Pas mus žmonės gana sąžiningai rūšiuoja šiukšles, rūšiuoju ir aš ir vaikus to mokau. Prie mūsų kiemo stovi uždari popieriaus, plastmasės ir stiklo konteineriai ir aišku konteineris kitoms atliekoms. Kiek mačiau, surūšiuotos šiukšlės tikrai nesumaišomos. Na, o buteliukus nuo įvairių valiklių aš prie plastmasės nemetu, tiesiog pagalvojau, kad gal negerai.
Aš metu ir valiklių indelius, tik prieš tai praplaunu kaip ir bet kokius plastmasinius indelius

Pas mus tai atskiras konteineris stovi stiklui, tai tik stikla ir rusiuoju... Na as dar popieriu atskiriu
Tik nebezinau kur reikes deti 
Papildyta:
Kada Lietuvoje taip bus... gal kai siukslynams vietos neliks?
Kaip gaila, dar teks palaukti...

Papildyta:
QUOTE(padruske @ 2006 08 25, 20:08)
mes irgi rusiuojam. bet gyvenu norvegijoj, tai daryti cia priimta. yra maiseliai skirtingu spalvu, kurios duoda siuksles paimantys darbuotuojai. kai baiginejasi tiesiog uzkisi tos spalvos maiseli, kurio reikia. melyni yra plasmasiai, oranziniai kartonui. dezutem nuo pieno, sulciu ar panasiom.zalios spalvos yra puvantiem daigtam, o pilksvas visam kitam. buteliai plasmasiniai, cia daugkartinio naudojimo. stikliniai irgi
Kada Lietuvoje taip bus... gal kai siukslynams vietos neliks?

Kaip gaila, dar teks palaukti...
mes dėja nerūšiuojam, nes pas mus bendras konteineris, bet vat kai pas anytą į Vokietiją nuvažiuojam, tai ten privaloma rūšiuoti, yra 4 rūšys šiukšlių: visokie maisto likučiai tai ir žievės, tada plastmasiniai, stiklai juos irgi išrūšiuot reikia pagal spalvą (žali, balti, rudi), ir visokie popieriai, o visokius buitinius dalykus vokiečiai stato ant gatvės jei kam reikia pasiima, jei ne tada išveža šiukšlininkai. Ir butelių sistema man Vokietijoj labai patinka, na jie viską perka dėžėmis sultis, mineralinį vandenį, alų, paskui likusius butelius veža atgal į parduotuvę ir ten vėl keičią į pilną dėžę, na nereikia išmetinėt taip gaunas tų butelių....
As irgi ruosiuoju
Kazkaip keista, bet tai daryti pradejau tik kai pastojau
Matyt kazkoks motiniskas instinktas suveike, kad reikia padaryti viska (na, bent jau pasistengti padaryti), kad vaikas augdamas gautu kuo geresnias salygas
Isvada: motinyse - ekologijos pagrindas

