Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiški vaikučiai

[B][I][COLOR=blue]
Noreciau suzinoti daugiau apie alergija, nes mano mazyle (2m) labai alergiska, t.y. atopinis dermatitas, o dabar jau ir astma pradeda lipti. Be to yra mazo svorio - 10 kg ir nelabai noriai priaugineja, nors gime 3,5 kg. Ir siaip yra visokiu bedu su viduriukais. Gal kas galetu nuraminti, nes kartais atrodo kad stogas nuvaziuos, sunku kai ziuri i zuiki ir nieko negali padeti. 2.gif
Atsakyti
Ar gėrėt kokias gerasias bakterijas(Gefilus, Jogurt, Omniflora ar kt)?
Jei jau turit problemu su viduriukais, tai nuo to ir pradėkit. Ir ne vieną dėžutę bakterijų reikėtų išgert. Mums labai padėjo Omniflora, bet ji su receptu Vokiečių vaistinėj. Kai susitvarkys viduriai, sumažės ir bėrimai. Ir, aišku, reikėtų dietos prisilaikyt - vengt tų produktų nuo kurių beria.
Atsakyti
Labas,Indriu,puikiai tave suprantu.Mano mazyle irgi serga atopiniu dermatitu sad.gif Bet mes kazkaip laikomes.Jau 2 menesiuku budama musu vargsyte labai ziauria susirgo sad.gif O dar gydytoja musu nelabai protinga,tai buvo visai mus nugydzius.Dabar mano mazylei greit metukai ir mes laikomes puikiai.Radom gydytoja thumbup.gif ,kuri mus istrauke is tokios sunkios ligos ir alergijos pozymiai tik kartas nuo karto pasirodo smile.gif As ir tame reikale labai apsisvietus smartass.gif Kokius tyrimus jus daretes?
Papildyta @ [mergetime]1096632742[/mergetime]
Beje,da apie gerasias bakterijas rolleyes.gif ne visi jas gali gert,pvz mes negalim jokiu piueno produktu gerti,bet su viduriukais tvarkomes puikiai thumbup.gif O kokios problemos su viduriukais?
Atsakyti
Labas, as jokiu tyrimu nedariau, nes gydytojai sake kad odos daromi tik nuo triju metu, o i kitus ziuriu skeptiskai ir daugmaz zinau kam mano vaikas alergiskas, tik va prisidejo astma, jau 2 priepuoliu turejome, taigi dabar eisime ir darysime visus reikalingus ir nereikalingus tyrimus, nes ziuriu perejau per daug gydytoju ir pssss gavosi. Siaip tai niekam to nesiulyciau, ligos pradzioje per pora savaiciu aplankiau gal 6 Kauno ir Vilniaus gydytojus ir dabar dar su 3 pastoviai konsultuojuosi, kaip ju nuomones skiriasi ir nieko doro nepasako.
O kas del viduriuku, tai jie pastoviai kieti arba kad ir minksti, vistiek pati nedaro, pastoviai kazkaip reikia skatinti. Ir laisvinamuosius bandziau ir klizmutes, niekas nepadeda. Nors ir as maza tokiu bedu turejau, gal jai per genus perejo. Bet tai neguodzia.
O tu Marciuk papasakok kaip issigydei alergija? Kaip savo mergaitei papildai kalcio atsargas, jei negalit jokiu pieno produktu gerti?
Beje, gerasias bakterijas gerem ir gerem ir nieko nepadejo. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE (Indriu @ 2004 10 01, 22:20)
Labas, as jokiu tyrimu nedariau, nes gydytojai sake kad odos daromi tik nuo triju metu, o i kitus ziuriu skeptiskai ir daugmaz zinau kam mano vaikas alergiskas, tik va prisidejo astma, jau 2 priepuoliu turejome, taigi dabar eisime ir darysime visus reikalingus ir nereikalingus tyrimus, nes ziuriu perejau per daug gydytoju ir pssss gavosi. Siaip tai niekam to nesiulyciau, ligos pradzioje per pora savaiciu aplankiau gal 6 Kauno ir Vilniaus gydytojus ir dabar dar su 3 pastoviai konsultuojuosi, kaip ju nuomones skiriasi ir nieko doro nepasako.
O kas del viduriuku, tai jie pastoviai kieti arba kad ir minksti, vistiek pati nedaro, pastoviai kazkaip reikia skatinti. Ir laisvinamuosius bandziau ir klizmutes, niekas nepadeda. Nors ir as maza tokiu bedu turejau, gal jai per genus perejo. Bet tai neguodzia.
O tu Marciuk papasakok kaip issigydei alergija? Kaip savo mergaitei papildai kalcio atsargas, jei negalit jokiu pieno produktu gerti?
Beje, gerasias bakterijas gerem ir gerem ir nieko nepadejo. unsure.gif

