Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(Crazy Lady @ 2014 09 01, 14:57)
Prismoj pirkau kokosų sviestą 500 g. berods, na tokia plyta biggrin.gif  mokėjau apie 14 Lt. kažin čia daug g.gif


cia labai pigu, kazi ar nusipirkai tikra nerafinuota. Nebent kokia akcija dare. Ir dazniausiai buva stiklinuose ar plastikiniuose indeliuose, nes kokosas prie 24C tirpsta ir plyta buti negali, nebent saldytuve laikyti.
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2014 09 01, 13:51)
Kažko vis tiek neparašiau. Taip, po 500 ml.smile.gif

ačiū, mėginsim paieškot.
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2014 09 01, 10:04)
Su oficialiu rudeniu. smile.gif Rugsėjis turėtų būti gražus.

Rimi nuo rytojaus (rugsėjo 2 d.) Cecil kokosų aliejui akcija - du už vieno kainą, 34.99 lt.smile.gif



dekui hi.gif
Papildyta:
QUOTE(kr1st1na @ 2014 09 01, 10:20)
Sveikos mergaites  4u.gif
Paleo principai kaip ir zinomi, bet ne iki galo laikausi... ax.gif todel, vakar sove i galva priimti 30 dienu issuki ir viska daryti, kaip dera. Sakau ir cia parasysiu, kad nepamirsciau, ka sau prisizadejau, ir jusu paklausinesiu kaii kils klaisymu  bigsmile.gif



saunuole!
as irgi savotiska Whole 30 pradedu, be vaisiu, riesutu ir sokolado.
sie 3 man pastoviai kisa koja unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Ursula Star @ 2014 09 01, 11:32)
Pirkau leidykloje, šiandien parsinešiau. Knygynuose gal dar nėra?  g.gif

Bet ir lėta žemaitė esu... Tik dabar suvedžiau, pamačius knygų autorių foto, kad Melissa Hartwig dirba šitame forume: Whole30.  doh.gif  lotuliukas.gif



jo jo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aFREAKa @ 2014 08 31, 18:38)
Sveikos, noriu pasitikslinti dėl sultinių.
Sveikos. Man kažkaip nesigauna, kaip vorestai, labai glaudžiai tuos kaulus sudėti į puodą - stambūs, su visokiais atsikišimais tie griaučiai doh.gif Tai nelabai skanūs būna, kai tie kaulai iki trupėjimo suverda verysad.gif Ir nesustingsta - man rodos, ne tik dėl vandens per didelio kiekio, bet ir nuo pervirimo, nes, kai trumpiau verdu, sustingsta g.gif
Apie sultinius - kiek virti
Beef broth/stock: 48 hours
Chicken or poultry broth/stock: 24 hours
Fish broth: 8 hours
Making fresh bone stock
Bone Broth—One of Your Most Healing Diet Staples
Bone Broth, Broth & Stocks
Atsakyti
Sveikos (aišku, kad sveikos),

Na ir savaitgalį apturėjau, kažkoks maisto fabrikas.
Penktadienį viena bendradarbė atnešė grybų, kita naminių kiaušinių, o trečia daržovių, tarp jų ir cukiniją atvilko. Vakare MB atvažiavo su bazilikais, vyko pesto darymas, dalis žiemai - į šaldymo kamerą.
Šeštadienį sūnus du šamus atbogino, aišku mes galvų nepjaunam, mums labai baisu ir gaila, tai pats ir pribaigė tuos šamus, ale vat reikėjo juos po to galutinai išdarinėti, supjaustyti, o ponios rankos žuvim smirdėjo, feee, nu išgyvenom, dalis šamo į šaldymo kamerą. Po pietų dar tzatziki gaminom, daržoves troškinom ir t.t.
Sekmadienis turėjo būti poilsio ir atgaivos diena, tai paskambino klasiokas medžiotojas, jau vėlai vakare, per kašę, klausia - bebro nori? Nu ką aš žinau, ale kažkoks gyvis, gal net valgomas, sakau biški noriu. Atvaro po kašės, išeinu į kiemą, o ten džipas, klasiokas su kažkokia medžioklės apranga ir maišas - juodas, nemažas, nu blyn, grynas lavonmaišis atrodo. Mane jau baimė ima, aš to maišo nepakeliu, klausiu ką čia atvilkai, sako 3 bebrai. Jomajo, kur aš juos kišiu ir ką daryt, o anas man - tavo problemos, pati prisiprašei. Partempiau namo, o ten 3 bebro uodegos, kepenys ir kalnas mėsos. Iš tos baimės šiaip ne taip sukišau viską į šaldymo kameras, dabar ten pramaišiui - pesto, šamas ir tie nelaimingi bebrai, aš net nežinau ar jie labai valgomi. Bijau net namo po darbo eiti. Žodžiu, paleo balių galiu daryti biggrin.gif
Žodžiu, Voresta, gelbėk, patark ką man su tuo bebru daryti help.gif help.gif help.gif Nu ir ne tik Voresta, kreipiuosi į visus geros valios paleo žmones help.gif help.gif help.gif
Atsakyti
Oi bebras fe fe. Prieš kelis metus mums irgi buvo užfundiję medžiotojai. Atsimenu, troškinau. Bet kvapas kažkas baisuas. Visi namai smirdėjo ir tik MB valgė. Jam skanu buvo.
Atsakyti
QUOTE(Jolė*** @ 2014 09 01, 16:39)
Žodžiu, Voresta, gelbėk, patark ką man su tuo bebru daryti  help.gif  help.gif  help.gif 

