Na, ir aš pasisakysiu, nes šiuo klausimą ilgai sau svarsčiau, mano nuomonė kardinaliai keitės kelis kartus - buvo momentų, kai tikrai ruošiausi gimdyt viena...

O dabar, iki didžiojo susitikimo likus vos porai savaičių, manau taip: MANO vyras būtinai turi dalyvaut MŪSŲ vaiko gimime.
Ilgokai maniau, o gal truputį apsimetinėjau, kad man visai nesvarbu vyro dalyvavimas - paskui aiškinau, kad "kaip jau jis pats nuspręs, taip gerai"... Kol galų gale suvokiau ir išdrįsau jam ir sau pripažint, kad man labai svarbu, kad jis būtų šalia manęs vieną esminių, ir, ko gero, vieną sunkiausių mano ir mano vaiko gyvenimo momentų. Ir tai svarbu ne tik mums, bet ir jam - nebūti "autsaideriu". Kada gi, jei ne ten ir tada bus labiau svarbūs jo vyriškas tvirtumas, koncentracija, logika, jumoras - na, tai, ko neretai man, kaip moteriai, pritrūksta?
Ne tik primityviose situacijose kaip vinių ar "babkių" kalimas, sunkumų tampymas ar apsauga, reikia vyrų jėgai duot pasireikšt, o tai paskui pačios skundžiamės, kad gyvenam su urviniais žmonėm. Manau, kad moterys neretai be reikalo saugo savo vyrus, dažnai - savo pastangų sąskaita. O paskui, bent man, yra tekę ir paraudot, kad "nemato, nesirūpina, nepadeda, abejingas". O paskui paaiškėja, kad tai AŠ pati sukūriau tokias situacijas - vaizduodama super-moterį, kuri viską gali pati, vyrą darau tiesiog žmogeliu šalia, vaiku - mamyčiuku, išvis neaišku kuo, bet jau tikrai ne lygiaverčiu partneriu. Gal ir paverks, gal ir bus silpna jam, gal viskas baigsis ant operacinio stalo bei manęs slaugymu palatoj (puiki proga JAM rūpintis vaiku) - bet mes pereisim tą kelią kartu.
Galų gale, vyrai mėgsta iššūkius - po visko patys didžiuojasi, įgauna orumo ir pasitikėjimo savim. Ir teisingai - namuos prie kompo sėdėt turės progos kad ir visą likusį gyvenimą...