
Nusprendziau kitamet jokiu rauktaruriu i siltnami neisleisti( na tokio dizaino, kuriems palei kotuka klosteles), nes nedanoksta kazkaip palei kota, sudorot nepatogu, purvas labiau klostese kaupiasi, blansiravus sudetingiau skurele nunerti...
Uztat beprotiskai noriu Skariu
kas turesit seklyciu, saukit, a?
Uztat beprotiskai noriu Skariu


Šįmet mūsų didžiausias:

Papildyta:
Dar vienas


Papildyta:
Dar vienas


Mano didieji:




QUOTE(Gaudvilė @ 2014 08 01, 07:37)
O išvis Gruzijoje matėt sėklas pirkt? FB grupse ten gyvenanti lietuvė pasakoja, kad tokių dalykų jie neturi, su kaimynais mainosi. 

Ir LT mainomes




QUOTE(Ex @ 2014 08 01, 08:17)




Papildyta:
Mano sios dienos didziausi Kardinol Mazarini

[attachmentid=232858][attachmentid=232859]
Papildyta:
P.S. Gal kas bandete pomidorines sriubas ziemai koncervuoti? Ieskau kokio recepto ir kaip tik facebook radau tokia, gal kas meginote?:
Reikes: 1.5kg. svogunu
1.5kg. morku
3kg. pomidoru
3vienetai paprikos
1 stikline ryziu
0.5 stiklines vandens
0.5 stiklines aliejaus ( tiesa mes riebiai nemegstam, tai aliejaus pilu ne visai pilna norma)
2 saukstai druskos
2 saukstai cukraus
Svogunus, morkas, paprikas pakepinti, viska sudeti i puoda ir troskinti apie 40min.( as dar paragauju, jei kas jauciasi neistroske dar patroskinu ir prieskoniu jei reikia dasidedu). Sudeti i sterilizuotus sloikus.Skanaus!
Siandien ant mano lekstes varzesi juodukai: Ex Carbon, Arbuzinis, cernomor, de barao juodas. 1. Vieta Carbonui. Nu super skonis, toks isskirtinai skanus, gali valgyti pasigardziuodama viena, labai derlingas, kumas man iki (.)(.), dideli vaisiai, dideles kekes, kekes kas 1-2lapus. Ziedukus pramete per karscius, bet atlaike pavasarini salti, Tik spalva tai jau tokia nu siaip sau... Gerai cia Ex minejo, mazgotine
2. vieta arbuzinis. Neaukstas. Apie 1metra. Pomidorais aplipes baisuliniai. Irgi gali viena valgyti, turi savo cinkelio. Vienintelis minusas, kad labai jau slapias, tai kai valgai truputi didesni nei vidutinis pomidoras, tai visur bega. Ant krumo pomidorai visi vienodo dydzio. Per karscius nedaug numete zieduku. Viena kita. Idomi spalva. Tokia rudai geltona. Virsuje zali dryziai, kaip arbuzo. 3 vieta like. Ir vel ciornamoras uz borto... Jei prisiminus Poul Robeson, tai jis eitu 3 numeriu. Jam biski truksta cinkelio.

QUOTE(Mičiko @ 2014 08 02, 00:05)
P.S. Gal kas bandete pomidorines sriubas ziemai koncervuoti? Ieskau kokio recepto ir kaip tik facebook radau tokia, gal kas meginote?:
Reikes: 1.5kg. svogunu
1.5kg. morku
3kg. pomidoru
3vienetai paprikos
1 stikline ryziu
0.5 stiklines vandens
0.5 stiklines aliejaus ( tiesa mes riebiai nemegstam, tai aliejaus pilu ne visai pilna norma)
2 saukstai druskos
2 saukstai cukraus
Svogunus, morkas, paprikas pakepinti, viska sudeti i puoda ir troskinti apie 40min.( as dar paragauju, jei kas jauciasi neistroske dar patroskinu ir prieskoniu jei reikia dasidedu). Sudeti i sterilizuotus sloikus.Skanaus!
Reikes: 1.5kg. svogunu
1.5kg. morku
3kg. pomidoru
3vienetai paprikos
1 stikline ryziu
0.5 stiklines vandens
0.5 stiklines aliejaus ( tiesa mes riebiai nemegstam, tai aliejaus pilu ne visai pilna norma)
2 saukstai druskos
2 saukstai cukraus
Svogunus, morkas, paprikas pakepinti, viska sudeti i puoda ir troskinti apie 40min.( as dar paragauju, jei kas jauciasi neistroske dar patroskinu ir prieskoniu jei reikia dasidedu). Sudeti i sterilizuotus sloikus.Skanaus!
Dariau šitą prieš pora metų, ėjo ir į sriubas, ir kaip plovo sudedamoji dalis. Bet iš esmės, tai skaniau šviežiai pagaminta, be to, kai su ryžiais, tai visada ta pati sudėtis, man nusibodo greitai


