, kad pabudus atsiminčiau ax.gif

sapnai yra tik sapnuojančių pasąmonės "kūrinys". jums jie nieko nereiškia.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 10 21, 22:09)
Man tai labai įdomu, ką gali reikšti, kai kiti mane sapnuoja pagimdžiusią dar vieną vaikelį (ir būtent mergaitę) g.gif . Dukrai tas sapnas nuolat kartojasi (jau 4 k girdėjau tą patį), o šiandien l.nustebini draugė parašiusi SMS, kad šiąnakt sapnavo mane, jog pagimdžiau mergaitę, o mano vyras mums stato medinį namą smile.gif

Aš galiu pranašiškai susapnuoti draugus, šeimos pažįstamus. Retai, bet teko. Šeimos narius tai be vargo ir įvykiai nutikdavo jiems, ne man.
Joks mirtingasis negali 100 proc. teisingai žinoti kas tie sapnai, iš kur jie, kiek jie galingi. Galime tik spėlioti. Taip pat galime įsidėmėti, sekti, stebėti, analizuoti.
Be to, kiekvienas žmogus kalba iš savo patirties ar iš knygų, tai kaip kam nutinka, tas taip ir sako.

O paaiškinti ką konkrečiai gali tai reikšti šiuo atveju, tikrai sunku. Nes kai matai sapne, kad gimdo kita moteris, ne pats, tai simbolinės reikšmės labai įvairios ir nežinia ar jos čia tinka, ypač, kai tai ir vaikas sapnavo (dukra). Todėl galbūt neverta čia simbolių ieškoti, ar tik neišsapnuos tikrovės, nėštumo? g.gif Ar bent jau kažko labai naujo gyvenime, kažkokio virsmo, sėkmės?
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 10 21, 23:09)

Gal Jūs realiai gyvenime labai kūrybinga ir produktyvi? smile.gif Nes sapne nėštumas ir gimdymas (jei nesusijęs su realiu noru/nenoru pastoti ar nėštumu) gali būti susijęs su naujų idėjų generavimu, dvasiniais virsmais, naujų etapų pradžia.

Kažkur esu skaičiusi mintį, jog esame atsakingi už tai, ką veikiame kitų žmonių sapnuose. Manau, kad taip ir yra, tik dar nelabai suprantu - kokiu būdu. Aš manau taip - žmonės ne veltui mus sapnuoja. Tam ar kitam gyvenimo etape mes jiems tarnaujame kaip role model (pavyzdys), arba kaip simbolis to, kas jiems tuo metu svarbu. Kodėl kitos moterys/merginos sapnuoja Jus gimdančią? Gal mato Jumyse didelį kūrybinį potencialą, mato Jūsų produktyvų darbą ir jo rezutlatus arba gebėjimą sėkmingai keistis? Ir sapnuoja Jus galbūt dėl to, kad joms pačioms tų savybių trūksta, arba jos priėjo tą gyvenimo etapą, kai joms būtina "gimdyti" (keistis, kurti ar pan), arba jos mokosi iš Jūsų, arba jaučiasi ne tokios pilnavertės kaip Jūs (sapne realizuojate svarbiausią moters potencialą - būti mama) ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(*MM* @ 2014 10 21, 23:37)
sapnai yra tik sapnuojančių pasąmonės "kūrinys". jums jie nieko nereiškia.

Aš irgi visad taip galvojau drinks_cheers.gif , bet kad labai atkreipė dabar dėmesį skirtingų žmonių ir tokie vienodi sapnai apie mane, tai nutariau labiau pasidomėti.
Deja, ką studijų metais mokiausi apie Jungo 'kolektyvinę pasąmonę' visai nebeatsimenu, nes žinios nenaudojamos blush2.gif

QUOTE(Monteverte @ 2014 10 22, 09:58)
Aš galiu pranašiškai susapnuoti draugus, šeimos pažįstamus. Retai, bet teko. Šeimos narius tai be vargo ir įvykiai nutikdavo jiems, ne man.

Todėl galbūt neverta čia simbolių ieškoti, ar tik neišsapnuos tikrovės, nėštumo? g.gif Ar bent jau kažko labai naujo gyvenime, kažkokio virsmo, sėkmės?

