QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 09 11, 12:44)
neeeeee

pypas per didelis

bet tokio ir as gaaaal noreciau
Papildyta:
kuri ten kalio permanganatu maruotus pomidorus prause,ar efektas yr?
parlekiau is kaimo ,o siaube-siltnamy jau demetu lapu radau

nuraskiau virsunes,pazastis isskabiau,2 vonias po 40ltr pomiku puszaliu priskyniau,dar 3kartus tiek liko

.nupurskiau revus'u 2karta

grizdama galvoju,ar ne geriau pomikus butu sodos tirpale palaikyt?jei kiausinius prausiam,chemikalus nuo vaisiu darzoviu nuiminejam juo,gal ir ta skvaraba uzmus
as as- yr yr!
taigi procesas:
60-65 laipsniu temperaturoje 2 minutes. si vandeni pasidariau su kalio permanganatu( ruzavu), eigoj kelis kartus pakeiciau. tiesiog ant virykles staciau, ant 2.
paskui salta vandeni, skudureliu sausai ir i dezes max dviems sluoksniais. uzkloju popierium, tarp sluoksniu- irgi lapas popieriaus, temperatura vandens pas mane buvo gal zemesne, bet ilgiau mirkiau. kol partija is salto vandens isgraibydavau ir nusluostydavau. taip konvejeriu.
papasakojau kaimynei, sako o ka tu dartysi jei visi vienu metu sunoks? eik tu, sakau- kur man sunoks- turbut ismesiu- karta parsinesiau maro paliestus ir namie visi pajuodavo o ne sunoko...
po poros dienu paziuriu i viena deze- visi raudoni

i kita- ten irgi visi raudoni. cia tie kurie buvo balti- mikliai sunoko. o man taaaaip namie jie nenokdavo, susirauksledavo, suvysdavo kol pradedavo nokti, nors budavo nuskinti jau pradeje spalvotis/ o cia zali mikliai tapo raudonais.
zodz, isgelbejau 45 kg. pomidoru...
gaila, kad dar tiek pat siltnamy likimo valiai palikau... siti jau velnias zino...