o kas dėl sulčių kalbėta, tai aš irgi jas darau tarkuodama bulvių mašina. Su visom odelėm sutarkuoju, gaunasi skysta košė, kurią pertrinu per sietą, iššutinu ir supilstau į stiklainius, papildomai nekaitindama. Dėjau pernai šaukštelį druskos ir šaukštelį cukraus, tik nepamenu, ant kokio kiekio


O man labiau patinka pomidorų masė, nei sultys. Masei nulupu, papjaustau ir verdu. Kai pradeda byrėt, pagal skonį druskos, lapelį, pipirų grūdelių, pačioje pabaigoje smulkinto česnako.
Sultis paskutiniais metais naudoju į troškinius, lazanijas. Užpilu vietoj sultinio, pagardinto tomatu. Tikėtina, kad dar keli stiklainiukai rūsyje sulčių yra, o vadinamosios "tiorlos" seniai nėra.
Šiandien po darbo darysiu lietuvišką uncle beans su ananasais. Kasmet bent 10 litrų pasidarom.
Šį kartą mažoka paprikų, tai padauginsiu pomidorų, cukinijų. Šį kartą įdėsiu aštrių.
Dar reiks daryt aštrių su saldžiom užpilus 6proc actu. Kai jokio kaitinimo, šviežios iki kito sezono. Dar 1 nepradėtą indelį turiu, o jau laikas daryti naujų.
Taip, kad darbelio sočiai..Tik jėgų viskam turėt..Ryt vėl ryte į darbą..ir taip iki savaitgalio.
Sultis paskutiniais metais naudoju į troškinius, lazanijas. Užpilu vietoj sultinio, pagardinto tomatu. Tikėtina, kad dar keli stiklainiukai rūsyje sulčių yra, o vadinamosios "tiorlos" seniai nėra.
Šiandien po darbo darysiu lietuvišką uncle beans su ananasais. Kasmet bent 10 litrų pasidarom.
Šį kartą mažoka paprikų, tai padauginsiu pomidorų, cukinijų. Šį kartą įdėsiu aštrių.
Dar reiks daryt aštrių su saldžiom užpilus 6proc actu. Kai jokio kaitinimo, šviežios iki kito sezono. Dar 1 nepradėtą indelį turiu, o jau laikas daryti naujų.
Taip, kad darbelio sočiai..Tik jėgų viskam turėt..Ryt vėl ryte į darbą..ir taip iki savaitgalio.
http://jolantamuniuv...ru-padazas.html
cia skanus pomidoru padazas,as pernai gaminau,pabandykit,gal patiks ir jums
cia skanus pomidoru padazas,as pernai gaminau,pabandykit,gal patiks ir jums

