kaip skaičiau moliugus nokinti reikia savaite saulėje +20 o po to laikyti rusyje +12 ,ar taip
o laikat kambaryje +20 jų oda susiraukšlėja(kur ten Marinos daugiau begali susiraukslėti
)
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 09 16, 12:00)
... as hokaida spjaudydamasi fiskariniu skustuku uzvakar skutau
na pernai tikrai tokia kieta zieve nebuvo 
Hokkaido nereikia lupti
JPB paleidžiu sultims tik tuos vienetus, kurie nespėjo pilnai užaugti, nes sunokę tikrai verti to laukimo.
QUOTE(Dusia37 @ 2014 09 16, 13:59)
Didieji moliūgai nėra kieti , tik per savo dydį nepatogūs atpjaut "suspaudžia" peilį . Gal čia man
Ar jau rinksit ateinatį savaitgalį moliūgus pas ką ne prie namu auga ? Orų prognozę pažiūrėjus manau reiktų ....
Kietesnius ir didesnius egzempliorius dedu į maišą ir metu ant plytelių. Skyla į keletą gabalų, su kuriais jau lengviau dirbti.
Aš jau mąstau surinkti visą likusį derlių po geros savaitės, kai ateinantį savaitgalį prognozuoja +4-6 C.
solo, svarbu išdžiovinti kotelį, kad nuo jo nepradėtų pūti pats moliūgas (kaip su svogūnais). Ir tuo pat metu odelė dar tvirtėja. O jau sandėliavimo sąlygos pas kiekvieną skirtingos. Idealu šalčiau, nes kuo šilčiau, tuo greičiau garuoja drėgmė ir moliūgai susiraukšlėja.
as nupjoviau kelis moliugeius Justynka . kotelis toks jau LYG medeja. na skeldeja taip. bet su nagu odele pacio galiu pradurt. pora brolui idejau, tai kazi tokie dar pasilaikys kazkiek ar iskart suvartoti reikia ???
ir dar daug burbuliuku yra kaip greipfrutas ir didesniu , aisku jie nebeuzaugs, bet ar tokias uzuomazgas valgyt galima?
ir dar daug burbuliuku yra kaip greipfrutas ir didesniu , aisku jie nebeuzaugs, bet ar tokias uzuomazgas valgyt galima?
QUOTE(Lusasita @ 2014 09 16, 17:30)
as nupjoviau kelis moliugeius Justynka . kotelis toks jau LYG medeja. na skeldeja taip. bet su nagu odele pacio galiu pradurt. pora brolui idejau, tai kazi tokie dar pasilaikys kazkiek ar iskart suvartoti reikia ???
...aisku jie nebeuzaugs, bet ar tokias uzuomazgas valgyt galima?
...aisku jie nebeuzaugs, bet ar tokias uzuomazgas valgyt galima?
Tokius reiktų gerai padžiovinti saulėje ir visą laiką stebėti, nes gali būti nepilnai sunokę, o tas įtakoja jų sandėliavimo trukmei.
Nesunokusius galima valgyti, suvartosite kaip cukinijas.
pjoviau lunga di napoli krokodilą.......... ir viriau moliūgienę....... seniai taip skaniai bevalgiau
žiauriai man matyt šios daržovės reikėjo....... tiesa naudojau sultiniui zuikieną, o patį moliūgą patrynus česnaku pakepiau orkaitėj. tada jis nebūna toks skystas ir įgauna skonį kitokį..... tai net jau ir nuvertintas lunga tiko man bais
tai ryt kolegėms nešiu jaučiu dalį krokodilo, nes pati tikrai nesunaudosiu, o išmest būt gaila
arbūzus dar kelis laikau ant palangės, skonio jau tokio neturi...... net ir sunokusieji...... bet šiaip visvien skanu dar prasirėžt kokį vis.
arbūzus dar kelis laikau ant palangės, skonio jau tokio neturi...... net ir sunokusieji...... bet šiaip visvien skanu dar prasirėžt kokį vis.
QUOTE(yerena @ 2014 09 16, 16:21)
O jau sandėliavimo sąlygos pas kiekvieną skirtingos. Idealu šalčiau, nes kuo šilčiau, tuo greičiau garuoja drėgmė ir moliūgai susiraukšlėja.
o rusyje su bulvėmis tiku,ten apie +5 buna, sausa?
QUOTE(solo2 @ 2014 09 16, 19:41)
man rūsy nesilaiko, du metus bandžiau, po naujako pradeda pūti (nors sausa ten, obuoliai vysta).
QUOTE(daimura @ 2014 09 16, 21:13)
man rūsy nesilaiko, du metus bandžiau, po naujako pradeda pūti (nors sausa ten, obuoliai vysta).
man puikiai laikėsi bute. Paskutini pjoviau kovą , bet butu stovėjęs dar ilgai . Nevyto, nepuvo .
QUOTE(Avijacija @ 2014 09 16, 20:20)
...o patį moliūgą patrynus česnaku pakepiau orkaitėj. tada jis nebūna toks skystas ir įgauna skonį kitokį..... tai net jau ir nuvertintas lunga tiko man bais
Iš kiekvieno sultingo moliūgo galima pasidaryti tą pumpkin puree, kurią jie skardinėse perka ir verda sriubas, naudoja įdarams ir t.t. Aš dar iškeptus gabaliukus palaikau kiaurasamtyje, kad nuvarvėtų dar daugiau skysčio
QUOTE(daimura @ 2014 09 16, 20:30)
O aš šiandien iš Marinos viriau moliūgienę, didžiausią pūslę pritryniau, kol supjausčiau tą baisulinę skūrą. Jei atvirai, man iš Naples Long skaniau gavosi, nei iš tos Marinos
Moliūgienei tinka sultingos, saldokos veislės. Marina sausa...
QUOTE(solo2 @ 2014 09 16, 20:41)
QUOTE(daimura @ 2014 09 16, 21:13)
+5 ryškiai per žema temperatūra. Ir tuo labiau negalima laikyti su šakninėmis daržovėmis (morkos, burokėliai, bulvės) jų laikymo režimas vienoks, išskiriama drėgmė ir prasideda puvimas. Oro cirkuliacija/ventiliacija rūsyje yra?
Sausa...tai kiek?
Mūsų sandėliukas su langu, jame žiemą temperatūra būna +12-14 C, santykinį oro drėgnį palaikome 50 proc. Iki šiol turiu 3 kriaušes nuo praeitų metų.