Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiški vaikučiai

*Drambliukas*, sakyk, o kai tavo mazyliui prasidejo alergija ar tu pati maitinai? As neisivaizduoju ka man galima valgyti cry.gif . Aisku, suprantu kad negalima valgyti to kas tikrai alergizuoja. Valgau bananus ir ryziu, grikiu bei avizu koses.
Atsakyti
mamyte, mamyte, kaip as tave suprantu. Mes tik iseje is ligonines buvom pasipuose spuogeliais, o paskui kad isisiubavom, tai buvom kaip paaugliai spuoguoti. Ir verkiau, ir visokiais tepalais mazojau. Kazkiek padedavo, paskui vel atsinaujindavo. Kadangi mes gimeme Maskvoj ir gavom stafilokoka dovanu gimdymo namuose, rusai sake, kad tai nuo jo, o Lietuvoj man gydytoja sake, kad tai kudikiu akme, kuria gydysi ar ne, kaip ir sloga, praeis savaime. Taip, nemalonu, iseiti su vaiku nesmagu, nes visi klausineja, kas yra, gal alergija ar pan. As ir tyrimus padariau, niekam mes nealergiski. Spuogeliai baltom galvytem patys apnyksta, padeda tepalai su cinku, bet tada butinai reikia tepti kokiu Bepanthen ar pan, kad neissausetu pernelyg oda, tada bus dar blogiau, nes maziukas kasysis, oda raudonuos ir vaizas bus dar blogesnis. Tokie berimai, ypac jei zinai, kad tai ne alergija, praeina patys. Reikia islaukti. Prausiant nebijoti muiliuku vaikams patrinti spruostukus, leisti apdziuti, paskui nuplauti, o issimaudzius per 3 minutes patepti odele, kad netrauktu (Bepanthen). Ir svarbiausia - kuo daugiau buti gryname ore, nes visos zinome, kad maziu odelei reikia sviezio gaivaus oro!!! thumbup.gif
Atsakyti
Daktare mums israse kakzkokio tepalo, specialiai gaminamo, dabar juo tepam ziuresim kaip bus, bet zandukai vis paberti ir krutinele siek tiek ir kakliukas ir po kakliuku. O va atsiranda ant tu spuogeliu tokios kaip ir pleiaknos. Visos ausytes nuejo tom kaip puslelem su pleiskanelem, gal tikrai odyte cia eina. Daktare sako kad neelergija, tai neraso siuntimo, blyn, taip pergyvenu, gal pas privaciatada eiti.
Atsakyti
o as siandiena buvau pas alergologa. Tai ir gi pasake kad cia ne alergija, nes isberta ne raudonomis dememis, o spuogeliais su baltomis virsunelemis... unsure.gif . Pasiule tepti su fuksino tirpalu, o po to su kremu.
Reiketu dar su kokiu gydytoju pasitarti, bet nezinau kur Kaune koks privatus kabinetas yra verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(IDA2 @ 2005 02 18, 14:10)
o as siandiena buvau pas alergologa. Tai ir gi pasake kad cia ne alergija, nes isberta ne raudonomis dememis, o spuogeliais su baltomis virsunelemis... unsure.gif . Pasiule tepti su fuksino tirpalu, o po to su kremu.
Reiketu dar su kokiu gydytoju pasitarti, bet nezinau kur Kaune koks privatus kabinetas yra  verysad.gif

o tai gal bent pasake nuo ko tie spuogeliai kyla? pas dar su pleiskanelem.
Atsakyti
IDA2, kai maziui prasidejo alergija, maitinau ir pati, bet del pieno trukumo pradejau primaitineti misinukais Similac, po to nan1, po to Aptamil HA1, kol galu gale isivarem tokia alergija kad ojojoj... Prasidejo viskas nuo poros sausu odos lopineliu, raudona pleiskanojanti odele, ant kurios buvo ir spuogiuku, veliau jie pradejo slapiuot, o po to visas veidelis net akiu vokai tapo viena slapiuojanti zaizda. Siaip jei mama reikalauja pediatras turie israsyt siuntima pas alergologa, jei neraso kreipkis i poliklinikos vyriausiaji gydytoja tai patikek tikrai gausi siuntima pas alergologa ir tada su tuo siuntimu registruojies Kaune klinikose arba Dainavos pol pas alergologe Darginaviciene, o Vilniuje i Alergologijos centra Antakalnio g. Jei pats alergologas pasakys kad tai ne alergija tada tai tiesa, jei taio pasako pediatras, sesute ar dermatologas- ju zodziais tiketi nepatariu.

