Sveikučiai, atsiprašau kad taip į temą įsiterpsiu, žinau kad kaip iš mėnulio nukritus, bet kai nesidomi svetimomis veislėmis tai nelabai ir žinai, tačiau galbūt kur nors yra koks nors straipsniukas apie kornish ir devon rexus, ta prasme kuo jie skiriasi realiai

sveikos,
manau, temoje yra narių, auginančių po kelis katukus
Auginu du Devon Rex. Vienas iš jų sveikas, o kitas alergiškas
(diagnozę galutinai patvirtino veterinaras per vakar dienos apžiūrą). Jau kuris laikas abu katinus šeriu Royal canin hypoalergeniniu pašaru. Alergiškojo sveikata nesitaiso
Maždaug kas 1,5 mėnesių vykstam pas vetą susileisti vaistų nuo alergijos
Gal kas susidūrėt su panašia situacija, kai vienas katukas sveikas, o kitas alergiškas????
Tas spec. pašaras riebesnis-sveikoji katė ėmė riebėti
Neįsivaizduoju kaip reiktų juos šerti atskirai.. jie visur visada kartu
Vetas dabar siūlo mėginti Specific pašarą
atseit jame mažiau alergizuojančių baltymų. Jei ir šis nepadėtų - specifik veterinarinį alergiškiems. Patarkit ką daryti.. Gal iškart veterinarinį duoti? Ar nenukentės sveikos katės sveikata (ir grožis
) nuo tų spec. pašarų ???
manau, temoje yra narių, auginančių po kelis katukus

Auginu du Devon Rex. Vienas iš jų sveikas, o kitas alergiškas

Gal kas susidūrėt su panašia situacija, kai vienas katukas sveikas, o kitas alergiškas????
Tas spec. pašaras riebesnis-sveikoji katė ėmė riebėti

Neįsivaizduoju kaip reiktų juos šerti atskirai.. jie visur visada kartu

Vetas dabar siūlo mėginti Specific pašarą

QUOTE(azi @ 2014 08 19, 11:25)
Sveiki, taip pas mane ta pati situacija. Vienam katinui 6 men. kai prasidejo alergija taip iki siol. Ko tik neisbandziau, maistukus hipoalerginius niekas nepadejo. Realiai visus siuos metus gyvenam ant prednizolono. Buna alergija dingsta pusmeciui ir paskui vel. Norejau net tyrimus darytis Vokietijoj, bet pasake, jei ir pasakys, kad alergiskas tam , ana, vistiek bus ir dulkiu erkes, o ju neisvengsi. Cia kaip ir zmones, kai kurie visa gyvenima nugyvena ant vaistu. As jau susitaikiau

Isbandziau as visus hipoalerginius maistus kiek imanoma, butent specifiko neede alergiskasis. O ede abu ta pati, kur tu cia juos atskirai susersi. Sveikas kaip buvo sveikas taip ir liko. Ilgai as atsikamavau su tais maistais, nes kaitaliojau juos, ieskojau, vitaminus isbandziau ir nieko. Tad linkiu jums sekmes, vartokite po biski hormonus ir viskas, kiek aplaksciau vetu, nieko jie negali. Nors zveryne yra toks vienas , kuris atseit su JAV bendrauja. Ima katino krauja, siuncia i JAV, o ten pagamina seruma pagal ta krauja reikiama, ta seruma leidi ir atseit psio. Taciau ta reikia daryti istisai, tai kainuoja, vien zo...
QUOTE(Lionesss @ 2014 08 19, 13:14)
Sveiki, taip pas mane ta pati situacija. Vienam katinui 6 men. kai prasidejo alergija taip iki siol. Ko tik neisbandziau, maistukus hipoalerginius niekas nepadejo. Realiai visus siuos metus gyvenam ant prednizolono. Buna alergija dingsta pusmeciui ir paskui vel. Norejau net tyrimus darytis Vokietijoj, bet pasake, jei ir pasakys, kad alergiskas tam , ana, vistiek bus ir dulkiu erkes, o ju neisvengsi. Cia kaip ir zmones, kai kurie visa gyvenima nugyvena ant vaistu. As jau susitaikiau 

supratau

mano mažyliui alergija irgi prasidėjo kažkur 6 mėn. amžiaus..
belieka ir man susitaikyti su katino gyvenimu "ant vaistų"

QUOTE(Lionesss @ 2014 08 19, 15:10)
Isbandziau as visus hipoalerginius maistus kiek imanoma, butent specifiko neede alergiskasis.
gal mums neverta tada bandyti

O dabar Jūsų ABU katinai ėda hipoalergeninį ? kokį konkrečiai?
pasirodom

QUOTE(azi @ 2014 08 19, 14:43)
supratau
kokio tik mes maisto nedavėm alergiškam
pasirodom

