QUOTE(#Mia# @ 2006 06 29, 20:42)
O kuo blogesne seima, jei zmonai nereikia atsedeti/atidirbti/atvargti.. 8val. kai gali paruosti cepelinus, o ne isvirti saldytus, jei grizus is darbo nepuola vesti vaiku i burelius, o visi pasitinka griztanti vyra.
Ne blogesnė, jinai tradicinė, bet kažkaip šiais laikais tinka tik tvirtom bobom. Bet daugeliui dabartinių statistinių moteriškių - ne. Todėl kad jinai tokiu atveju nesupranta, ko iš jos norima. Diedas, turėdamas akivaizdžiai tradicinę žmoną, net ir šiuolaikinis, ir nebiednas būdamas, nori barščių, švarių skalbinių, tvarkos, nesergančių vaikų ir gražios žmonos. Kosmopolitenas nori tobulėjančios, save realizuojančios, pasportavusios, pinigus uždirbančios, grožio salonus lankančios. Vaikų žurnalai nori linksmos, su vaikais užsiimančios, pedagoginius žaidimus žaidžiančios. Tai va, paimi ir bandai - tvarka, barščiai, sportas, grožis, mokslas, vaikai, tvarka tvarka tvarka. Ir šūdas, dovanokitės, gaunasi, vis ką nors praleidi. Ir save ėdi - va, barščiai tai yra, bet kambary bardakas, va, į grožio saloną tai nuėjau, bet vaikas snargliuotas, va, vaiką paskiepijau, bet barščių neišviriau, mokslai stovi, dulkės kaupiasi. Ir ėdi save, ėdi, ėdi. pareina diedas, galvoji, tiek ariau visą dieną, nu va, paguos, pagirs, kad aš visgi kažkam tikus. O tas, panimajete, pavargęs, panimajete, nusikalęs, panimajete, ką jau tu čia vargai, žaislų pilna asla, kur barščiai, blyn, vėl nieko neveikei? Va.
O eini į darbą, vaikai į daržą - tvarka mažiau gadinasi, šert mažiau, bliūdų mažiau, pavargsti mažiau (mažiau!), visuomenė tave vertina - gerai kažką padarei, tai tas matosi, ne taip kaip vazonikus laistyt, matosi tik kai nepalieji... Ir yra galimybė, kad pareigose pakels. O kad nuosavas vyras pamatytų, kad tu nuvalei dulkes - tokios galimybės nėra.
Finale boba, kuri dirba ir užsidirba, yra laimingesnė, visuomenėj labiau vertinama ir labiau savim pasitiki, geriau save vertina, be to, mažiau nori to įvertinimo kažkokio. Laimingesnė boba - laimingesnis diedas, laimingesni vaikai.
Ir aš čia ne šiaip teorinį Š malu, aš dviejų vaikų boba, viską savu kailiu išbandžius