Vienas žmogus iš SM forumo yra susapnavęs pranašingą sapną apie mane (dvi savaitės iki žinios. Beje irgi susijusį su nestuke.gif).

Mane sapnavusi draugė turi 4 vaikus (sūnų ir tris dukras), tad iki jos man "trūksta" vienos dukros biggrin.gif Dukra labai "sergėja", kad tik nebūtų dar vieno vaiko smile.gif
Tai gal abi tuo klausimu dažnai apie mane ir pamąsto g.gif

O dėl sėkmės jūs teisi. Man kažkaip gyvenimas keistai pasisuko ir nutiko neįtikėtinų dalykų, kurie buvo labai sėkmingi (profesine prasme). Tai gal tikrai su tuo ir susiję g.gif

QUOTE(artitoli @ 2014 10 22, 10:14)
Gal Jūs realiai gyvenime labai kūrybinga ir produktyvi? smile.gif

Paskutinį mėnesį tikrai taip, pati savimi stebiuosi. Kažkoks nerealus metas. Vienas iš tokių, jei kas būtų pasakęs, kad taip bus, tai juokčiausi ir sakyčiau "negali būti". Labai persivertė kai kurie dalykai bet šeimoje kažkaip pablogėjo labai viskas, tiesiog ant ribos. Tą mato ir vaikai, ir draugei guodžiaus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 10 22, 10:41)
Vienas žmogus iš SM forumo yra susapnavęs pranašingą sapną apie mane (dvi savaitės iki žinios. Beje irgi susijusį su  nestuke.gif).

Mane sapnavusi draugė turi 4 vaikus (sūnų ir tris dukras), tad iki jos man "trūksta" vienos dukros biggrin.gif  Dukra labai "sergėja", kad tik nebūtų dar vieno vaiko smile.gif
Tai gal abi tuo klausimu dažnai apie mane ir pamąsto g.gif

O dėl sėkmės jūs teisi. Man kažkaip gyvenimas keistai pasisuko ir nutiko neįtikėtinų dalykų, kurie buvo labai sėkmingi (profesine prasme). Tai gal tikrai su tuo ir susiję g.gif
Paskutinį mėnesį tikrai taip, pati savimi stebiuosi. Kažkoks nerealus metas. Vienas iš tokių, jei kas būtų pasakęs, kad taip bus, tai juokčiausi ir sakyčiau "negali būti". Labai persivertė kai kurie dalykai bet šeimoje kažkaip pablogėjo labai viskas, tiesiog ant ribos. Tą mato ir vaikai, ir draugei guodžiaus blush2.gif

Na va, sakiau, kad taip gali būti. Mes jaučiame pasaulį, mus irgi jaučia kiti žmonės, pasaulis mirksiukas.gif

Gali būti ir jų minčių vaisiai smile.gif Draugė gal pagalvoja, kad va, o jei vienodą skaičių vaikų turėtume. Dukra irgi galvoja apie tai, kad tik nebūtų, tik nebūtų. O galiausiai abiems susisapnuoja vienodai.

Gimdymo simbolis, vaiko simbolis labai platus, sunkiai aprėpiamas. Tai ir kančia, skausmas, rūpesčiai, bet ir džiaugsmas, lūkesčiai, naujovės. Todėl išties gali viskas persipinti ir įvairiai paliesti šeimą.

Apsimoka analizuoti sapnus, į juos atkreipti dėmesį mirksiukas.gif Kartais lengviau po to gyvenime, kai jau kas nutinka, nes tikėjaisi kažko pagal sapnus.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 10 22, 10:41)
Aš irgi visad taip galvojau drinks_cheers.gif , bet kad labai atkreipė dabar dėmesį skirtingų žmonių ir tokie vienodi sapnai apie mane, tai nutariau labiau pasidomėti.
Deja, ką studijų metais mokiausi apie Jungo 'kolektyvinę pasąmonę' visai nebeatsimenu, nes žinios nenaudojamos blush2.gif

