Įkraunama...
Įkraunama...

Kvepalai

QUOTE(Monmorensi @ 2014 10 07, 10:52)
jep, už tiesiog registruotą tik dvigubos siuntimo išlaidos. siuntei daiktą už 200, gausi 10 litų  biggrin.gif

nesamone, paskambinau į pašto informacinį telefona, ten aiškiai pasakė
parašyti į paštą kokybė@post.lt

prisegi nuskanuota čekį iš pašto, pavedimo kopija pvz už apmokėtus kvepalus ir iki 180lt sumos jie privalo kompensuoti, jei kaina didesne arba siuntinis kainos nera patvirtinančio dokumento (pvz kokie dokumentai) derybu klausymas tarp kliento ir pašto

p.s. pinigai sugražinti klientui išskaičiuojami iš darbuotojo kurio "rankose" buvo siuntinis paskutinis (čia jau iš "vidaus" info mirksiukas.gif )

o pati asmeniškai prieš kokius 5m. siunčiau registruotai dokumentus į rusiją tai draudžiau atskirai vertinau 1000lt ir mokejau jei gerai g.gif prisimenu apie 57lt vien už draudima, del to kad tiksliai prisimenu kad reg siuntimo kompensacija jei dings buvo 154lt, tai paskaičiavom kad jei dings man bus brangiau surinkti vel šios dokumentus nutarėm papildomai apdrausti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo julkanos: 07 spalio 2014 - 10:49
panašu, kad nesusikalbėjom biggrin.gif

jūs apie tarptautinę siuntą. aš turėjau omeny vidaus. einat nuo istorijos, kad viena forumietė iš Vilniaus siuntė kvepalus kitai į ... kažkur LT smile.gif

apie vidaus pacitavau punktus, už registruotą tik dvigubai grąžinamos išlaidos. arba paštas šneka viena, rašo kita.

nes apie vidaus, tai pagal mane gan aiškiai parašyta:
Už dingusią vidaus registruotąją pašto korespondencijos siuntą ar paprastąjį vidaus pašto siuntinį, taip pat už dalį dingusių ar apgadintų daiktų (prekių) ar sugadintus visus daiktus (prekes) – suma, kuri lygi dviguboms siuntimo išlaidoms.

2. Už dingusią vidaus įvertintąją pašto siuntą – suma, kuri lygi siuntimo išlaidoms ir įvertinimo sumai.

Papildyta:
kalbant apie mano Muglerį vargšą, tai kaip suprantu aš kaip gavėjas iš viso jokių teisių neturiu, nes dėl visko gali kreiptis tik siuntėjas g.gif

Siuntėjas dėl žalos atlyginimo už dingusią pašto siuntą, dingusius, trūkstamus ar apgadintus siųstus daiktus pretenziją AB Lietuvos paštui gali pareikšti per 6 mėnesius nuo pašto siuntos išsiuntimo dienos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monmorensi: 07 spalio 2014 - 11:15
QUOTE(Monmorensi @ 2014 10 07, 12:05)
Papildyta:
kalbant apie mano Muglerį vargšą, tai kaip suprantu aš kaip gavėjas iš viso jokių teisių neturiu, nes dėl visko gali kreiptis tik siuntėjas  g.gif

Siuntėjas dėl žalos atlyginimo už dingusią pašto siuntą, dingusius, trūkstamus ar apgadintus siųstus daiktus pretenziją AB Lietuvos paštui gali pareikšti per 6 mėnesius nuo pašto siuntos išsiuntimo dienos.

Monmorensi, ar buvo registruotas siuntimas? Jei taip ir jis jums buvo įteiktas ir jūs už jį pasirašėte, tai žalą apturite jūs, jums ir aiškintis. Nes siuntėjas galimai išsiuntė tvarkingą, jei nėra pirmojo pašto darbuotojo žymėjimo apie kažkokias pažeistas pakuotes ir pan., o kažkuriame tarpiniame punkte tokios žymos jau atsirado. Tegu ir aiškinasi.
Jei registruotas nebuvo, bet buvo jums įteiktas su pašto žymomis apie pažeistą pakuotę, jūs, kaip pašto klientė, turite teisę aiškintis ir prašyti kompensacijos, nes siuntėjas išsiuntė tvarkingoje pakuotėje. Paštas bet kuriuo atveju, nepriklausomai nuo korespondencijos registravimo ar neregistravimo, turi garantuoti, kad siuntos nueis saugiai, jei nėra siunčiami draudžiami daiktai ir jei pakavimas buvo tinkamas.
Atsakyti
Mano atveju kažkada buvo taip, kaip rašo Monmorensi. Buvo reg. siuntinys iš Lietuvos (aš buvau gavėja), dingo, skambinau pati klausti į paštą, pasakė, kad visas pretenzijas turi teikti siuntėjas. Siuntėja teikė, rašė raštus, po kurio laiko gavo atsakymą, kad kompensuoja siuntimo išlaidas doh.gif (Tą susirašinėjimą buvo persiuntusi man el. paštu). Pasidalinome nuostolius pusiau sad.gif