pasirodom

Nea, dabar abu eda RC sensible

Papildyta:
Alergija

abu

Labas.
Su tais maistais įdomiai... Turiu patirties su šuniu... Ans alergiškas... Ko tik nebandžiau, pirkau kažkokį specialų maistą, sukurta būtent alergikams, Eukanubos firmos, jau sakė NIEKO GERIAU nėra! Brangus bezbožnai
o šuns būklė vis blogiau ir blogiau... Kol vetė pasiūlė - turėjau pacientą, nu viens prie vieno kaip jūsų, tai paėmėm ir pradėjom aną šerti paprastesniu maistu, net ne superpremium klasės.... Josera firmos, pigesnis 2,5 karto buvo nei specialus... Ir ką - šuo akyse ižgražėjo
Tai kad reikia bandyti dar savo maistą ieškoti, o gal ir nereikės vaistų.
Va mano katinas irgi jautriai į maistuką reaguoja, čut kas - tai inkštirus įsitaiso, tai į sfinksą verčiasi, tai kasosi
o katė bet ką valgo - kaip plaukuota, taip plaukuota, tfutriskart.
Tai va ir ieškau vis tokio maisto, kad tiktų katinui geriausiai. Dabar vėl grįžau prie Specific... Žiūrėsiu kaip ten bus. Gal tikrai reikia pirkti paprastesnį be jokių navarotų
Su tais maistais įdomiai... Turiu patirties su šuniu... Ans alergiškas... Ko tik nebandžiau, pirkau kažkokį specialų maistą, sukurta būtent alergikams, Eukanubos firmos, jau sakė NIEKO GERIAU nėra! Brangus bezbožnai

Tai kad reikia bandyti dar savo maistą ieškoti, o gal ir nereikės vaistų.
Va mano katinas irgi jautriai į maistuką reaguoja, čut kas - tai inkštirus įsitaiso, tai į sfinksą verčiasi, tai kasosi

Tai va ir ieškau vis tokio maisto, kad tiktų katinui geriausiai. Dabar vėl grįžau prie Specific... Žiūrėsiu kaip ten bus. Gal tikrai reikia pirkti paprastesnį be jokių navarotų

O specifik brangesnis už RC ?

QUOTE(azi @ 2014 08 19, 16:34)
Gydomieji visi brangesni. O siaip visi super premium klases panasia kaina

QUOTE(Lionesss @ 2014 08 19, 17:15)
koks vargšiukas

manasis pilvą, kirkšnis nusilaižo iki žaizdų

vetas suleido vaistų - iškart raudonumas dingo..
QUOTE(Lionesss @ 2014 08 19, 17:37)
bet kokia gausybė tų maistų

patarkit kokį nors konkretų.. Gal mums laikas spjauti į RC, jei ir hypoalergeninis nepadeda

Laba diena,
Atsiprašau, kad įsiterpsiu ne į savo temą, bet norėčiau persakyti savo veterinarės nuomonę apie alergiją. Yra sakoma, kad visi RC yra su vištiena, o alergija dažniausiai ir pasireiškia nuo vištienos. Todėl reiktų vengti tokio maisto. Mano veterinarė perspėjo, kad prednizolonas, dažnai vartojant, gali sukelti kepenų, sąnarių ir kt.ligas, nes tai hormoninis vaistas, kuris kenkia organizmui. Pasiūlė geriau sumaitinti tavegilo, taip ir darau, bent kas tris dienas duodu katytei 0,5 tabletės, tada nesilaižo, nesidrąsko, vasarą dabar visai nurimo. O RC katytė net pati nevalgo, jaučia, kas jai negerai, todėl ji valgo ONE Purina su lašiša ir ryžiais. RC pripilta škotukui.
Atsiprašau, kad įsiterpsiu ne į savo temą, bet norėčiau persakyti savo veterinarės nuomonę apie alergiją. Yra sakoma, kad visi RC yra su vištiena, o alergija dažniausiai ir pasireiškia nuo vištienos. Todėl reiktų vengti tokio maisto. Mano veterinarė perspėjo, kad prednizolonas, dažnai vartojant, gali sukelti kepenų, sąnarių ir kt.ligas, nes tai hormoninis vaistas, kuris kenkia organizmui. Pasiūlė geriau sumaitinti tavegilo, taip ir darau, bent kas tris dienas duodu katytei 0,5 tabletės, tada nesilaižo, nesidrąsko, vasarą dabar visai nurimo. O RC katytė net pati nevalgo, jaučia, kas jai negerai, todėl ji valgo ONE Purina su lašiša ir ryžiais. RC pripilta škotukui.

Nieko negaliu patarti - pati vis dar paieškose
penkti metai
aš jau net pavadinimų visų išbandytų nepamenu
Iš paskutiniųjų Trainer su žuvim buvo... Viskas gerai, kaip ir tiko, bet katei rado struvitų, liepė kurį laiką pamaitinti veterinariniu specialiu maistuku Specific (geltona pakuotė su kažkokiom ten raidėm)... Po kurio laiko aš veterinarinį Specificą pradėjau maišyti su Traineriu... Katinai išragavo, ans jiems daugiau patiko ir jie išpindeję Trainerį pradėjo rūšiuoti - traukti iš bliūdo ir dėti šalia
taigi buvau priversta pakeisti maistą, duodi Specificą adult (raudoną) ir pamaišau su geltonu Specificu (firma tą pati, nemanau jog blogai darau maišant
)... Bet katinui matau, kad šonai ružaveja liktai
vis tikiuosi, kad tiks
jei ne - greitai pati pradėsiu anų sausiaką ėsti
bo man greičiau tiks nei vėl katinams atitaikysiu 

Iš paskutiniųjų Trainer su žuvim buvo... Viskas gerai, kaip ir tiko, bet katei rado struvitų, liepė kurį laiką pamaitinti veterinariniu specialiu maistuku Specific (geltona pakuotė su kažkokiom ten raidėm)... Po kurio laiko aš veterinarinį Specificą pradėjau maišyti su Traineriu... Katinai išragavo, ans jiems daugiau patiko ir jie išpindeję Trainerį pradėjo rūšiuoti - traukti iš bliūdo ir dėti šalia