P.S. IDA2 pas koki alergologa buvai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Drambliukas*: 18 vasario 2005 - 14:47
Buvau Kalnieciu poliklinikoje pas gyd. Abariuviene. Ji yra alergologe. Tai apziurejusi pasake kad tai ne alerginis berimas. Patare savaite vartoti ta skysti ir tepaliuka, o po to vel ateiti. g.gif
Siaip as maitinu pati ir jau nevalgau visu alergizuojanciu produktu. Praktiskai tik juoda duona, arbata ir namine virta kiauliena. blink.gif
Atsakyti
Labai suprantu ErikaV tave, nes pati del kiekvieno spuogelio perggyvenau, mums buvo kaip supratau panasiai, tik as pati maitinau. Kai miegodavo raudonumai nuslugdavo, veidelis nubaldavo. Zinoma butinai pasikalbek su gydytoja, nors man taip ir nepaaiskino kas cia yra ir vis sakydavo tai tikriausiai jusu vaikas alergiskas cry.gif , reik stebet ka valgot naujo produkto tik is ryto ir ziuret kas bus oi kaip prisikankinau nes vandeniu, ryziais ir avizom gyva buvau, nekalbant apie kokius tai sokoladus. Tiesiog leliuko organizmas pratinasi prie naujo maisto, valosi oda, plus aplinkos poveikis.......... isaugom 2 men. pats pikas buvo 1men., nors as galvojau kad dar del karscio, mano vaikas vasarinis rugseji karsta buvo ir tik vaikiukas gauna saules tuoj visas veidukas raudona, o jusu atveju gal sausas namu oras. Mus isgelbejo bepantenas tepiau visur kur paberta, plus oro vonios ir maudziau lakisiaus voneleje.
Buna ir dabar tokiu plemuku, bet jie suaktyveje nes dantys dygsta ir sunus nusibruzina visa barzda - tepu Essex tepalu jis be priedu, nuramina odele ir nuo veju salciu apsaugo. Sekmes tau ir tavo maziukui!
Atsakyti
Juodoj duonoj visteik yra kvieciu wink.gif bananai, ryziai avizos irgi daugeli alergizuoja. Liudnai skamba, suprantu. Bet patarimas vienas, kreipkis i vaiku alergologa, kuris turetu rimtos praktikos su tokiais mazyliais. Saiip esu vienai mamai kazkur surasius meniu ka galima maitinant valgyt, labai tingiu rasyt per nauja, tu nueik i mano profili ir atkask visas mano rasytas zinutes wink.gif vienoje ju rasi ko reikia, rasiau savaites begyje berods, turetum nesunkiai rasti.

Mano zinute buvo tokia, nukopijavau ja nieko nekeitus.