Nesiečiau jūsų sapnų su kolektyvine pasąmone, kadangi pastatosios objektai dažniausiai turi bendrą reikšmę gan didelei daliai žmonių (pvz. tekantis švarus vanduo - daugumai teigiamas ženklas, gyvenimo tėkmė; rusų okupacija didelei Europios daliai reikš baimę, nežinomybę, negatyvą; ir pan.). Reikšmę pakoreguoti gali jūsų unikali patirtis - tekantis švarus vanduo įgis neigiamą atspalvį, jeigu kadanors skendote ar skendo jūsų artimas žmogus; ugnis gali reikšti ir gyvenimo aistrą, ir žiaurią, naikinančęią jėgą - vėlgi nuo jūsų patirties ir/ar sapno konteksto.

bet toks kiekis identiškų sapnų išties įdomus ir kelia klausimų. bet galbūt jūs tą sapną sau jau ir pasiaiškinote iš dalies (aukščiau poste). smile.gif iš tos dalies, kuri jums logiška. bet pats sapnuojantysis gali paaiškinti sau visai kitaip. ne tik per santykio su jumis prizmę, bet ir per savo unikalią patirtį. pvz. ką kūdikis reikštų jūsų dukrai - gal tai šiuo metu gasdinanti atsakomybė, o jūsų draugei - gal tai "paskutinis" lašas kantrybės taurėj sukantis tarp gyvenimo užduočių, o gal atvirkščiai - dar vienas begalinės meilės šaltinis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *MM*: 22 spalio 2014 - 10:11
QUOTE(Rasma @ 2014 10 22, 11:41)
bet šeimoje kažkaip pablogėjo labai viskas, tiesiog ant ribos. Tą mato ir vaikai, ir draugei guodžiaus blush2.gif

Tai va matydama galimus nėštumo/gimdymo simbolius, pabandykite savo asmeninei situacijai pritaikyti - gal Jūsų dukrai trūksta Jūsų kaip mamos (todėl sapne mato Jus gimdančią, t.y. vėl tampančia mama)? Ypač gal ji pasiilgo Jūsų tokio motiniško rūpesčio, kurį vaikas tegauna būdamas naujagimiu? O gal ji prisimena Jus tokią, kokia buvot, kai pagimdėt (kaip suprantu, turite dvi dukrytes) mergytę ir jai Jums tokios trūksta? O gal atvirkščiai, jai dar vienas vaikas siejasi su rūpesčiais, nuovargiu ir ji bijo, kad Jūs vel klimpstate į tą "esu-apvargusi-nuo-rūpesčių" liūną? Su drauge panašiai - gal ji dėl Jūsų labai jaudinasi ir sapne kompensuoja baimes dėl Jūsų matydama Jus ir vėl šeimyninėj idilėj - su nauja pradžia, "naujais namais"? O gal ji (ne)sąmoningai mano, kad Jums reikėtų dar vieno vaikučio ar naujų namų, kad Jūsų gyvenimas pagerėtų? O gal ji tame sapne save tapatina su Jumis ir mano, kad jos problemas išspręstų vaikas ir nauji namai? Ir t.t.
Atsakyti
Kai pagalvoji, koks skirtumas ka kiti zmones galvoja ar sapnuoja apie jus g.gif Galbut jums Rasma , svarbi kitu zmoniu nuomone, svarbi jusu dukros nuomone, todel pasidalinate ir sapnais, kaip ir nuomonemis g.gif Man visai nesvarbi kitu nuomone apie mane, nesakau kad man visai nesvarbi kitu nuomone, as gerbiu kitu nuomone, bet turiu savaja, kuri man paciai yra svarbiausia. Be nuomones zmogus labai stipriai metomas i visas puses.
Manau,esate kad nuostabus zmogus Rasma, bet svetimu sapnai apie jus, taip pat kaip ir svetimu nuomone, galite ju isklausyti 4u.gif ir tiek, nes turite savo unikalia nuomone 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Riviera Maya @ 2014 10 22, 15:48)
Kai pagalvoji, koks skirtumas ka kiti zmones galvoja ar sapnuoja apie jus  g.gif Galbut jums Rasma , svarbi kitu zmoniu nuomone, svarbi jusu dukros nuomone, todel pasidalinate ir sapnais, kaip ir nuomonemis  g.gif Man visai nesvarbi kitu nuomone apie mane, nesakau kad man visai nesvarbi kitu nuomone, as gerbiu kitu nuomone, bet turiu savaja, kuri man paciai yra svarbiausia. Be nuomones zmogus labai stipriai metomas i visas puses.
Manau,esate  kad nuostabus zmogus Rasma, bet svetimu sapnai apie jus, taip pat kaip ir svetimu nuomone, galite ju isklausyti  4u.gif  ir tiek, nes turite savo unikalia nuomone  4u.gif

