Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namučiai 2

QUOTE(Sparaxis @ 2014 09 10, 15:00)

Tai jei maras, tai Revus purkšti? Ar jau viskas, raut viską ir nesukt galvos? Ar dar tuos kitus žalius išskint, gal kiti dar neapsirgę?

tai jums spręsti. revus padės, jei ne po pirmo karto, tai po 2-3 dalis liks, bet ar tikėti tuo, kad revus išgaruoja po 3 dienų, tai neaišku. o jei nebereikia pomidorų, tai raukit. juk niekas nepatars, reikalingi jums pomidorai, ar ne. kai kurie net nehibridai nesuserga. o ar žali apsikrėtė, tai pamatysit tik dėžėse - jei apsikrėtė, tai vėliau pasimatys.
Atsakyti
Nu va, dar kelis atnešiau iš kašiko, kaip ir akivaizdu, ar ne?
user posted image

Einu nubliausiu posmelį.
Atsakyti
jei kiti neserga, tai užteks tik tą išrauti, bet purkšti visus, jei nuspręsit purkšti apskritai. kiek purškė, nė viena nesiskundė, kad paskui kažkaip sveikatai atsiliepė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anna Bergman: 10 rugsėjo 2014 - 14:23
QUOTE(Anna Bergman @ 2014 09 10, 14:22)
jei kiti neserga, tai užteks tik tą išrauti, bet purkšti visus, jei nuspręsit purkšti apskritai. kiek purškė, nė viena nesiskundė, kad paskui kažkaip sveikatai atsiliepė.

Taip ir padarysiu, matyt. Kol kiti prinoks, tai daugiau nei savaitė praeis.
Reik kuo greičiau išpurkšt, ar ne? Nors imk ir atostogų pasiimk biggrin.gif
Atsakyti
taip, kuo greičiau, tuo geriau
Papildyta:
merginos, ar esat girdėjusios, kad mišrūs šiltnamiai (veislės ir hibridai kartu auginami) suserga maru dažniau, nei atskirai auginami. nesugalvoju logiško paaiškinimo tam, bet esu girdėjusi.
Atsakyti
QUOTE(Anna Bergman @ 2014 09 10, 14:43)
taip, kuo greičiau, tuo geriau
Papildyta:
merginos, ar esat girdėjusios, kad mišrūs šiltnamiai (veislės ir hibridai kartu auginami) suserga maru dažniau, nei atskirai auginami. nesugalvoju logiško paaiškinimo tam, bet esu girdėjusi.

Nezinau, bet mano praktika sako ka kita, pomidorus auginu jau 7-8 metai, ir visi buna vienam siltnamy, maro dar nebuvo ne karto g.gif Tpfu, tpfu, tpfu bar bar bar i medi, kad neprisikalbejus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Anna Bergman @ 2014 09 10, 14:43)

na, hibridai aplamai ligoms atsparesni, tai jei auga vien jie, galbūt ir daugiau šansų nepagaut bacilos.
Papildyta:
QUOTE(Anna Bergman @ 2014 09 10, 13:51)
dauguma hibridų turėtų būt atsparūs marui  g.gif

deja, marui atsparių hibridų nėra daug.
Papildyta:
QUOTE(Sparaxis @ 2014 09 10, 14:00)
Šiandien buvau, žalių pomidorų pilna, viskas gražu. Aišku, kiek apdžiunglėję viskas, nes retai nuvažiuoju. Ir tik Uriburi, kiti normalūs. Lapai irgi įtartini pasirodė, nu kodėl jų nenufotkinau  doh.gif

pažiūrėkit kelis puslapius atgal, buvo kalbėta apie marą. Ir pažeistų lapų foto buvo įdėta.
Bet jei vaisiai jau pažeisti, tai lapai ne šiaip įtartini turėjo būti - akivaizdžiai turėjot pastebėti juodus lapus. Ir ne tik lapus, bet ir stiebus. Vaisiams paprastai vėliausiai kliūna.
Atsakyti
Šiandien Kauną gaubia tiršta migla. Šiltnamis aišku liko atidarytas nuo vakar vakaro. Jaučiu paskutines dienas jau skaičiuojam. Bet nenusimenu per labiausiai, galėsiu ramiai susitvarkyti ir pasiruošti ateinančiam sezonui smile.gif
Atsakyti
Bet tai kaip tylu sitoj temoj g.gif Rukas ir pas mus tirstas buvo, bet uzdariau duris vakar, jau vakare pradejo kilti. O as nusiminciau, jei maras isisuktu, daug dar zaliu kabaliuoja. Nokimas sustojo visiskai, pries sav. isskyniau visus raustancius, tai vakar tik krepsa priskyniau, zodziu tik valgymui dabar, jokiu adziku, sulciu nebeteks spausti, zaliu tik uzsimarinuosiu/ uzsiraugsiu ir psio.
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 09 11, 10:09)
Bet tai kaip tylu sitoj temoj  g.gif Rukas ir pas mus tirstas buvo, bet uzdariau duris vakar, jau vakare pradejo kilti. O as nusiminciau, jei maras isisuktu, daug dar zaliu kabaliuoja. Nokimas sustojo visiskai, pries sav. isskyniau visus raustancius, tai vakar tik krepsa priskyniau, zodziu tik valgymui dabar, jokiu adziku, sulciu nebeteks spausti, zaliu tik uzsimarinuosiu/ uzsiraugsiu ir psio.

Pas mane staigus nokimas prasidėjo, kai lapus apšniojau taip nuo širdies. Kabėjo didžiuliai Medovij Spas žali bumbulai, žiū po poros dienų - gražučiai, geltoni , jau suvalgyti biggrin.gif

Aš perpiet eisiu į ŽS pirksiu kokį nors hibridą biggrin.gif
Atsakyti
aną saulėtą savaitę gerai noko, dabar vėl grybaut trauksim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2014 09 11, 09:23)

Aš perpiet eisiu į ŽS pirksiu kokį nors hibridą  biggrin.gif

Aha, aš irgi jau pasižvalgau, ko norėčiau kitiems metams.Noriu ir to:
http://www.ebay.com/...=item3ce7a16f20

Ir dar to:
http://www.ebay.com/...=item3ce7718369

Gal dar ir šito smile.gif
http://www.ebay.com/...=item3a9689ee6b

Bet paskui pagalvoju, nu reik būt protingai, dar tik rugsėjis... Turiu dar daug nebandytų sėklų. Ber kaip įgyti tą imunitetą ...

Ex, ar vertas dėmesio tas tikrasis Ivan Kupala, ar tik toks vidutinis ? Kitais metais jį auginsit ?
Atsakyti