Įkraunama...
Įkraunama...

Šiukšlių rūšiavimas

Pas mus stovi gražūs konteineriai stiklui ir plastmasei. Jie uždari, tik su skylėmis, todėl kitų šiukšlių neprimesi. Stengiuosi visada į juos mesti pagal rūšis. Kartą plastmasių konteineris buvo persipildęs kelias dienas, tai paskambinau komunalininkams, kad greičiau išvežtų. Kaip supratau iš reakcijos, jiems buvo keista, kad kažkas rūpinasi kuo nepriklauso. Bet greit išvežė.
Vis neišsprendžiu problemos, kaip ir kur patogiai kaupti tokias atliekas namuose. Skaičiau žurnale apie tokius stačiakampius krepšius, kuriuos galima būtų talpiai sudėti po kriaukle. Bet juos reikia išsinešti ir vėl parsinešti. O man patogiau einant į darbą išsinešti kartu ir šiukšlių maišą ir išmesti. Tai ir butelius dažniausiai susikraunu į kokį IKI maišą ir išmetu.
Atsakyti
Na aš irgi rūšiuoju ir kitas agituoju taip daryti. biggrin.gif
Juk tai visai nesudetinga. Sustatau stiklainius ir butelius balkone kampe. O kai susirenka šiek tiek daugiau sudedu į maišelį ir išnešu. bigsmile.gif
Atsakyti
Mes taip pat rusiuojame. Tik mane nervina tos siuksles spinteleje po kriaukle. Esam pasideje maiseli i kuri dedam plastmase, popieriu i kokia nors dezute. Galvojau, kad gal tokiu smulkiu atlieku, kaip jogurto indelis, nerusiuoti, bet mano vyras grieztai blink.gif - reikia lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gita @ 2006 07 04, 23:45)
Mes taip pat rusiuojame. Tik mane nervina tos siuksles spinteleje po kriaukle. Esam pasideje maiseli i kuri dedam plastmase, popieriu i kokia nors dezute. Galvojau, kad gal tokiu smulkiu atlieku, kaip jogurto indelis, nerusiuoti, bet mano vyras grieztai  blink.gif - reikia  lotuliukas.gif

Ant konteineriu yra surasyta ka mesti ir ko nemesti. Nei jogurto, nei grietines indeliai netinka. schmoll.gif Siusk savo vyra prie konteinerio ir tegu paskaito siuksliu rusiavimo taisykles. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Reda Paulikienė @ 2006 06 29, 19:38)
Labas,
gyvenu Klaipėdoj, pagal galimybes stengiuosi rūšiuoti atliekas. Nors būna, kad kiti iš to pasišaipo...  g.gif
bet neimu į galvą, nes man rūpi, kaip mes gyvensime, kokioj aplinkoj augs mūsų vaikai.
juk smagu daryti kažką gero, ar ne?  thumbup.gif

QUOTE(gie33 @ 2006 06 30, 22:46)
Išdidžiai galiu pareikšti kad aš rūšiuoju  thumbup.gif
ir agituoju kitus taip daryti, na ir kas kad retas taip daro, manau galėčiau ir aš nerūšiuoti, bet turi tvarka nuo kažko prasidėti, o geriausia ją pradėti nuo savęs

