Įkraunama...
Įkraunama...

Šiukšlių rūšiavimas

Nerusiuojam, netureciau kur koncervuot tiek maisu doh.gif
Atsakyti
4u.gif Rūšiuojam 4u.gif Visą laiką taip darėm, tai gi tikrai nėra didelio vargo 4u.gif
Atsakyti
Nerūšiuojam 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(snaige @ 2007 08 30, 10:35)
rusiuoju ir as  biggrin.gif manau reiketu kiekvienam susimastyt jei norime kad pasaulis dar ir musu vaikaiciams butu svarus  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
As uz rusiavima. Bet jei rusiuoji, ner kur tu atskiru rusiu ismesti verysad.gif ir meti i bendra konteineri. tai rusiavimas kaip ir netenka prasmes. Ir tie rusiavimo konteineriai neapgalvotai padaryti. Tarkim plastmases, jei didesnis butelys tai ir netelpa per ta mini skylute, tai ir meti ta buteli i bendra.
Atsakyti
Nerušiuojam. Vasarą buvau Vokietijoje, tai ten teko gal į kokius penkis - šešis maišus rušiuoti. Kažkoks košmaras. O šiaip aš už logišką rušiavimą - popieriaus, stiklo, plasmasės. bigsmile.gif
Atsakyti
o gal matet pirkti siuksliu deze su trimis skyriais? As tokios ieskau, bet niekur nemaciau sad.gif
Atsakyti
QUOTE(snaige @ 2007 08 30, 11:35)
rusiuoju ir as  biggrin.gif manau reiketu kiekvienam susimastyt jei norime kad pasaulis dar ir musu vaikaiciams butu svarus  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif
QUOTE(skaja @ 2007 09 06, 13:57)
o gal matet pirkti siuksliu deze su trimis skyriais? As tokios ieskau, bet niekur nemaciau sad.gif

vat vat, rinkoje tokiu dar nemaciau, o gerai budu.Deja pati givenu nuosavam name, atvaziuoja vsa siuksliu isvezti tai i viena gi masina mano maisus sumeta - is rusiavimo 0 naudos.Na paguodzia tik tai, kad siukslynuose juk zmoniu yra, o jie kazka per tv kalbejo-tai jie ten atrusiuoja viska ir kur reikia pristato... unsure.gif g.gif
Atsakyti
Rūšiavom iš pradžių ,bet kas iš to jeigu į tą pačią mašiną supila viską g.gif
Atsakyti
QUOTE(dalužė @ 2007 05 16, 21:19)
Morėčiau pasiūlyti kreiptis į seniūniją, tačiau pati išbandžiau šį kelią. Daugiabučių kiemuose jau porą metų stovėjo atskiri konteineriai šiukšlėms rūšiuoti. Mokėm savo vaikus ir kiemo vaikus rūšiuoti, kol sykį dukra nuėjusi su plastiko buteliais grįžus pasiguodė, kad nėra kur įmesti, nes konteineriai dingę. Aš, kaip sąmoninga pilietė, skambinu į seniūniją ir išdėstau klausimą. Liepia skambinti kitu numeriu. Skambinu. Kalbu savo tekstą. Liepia skambinti kitu numeriu. Skambinu. Išdėstau tekstą. Ką jūs manote? Dar kitu . Ketvirtu. Skambinu, nors igai galvojau, kad jau tikriausiai neverta. Bet ketvirtą kartą papasakoju. Ir ką. Ogi nieko. Nieko negali padėti, nes bus keičiami konteineriai. Tai Vilniaus miesto Lazdynų seniūnijos istorija.  Dėkojame biurokratams už pagalbą. thumbup.gif

Jeruzalėje ta pati istorija. Gal prieš pora mėnesių, prikaupusi pilną maišą plastmasinių dalykėlių, nuėjau išmesti į plastmasei skirtą konteinerį, bet jo ten nebebuvo. Ir vis dar jo nėra. Nesuprantu niekaip, per visur skelbia - rūšiuokim. Bet tai kad nėra kur mad.gif
Tiesa, dar norėjau paklausti, kur mamytės makulatūrą veža priduot. Prisikaupė, o kur dėt - nežinom. Kartais prie namų atvažiuoja mašinos, surenkančios makulatūrą, bet jos būna apie 17 val. Baisiai nepatogus metas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sagritute: 12 rugsėjo 2007 - 09:55
Nesenai ir mūsų miestely atsirado konteineriai popieriui, stiklui ir plastmasei. Sąžiningai rūšiavau. Nuo vakar dienos neberūšiuoju ir nerūšiuosiu.Nes pamčiau kaip visas išrūšiuotas atliekas miesto šiukšliavežė susivertė į bendrą krūvą. Ir esu tiktra, kad nuvežė į miesto savartyną!
Atsakyti
as cia ne apie rusiavima, bet panasiai: zodziu sudauziau parasta gyvsidabrini termometra ir kaip ne karta buve, norejau ismest i siuksledeze. Bet pasimaise drauge, ir viska sujauke. Na tai as pagal jos rekomendacijas paskambinau i gaisrine, ten man liepe uzpilt vandeniu ir uzsukt, kad nekenktu ir nurode siu kenksmingu metalu surinkimo punkta. As kita diena is sodybos variau i ta siuksliu perskirstymo punkta, ten nuo vieno zmogaus siunte prie kito, tada viena maloni operatore paskambino gal i 10 kabinetu, tada man truko kantrybe ir pasakius, kad jus cia vietoj gal kaip nors sia problema isspresit, naglai palikau ir isejau.
Po to svarsciau ar ji neismete i bendra siuksliu katila.
Gaila, bet tokioms ekologinems buitinems socialinems, ir ne tik, probemoms nera informacijos arba jei ir bando kazka daryt, tai nerimtai. Bet ir tai gerai, kad bando daryt. Butu daugiau tokiu kaip as atvezusiu, gal greiciau issisprestu g.gif
Atsakyti