Isvada: motinyse - ekologijos pagrindas

Paskutiniu metu stengiamės sąžiningai rūšiuoti , tiesa popierius tai išvežu į kaimą stiklą turim metamą labai retai, visa kitą tai tikrai rūšiuojam. Nes pas mus daug plastmasinės taros , bet pvz, kur metat rūbus -vaikų suplyšę rūbeliai batai ir kitos atliekas , nes pas mus nėra tokio atsiro konteinerio.
QUOTE(princiupesa @ 2006 08 24, 13:12)
na, mes irgi rūšiuojam. Stovi keturi požeminiai konteineriai. Du - buitinems atliekoms, vienas - plastmasei, popieriui ir metalui, o ketvirtas - stiklui. Bet kai isvežinėja tas šiukšles, tai ir man atrodo, kad jų mašinytėj nerūšiuoja, o sumeta viska į vieną bendriją.
Del visu isrusiuotu atlieku sumetimo i viena masina... Skaiciau, kad bent jau Klaipedoje dirbanti viena bendrove turi specialia masina atliekoms surinkti. Si masina suskirstyta i sekcijas. Automasinos operatorius su mechanine ranka sukelia ir iskrato atliekas i skirtingas sekcijas - stikla - i skirta stiklui, popieriu - i jam skirta... Is isores tai nesimato, kad metama i skirtingas sekcijas, tai ir gali susidaryt ispudis, kad viska meta i viena kruva...
Papildyta:
Del margarino, grietines, jogurto ir kitu panasiu pakuociu metimo i plastiko konteinerius... Ant Klaipedoje stovinciu konteineriu nera jokios informacijos, kaip ir ka reikia rusiuoti. Ieskojau internete...
http://www.panevezio...p...5&Itemid=89
Ten rasome, kad minetu pakuociu kol kas perdirbti neimanoma del ant ju liekancio riebalu sluoksnio. Taciau sias pakuotes vis delto patariama mesti i plastikui skirtus konteinerius, nes anksciau ar veliau bus sugalvota, kaip sias pakuotes perdirbti. Tai zinok dabar, zmogau, kaip yra is tikro... Mesti ar nemesti, stai kur klausimas

Beje, as taip pat aktyvi rusiuotoja

Aš mielu noru rūšiuočiau, jei būtų tam skirti konteineriai. Nes dabar stovi vienas, didelis ir žalias.
Čia yra išvardinta kas kur metama ir šiaip apie atliekų rūšiavimą parašyta
http://www.lpf.lt/le.../Prevent_LT.doc
Tik man iškilo toks klausimėlis.. gal kaip nors eina susiorganizuoti patiems, kad komunalininkai pastatytų šiukšlių rūšiavimo konteinerius? Jei kas ką žino šiuo klausimu, gal galėtumėt pasidalinti informacija?
Visi tik ir kalba apie tai, kad reikia rūšiuoti šiukšles, bet nepastato tam skirtų konteinerių. O kažkur toli į svetimus kiemus tai nesibrausi gi ir neveši kalno šiukšlių....
Aš irgi rūšiuočiau, bet kad nėra konteinerių...

Tik man iškilo toks klausimėlis.. gal kaip nors eina susiorganizuoti patiems, kad komunalininkai pastatytų šiukšlių rūšiavimo konteinerius? Jei kas ką žino šiuo klausimu, gal galėtumėt pasidalinti informacija?
Visi tik ir kalba apie tai, kad reikia rūšiuoti šiukšles, bet nepastato tam skirtų konteinerių. O kažkur toli į svetimus kiemus tai nesibrausi gi ir neveši kalno šiukšlių....
Aš irgi rūšiuočiau, bet kad nėra konteinerių...

mes sąžiningai rūšiuojam
Džiugu, kad dauguma namo gyventojų - taip pat
Rūšiuoti skatina tiek ekologiniai, tiek finansiniai sunetimai, nes surūšiuotos antrinės žaliavos išvežamos nemokamai
, kai tuo tarpu už buitinių atliekų išvežimą reikia mokėti. Tarp kitko, pradėjusi rūšiuot pastebėjau, kad didžiąją atliekų namuose dalį ir sudaro įvairūs PET buteliai, tetrapakuotės, seni laikraščiai ir pan.

Kaip gerai, kad chia uzhklydau
mes ir bandome rushiuoti atliekas, tik iki shiol maniau, kad i plastikui skirtus konteinerius galima tik plasmasinius butelius nuo gerimu det, o pasirodo dalima ir nuo shampunu ir pan...
dabar labiau apsiskaichiusei reikes dabar rushiuoti labiau

mes ir bandome rushiuoti atliekas, tik iki shiol maniau, kad i plastikui skirtus konteinerius galima tik plasmasinius butelius nuo gerimu det, o pasirodo dalima ir nuo shampunu ir pan...

dabar labiau apsiskaichiusei reikes dabar rushiuoti labiau