Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namučiai 2

QUOTE(Lusasita @ 2014 09 03, 15:37)
as kose makalose verdu ta su abrikosais , dideli  dideli puoda.  biggrin.gif

tikrai skanus tas padažas su džiovintais abrikosais. liko truputis netilpęs į stiklainius, tai po kelių dienų paragavus bliūdelį išlaižiau, bet kad labai daug išėjo, tai užteks lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 09 04, 06:50)
tikrai skanus tas padažas su džiovintais abrikosais. liko truputis netilpęs į stiklainius, tai po kelių dienų paragavus bliūdelį išlaižiau, bet kad labai daug išėjo, tai užteks  lotuliukas.gif

Gal receptu DAR KARTĄ blush2.gif pasidalintumėt? Kažkur mačiau, skaičiau, bet...
Atsakyti
QUOTE(Rimse @ 2014 09 04, 07:36)
Gal receptu DAR KARTĄ  blush2.gif  pasidalintumėt? Kažkur mačiau, skaičiau, bet...

jei tikroji autorė neprieštaraus, tai įdedu:

Pomidorų padažas su džiovintais abrikosais
5 kg nuluptų pomidorų arba 5 litrai sulčių,
3 vnt. paprikų,
1 kg kubeliais supjaustytų svogūnų galvučių,
200 g džiovintų abrikosų ( kubeliais),
0,5 kg cukraus,
2-3 šaukštai be kaupo druskos,
1 šaukštelis čili paprikos miltelių,
1 galva česnako,
1 stiklinė acto,
2-3 šaukštai krakmolo, išleisto vandenyje (arba pektino uogienėms)

pomidorus blanširuojam, lupam, pjaustom. jei norim, kad jaustųsi nesukritę – pjaustom dideliais gabalais, jei norim tyrės konsistencijos – galim sublenderiuot ar smulkiai supjaustyt. Paprikas pjaustom stambesniais gabalėliais, abrikosus – stambesniais kubeliais, svogūnus kubeliais ir sudedam į pomidorus. Supilam cukrų, druską, čili paprikos miltelius ir verdam apie 1 val, kol sutirštės. Česnaką, actą ir krakmolą (pektiną) sudėti pabaigoje, pavirti 5-10 min, išpilstyti į paruoštus stiklainius, užsukti dangteliais ir apversti.

išeigos dabar negaliu pasakyt, užsirašiau ant atspausdinto recepto, bet neatsimenu. gal 5,5 l g.gif
Atsakyti
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 09 03, 21:46)
Siandien dali pomidoru isroviau is siltnamio, jau vaisiu vienas kitas, tai isskyniau ir roviau lauk.

da nesupratau, blink.gif blink.gif blink.gif pas man tik betalux'ai buvo iskuopti.polkutes ir tos dar zydi ir mezga,maciau,kad jau pirmas super duper ankstyvasis podsnieznikas paraudo doh.gif blush2.gif a[pie kitus is vis tyliu.jei nepasals ir maras g.gif turesiu ant augalu vaisiu iki lapkricio laisvai cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 04 rugsėjo 2014 - 18:49
Sveikos, darbininkeles,
As vel be lt raidziu- tiesa pasakius planseteje ju nerandu dar vis, ale kadangi retai ganu toki isradima tai pakentekit biskuti.
nuhis atajau pasigirt, kad praturteja useklomis-ex, mieloji, zemai lenkiu kudlas ir tariu aciu aciu dideliusia- pasto karvelis sekmingai atvyko, vat, ir nexvarbu kas at voko paaisyta- bele adresas tas:-) :-)
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2014 09 04, 20:39)
... ir nexvarbu kas at voko paaisyta....

nu baisiai įdomu - o kas visgi buvo parašyta? bigsmile.gif Vuogienei adresuota?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 09 04, 22:26)
nu baisiai įdomu - o kas visgi buvo parašyta?  bigsmile.gif  Vuogienei adresuota?

Sloinikas nupaišyta ant voko ,o Marmeladą visa jos zachalūšė pažįsta ,tai tik miestuko pavadinimą užrašai,stiklainį nupaišai ir vsio.
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2014 09 04, 21:39)
nuhis atajau pasigirt  :-)

QUOTE(saintlina @ 2014 09 04, 22:26)
bigsmile.gif  Vuogienei adresuota?

QUOTE(adija5 @ 2014 09 05, 01:46)
Sloinikas nupaišyta ant voko...

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Jau kitą kartą žinosiu, pamatei šitus tris nickus - užsisek pampersus, pasidėk po ranka nosines, paslėpk kavą kuo toliau nuo kompo ir tik tada pradėk skaityt..

