Įkraunama...
Įkraunama...

Pilvų vasarojimas

QUOTE(Wiliux @ 2014 08 17, 13:22)
Na nieko baisaus ir pas mane nebuvo. Gal tik nusiteikusi buvau, kad labai lengvai atsigausiu... Kateterį išėmė tik po 24 h, pati prašiau palikti, nesinorėjo net  pagalvoti apie ėjimą į wc. Iš lovos atsikėliau tik po 30 h ir ėjau į wc (buvo labai daug gimdymų, pirmą naktį gavom tik palatą be wc). Pirmas dvi paras tik su leidžiamais nuskausminamais plius paracetamolis. Dabar dar paracetamolį nuo skausmo geriu. Šiandien jau galiu išsitiesti, nes vaikščiojau kaip 90- metė.

Tikrai sunkokas tavo atsigavimas unsure.gif Man kateteri iseme po 16 val, bet tik del to, kad 12 val gavosi 3 val nakties, tai niekas nesivargino jo isimineti, nors as buciau norejus. isemus kateteri is karto ir stojausi, pirmas kartas buvo nesekmingas.: akyse pajuodavo, teko vel prigult, bet po 5 min jau atsistojau ir ejau i dusa biggrin.gif pirma diena sunkiai vaiksciojau, bet antra para jau beveik isitiesiau, vakar mus paleido, tai sekmigai uzsikabarojau i 4 a. siandien jau is vis vaikstan nejauciu pjuvio, ruosiuosi i miesta

man nuskausminamus tai leido pirma nakti, net 3 k (kas 4 val), bet tik del to, kad labai skaudziai gimda susitraukinejo, o mazoji visa nakti ant (.) kabejo, tai sienom lipau biggrin.gif paskui dar sekancia nakti gavau doze nuskauminamuju, kad galeciau ant sono miegot pasiverst, o sekancia nakti jau atsisakiau

gavom privacia palata, tai visas 4 paras ten ir pragyvenom visi trys wub.gif neisivaiduoju kaip reiktu po CP bendroj palatoj su kazkuo ir be vyro pagalbos gyventi

QUOTE(papūgiukė @ 2014 08 18, 10:15)
mergaitės, kam CP darė, po operacijos ką geriau turėti ir dėvėti, ar tena sauskelnes-kelnaites, ar tinklines kelnaites ir įklotus, ar ir to, ir to turėti. 
ir ar kokį nors korsetą specialų po CP pirkotes ir dėvite?

po pirmo CP neturejau dirzo ir nenesiojau, nes pilvas gan gerai atrode ir gerai traukesi. dabar kaip tik vaziuoju pirkt neuzilgo, nes pilvas tragiskas doh.gif nudribusi lasiniu paltis, ant rando uzkritusi, tai gydytojas rekomendavo nesioti dirza ir kad ant rando nebutu uzkrites pilvas ir, kad pilvas geriau susitrauktu. si karta tikrai matau, kad man jo reikia

man po CP patogiausia buvo Tena kelnaites, tinklinas turejau po pirmo CP tai kazkaip man jos nepatiko, tai si karta net nepirkau. Tena kelnaites devejau tik 1 para, nuo antros paros pilnai uztenka iprasto ikloto ir paprastu medvilniniu kelnaiciu biggrin.gif matyt gerai isgramde gimda, kad tikrai mazai kraujuoju

Apskritai apie CP tik geri prisiminimai wub.gif aisku kiek tai imanoma zinant, kad tai vis tik operacija ir ne tokia menka

Papildyta:

super trumpa gimdymo istorija: treciadinieni (08 13) 6 ryte atsikeliau ir jauciu, kad slapia tarp koju, bet ne tiek, kad patalyne suslaptu, o taip, kad dar guliu ir galvoju ar cia isskyros ar vandenys biggrin.gif atsikeliau i WC, kaip ir nieko nevyksta, vel priguliau, bet miegot nebesimiega, atsikeliau 6.30, pasidariau kavos, prisedau prie PC, besedint jauciu, kad bega tarp koju, nesmarkiai, bet supratau, kad vandenys. iki WC nuejau, niekur pakeliui nepritaskiau, tai dar nesmarkiai vadinasi bego, WC pliuptelejo, nzn kiek, gal puse stiklines biggrin.gif tada jau tikrai supratau, kad vandenys, pakeliau vyra, nusiprausiau duse, ir isvaziavom i ligonine apie 8.30 smile.gif pakeliui paskambinau savo gydytojai, su kuria tariausi, kadangi ji dirbo poliklinikoj tai negalejo atvykti, bet paskambino savo vyrui (GN vedejui), kad mus paglobotu biggrin.gif o tai man dar labaiu patiko, nes ir pirma CP dare jos vyras man rolleyes.gif zodziu GN buvom apie 8.35, abu su vyru patenkinti, be jokio streso biggrin.gif dar priemime gavom velniu nuo akuseres, kad mieste gyvenam, o atvaziavom tik po 1.5 val nubegus vandenims blink.gif o kur mums skubet sakau, vandenys svarus, skausmu nejauciu, judesius jauciu
as tik optimiste gavojau, kad ta 0.5 stiklines vandenu kur nubego namie ir yra visi vandenys biggrin.gif sau rami isvaziavau i GN su ikloteliu, tai gerai, kad pakeliui nesliukstelejo biggrin.gif nes GN tai dar bego ir bego, ir gerokai
zodziu nuveda mus i gimdykla, su vyru abu bajeruojam, jokio jaudulio, jokios bames, jokiu skaumu, vienintelis noras, kad padarytu CP ir nereiktu gimdyt biggrin.gif apziuri gydytojas, atsidarymas vos per pirsta, sako paskatinsim ir ziuresim, kaip reaguoja kaklelis. skatino 2 val, saremiai pakilo iki 60, skaumas toks kaip per mm, juokas toliau ima biggrin.gif patikrina po 2 val, atsidarymas nei kiek nepadidejes, gydytojo nuosprendis - CP. gryztu i palata dar laimingesne, kad nereiks gimdyt biggrin.gif gimdymo bijojau ne del skaumu tikrai, o tik del rizikos po pirmo CP ir del leliuko sveikatos, po pirmo komplikuoto gimdymo labai bijojau
zodziu po nuosprendzio mane greitai sutvarko, pasirasau kruvas popieriu ir 14 val isveza i operacine, gaunu pusine nejautra, nieko nejauciu nuo puses, nei kaip pjauna, nei dar ko negero ir 14.23 gime musu antroji dukryte wub.gif kai trauke vaikiuka tik toks idomus jausmas buvo, atrode plaucius ar vidusius istrauks biggrin.gif neskaudejo, nebuvo baisu, bet jausmas keistokas biggrin.gif mergyte visiskai sveika (10 balu is karto gavo), jokiu komplikaciju, viskas ramiai, graziai biggrin.gif dukryte is karto nunese vyrui i gimdykla, mane dar tvarke apie 30 min smile.gif ir 15 val. jau visi vel buvom gimdykloje, is karto dave maitinti dukryte, dar 4 val pagulejom gimdykloj, kol kojos atitirpo ir apie 19 val persikraustem i savo palata visi 3. su dukryte nebuvom praktiskai visai issiskyre wub.gif

zodziu apie si gimdyma - CP prisiminimai tik patys geriausi wub.gif viskas ramiai, graziai, be streso ir be jokiu komplikaciju
Atsakyti
QUOTE(Yggdrasil @ 2014 08 18, 11:12)
  Laina-  4u.gif  iki termino vos kelios dieneles beliko

aha, o as kaip sapne, man dar nesitiki doh.gif

QUOTE(kiskius @ 2014 08 18, 11:28)
Tikrai sunkokas tavo atsigavimas  : Man kateteri iseme po 16 val, bet tik del to, kad 12 val gavosi 3 val nakties, tai niekas nesivargino jo isimineti, nors as buciau norejus. isemus kateteri is karto ir stojausi, pirmas kartas buvo nesekmingas.: akyse pajuodavo, teko vel prigult, bet po 5 min jau atsistojau ir ejau i dusa  biggrin.gif  pirma diena sunkiai vaiksciojau, bet antra para jau beveik isitiesiau, vakar mus paleido, tai sekmigai uzsikabarojau i 4 a. siandien jau is vis vaikstan nejauciu pjuvio, ruosiuosi i miesta 

man po CP patogiausia buvo Tena kelnaites, tinklinas turejau po pirmo CP tai kazkaip man jos nepatiko, tai si karta net nepirkau. Tena kelnaites devejau tik 1 para, nuo antros paros pilnai uztenka iprasto ikloto ir paprastu medvilniniu kelnaiciu  matyt gerai isgramde gimda, kad tikrai mazai kraujuoju 

