Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Marmaledas @ 2014 07 17, 14:11)
mano diedas tai augintų tik raudonus, kad būtų super duper ankstyvi, ir dar baisiai derlingi- triskart per dieną po bliūdą nuo krūmo, privalumas- su rūgštele, ne jaučiaširdžiai, su daug sėklų reikia būtinai, ir kad ilgai ilgai derėtų. Paprastas jis toks pas mane doh.gif

Panasus mastymas ir pas maniski. Nors kai koki skanu geltona pakisu po nosim, tai ir tas sueina, jei tik ne cheriukas koks smile.gif

Reiks siandien jau laistyti vel savo siltnamius. Sekmadieni laisciau, bet net zenklo jau nebera.

Pasakiau vakar vyrui,kad reiks senojo siltnamio nukasti zeme ir naujos uzvezti, tai tik pirstu pasukiojo prie smilkinio ir pareiske,kad taip nedarys. Tai net enzinau kaip cia geriau ta zeme isdezinfekuoti. Planas mano butu toks. Rudeni viska nurauti, paseti sideratus kokius, paskui nupjovus juos suguldyti ir palikti per ziema. Pavasari sukasti viska, sulaistyti kokiu kalio permanganatu ar fungicidu kokiu doh.gif ant virsaus naujos zemes uzvezti kazkiek ir gal bus gerai? Saske netinka turbut sieros deti jei stogas plevelinis? Ane?

Ai, dar pastebejimas,kad kai gerokai nusniojau lapus, tai aprimo ta zaraza siltnamyje senajam g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Aukse*: 17 liepos 2014 - 14:25
QUOTE(Zilute26 @ 2014 07 17, 14:16)
Pas mane taip pat ir ne tik kad skirtingose siltnamio puses, bet salimais augantys kerai. Labai zymus skirtumas Mazarini ir Juodasis princas.

bet tai nors veisles skirtinogs, pas mane tos pacios veisles, teisingai sake, vieno daigo neapsimoka auginti, maziausiai du tos pacios veisles,kitaip jeigu papuls anomalinen zonon gali nurasyti ja su visam
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 07 17, 12:53)
ė, klausai, tik išgirdai naują pavadinimą ir iškart - noriu. Geriau pirma prisimink, kiek dar sėklų dėželėje turi. Ir kiek į šiltnamį telpa.

Va va dėl to ir mygiu stabdžius iš visų jėgų

QUOTE(Marmaledas @ 2014 07 17, 15:11)
mano diedas tai augintų tik raudonus, kad būtų super duper ankstyvi, ir dar baisiai derlingi- triskart per dieną po bliūdą nuo krūmo, privalumas- su rūgštele, ne jaučiaširdžiai, su daug sėklų reikia būtinai, ir kad ilgai ilgai derėtų. Paprastas jis toks pas mane doh.gif

Ale tikrai toks paprastas žmogelis ir tiek NEDAUG tenori
Atsakyti
Skariai tai skariai. Gali buti ir Skariai.
Zinau, kad mano mamai tas seklas sesuo atveze kaipkazka ypatingo. Tai gal parduotuvese nebudavo...? O gal tiesiog nebuvo mano mama tokia aistringa pomidoru augintoja, kad visokias veisles bandytu.
Imeskit Diuni ir Saintlina savo kontaktus.

Bet kokia mane atsakomybe prislege kai tiek prizadejau visoms tu seklu. Sedziu as cia pajury ir vis galvoju, kad tik ten tiems pomidorams mano nieko blogo nenutiktu. Kokios ligos neuzpultu ar vagys neisisuktu blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif Bo anie kai skuba, tai neziuri nieko, su visais krumais nuvaro pomidorus. Tureciau kur vaikus det is karto lekciau ziuret smile.gif

Kazkur apie bora jeigu kalba uzsisuko, tai atsimenu viena gelininke-sodininke profesionale man sake, kad pas mus dirvoje labai truksta boro ir tai smarkiai itakoja visa ko derlinguma. Tai jinai patare siek tiek iterpti, bet as neatsimenu normu. Gal apie tai kas nors ka nors zinote?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 17 liepos 2014 - 14:56
QUOTE(zikas1970 @ 2014 07 17, 12:27)
Dekui  4u.gif , rinksiu seklas  thumbup.gif O kodel nebeauginat symet, nebetilpo, ar nepatiko siaip? Tas auksinis bananas tik spalva skiriasi? O kaip derlingumas jo?