Meg vienas patarimas butu toks, nenutrauk tik maitinimo is kruties, minimum iki 1 metuku, nes jei vaikutis taip reaguoja i tavo suvalgyta maista tai baisuy pagalvot kaip jis sureaguos pats suvalges tam tikra produkta. Sunku tau dabar islaikyti sotu ir visaverti pienuka.
Nevartok jokio pienisko produkto, bet gerk kalci. Nevalgyk jautienos ir versienos, net ju buljono negerk. Rinkis liesa klialiena, palepink save triusiena ar nutrijos mesa, pastarojoje labai daug vertingu medziagu. Vistiena geriau rinkis ne parduotuves, geriau ras moteriske kuri tikrai kaime vistas augina ant grudu. taip pat nevalgyk pirktiniu kiausiniu, vel gi tinkamiausi mociutes kaimo, nes ten vistos nesiariamos kombikormais kurie dazniausiai ir sukelia alergija. Patarciau daugiau valgyti kepeneliu- tai gelezies saltinis tau ir tavo vaikuciui. Nevalgyk grieztai jokios zuvies ir grybu.
Liudna bet is meniu turetum isbraugti visus kvietinius produktus, ne tik batona sausainius, bandeles, bet ir sviesia duona. Dabar parduotuvese buna pirkti grynai rugines duonos. Taip pat gali valgyti ruginius paplotelius (panarsyk po sveiko maisto lentynas). Paprastus makaronus gali pakeist ryziu makaronais.
Koses rinkis atsargiai, manu ir kvieciu geriau nevalgyk, grikius labai atsargiai, stebedama ar nesureaguoja tavo vaikutis. Lieka ryziai, rugiai, avizos, mieziai. Individualiai ir sie dribsniai gali alergizuot. Kad kose nebutu tokia skysta, balint pabandyk sojos pieno milteliais.
Darzoves, visos lapines bei agurkai. Koustas aisku pus vaikuciui pilveli, bet kalafijora ar brokoli gali valgyt. Grieztai jokiu pomidoru papriku. Morku negalima. Bulves pries virdama ar kepdama gerai ismirkyk vandenyje kad krakmolas iseitu nes jis daznai alergizuoja.
Obuolius valgyk tik lietuviskus, atsargiai bandyk banana. Kitu vaisiu venk.
Atsakyti
QUOTE(zigen @ 2005 02 18, 15:08)
Labai suprantu ErikaV tave, nes pati del kiekvieno spuogelio perggyvenau, mums buvo kaip supratau panasiai, tik as pati maitinau. Kai miegodavo raudonumai nuslugdavo, veidelis nubaldavo. Zinoma butinai pasikalbek su gydytoja, nors man taip ir nepaaiskino kas cia yra ir vis sakydavo tai tikriausiai jusu vaikas alergiskas cry.gif , reik stebet ka valgot naujo produkto tik is ryto ir ziuret kas bus oi kaip prisikankinau nes vandeniu, ryziais ir avizom gyva buvau, nekalbant apie kokius tai sokoladus. Tiesiog leliuko organizmas pratinasi prie naujo maisto,  valosi oda, plus aplinkos poveikis.......... isaugom 2 men. pats pikas buvo 1men., nors as galvojau kad dar del karscio, mano vaikas vasarinis rugseji karsta buvo ir tik vaikiukas gauna saules tuoj visas veidukas raudona, o jusu atveju gal sausas namu oras. Mus isgelbejo bepantenas tepiau visur kur paberta, plus oro vonios ir maudziau lakisiaus voneleje.
Buna ir dabar tokiu plemuku, bet jie suaktyveje nes dantys dygsta ir sunus nusibruzina visa barzda - tepu Essex tepalu jis be priedu, nuramina odele ir nuo veju salciu apsaugo. Sekmes tau ir tavo maziukui!

Suprantu kad kazkas vaikiui yra, kai isnesu i lauka jam praeina, kai pabunda rodos maziau, kai pavalgo toks visas raudonas pasidaro, nes stena tuo metu irgi. daktare israse vaistu tai tepu, bet jei nepades nesiu pas alergologa, baisu, net verkti norisi kaip pergyvenu, nes nezinau ka daryti. ir balkone migdau, kambari vedinu, prausiu veiduka, dziovinu, tepu, kaip beprote lakstau, bet kas is to. O valgom misinuka Aptamil Ha 1, Jis gi antielerginis, tai nuo jo nemanau kad bertu. Rubus skalbiu specialiu skalbikliu. Nieks nepadeda. O as tik pabundu ir jau tik i veiduka ziuriu, bet kas is to, po to suintensyveja tie spuogeliai. Jie ir pleiskanoja tuo paciu, visi antakiukai, visos ausytes pleiskanom nueje. gal cia odyte eina? oj, protas nebenesa ka daryti.
Atsakyti
Aciu drambliuke uz ats.
nors, ir ne cia klausiau, bet perskaiciau turbut visus skyrelius apie vaiku alergijas,...
valgau ash labai panashiai, kaip tavo aprashyta, o atsekti, nuo ko lelyte beria, tai neisivaizduoju kaip, jei zinociau, kad reakcija pasireishkia per diena, tai galima butu bandyti, bet dabar, kai sako, kad reakcija gali buti po 15 inuciu, o gali buti po 3 dienu ar net savaites, tai kaip jus isivaizduojat tada atsekti nuo ko beria? ash tai neisivaizudoju...

Erika, manishkes ausytes irgi nusilupo, kai buvom apie 1,5men. Ash jas drekinau ir tiesiog nugramdziau tas atsilupusias odeles,
puikiai isivaizduoju kaip jautiesi, nes ash ir pati ir verkiau ir ko tik nedariau...
dabar jau bishki ramiau reaguoju, zinau, kad jei nervuosiuos nieko geriau nebus...

tai va - dar norejau paklaust, kazkuri rashet, kad ishsityret alergija, nors leliukui dar nera 6 men.? kur ir kaip ?
Atsakyti
Mano vienos drauges leliukui abu zandukai nuberti jau nuo pat gimimo. Jam dabar jau 5 men., bet spuogiukai vistiek nepraeina... Jai gydytojas sake, kad cia rysium su jos pacios hormonais rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kajote: 19 vasario 2005 - 06:15