Apskritai apie CP tik geri prisiminimai  wub.gif aisku kiek tai imanoma zinant, kad tai vis tik operacija ir ne tokia menka   

super trumpa gimdymo istorija:

va, matai , kaip skirtingai. vieni nugasdina sunkiu atsigavimu ir skausmais po, kiti - va, nuramina. O kol pats savo kailiu nepatirsi, ... biggrin.gif

kiskiau, o tu kurioj ligoninej gimdei?

man vis paspazmuoja pilva, bet nereguliariai labai, gal paruosiamieji. bandau uzsirasinet laika, tai ner dar labai reguliariai. unsure.gif bet jau bijau.gif

gimdymo istorija thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,
atgavau planšetę, tai pirma parašau, paskui viską skaitysiu.
Košmariškas savaitgalis unsure.gif Ketvirtadienį taip optimistiškai išleidau vyrą, išmaudžiau abu kačiukus, paguldžiau, nu ir prasidėjo...vyras sugeba negirdėt, man koma..visą naktį inkštė, šnekėjo, pypsėjo, dejavo..tai vienas, tai kitas, tai abu.. girdėjau, buvo toks kankinimo būdas- vos pradedi snausti ir žadina. Galiu pasakyt, tikrai geras. Tą naktį pavyko pamiegoti pusvalandį..paryčiui. Nuo ryto irgi durnynas, abu inkščia,a bu imu, o po nemiegotos nakties pieno žiauriai mažai, tada, aišku, susinervinu, reikia traukti, jie verkia, duodu krūtį- spjauna, per alkani jau, mažai jiems (nesuprantu, kodėl jie neprigeria iš krūties, niekaip nesuprantu), einu traukti, jie verkia, man niekas nebėga..žodžiu..šildyt iš kameros..kol atšilo..po 15 min dar ledas per vidurį, nu žodžiu.. Bandžiau į lauką išsivežti -irgi..nepataikau, kad būtų abu ką tik pavalgę, o net jei ir ką tik-jiems ima ir pritrūksta, privalgę, stumia jau,o po 20 min vėl reikia, tai į lauką su buteliuku, bet šąla oras, nelabai lauke jau pamaitinsi. Žodžiu, į vakarą atvažiavo mama su dičke, nesidavė nukalbama - ji miegos ir viskas, nes man reikia pieną traukti. Na tai ji irgi visai be miego buvo. Vyras vienintelis liko, kuris su jais nors kiek pamiega, mažiau girdi. Be to, kaip tyčia žiauriai pablogėjo pilvai, žiauriai., riečiasi, inkščia, raudoni, gaila tų kačiukų žiauriai... ryte dar tėvas atvažiavo mamai padėti, mes su dukriuku į kiną išlėkėm, tai irgi..sakau, reikia atsijungti, negalvoti apie tuos papus, tai atsisėdu į mašiną- neužsiveda..tikriausiai kažkur neuždaryta buvo, staigia į tėvo (o mano tėvo gana nauja mašina ir jis yra pamišęs pedantas, jeigu ką nors jai būčiau padarius, tai..).o aš jos niekada nevairavus, žodžiu..pati vairuoju kibirą su mechanine, ten automatas universalas, nu ką, išvažiuoju, kine nė kiek neatsipalaiduoju, įtampa, nu bet grįžus normaliai nutraukiu, paskui jau išsilygino po truputį tas pienas, bet vis tiek nesuprantu aš jo, nesuprantu. Su pirmąja bėgo per kraštus, be įklotukų neišeidavau, dabar atrodo, kad traukiu jį iš kaulų čiulpų kažkur. ir krūties duopdu mažiams, ir tikrai traukia, tikrai paguli, bet.. Nežinau. Nu ką, visi išvažiavo, dičkė pas mūsų draugus nakvojo, o mama nakčiai vėl atvažiavo, tai vėl akių nesumergė, ryte nusitraukus pieną radau ją snaudžiančią su Eliza ant rankų, jai buvo labai labai blogai, mergytė nuo 2 nakties skundėsi iki ryto.. verysad.gif buvau colinox davus kelias dienas, nutraukiau, atrodo, pablogėjo tik..žiauru, kai abu, turi rinktis, kurį raminsi unsure.gif paskuidar mama išvažiuodama padangą prakiurdė, kaimynas ratą keitė, žodžiu, kur pasisuksi, ten nesisekė. Šiąnakt vyras grįžo, vis jau bus ramiau, naktį buvau Elizą prie papo gulomis pasidėjus ir užsnaudžiau, vyresniąją taip laikydavau visą naktį ir galvojau, kad čia jau sunkiausia, k as gali būti, bet gyvenimas įrodo, kad nifiga. Kaip tam anekdote: pesimistas sako: 'blogiau nebūna"..optimistas atsako: 'būna, būna" smile.gif tai va, aš pesimistiškai galvojau:) Dabar po šitų nesumerkimų akių, taukinėjimų, tąsymųsi toks gulėjimas lovoj su papu man atrodo relaksas..
O šalia visko dar mano AFS..kol supratau, kad turbūt dėl to..labai vėl rpadėjo tinti plaštakos (visą gyvenimą turiu tą bėdą), galvos skausmai grįžo, mirgėjimai yse, o vakar vakare galva pradėjo svaigti, kol. suvedžiau, kad gi nutraukus aspiriną ir clexaną doh.gif viena namie, galva svaigsta, baisu dėl vaikų..didelė insulto rizika..susileidau clexaną..reikia man rasti protingą hematologą, pasitarti,ką daryti..
Mergytei dar akytės tinsta, turbūt su ašarų latakais problema, bet netraiškanoja..Žodžiu, tik spėk..
Eisiu paskui skaityti, tikiuosi, gerai gyvenat 4u.gif
Atsakyti