O tu ant puoduko sadini? Mes ir kankinomės, kas trečia diena vos ne su pirštų krapštidavau:( O kai pradėjau ant puodo sadinti, tai pats padaro, aišku dažnai net parausta nuo stenėjimo, bet vistiek iškakoja. Be to kas ryta suvalgome hippo vausių tyrelę, kur laisvina vidurius. Aišku viduriukai neatlaisvėja, bet bent jau kas dien pakakoja(o kai neduodu tirialiu tai visai prastai).Tik va po ligos(neseniai sirgome) pradėjo kas antra kakoti.
O dėl alergijos mums irgi nuo 2 mėn buvo, bet dabar lyg ir apsiramyno, bet pieno produktu neduodam kol kas. Dar tik mano pienelį valgo.
Atsakyti
Labas,Indriu,labai taves gaila pasidare,kai paskaiciau tavo istorija sad.gif .tikrai puikiai tave suprantu.Tik tu matyt ne i tuos gydytojus kreipeisi,nes pirmus tyrimus del alergijos mums padare kai mazajai buvo vos 4 menesiukai.
Ta gydytoja,kuri sake kad vaikams tyrimai daromi nuo triju metuku,pasiusk kuo toliau,arba tegu vaziuoja truputi apsisviesti smartass.gif ,nes dabar odos tyrimukai nuo triju menesiu yra daromi.Mano pediatre irgi ta pati susnekejo,o kai radau alergologe,kuri tikrai ismano savo darba,tai teskiau jai viska i akis,dabar apie alergija net neuzsimena.
mes zinom kam esam alergiski ir tu produktu nevartojam.Alergijos mes neissigydem,ji visam gyvenimui,bet ja nuslopinom,todel ji nekelia rupesciu.Aisku,odele labai sausa,bet po tris kartus i diena mes ja tepam,ir ji dabar vis grazesne biggrin.gif Kai maudomes pilam specialu aliejuka i vonia,kad vanduo minkstesnis butu.
Del viduriuku problemu irgi neturim.As verdu savo mazei kompoteli is dziovintu vaisiu.Obuoliai,kokio 4 slyvos,abrikosai ir kriauses. thumbup.gif Padeda ir viduriai laisvi ir vitaminu pakanka ten biggrin.gif
As 10.5 menesio savo mazaja maitinau pati,dabar tik menesiukas kaip nebemaitinu,bet duodam sojos misinuka Izomil.Padarem testukus ir jai soja tinka.
Tai tiek siam kartui smile.gif smile.gif laikykites smile.gif smile.gif
Atsakyti
Aciu Jums uz parama!
Na, nenoriu nei girtis nei kazka peikti, bet konsultavausi pas respublikinio masto alergologe, kuria tikrai zinote, bet pavardes nenoriu mineti, nes kita savaite vaziuosiu pas ja del astmos tirtis. Ir jinai nieko doro nepasake, siaip net Vilniuje paprasta gydytoja nusake geresnius vaistus nei kaunieciai ir dar juos isvadino akmens amziaus gydytojais. Tai va testu patare nedaryti, nes vaiko tiek laiko neislaikys kol padarys ir daugiau priezasciu atrado, nors siaip kam alergiska mano dukryte jau zinau, vistik 2 metai susidurimu su alergenais.
Nezinau, manau si karta ispesiu visa nauda, nes uztenka uz nosies vedzioti.
O kas del viduriuku, tai ir ant puoduko sodinu, nors labai to nemegsta ir nesiruosia dar per daug pratintis, nebent zaidimu forma ir vaisiu tyreles duodu ir kompota verdu, absoliuciai nieko, mama ramina, kad ir man taip buvo ir isaugu, bet negi teks pastoviai iki to laiko klizmuoti (beje problema ne del ju konsistencijos, bet del to kad pastoviai dingsta tustinimo refleksas).
Dar karta aciu.
Atsakyti
Sveikute,Indriu smile.gif
Nezinau pas kokia tu ten respublikinio masto gydytoja konsultavaisi,bet as tai tikrai zinau viena gera alergologe.Ji yra mokslu daktare ir kiek is kitu normaliu gydytoju isgirdau tai Lietuvoj pati geriausia thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Dabar apie ta islaikyma.Kai mano mazei buvo vos 4 men tai ji nei to skausmo supranta nei ka,ir laikyt per priearta visia nereikia.O kiek reikia tai islaikai.Dabar kai buvom,maniske jau protingesne,bet mes testukus atlikom zaidimu forma ir vel gi laikyti nereikejo,taip kad nesuprantu kodel kategoriskai neimanoma iki 3 metu blink.gif
As tai labai dziaugiuosi,kad mes jau konkreciai zinom nuo ko alergiski.Vienai mamytei ir buvo vaikuti alergiskas,ji nezinojo kam,galvojo kad kokiam maistui,pasirodo dulku erkutem.
O kam taviske alegiska?Ir ka gydytojai sako del viduriuku?
Atsakyti
Sveikos mamytės...mano trijų mėnesių sūneliui ant žanduko atsirado trys tokios nedidelės apvalios sausos dėmelės.Jos kartais paraudonuoja,kartais pašviesėja.....gal kam taip yra buvę? Ką darėte? Žinau ,kad geriausiai čia patartų gydytojas,bet man į domų ir jūsų nuomonės bei komentarai.
Atsakyti
Oi daug kam taip yra. Greiciausiai tai alergija, bet as ne gydytoja. Kreipkis i pediatra ir prasyk siuntimo pas alergologa. Ir kuo skubiau, uzleisi- bus laaaaaaabai liudna.

Atsakyti
Ir aš siūlau kuo greičiau kreiptis į gydytoją. Reikia išsiaiškinti priežastį.
Mano vaikui taip pat bėrė žandukus, pleiskanyčių buvo, tai gydytoja rekomendavo homeopatinį (žolelių) tepaliuką IRIKAR. Tai jis mums labai padėdavo ir bėrimas mažėdavo ir neperštėdavo odytė vaikui. Tepaliukas galioja dvi savaites. Tai po to kai paberdavo jau pati nusipirkdavau to tepaliuko.
Atsakyti
Alacka tai gali but ir grybelis , reiktu kuo greiciau pasirodyt gydytojui.
Irikaras mums visai nepadejo nuo alergijos:(
Labiausiai tiko Essex tepalas( ne kremas ir ne losjonas), jis riebus ir be jokiu priedu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alvija: 04 lapkričio 2004 - 14:01