Bet šiuo atveju gal iš tikro galima ką daugiau išpešti, nes aš ano siuntinio rankose nelaikiau, tai turėjo aiškintis siuntėja. O šį kartą gautas, bet sugadintas, tai gavėjas turėtų turėti daugiau teisių g.gif
Atsakyti

Ar tik nebus taip, kad, norint kompensuoti visus nuostolius (ne tik siuntimo), siūlys kreiptis į teismą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(theorema @ 2014 10 07, 14:57)
Ar tik nebus taip, kad, norint kompensuoti visus nuostolius (ne tik siuntimo),  siūlys kreiptis į teismą biggrin.gif

vot vot lotuliukas.gif
Atsakyti
Monmorensi, o negalvojote kreiptis į Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą?
Iš esmės AB Lietuvos paštas galimai pažeidė Jūsų teises, suteikė netinkamą paslaugą. Tarnybai pakanka visai paprasto prašymo, be jokių ypatingų formalių ar turinio reikalavimų (skirtingai nuo kreipimosi į teismą).
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2014 10 07, 13:28)
Jei registruotas nebuvo, bet buvo jums įteiktas su pašto žymomis apie pažeistą pakuotę, jūs, kaip pašto klientė, turite teisę aiškintis ir prašyti kompensacijos, nes siuntėjas išsiuntė tvarkingoje pakuotėje. Paštas bet kuriuo atveju, nepriklausomai nuo korespondencijos registravimo ar neregistravimo, turi garantuoti, kad siuntos nueis saugiai, jei nėra siunčiami draudžiami daiktai ir jei pakavimas buvo tinkamas.

neregistruotas. o jūsų sakinys kažkuo pagrįstas ar tiesiog nuomonė? g.gif nes oficialiai juk parašyta, kad viskuo rūpinasi siuntėjas. ir dėl dingusios siuntos ir dėl sugadintos. beje, tam sąraše, kur dėjau nuorodą, neregistruotos tarptautinės siuntos net nematau g.gif

QUOTE(Costes @ 2014 10 07, 17:53)
Monmorensi, o negalvojote kreiptis į Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą?

po teisybei, tai nematau prasmės unsure.gif parašiau dar į Lietuvos paštą.
bet atsakymas aiškus jau vien iš muitinės atrašymo. LPaštas gavo jau suplėšytą, užpildė aktą ir atidavė man siuntą. kas įrodys, kad buvo kitaip. iš kitos pusės, gal ir buvo būtent taip.

ai, baigiam jau apie tas siuntas biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,

benarsydama aptikau ivairiu Pascal Morabito kvepalu. Keista, daugumos ju nera nei Fragranticoj, nei Basenotes anei Parfumo. Gal kas esat uoste ir galit ka nors apie juos pasakyti? Mane ypac domintu Diamant Captif, Pure Perle, Purple Ruby, bet idomu ir apie kitus ax.gif
Atsakyti
Man kokia tai paranoja randasi, kad po Naujų ('po euro') brangs ir kvepalai unsure.gif Nors ir dabar jau kai kurie komerciniai kvepalai brangesni, nei kad buvo prieš metus-du-tris.
Kokie jūsų pamąstymai?
Atsakyti
QUOTE(Marokietė @ 2014 10 08, 16:04)
Man kokia tai paranoja randasi, kad po Naujų ('po euro') brangs ir kvepalai  unsure.gif Nors ir dabar jau kai kurie komerciniai kvepalai brangesni, nei kad buvo prieš metus-du-tris.
Kokie jūsų pamąstymai?

tai jie jau pabrangę, po euro nebebus kur bebranginti g.gif . Beje, kaip ir visa kita.. Šiandien buvau įšokusi į Douglasą, tai Opiumo EDT kaina yra 219 ar 229 lt., o prieš keletą mėnesių pirkau dovanai už 209 ar kažkaip panašiai g.gif . Man vis tiek pas mus brangu blush2.gif
Atsakyti
po penkis, po dešimt litų vis aukštyn ir aukštyn kainos unsure.gif
Atsakyti