nebetilpo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 07 17, 14:54)
Skariai tai skariai. Gali buti ir Skariai.
Zinau, kad mano mamai tas seklas sesuo atveze kaipkazka ypatingo. Tai gal parduotuvese nebudavo...? O gal tiesiog nebuvo mano mama tokia aistringa pomidoru augintoja, kad visokias veisles bandytu.
Imeskit Diuni ir Saintlina savo kontaktus.

Bet kokia mane atsakomybe prislege kai tiek prizadejau visoms tu seklu. Sedziu as cia pajury ir vis galvoju, kad tik ten tiems pomidorams mano nieko blogo nenutiktu. Kokios ligos neuzpultu ar vagys neisisuktu  blink.gif  blink.gif  blink.gif  blink.gif Bo anie kai skuba, tai neziuri nieko, su visais krumais nuvaro pomidorus. Tureciau kur vaikus det is karto lekciau ziuret  smile.gif

Kazkur apie bora jeigu kalba uzsisuko, tai atsimenu viena gelininke-sodininke profesionale man sake, kad pas mus dirvoje labai truksta boro ir tai smarkiai itakoja visa ko derlinguma. Tai jinai patare siek tiek iterpti, bet as neatsimenu normu. Gal apie tai kas nors ka nors zinote?

Ar galeciau ir as po seklyte paprasyti... Tik neturiu mainais dar kol kas nieko, pirmus metus auginu, bandau lauke. Kitais metais gal anytos siltnamyje pasodinsiu, jei atskiro kokio msziuko man MB nesures...
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 07 17, 16:33)
bet tai nors veisles skirtinogs, pas mane tos pacios veisles, teisingai sake, vieno daigo neapsimoka auginti, maziausiai du tos pacios veisles,kitaip jeigu papuls anomalinen zonon gali nurasyti ja su visam

pas mane ta pati situacija ,jei nebutu po kelis auginta tai net neziureciau i ta puse kita met ,pas mane sungold,bolota,rozavaja mecta ,visu auginu po 2 daigus o skiriasi kaip diena ir naktis doh.gif dar mazarinis kai paziuriu pas jus kokie grazus o pas mane augalas nemazas bet jau toks mizernas doh.gif velai pradejo megzt,dar nedideli o jau nokt pradejo ,tai nezinau kas cia kaltas doh.gif bet del matytu vaizdu bandysiu dar kitais metais as juos augint gal ka isgimdysiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2014 07 17, 16:21)
dar mazarinis kai paziuriu pas jus kokie grazus o pas mane augalas nemazas bet jau toks mizernas  doh.gif velai pradejo megzt,dar nedideli o jau nokt pradejo ,tai nezinau kas cia kaltas  doh.gif bet del matytu vaizdu bandysiu dar kitais metais as juos augint gal ka isgimdysiu biggrin.gif

su mazariniu analogiskai ir pas mane, bet as jo nekaltinu, jis vienintelis buvo pasales per tuos salcius, tai kol atsigavo, pirmos kekes is vis tuscios, dabar lyg pradejo megzti, as taip pat prisiziurejus vaizdu bandysiu gal kitais metais biggrin.gif , bet jeigu bus nedideli bumbulai, kaip tai veislei priklauso, tai seklu ir nerinksiu, tai jau liksiu kitamet be mazariniu, ai, nelabai ir pergyvenu, prasides masine psichoze seklu, tai vel nebezinosiu ka seti.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 07 17, 09:11)
pas mane šitnamis lankinis, tai aš arkas formuoju  biggrin.gif

Man tai ir dabar visai neblogai  smile.gif
Va žolė tai gal ir buvo žolesnė  lotuliukas.gif

Aš irgi formuoju,paskui šliaužiu susirietusi.Bo ir pats šiltnamis kažkaip žemyn pasmunka g.gif

Man tai dabar dauuug geriau.O žolės spalvos nepamenu schmoll.gif Ant asfalto augau,spalva panaši ir liko.Ir jokių daržovių nei vaisių skonio iš vaikystės nepamenu schmoll.gif Tik neprinokusius bananus,dėl kurių man labai buvo gaila negriukų,kurie tokią britkybę turi kasdien valgyt verysad.gif Ir dar šlapianką su riebalų tabletėm,brrr...

