Pas mus buvo prie namų stiklui ir plastikui. Tik kai labai ilgai neišvežė žmonės pradėjo viską ten grūsti. Kažkada išvežė, daugiau prie mūsų namų jau nebestatė... O gaila
As tai noriu nenoriu privalau siuksles rusiuoti:
Specialiuose geltonuose maisuose buna plastikas
Zalioje siuksliadezeje-popierus
Rudoje-maisto liekanos ir kt.organines medziagos
Juodame- likusios siuksles,kurios nepriklauso nei vienai grupei.
Cia toks siuksliu skirstymas yra in Deutschland
Specialiuose geltonuose maisuose buna plastikas
Zalioje siuksliadezeje-popierus
Rudoje-maisto liekanos ir kt.organines medziagos
Juodame- likusios siuksles,kurios nepriklauso nei vienai grupei.
Cia toks siuksliu skirstymas yra in Deutschland
rūšiuojam, rūšiuojam, o kai nueinam išmest - nėr, kur mest - tai vieno konteinerio nėr, tai kito ... ir tie geri norai ciuckiui ant uodegikės

QUOTE(Evelinuks @ 2007 05 03, 15:01)
Tik man iškilo toks klausimėlis.. gal kaip nors eina susiorganizuoti patiems, kad komunalininkai pastatytų šiukšlių rūšiavimo konteinerius? Jei kas ką žino šiuo klausimu, gal galėtumėt pasidalinti informacija?
Visi tik ir kalba apie tai, kad reikia rūšiuoti šiukšles, bet nepastato tam skirtų konteinerių. O kažkur toli į svetimus kiemus tai nesibrausi gi ir neveši kalno šiukšlių....
Aš irgi rūšiuočiau, bet kad nėra konteinerių...

Is tikruju, as irgi noreciau rusiuoti, bet nera kur... namas priklausys sodo bendrijai, gal galima butu kazkaip inicijuoti tu konteineriu pastatyma?

Morėčiau pasiūlyti kreiptis į seniūniją, tačiau pati išbandžiau šį kelią. Daugiabučių kiemuose jau porą metų stovėjo atskiri konteineriai šiukšlėms rūšiuoti. Mokėm savo vaikus ir kiemo vaikus rūšiuoti, kol sykį dukra nuėjusi su plastiko buteliais grįžus pasiguodė, kad nėra kur įmesti, nes konteineriai dingę. Aš, kaip sąmoninga pilietė, skambinu į seniūniją ir išdėstau klausimą. Liepia skambinti kitu numeriu. Skambinu. Kalbu savo tekstą. Liepia skambinti kitu numeriu. Skambinu. Išdėstau tekstą. Ką jūs manote? Dar kitu . Ketvirtu. Skambinu, nors igai galvojau, kad jau tikriausiai neverta. Bet ketvirtą kartą papasakoju. Ir ką. Ogi nieko. Nieko negali padėti, nes bus keičiami konteineriai. Tai Vilniaus miesto Lazdynų seniūnijos istorija. Dėkojame biurokratams už pagalbą.

na mano vyras "vercia" mane uzsiimti tuom dziaugsmu...
namie trys siukslines
norai geri,bet saygu tam nelabai...tu konteineriu tikrai truksta...

norai geri,bet saygu tam nelabai...tu konteineriu tikrai truksta...
Koks šaunuolis tavo vyras

popierius visus sudeginu,elementus kraunu i maiseli ir pasitaikius progai nuvezu i maxima,rusiuot manau butina,visi perdaug apdairiai meta siuklses bet kur,jau vien pakeles kokios baisios,kad ir viena siuklse labai toli matosi,reiketu sumazinti ir pacias prekiu pakuotes kad ju maziau butu ir mums uz jas nereiketu moketi pinigeliu,nes vistiek jam ismetam
Nuo tada, kai mūsų kieme pastatė rūšiavimo konteinerius, tai ir rūšiuojame šiukšles. Stiklą, plastmasę ir popierių nešame į tam skirtus konteinerius.
QUOTE(mamuke68 @ 2007 05 15, 14:19)
Jei konteineriai yra specealūs pvz.popieriaus tai ten neilenda nei 1 bomžas, landos per mažos.
Per tv visi šneka ,kad šiukšles reikia rūšiuoti ,bet pas mus kieme nėra nei 1 tam skirtos šiukšlinės .Juk neneši kalno šiukšlių į kitą rajoną

norime įsigyti maisto atliekų smulkintuvą, kuris montuojamas virtuvėje po plautuve. labai bijom kad galim smarkiai užteršti vietinę kanalizaciją (duobė prie namo) kuri kaip suprantu nera labai didelė ir talpi.
gal kas galite patarti iš asmeninės patirties, kaip mum pasielgti.
gal kas galite patarti iš asmeninės patirties, kaip mum pasielgti.