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif aš su jumis visiškai sutinku mes taip pat rūšiuojam ir stengsimes ir toliau tai daryt... mirksiukas.gif tačiau liūdna kad valstybė nors reklamą ir leidžia per tv, bet kai kartais pasižiūri į tuos konteinerius pro langą tai darosi baisu blink.gif žmonės nešą plastiką, stiklą, ir pan. tačiau niekas jų neišveža... verysad.gif tai po kelių dienų šalia tų konteinerių (kad ir kokie jie būtų gražus) susidaro šiukšlių krūva.... g.gif o juokingiausia kai atvažiuoja pagaliau mašina iškraut konteinerius tai visą tai kas guli šalia konteinėrių ten ir palieka... blink.gif lotuliukas.gif
be to dar pastebėjau kad kartais atvažiuioja tik vieną mašina ir iš visų konteinėrių kur žmonės rūšiavo sumeta į vieną.... blink.gif doh.gif va tep va... taigi pasižiūri ir galvoji: prieš rodant tokią reklamą iš pradžiu praveskit paskaitas tiems šiukšlių išvežiotojams.... g.gif blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wwwtania: 13 liepos 2006 - 17:53
Rūšiuojam pagal savo supratimą apie šiūkšlių kilmę: kartais labai sunku susigaudyti ką prie ko deti, Pavyzdžiui, kad ir popierinis tetrapakas su celofanizuotu vidumi; tai čia plastikas, ar popierius g.gif , ar reiketu atskirti plastiką nuo popieriaus ir surūšiuoti atitinkamai lotuliukas.gif
o dar kai perskaiciau idos66 komentarą, kad net grietinės ir jogurtų indeliai prie plasmasės netinka, tai visai abejoju, ar ko nors vertas tas mūsų rūšiavimas.
Gal kas žinot kur yra skelbiamos kokios taisyklės, nes prie mūsų esantys konteineriai nėra apklijuoti tokia informacija.
Atsakyti
man tai keista, kad agituoja per TV rusiuoti siuksles, o konteineriais nepasirupina. pas mus stovi tik stiklo konteineris. mielai rusiuociau, jei tureciau kur mesti rusiuotas siuksles
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tinaa: 14 liepos 2006 - 13:28
QUOTE(Uno @ 2006 07 14, 13:00)
Rūšiuojam pagal savo supratimą apie šiūkšlių kilmę: kartais labai sunku susigaudyti ką prie ko deti, Pavyzdžiui, kad ir popierinis tetrapakas su celofanizuotu vidumi; tai čia plastikas, ar popierius  g.gif , ar reiketu atskirti plastiką nuo popieriaus ir surūšiuoti atitinkamai  lotuliukas.gif
o dar kai perskaiciau idos66 komentarą, kad net grietinės ir jogurtų indeliai prie plasmasės netinka, tai visai abejoju, ar ko nors vertas tas mūsų rūšiavimas.
Gal kas žinot kur yra skelbiamos kokios taisyklės, nes prie mūsų esantys konteineriai nėra apklijuoti tokia informacija.

Tetra pakai tinka prie popieriaus, tinka ir pakeliai nuo pieno. Netinka dažais arba tepalais ištepliotas popierius, popieriniai rankšluoščiai.
Į plasmasę reikia deti visokią plastmasinę tarą; t.y. butelius, indelius nuo šampūno,įvairių valymo priemonių. Plastamasinius indelius nuo padažų arba mojonezo reikia būtinai išplauti. Etikečių nuimti nereikia. Nereikia dėti riebaluotų indelių, indelių nuo grietines ir jogurto.
Prie stiklo netinka buteliukai nuo vaistų,el.lemputes, veidrodžiai, automobilio langų stiklas. Tai tiek kiek atsimenu mirksiukas.gif
Atsakyti
O ten kur reklamuoja per TV su nuoroda i www.rusiuok.lt tai ten skatina rusiuot tik elementus unsure.gif
Atsakyti
Ačiū Ida66 už info 4u.gif
vis tik, manau, pratęsim savo atrakciją biggrin.gif ir tikėsim, kad tai prasminga tongue.gif
Bet labai pritariu visoms, besipiktinančioms, kad rūšiavimas, kol kas (tikėsimės), rūpi tik eiliniams savamoksliams rūšiuotojams
Atsakyti
Pas mumis čia gauni iš savivaldybės dėžę stiklui/plastmasei/skardinėms ir pan. ir krepšį popieriui ir rūšiuoji.. Kas dvi savaites gauni lapuką, ryte išneši į kiemą, ten atvažiuojaa mašinytė ir pasiima tavo tą gėrį. Kurį laiką sažiningai rūšiavom, bet prieš pora savaičių darėm generalinį apsitvarkymą tai išmetėm viską velniop ir neberenkam, nes jau butas į savartyną panašėjo: gyvenam 4 žmonės, tai ta dėžutė peer savaitę prisipildydavo, kitą savaitę jau dėdavom į maišiukus ir statydavom prie sienos.. Jei nesusigaudydavom reikiamą dieną išnešt į kiemą, maišiukus kaupdavom dar dvi savaites.. Velniop. Per mažas mūsų butas tam. Šiaip rūšiavimo įdėja labai graži. Juk gamtą reikia saugot..
Atsakyti
mano šiuklių rūševimas yra toks:
popierinės atliekos (kas dega) eis į ugnį,
plastikiniai buteliai į plastiko konteinerį,
o visą kitą į bendras atliekas.user posted image
Papildyta:
oi kaip reklama visokių gyvuliukų gavosi. O norėjau įkelt tik vieną iš jų.
Labai atsiprašau už padarytą nesamonę, bardelį. notworthy.gif notworthy.gif
Atsakyti