Na ką, matau,kad Williux ir Kiskius jau mamytės 4u.gif 4u.gif 4u.gif Sveikinu, kaip suprantu, viskas neblogai, taip ir toliau 4u.gif
Atsakyti
uje, kitty, man skaitant jau plaukai siausiasi sad.gif . Stiprybes tau , sveikatos daug ir istvermes...

na, o as turbut bandysiu judet link kliniku. nereguliariai spazmuoja, bet... spazmuoja pilva. kad kas pasakytu, ar cia jau tikrai, ar cia tokie paruosiamieji unsure.gif . pati nesuprantu. bet lyg truptukuta rausvos isskyros pasirode, bet paskui vel dingo unsure.gif . skambinau vyreliui, tas liepe apsisprest per15-20 min ka darom. o ka as zinau doh.gif .

bet itariu, turbut jei nuvaziuosiu, tai neisleis - irasas yra apie cp, o jau kaip ir laikas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laina12: 18 rugpjūčio 2014 - 12:08
QUOTE(laina12 @ 2014 08 18, 13:07)
uje, kitty, man skaitant jau plaukai siausiasi sad.gif . Stiprybes tau , sveikatos daug ir istvermes...

na, o as turbut bandysiu judet link kliniku. nereguliariai spazmuoja, bet... spazmuoja pilva. kad kas pasakytu, ar cia jau tikrai, ar cia tokie paruosiamieji unsure.gif . pati nesuprantu. bet lyg truptukuta rausvos isskyros pasirode, bet paskui vel dingo unsure.gif . skambinau vyreliui, tas liepe apsisprest per15-20 min ka darom. o ka as zinau doh.gif .

bet itariu, turbut jei nuvaziuosiu, tai neisleis - irasas yra apie cp, o jau kaip ir laikas...