bebro kepenų nesu valgius, nes man atrodo nevalgomos, o patį bebrą tik iš labai didelio bado, atsiviepusi valgyčiau. Tačiau yra žmonių, kurie jų mėsą iš mano vyro perka ir skaniai valgo.
Bet tie kuriuos ragavau/valgiau- buvo žieminiai, karklais mitę, gal vasariniai ir bus skanesni. Tada aš dar ne paleo buvau ir kepiau ir ilgai troškinau- nu vis vien ne.
Bebrų uodegos- ten kaip lašiniai beveik, nu visai nieko jei gerai paruoši
http://www.tauroraga...bro-uodega.html
oda nuo uodegos nusilupa palaikus verdančiam vandenyje- užplikom kaip liežuvį
ir daugiau pasigooglink, nuotraukų pasižiūrėk. Prie bebro aš prasta patarėja.

pagooglinau, ir paskaičiau, kad iškart užšaldžius jau padarei klaidą

Tikras delikatesas, kurį mūsų medžiotojai dar dažnai ignoruoja, yra bebro kepenys arba, kaip medžiotojai sako, kepenėlės. O apie kitą delikatesą – bebro uodegą – jei ne skanavęs tai bent girdėjęs yra kiekvienas medžiotojas. Tai vienas iš trijų vadinamųjų įspūdingiausių medžioklinių patiekalų (kiti du – briedžio lūpa ir meškos letena). Sumedžiojus bebrą, kaip ir bet kurį kitą gyvūną, reikėtų kuo greičiau išleisti vidurius, kad iš vidaus nevyktų rūgimo procesas, net jei žiema ir labai šalta. Niekada nepatartina plauti mėsos. Yra produktų – kepenėlės, nugarinė, kuriuos galima naudoti iš karto; visą kitą mėsą reikėtų subrandinti: šaltu metų laiku mėsą galima tiesiog pakabinti balkone ar ūkiniame pastate dviems ar trims paroms, o vasarą – palaikyti ne šaldiklyje, o šaldytuve neuždengtą, kad ventiliuotųsi. Bebrienai šis
brandinimo periodas yra labai svarbus.

Papildyta:
QUOTE(Rasa:) @ 2014 09 01, 15:58)
Sveikos. Man kažkaip nesigauna, kaip vorestai, labai glaudžiai tuos kaulus sudėti į puodą - stambūs, su visokiais atsikišimais tie griaučiai  

biggrin.gif tam yra kirvis, kad talpiai gultų. Be to juk ir čiulpus reik išsikrapštyt .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 01 rugsėjo 2014 - 17:05
QUOTE(Jolė*** @ 2014 09 01, 16:39)
Na ir savaitgalį apturėjau, kažkoks maisto fabrikas.
.... Nu ir ne tik Voresta, kreipiuosi į visus geros valios paleo žmones  help.gif  help.gif  help.gif
Perskaičiau kaip romaną kokį thumbup.gif
Na, žiniomis negaliu pasigirti (nebent gera valia ax.gif ), tad pačiai pasidarė įdomu - pagooglinau: chmm, atsiliepimai neblogi... kažkoks specifinis medienos skonis (kaži, jie tą medieną tik graužia savo užtvankom statyt ar ir užkanda bigsmile.gif )
Bebro apdorojimas
Bebrienos gaminimo receptai su nuotraukomis
Žmogus ūkiškai dalijasi patirtimi smile.gif
Šiam receptui kažkodėl reikia būti subrendusiam bent jau iki 18 metų smile.gif
Atsakyti
Nu ir aš prisigūglinau iki soties, būčiau nešaldžius to bebro, bet kad toooks kiekis, supūtu jis pas mane ir be valgymo, o dar sekmadienis, naktis, šiandien ryte anksti į darbą, nei kur bėgt, nei kur lėkt su tuo visu bebru smile.gif
Mergos, aš pusę nakties ta bebrą sapnavau, o jei dar bus nevalgomas, tai... Pagailėkit biggrin.gif
Ir atsargiai per klasiokų susitikimus - žodis žvirbliu išlekia, o bebru sugrįžta biggrin.gif
Atsakyti
Oho, egzotika prasidejo bigsmile.gif Bebriena, matai, o kas veliau? laugh.gif
As tokiu dalyku neragavus, kazkaip ir skamba man nelabai, nors ka gali zinoti, gal visai skanu.

Taigi reikia prisiduoti, po vasaros uzgyvenau 3 kg doh.gif Va jums ir uogytes ir vaisiai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 09 01, 19:46)


Taigi reikia prisiduoti, po vasaros uzgyvenau 3 kg  doh.gif  Va jums ir uogytes ir vaisiai  schmoll.gif



jo, suds anas..
as gal ir priaugau, bet tai ne problema. kitur probkema- pradejo niezet galva ir veidas baisus.. unsure.gif
Atsakyti
Tai va, pas mane spuogu atsirado, ypac ties paausiais sad.gif nesamone kazkokia. Laikas persitvarkyti edima, o isvis laikas butu whole30 kartoti ir taip pasiruosti saltajam sezonui.
Atsakyti