Skanių pomidorų, Marmalede. Ačiū, kad garsiai neišdavei savo/mano draugiško šaržo tongue.gif blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 05 rugsėjo 2014 - 08:19
QUOTE(adija5 @ 2014 09 05, 01:46)
Sloinikas nupaišyta ant voko ,o Marmeladą visa jos zachalūšė pažįsta ,tai tik miestuko pavadinimą užrašai,stiklainį nupaišai ir vsio.

Čia tipo moj adres nie dom i nie ulica,moj adres sovietskyj sojuz hihihi.gif
Atsakyti
Sveikos darbinikėlės pomidorininkės 4u.gif
Pagaliau ir aš parsivelku po vasaros zyliojimų, nors zyliojimai tai tik tiesa sakant įkartyje nes grybai dygsta, o man psichiniam manjakui tai baisiau nei alkoholikui butelis tai....

Tai va, vasarojome mes šiemet su pomikais, pusiau tinginiais, nes skabomi buvo arba draskiškai arba savaitės dvi, kol aš saulutei voliojausi stovėjo apžėle blush2.gif
Laistemes iš šlango, vienu žodžiu čia nebuvo jokio lepinimo doh.gif

Bet derliumi nesiskundžiu, buvo momentai kai karšta tai kai kurie pabarstė žiedų normalai, bet užtai dabar tsigriebia.
vienas minusas dabar nenokstai baisiai.

tai va ka aš galėčiau pasakyti, mano vasara išgirta churma taip ir liko nenufotkinta, vos viena vaisiu spėjau ant stalo nufotkinti lotuliukas.gif

išgirti ananasai mane kažkodėl nuvyle, vaisiai dideli, dar ir dabar drambliniai kabo, bet... derliumi net kaip stambiavaisiui nestatau net 4 iš 5 schmoll.gif
medvežja lapa thumbup.gif derlingumu, tik ji taip pas mane buvo priaugino vaisių, vienu metu visi sunoko ir psio, tik dabar vėl megzti pradėjo, ilsėjosi gal lotuliukas.gif

labai patiko Jablonka rosii, auginau lauke, tai šiltnaminiai žemaūgiai išskyrus subarktika toli gražu jai nepryligo.

labai labai dėkinga Ex už citrinka raudona thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
ir Iliuzija, nors sakė vaisiu nedaug, bet kekėse buvo ir dar yra blush2.gif stabiliai po ketusi, o paprikinė forma taip ir traukia visus į šiltnami mad.gif
percevidnas irgi thumbup.gif
šiemet nuvyle medovij spas, bet gal aš ji i koki bemudo trikampi pasodinau lotuliukas.gif , nes pirma užaugino kelis pomikus, paskui spjove ant visko, o veliau betaliux dydžio prikrovė nesmoniu palubėse. lotuliukas.gif
japoninis triufelis kaip visdada tfu tfu tfu savo vėžiose, daug stabiliai ir skanu lotuliukas.gif

tai va kol kas tiek iš įdomesniu.
O šiaip auginau šitas veisles:
belij sachar
"karoliukai" (pavadinau pati, nes iš moterėlės gavau sėklyčiu)
olio-lią
bloak krim (jaučiu paskutini karta)
brooklin
mazarini
ananas
fejerverk
armonika
kiwi
jelov pear
medvezja lapa
kosmonavt volkov
rozovij miod
subarktik
sibirskij rannij
japoninis triuf
delfin
churma
medovij spas
greifrut
black sery
kmiciec
sheik
iliuzija
diadka stiopka
jablonka (lauke)
banancik
ciornij princ (visai ne toks kaip kazkada) smile.gif
tai va kol kas tokia ataskaita po ilgo tylėjimo, dabar tikiuosi dažniau užsuksiu
Atsakyti
panele ex, koki dar pampersai- mes gi rimtumo įsikūnijimaimai, tamsta čia visokias zabovas sugalvojate vis ( lyg tyčia mb nebuvo namie kai perspėjai, o paskui aš pamiršau perspėt, tai vakar skambina, sako- kas čia? bando kažką perskaityt, sakau- ai- nesigilink labai stipriai- čia man:) pomidorų būrelis rašo:) vakare pasižiūrėsiu. Pareinu- nu akurat man thumbup.gif wub.gif )
spėliokit spėliokit ką parašė, bele adresas teisingas!!!i dom i ulica, o vuogiene ar dar kokia košeliena ar gavate pavadinsit- čia jau kaip nors išgyvensiu ( šiaip paštininkė gal ir nebūtų nešus, bet atgalinio adreso nebuvo kam grąžint, tai atnešė )
Atsakyti