Geriau vaziuok 4u.gif Jei ne cp tai galetum delst aisku ,bet dabar nerizikuok. Lengvai tau ir greitai 4u.gif
Laikom kumstukus uz jus ir laukiam ziniu mirksiukas.gif
Atsakyti
aciu. tikiuos, kad jau gal ir neisvarys. ale , is to strioko, jau atrodo ir tie saremiai ne tokie skaudus biggrin.gif ir nereguliarus biggrin.gif

busiu be rysio,jei ka. tai gal kitty uzmatys rugpjutinuku temoj (ten mes sutare sms pranest) , tai parasys naujienas...
na, zodz, laikykites merginos ..ir aisku, uz mane kumstukus palaikykit biggrin.gif
Atsakyti
Kitty, saulele, tikrai, oda šiurpsta beskaitant blink.gif blink.gif Būtinai sužiūrėk vaistus. Nežinau, tu didvyrė, aš jau būčiau pradėjus mišinuką duot, neatlaikytų nervai.
O dėl pilvuko, maniškei visgi suveikė Colic calm, apie kuriuos kažkada čia kalbėjom. Baigė kankintis vaikas, nes jau žviegė nesavu balsu... Duodu prieš maitinimus. Mačiau, yra skelbimų, gal pabandyk įsigyt. 4u.gif

laina12, lengvo tau susitikimo su sūneliu. Aš irgi važiavau su nereguliariais, nebuvau tikra ar čia jau gimdau. Tiesa, paskutiniai du sarėmiai išgasdino, tai nutariau, gal varom, nes jei dar užeis, jau nebenulipsiu iš penkto aukšto. O nuvažiavus kurį laiką buvo ramu, persirengiau ir prasidėjo kas dvi minutės, ant smūgio surietė keturiom ir privertė dainuot.
Atsakyti
Ačiū, draugytės 4u.gif
Laina, sėkmės,jei ką 4u.gif

Natalija, Kamilė XX man jau siunčia tuos vaistukus, bandysiu 4u.gif ačiū 4u.gif

Sunkiausia man,kad jie du...negaliu skirti maksimaliai dėmesio kiekvienam, leisti soskint krūti bele kiek, nešioti, raminti.. reikia statyti į eilę..amžinas kompleksas, bet kitaip nebus.

Dėl mišinio..nu turiu idee fixe šitoj srity.. stengsiuos iš paskutiniųjų, žinoma,jei pieno nebebus, duosiu,kur dingsiu. Bet stengsiuos iki maximumo.

Dėl vaistų.. maitinant negalima aspirino ir tai yra mano bėda. Matysim... bliamba, gyvenau be to aspirino tiek metų, dabar taip paaštrėjo..
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2014 08 18, 14:36)
Ačiū, draugytės 4u.gif
Laina, sėkmės,jei ką 4u.gif

Natalija, Kamilė XX man jau siunčia tuos vaistukus, bandysiu 4u.gif ačiū 4u.gif

Sunkiausia man,kad jie du...negaliu skirti maksimaliai dėmesio kiekvienam, leisti soskint krūti bele kiek, nešioti, raminti.. reikia statyti į eilę..amžinas kompleksas, bet kitaip nebus.

Dėl mišinio..nu turiu idee fixe šitoj srity.. stengsiuos iš paskutiniųjų, žinoma,jei pieno nebebus, duosiu,kur dingsiu. Bet stengsiuos iki maximumo.

Dėl vaistų.. maitinant negalima aspirino ir tai yra mano bėda. Matysim... bliamba, gyvenau be to aspirino tiek metų, dabar taip paaštrėjo..

Laikykis Kituli ,nepasiduok 4u.gif Visokiu tu dieneliu buna , gal ryt geriau bus 4u.gif Daug 4u.gif jums su leliais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Yggdrasil @ 2014 08 18, 15:11)
Laikykis Kituli ,nepasiduok  4u.gif  Visokiu tu dieneliu buna , gal ryt geriau bus  4u.gif  Daug  4u.gif  jums su leliais  mirksiukas.gif

Ačiukas 4u.gif
Išgyvensim kaip nors, gal nauji vaistukai padės. Labai gaila katiniukų tiesiog... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(laina12 @ 2014 08 18, 13:07)

Tik be streso, mamuk 4u.gif Pirštai sukryžiuoti, langai atlapi, laukiam žinių.
Atsakyti