QUOTE(Regila @ 2014 08 02, 07:51)
O man labiau patinka pomidorų masė, nei sultys. Masei nulupu, papjaustau ir verdu. Kai pradeda byrėt, pagal skonį druskos, lapelį, pipirų grūdelių, pačioje pabaigoje smulkinto česnako.
Sultis paskutiniais metais naudoju į troškinius, lazanijas. Užpilu vietoj sultinio, pagardinto tomatu. Tikėtina, kad dar keli stiklainiukai rūsyje sulčių yra, o vadinamosios "tiorlos" seniai nėra.
Šiandien po darbo darysiu lietuvišką uncle beans su ananasais. Kasmet bent 10 litrų pasidarom.
Šį kartą mažoka paprikų, tai padauginsiu pomidorų, cukinijų. Šį kartą įdėsiu aštrių.
Dar reiks daryt aštrių su saldžiom užpilus 6proc actu. Kai jokio kaitinimo, šviežios iki kito sezono. Dar 1 nepradėtą indelį turiu, o jau laikas daryti naujų.
Taip, kad darbelio sočiai..Tik jėgų viskam turėt..Ryt vėl ryte į darbą..ir taip iki savaitgalio.
Sultis paskutiniais metais naudoju į troškinius, lazanijas. Užpilu vietoj sultinio, pagardinto tomatu. Tikėtina, kad dar keli stiklainiukai rūsyje sulčių yra, o vadinamosios "tiorlos" seniai nėra.
Šiandien po darbo darysiu lietuvišką uncle beans su ananasais. Kasmet bent 10 litrų pasidarom.
Šį kartą mažoka paprikų, tai padauginsiu pomidorų, cukinijų. Šį kartą įdėsiu aštrių.
Dar reiks daryt aštrių su saldžiom užpilus 6proc actu. Kai jokio kaitinimo, šviežios iki kito sezono. Dar 1 nepradėtą indelį turiu, o jau laikas daryti naujų.
Taip, kad darbelio sočiai..Tik jėgų viskam turėt..Ryt vėl ryte į darbą..ir taip iki savaitgalio.
Ir visgi skonis ne draugas, amžina tiesa

Turbūt priklauso nuo to, kam naudojama - mes liurlinam, geriam, o makalošės stovi. Tai jei bus pomidorų užtektinai, pasidarysiu kokius 5 l Jūsų siūlomo dėl makaronų ir lazanijų

Dar klausimai dėl padažo - kokios spalvos gaunasi? Aš kažkada bandžiau, tai iš raudonų pomidorų buvo oranžinis, bjauru žiūrėt buvo

Aš išvis šiemet konservų gaminimu "nusivylusi". Vyrui reikėtų kokio skanumyno prie šaltų kotletų į darbą (jis čia taip maitinasi, neįsiūlau normaliau), bet adžika jam per aštri, o aš švelnios nevalgau. Uncle bens dar yra, nes jis mums prie vištienos tik,o valgo ją retai.
Ir ką čia beišmąstysi, kai visų kitų daržovių marmalų burnon neimam


QUOTE(Gardi @ 2014 08 02, 10:13)
Aš išvis šiemet konservų gaminimu "nusivylusi". Vyrui reikėtų kokio skanumyno prie šaltų kotletų į darbą (jis čia taip maitinasi, neįsiūlau normaliau), bet adžika jam per aštri, o aš švelnios nevalgau. Uncle bens dar yra, nes jis mums prie vištienos tik,o valgo ją retai.
Ir ką čia beišmąstysi, kai visų kitų daržovių marmalų burnon neimam


Prie kotletu labai tinka burokeliu salotos

QUOTE(Mičiko @ 2014 08 02, 00:05)
P.S. Gal kas bandete pomidorines sriubas ziemai koncervuoti?
Seniau daug virdavau kažkokios panašios, tingiu eiti žiūrėti recepto, bet principas tas pats, su ryžiais. Sriuboms patikdavo, bet nemažai stiklainiukų neišsilaikydavo, išpūsdavo dangtelius, surūgdavo. Virdavau ir agurkų, pomidorų bei perlinių kruopų košę sriubai, šita žiemą gerai sueidavo, bet irgi tas pats, kažkiek stiklainiukų pastoviai surūgdavo. Tai dabar verdu be kruopų, kruopas sudedu tada, kai verdu sriubą. Perlines išsiverdu didesniais kiekiais, susidedu į maišelius ir užsišaldau, o ryžiai ir taip greit išverda. Man taip labiau pasitvirtino, nes pačios mišrainės šaltos nemėgstam.
Aš kažkodėl labiau mėgstu išbandyti rusių receptus, nesu dar susimovusi, kaip kartais atsitinka su rec iš lietuviškų tinklalapių, pasidarai ir nežinai, ką toliau daryti, vištom ar šunim atiduoti