Prie ko čia kažkieno asmeninė nuomonė, kai žmonės gali susapnuoti apie kitus pranašingus sapnus? Nelabai čia panašu į nuomonę apie žmogų g.gif

Mano paskutinis ryškus ir mane sukrėtęs sapnuotas sapnas apie vieną iš artimųjų buvo toks, kad aš ir keli kiti pažįstami asmenys sau stovime, šnekučiuojamės, gražu, vasara, gamta, upelis kažkoks šalia ir staiga viskas keičiasi, taip kaip kokiam filme pojūtis, toks reaktyvinis greitis tiesiog jaučiamas ir matau šalia seną aplūžusią trobą, kuri mano akyse ima griūti ir viskas tokiu erdviniu greičiu tiesiog, matau prie namo šuniuką, galvoju, kad užgrius jį, tai rėkiu visa gerkle, net iš visų smilkinių tiesiog, pritūpiu, rankas tiesiu, kad šuniukas bėgtų į rankas pas mane gelbėtis, šaukiu baisiausiai ir šuniukas atbėga saugiai. Ir kaip minėjau, tai viskas sapne tarsi sekundės nuošimtė, todėl man nespėjus atsitokėti, matau toliau taip staigiai vieną iš artimųjų ant to griuvančio namo antrame aukšte, matau jo išgąstį, tarsi rūpestį veide, namas regis toliau virsta ir tada rėkiu visiems bejėgiškai: o dieve, o dieve, Tooomaaas (daleiskim toks vardas). Ir nubundu išpilta šalto prakaito.
Gal neskamba baisiai, bet sapne man buvo taip šiurpu, aš net negaliu nupasakoti, toks bėjėgiškumas. Ir esmė ta, kad aš kaip ir nemačiau, kad daleiskime Tomą pilnai užgriuvo tas namas, sutraiškė, pražudė ar pan., bet pojūtis buvo toks baisus ir man atrodė, kad taip, Tomas kažkaip vistiek labai nukentėjo ir neaišku ar gyvas.

Nieko panašaus niekada nebuvau sapnavusi, seno, griūvančio namo simbolio sapne dar nebuvau turėjusi. Reikšmių nežiūrėjau, nes pati jaučiau ir supratau, kad vistiek kažkas bus neigiamo, tiesą pasakius net nenorėjau gal žinoti kas bus tiksliai. Tomą be abejo visaip įspėjau, liepiau baisiausiai saugotis gatvėje, mašinoje, darbe, na visur. Tą dieną rekomendavau iš viso niekur neiti, bet neklausė.
Sapnas išsipildė, mano ir paties Tomo nuomone. Galite paspėlioti, jei norite kaip.
Atsakyti
QUOTE(Riviera Maya @ 2014 10 22, 15:48)
Kai pagalvoji, koks skirtumas ka kiti zmones galvoja ar sapnuoja apie jus  g.gif Galbut jums Rasma , svarbi kitu zmoniu nuomone, svarbi jusu dukros nuomone, todel pasidalinate ir sapnais, kaip ir nuomonemis  g.gif Man visai nesvarbi kitu nuomone apie mane, nesakau kad man visai nesvarbi kitu nuomone, as gerbiu kitu nuomone, bet turiu savaja, kuri man paciai yra svarbiausia. Be nuomones zmogus labai stipriai metomas i visas puses.
Manau,esate  kad nuostabus zmogus Rasma, bet svetimu sapnai apie jus, taip pat kaip ir svetimu nuomone, galite ju isklausyti  4u.gif  ir tiek, nes turite savo unikalia nuomone  4u.gif

biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, siandien toki keista, rysku sapna sapnavau. g.gif Gal kas turesit minciu, ka galetu reiksti.

