Įkraunama...
Įkraunama...

Cvergšnauceriai

QUOTE(tutska2 @ 2014 09 22, 13:09)

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
NAUJENOS Viktoro Hendlingo Mokykloje
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Markoni: 22 rugsėjo 2014 - 22:09
Buvom pas vetą su abiem šunėm. Deja turiu blogą žinią. Prada turi laimo ligą.
Nieko nesuprantu apie šią ligą, esu giliam šoke. Truputį atsigausiu, pradėsiu ieškoti info. Vetas aiškino, kad kolkas tai hroninė būsena, vaistų jokių nereikia, tik gero imuniteto. Sakė limfmazgiai nepadidėje.
Nepanaši ji man į sergančią. Kaip gydoma ši liga Lietuvoje ? Kaip aplamai pasireiškia ?
Atsakyti
Vaje, užjaučiu verysad.gif Aš pati sirgau Laimo liga, gėriau tetracikliną 14 dienų, o šuo gali būti borelijų nešiotojas, gali ir nesusirgti, bet niekada nežinai... Bjauri liga. Prada turbūt nesusirgo, tik turi borelijų. Gal reiktų antibiotikų, bet ir jie kenkia, nes reikia ilgai gerti, tik vat žmones gydo kuo greičiau - o kaip su šunimis, nežinau
Atsakyti
Vetas sako neduoti antibijotikų dabar. Bet laukti kol atsiras simptomai irgi nesamonė. Tikrai nežinau ką daryti.
Atsakyti
Per rūpesčius pamiršau papasakoti apie Kenzo. Sveria mergina beveik pusę Prados svorio. Kenzo tik 9 sav. 2kg doh.gif Prados svoris 4kg 600g, 14mėn. Ne be reikalo pravardė "pūzikas" mažytės wub.gif
Atsakyti
http://www.vetvila.l...sunu-laimo-liga
Aš nesuprantu kam kažko laukti, ar trūksta įsitikinimų....Tokiais dalykais geriau nežaisti. Ligą reikia kuo greičiau gydyti, nes jos pasekmės lb skausmingos
Būna net ir taip...
http://www.technolog...g...es??l=2&p=1
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo malinua: 25 rugsėjo 2014 - 06:43
QUOTE(malinua @ 2014 09 25, 07:42)
Aš nesuprantu kam kažko laukti, ar trūksta įsitikinimų....Tokiais dalykais geriau nežaisti. Ligą reikia kuo greičiau gydyti, nes jos pasekmės lb skausmingos
Būna net ir taip...

Aciu uz straipsnius,net nezinojau kad sunys irgi gali tokia liga sirgti,kas yra Babioze jau susidurusi.Su tom erkem pavojinga. doh.gif Net zmogui gali perduoti doh.gif Gal pasitarciau su kitu vetu.Taure,o koks ugis Prados?Jau labai mazai sveria.Mano suniukai 5-6 men panasiai sveria.Visa laika toks svoris buvo?Ar tik dabar? g.gif Susirupinciau.Mazyles-normalus.
Atsakyti
Kaip baisu su tom ligom... Laikykitės wink.gif aš irgi net nežinojau, kad šunys šia liga gali sirgt... Ach, tos erkės...

Turiu klausimėlį lietuvėms smile.gif Ar žiemai turite kokį savo cvergams rūbelį nupirkę? Ar reikalingas jis? Kiek skaičiausi, kad jie šiaip prisitaiko, bet vistiek, kai pagalvoju, kad bus minusas, o į lauką išeisim tik pasivaikščiot, o ne lakstyt, kad sušiltų, tai ar tikrai nebus jai šalta... Man jau dabar lauke šalta rytais doh.gif
Atsakyti
Sveiki, klausykitės turim bėdos su myžaliojimu . Cvergui mūsų jau 8 metai, problemų su pūsle nėra, bet kažkoks nesveikai didelis noras visur viską žymėti. Ar yra kokių priemonių ar būdų šitą įprotį nors kiek sušvelninti?Ir pavedžioju gerai, bet vistiek namie ant kokio kampo pakėlęs koją padaro bent kartą per savaitę. O va šiandien "pavarė" ant šviežiai dažytos sienos...Tai galvojau vyras įsuks ir švystels jį pro langą iš pykčio...
Atsakyti
QUOTE(zemaiteki @ 2014 09 25, 09:20)
Kaip baisu su tom ligom... Laikykitės wink.gif aš irgi net nežinojau, kad šunys šia liga gali sirgt... Ach, tos erkės...

