QUOTE(Wiliux @ 2014 08 17, 13:22)
Na nieko baisaus ir pas mane nebuvo. Gal tik nusiteikusi buvau, kad labai lengvai atsigausiu... Kateterį išėmė tik po 24 h, pati prašiau palikti, nesinorėjo net pagalvoti apie ėjimą į wc. Iš lovos atsikėliau tik po 30 h ir ėjau į wc (buvo labai daug gimdymų, pirmą naktį gavom tik palatą be wc). Pirmas dvi paras tik su leidžiamais nuskausminamais plius paracetamolis. Dabar dar paracetamolį nuo skausmo geriu. Šiandien jau galiu išsitiesti, nes vaikščiojau kaip 90- metė.
Tikrai sunkokas tavo atsigavimas

Man kateteri iseme po 16 val, bet tik del to, kad 12 val gavosi 3 val nakties, tai niekas nesivargino jo isimineti, nors as buciau norejus. isemus kateteri is karto ir stojausi, pirmas kartas buvo nesekmingas.: akyse pajuodavo, teko vel prigult, bet po 5 min jau atsistojau ir ejau i dusa

pirma diena sunkiai vaiksciojau, bet antra para jau beveik isitiesiau, vakar mus paleido, tai sekmigai uzsikabarojau i 4 a. siandien jau is vis vaikstan nejauciu pjuvio, ruosiuosi i miesta
man nuskausminamus tai leido pirma nakti, net 3 k (kas 4 val), bet tik del to, kad labai skaudziai gimda susitraukinejo, o mazoji visa nakti ant (.) kabejo, tai sienom lipau

paskui dar sekancia nakti gavau doze nuskauminamuju, kad galeciau ant sono miegot pasiverst, o sekancia nakti jau atsisakiau
gavom privacia palata, tai visas 4 paras ten ir pragyvenom visi trys

neisivaiduoju kaip reiktu po CP bendroj palatoj su kazkuo ir be vyro pagalbos gyventi
QUOTE(papūgiukė @ 2014 08 18, 10:15)
mergaitės, kam CP darė, po operacijos ką geriau turėti ir dėvėti, ar tena sauskelnes-kelnaites, ar tinklines kelnaites ir įklotus, ar ir to, ir to turėti.
ir ar kokį nors korsetą specialų po CP pirkotes ir dėvite?
po pirmo CP neturejau dirzo ir nenesiojau, nes pilvas gan gerai atrode ir gerai traukesi. dabar kaip tik vaziuoju pirkt neuzilgo, nes pilvas tragiskas

nudribusi lasiniu paltis, ant rando uzkritusi, tai gydytojas rekomendavo nesioti dirza ir kad ant rando nebutu uzkrites pilvas ir, kad pilvas geriau susitrauktu. si karta tikrai matau, kad man jo reikia
man po CP patogiausia buvo Tena kelnaites, tinklinas turejau po pirmo CP tai kazkaip man jos nepatiko, tai si karta net nepirkau. Tena kelnaites devejau tik 1 para, nuo antros paros pilnai uztenka iprasto ikloto ir paprastu medvilniniu kelnaiciu

matyt gerai isgramde gimda, kad tikrai mazai kraujuoju
Apskritai apie CP tik geri prisiminimai

aisku kiek tai imanoma zinant, kad tai vis tik operacija ir ne tokia menka
Papildyta:
super trumpa gimdymo istorija: treciadinieni (08 13) 6 ryte atsikeliau ir jauciu, kad slapia tarp koju, bet ne tiek, kad patalyne suslaptu, o taip, kad dar guliu ir galvoju ar cia isskyros ar vandenys

atsikeliau i WC, kaip ir nieko nevyksta, vel priguliau, bet miegot nebesimiega, atsikeliau 6.30, pasidariau kavos, prisedau prie PC, besedint jauciu, kad bega tarp koju, nesmarkiai, bet supratau, kad vandenys. iki WC nuejau, niekur pakeliui nepritaskiau, tai dar nesmarkiai vadinasi bego, WC pliuptelejo, nzn kiek, gal puse stiklines

tada jau tikrai supratau, kad vandenys, pakeliau vyra, nusiprausiau duse, ir isvaziavom i ligonine apie 8.30

pakeliui paskambinau savo gydytojai, su kuria tariausi, kadangi ji dirbo poliklinikoj tai negalejo atvykti, bet paskambino savo vyrui (GN vedejui), kad mus paglobotu

o tai man dar labaiu patiko, nes ir pirma CP dare jos vyras man

zodziu GN buvom apie 8.35, abu su vyru patenkinti, be jokio streso

dar priemime gavom velniu nuo akuseres, kad mieste gyvenam, o atvaziavom tik po 1.5 val nubegus vandenims

o kur mums skubet sakau, vandenys svarus, skausmu nejauciu, judesius jauciu
as tik optimiste gavojau, kad ta 0.5 stiklines vandenu kur nubego namie ir yra visi vandenys

sau rami isvaziavau i GN su ikloteliu, tai gerai, kad pakeliui nesliukstelejo

nes GN tai dar bego ir bego, ir gerokai
zodziu nuveda mus i gimdykla, su vyru abu bajeruojam, jokio jaudulio, jokios bames, jokiu skaumu, vienintelis noras, kad padarytu CP ir nereiktu gimdyt

apziuri gydytojas, atsidarymas vos per pirsta, sako paskatinsim ir ziuresim, kaip reaguoja kaklelis. skatino 2 val, saremiai pakilo iki 60, skaumas toks kaip per mm, juokas toliau ima

patikrina po 2 val, atsidarymas nei kiek nepadidejes, gydytojo nuosprendis - CP. gryztu i palata dar laimingesne, kad nereiks gimdyt

gimdymo bijojau ne del skaumu tikrai, o tik del rizikos po pirmo CP ir del leliuko sveikatos, po pirmo komplikuoto gimdymo labai bijojau
zodziu po nuosprendzio mane greitai sutvarko, pasirasau kruvas popieriu ir 14 val isveza i operacine, gaunu pusine nejautra, nieko nejauciu nuo puses, nei kaip pjauna, nei dar ko negero ir 14.23 gime musu antroji dukryte

kai trauke vaikiuka tik toks idomus jausmas buvo, atrode plaucius ar vidusius istrauks

neskaudejo, nebuvo baisu, bet jausmas keistokas

mergyte visiskai sveika (10 balu is karto gavo), jokiu komplikaciju, viskas ramiai, graziai

dukryte is karto nunese vyrui i gimdykla, mane dar tvarke apie 30 min

ir 15 val. jau visi vel buvom gimdykloje, is karto dave maitinti dukryte, dar 4 val pagulejom gimdykloj, kol kojos atitirpo ir apie 19 val persikraustem i savo palata visi 3. su dukryte nebuvom praktiskai visai issiskyre
zodziu apie si gimdyma - CP prisiminimai tik patys geriausi

viskas ramiai, graziai, be streso ir be jokiu komplikaciju