Man Orlinij kliuv nelabai schmoll.gif Kažkokios natos trūksta toj skonio melodijoj...
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2014 07 17, 15:25)
Pasakiau vakar vyrui,kad reiks senojo siltnamio nukasti zeme ir naujos uzvezti, tai tik pirstu pasukiojo prie smilkinio ir pareiske,kad taip nedarys. Tai net enzinau kaip cia geriau ta zeme isdezinfekuoti. Planas mano butu toks. Rudeni viska nurauti, paseti sideratus kokius, paskui nupjovus juos suguldyti ir palikti per ziema. Pavasari sukasti viska, sulaistyti kokiu kalio permanganatu ar fungicidu kokiu  doh.gif  ant virsaus naujos zemes uzvezti kazkiek ir gal bus gerai? Saske netinka turbut sieros deti jei stogas plevelinis? Ane?

sužinojau naują žodį šiandien blush2.gif . Pasiskaičiau ir klausimas tamistai: tai pagal viską reiktų tokiu atveju palikti šiltnamį metus pailsėti?
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 07 17, 16:29)
su mazariniu analogiskai ir pas mane, bet as jo nekaltinu, jis vienintelis buvo pasales per tuos salcius, tai kol atsigavo, pirmos kekes is vis tuscios, dabar lyg pradejo megzti, as taip pat prisiziurejus vaizdu bandysiu gal kitais metais  biggrin.gif , bet jeigu bus nedideli bumbulai, kaip tai veislei priklauso, tai seklu ir nerinksiu, tai jau liksiu kitamet be mazariniu, ai, nelabai ir pergyvenu, prasides masine psichoze seklu, tai vel nebezinosiu ka seti.

mano siandien idetoj nuotraukoj, tolimiausias yra kardinal mazarini. Ziauriai derlingas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 07 17, 14:54)
Sedziu as cia pajury ir vis galvoju, kad tik ten tiems pomidorams mano nieko blogo nenutiktu. Kokios ligos neuzpultu ar vagys neisisuktu  blink.gif  blink.gif  blink.gif  blink.gif Tureciau kur vaikus det is karto lekciau ziuret  smile.gif

Tai jau tik baikit juokus. Ilsitės su vaikais ir ilsėkitės ramiai. Kur tai matyta - mest atostogas ir lėkt pomidorų žiūrėt blink.gif Kas ten jiems nutiks? Palikot kažką, kad palaistytų, ir gana. Ir atsakomybę šonan padėkit šiuo atveju. Ot, nebus sėklų - ar kas numirs? Visos čia prisirinkę sėklų tiek, kad dešimčiai metų užtektų. Kaip minimum.
Taip kad gerų atostogų smile.gif
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2014 07 17, 16:38)
Aš irgi formuoju,paskui šliaužiu susirietusi.Bo ir pats šiltnamis kažkaip žemyn pasmunka  g.gif

Man tai dabar dauuug geriau.O žolės spalvos nepamenu  schmoll.gif Ant asfalto augau,spalva panaši ir liko.Ir jokių daržovių nei vaisių skonio iš vaikystės nepamenu  schmoll.gif Tik  neprinokusius bananus,dėl kurių man labai buvo gaila negriukų,kurie tokią britkybę turi kasdien valgyt  verysad.gif

Man Orlinij kliuv nelabai  schmoll.gif Kažkokios natos trūksta toj skonio melodijoj...

tiek pasmunka, kad takeliu šliaužt reikia? blink.gif

Užtat dabar gali negriukams nusiųst sunokusių. Paguodai.

Klausyk, nu kas čia dabar? blink.gif Dar tik sezonas prasidėjo, o ir tu jau išsidirbinėt pradedi blink.gif Trūksta jai, mat, natos doh.gif Druskinę šiltnamin nusinešk.
Atsakyti