Turiu klausimėlį lietuvėms smile.gif Ar žiemai turite kokį savo cvergams rūbelį nupirkę? Ar reikalingas jis? Kiek skaičiausi, kad jie šiaip prisitaiko, bet vistiek, kai pagalvoju, kad bus minusas, o į lauką išeisim tik pasivaikščiot, o ne lakstyt, kad sušiltų, tai ar tikrai nebus jai šalta... Man jau dabar lauke šalta rytais  doh.gif

https://www.facebook...202688470723358
Prisiminiau si video lotuliukas.gif
Nerengiu saviskiu,nors mano kaimieciai,ju daugiau,issilaksto.Net jei ir nukirpti,tada stengiuos trumpiau laikyti lauke.Kiti nukirptus rengia,bet jei atauges tikrai nemanau kad butina,poplaukis tam skirtas.Nitelius kiti aplamai lauke laiko,nesvarbu koks oras.
Sanraiz,mano patinas i svecius nuejes nori pasizymeti,tik kai zinau ka jis gali iskresti,nepaleidziu nuo pavadelio ir visa laika stebejime.Namuose kelis kartus kai kales rujojo buvo pakeles,tai stengiuosi uzdaryti i aptvara,toliau nuo pagundos.Bet mums dar ir ne tiek metu.Pas Markoni seneliu yra,gal jis patars,kas su taviskiu pasidare. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mazenis @ 2014 09 25, 01:08)
Aciu uz straipsnius,net nezinojau kad sunys irgi gali tokia liga sirgti,kas yra Babioze jau susidurusi.Su tom erkem pavojinga. doh.gif Net zmogui gali perduoti doh.gif Gal pasitarciau su kitu vetu.Taure,o koks ugis Prados?Jau labai mazai sveria.Mano suniukai 5-6 men panasiai sveria.Visa laika toks svoris buvo?Ar tik dabar? g.gif Susirupinciau.Mazyles-normalus.

Ji visados buvo mažytė ir kūda, bet sveika. Kaip pamatuoti ūgį ? Galvojau perkūda, bet dilma mačius fotkes, sakė visai neatrodo perkūda. Ir vetas vakar sakė, kad sveiko svorio. Nors man pačiai atrodo šonkauliai per daug matosi. Aplamai išgyrė man ją wub.gif Gerutė mergytė, klauso daktaro.
Jau kai pasiėmiau buvo pati mažiausia, ir kūdžiausia. Ėda nemažai, raw maistą. Bet ir laksto labai daug. Ištisai lauke. Pas mus kiemas nuosavas, didelis ir su kalnu ir tt. Jai kartais užeina, bėgioja ratus per visą teritoriją be sustojimo, kokių 30min. Juokaujam, kad laksto su isivaizduojamu draugu. Vasarą durys namų atodarytos, tai ji ištisai lauke, nes ir pati ten sėdžiu dažniausiai. Žiemą truputį papilnės, kai mažiau lauke bus. Žiemos gale svėrė 5kg.
Papildyta:
QUOTE(malinua @ 2014 09 24, 23:42)
Būna net ir taip...

Vakar darė jai privalomą Heartworms testą. Atleiskit, kad nežinau lietuviškų terminų. To testo metu kartu parodo ar yra kitokių problemų. Parodė laimo ligą. Kad sužinoti laimo ligos progresavimą, reikia dar vieno, išsamaus kraujo testo. Pridavėm vakar kraują. Laukiam atsakymų iš laboratorijos. Vakar du kart buvau pas vetą. Nuramino, kad nėr ko dabar veltis, reikia sulaukti rezultatų, tada galvosim ką daryti. Laukiam. Gausiu rezultatus, tada varysiu per vetus sužinoti daugiau nuomonių.
Kaip nujausdama išėmiau jai sveikatos draudimą kai buvo mažiukė. Dar abejojau kam čia reikia ... deja
Papildyta:
QUOTE(zemaiteki @ 2014 09 25, 01:20)

Turiu klausimėlį lietuvėms smile.gif Ar žiemai turite kokį savo cvergams rūbelį nupirkę? Ar reikalingas jis? Kiek skaičiausi, kad jie šiaip prisitaiko, bet vistiek, kai pagalvoju, kad bus minusas, o į lauką išeisim tik pasivaikščiot, o ne lakstyt, kad sušiltų, tai ar tikrai nebus jai šalta... Man jau dabar lauke šalta rytais  doh.gif

Pas mus pernai žiema buvo žiauri, su -27C ir ištisai sniegu. Nerengiau šuns. Pareidavo su "ledo batais" namo, visvien nerengiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taurė: 25 rugsėjo 2014 - 16:14