Nuvaziavau pas drauge pasiziureti jos vaiko (tiesiog paziuret, kaip atrodo; maziukas, dar metu nera). Buto durys atrakintos. Uzeinu, namie tamsa. Nueinu paziuret vaiko, vaikas miega. Visur tamsu. Zinau, kad kitam kalbary miega drauge. Iseinu tyliai, kad nieko nepazadint. Buto durys jau tapo suluzusios, spynos issikraipiusios. Siaip ne taip jas uzdarau (durys dvigubos). Laukiu lifto. Lifte 2 vyrai, lyg baime kazkokia su jais vaziuot, bet nieko jie man nedaro, tik kalbejo kazkokias nesamones. As islipus is lifto issispiriu is batu (juodu) ir pradedu begt, nuo tu vyru ir apskritai nuo tos vietos, ir begu per visus rajonus basa (su kojinem, net spalva atsimenu), kol galiausiai prisimenu, kad batus palikau, bet grizt atgal ju pasiimt nesinorejo, liko baime kazkokia. Atsibudau.Ka tai galetu reiksti? Kazkaip sapno esme buvo batu palikimas ir tos durys labai suluzusios istrigo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sondratinna: 23 spalio 2014 - 10:40
QUOTE(Monteverte @ 2014 10 23, 08:33)
Prie ko čia kažkieno asmeninė nuomonė, kai žmonės gali susapnuoti apie kitus pranašingus sapnus? Nelabai čia panašu į nuomonę apie žmogų g.gif

Nuomone, mintys, isgyvenimai, baimes-samones , pasamones dalis 4u.gif
QUOTE(*MM* @ 2014 10 23, 10:11)

Skubedama daug klaidu pridarau. ( kartais tai netgi i nauda ) Man visai nerupi kitu nuomone apie mane, bet zmoniu nuomones apie kitka, visai gerbiu, tik visada pasilieku prie savo nuomones 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Sondratinna @ 2014 10 23, 10:36)
Sveikos, siandien toki keista, rysku sapna sapnavau.  g.gif Gal kas turesit minciu, ka galetu reiksti.

Nuvaziavau pas drauge pasiziureti jos vaiko (tiesiog paziuret, kaip atrodo; maziukas, dar metu nera). Buto durys atrakintos. Uzeinu, namie tamsa. Nueinu paziuret vaiko, vaikas miega. Visur tamsu. Zinau, kad kitam kalbary miega drauge. Iseinu tyliai, kad nieko nepazadint. Buto  durys jau tapo suluzusios, spynos issikraipiusios. Siaip ne taip jas uzdarau (durys dvigubos). Laukiu lifto. Lifte 2 vyrai, lyg baime kazkokia su jais vaziuot, bet nieko jie man nedaro, tik kalbejo kazkokias nesamones. As islipus is lifto issispiriu is batu (juodu) ir pradedu begt, nuo tu vyru ir apskritai nuo tos vietos, ir begu per visus rajonus basa (su kojinem, net spalva atsimenu), kol galiausiai prisimenu, kad batus palikau, bet grizt atgal ju pasiimt nesinorejo, liko baime kazkokia. Atsibudau.Ka tai galetu reiksti? Kazkaip sapno esme buvo batu palikimas ir tos durys labai suluzusios istrigo.

Panasu, kad galvoji, jog draugei dabar sunku, kad gal galetum kuo padeti ( suluzusios , issikraipiusios spynos), bet panasu, kad begi nuo visu rupesciu tolyn , ne neatsigrezdama. Nemanau, kad draugei istikruju labai sunku, ji susitvarkys( ramybe tvyrauja jos namuose, tamsa tik seip) . O tu su savo rupesciais irgi susitvarkysi, net jei ir bus sioks toks menkas nuostolis ( batai) 4u.gif Viskas bus gerai. Kartais parasiusi , perskaiciusi savo sapna, pati sau geriausiai issiaiskintum, be niekieno pagalbos mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Riviera Maya: 23 spalio 2014 - 14:08