Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties vėžys

QUOTE(Pšolty @ 2015 10 23, 12:32)
Taip, galima kreiptis dėl darbingumo procento nustatymo dar besigydant. Jūsų mama turėtų susirinkti visus išrašus iš chemikės, iš gydytojo, kuris prižiūri, visų tyrimų atsakymus ir pan. ir tuos išrašus pateikit savo šeimos gydytojai. O ši jau savo ruoštu turi suruošti visus reikalingus dokumentus nedarbingumo nustatymo komisijai. Bus paskirta diena, kada reiks ateiti į komisiją. Dieną bent jau man pasakė šeimos gydytoja. Komisija remsis visais tyrimais, šeimos gydytojos surašymais bei jūsų mamos apklausa ir nustatys neįgalumo procentus. Gautus duomenis reikės pristatyti į Sodrą, o ten paskaičiuos jūsų mamai priklausančią pensiją. Jei kas neaišku, galima kreiptis telefonu į ČIA

aciu labai uz informacija 4u.gif pabandysim o tai dabar sedi be darbo ir be pinigeliu:(
Atsakyti
Sveikos smile.gif
Jungiuosi ir as prie jusu. Turiu ir as ta draugeli - kruties, I stadija, labai labai retas ir labai piktas (trigubai neigiamas, ER -, PR -, Her2 0, infiltracine sarkomatoidine karcinoma). Kovoju jau nuo geguzio vidurio, buvo operacija ir jau 7 chemijos, dziaugiuosi kad beliko tik 1 bjaurybe (buvo paskirta 4 raudonos ir 4 baltos - kur skauda kaulus ir reikia sugert pries ja 2xpo 40 tableciu). Po to bus svitinimas.
Kazkuri klauset del Wobe-mucos E. As juos geriu. Manau, kad man jie labai labai gerai padeda. Nereklamuoji, bet dalinuos savo patirtim. Pirma chemija maniau kad neatlaikysiu, labai labai sunkiai pakeliau, vienintele mintis buvo, kad atsisakyti daugiau, labai po to neatsistate kraujas ilgai. Kai nuvaziavau antrai, pasipasakojau gydytojai kaip buvo, rekomendavo, jei galimybe turiu nusipirkti, naudoti wobe-mucos E arba leidziamus i pilva - amala. As pasirinkau geriamus, nes i pilva leisdavaus del kraujo atstatymo - Nivestim, o pacios turbut zinot, kaip skauda paciai sau durtis ir dar i pilva. Antra chemija irgi labai sunkiai pakeliau, tiesio as 5 dienas isvis nekildavau, budavau, kaip as sakydavau, komoj, guledavau paslika, kaip girta. Pries 3 chemija pradejau gert tuos vaistus (geriu 3 d pries ir 7 po, viso 10 dienu), tai jau 4 daug lengviau pernesiau, po keturiu raudonu, pradejo duot ta kur visom labai kaulus skauda, tai as net bijau ir girtis, jau 3 tokias gavau, bet vat vaistu nuo skausmo gert ne po vienos nereikejo. Laukdavau ir bijodavau tu skausmu kelias dienas, buvau prisipirkus visokiu nuo skausmo, bet tik pabegiojo biski tokie diegliukai po sanarius, visai pakenciami, budavau visai blaivi, galedavau skaityt, ziuret televizoriu. Nezinau, as tai galvoju, kad man tie vaistai padejo, nes kiek pazystamos pasakojo, kad joms nuo tos chemijos tai labai kaulus skaudedavo.
Linkiu visoms sveikatos ir kantrybes ilgam gydymosi kely. Sekmes visoms. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(DaliaS @ 2015 11 04, 10:56)
Turiu klausimą. Gal kas žinot kokia procedūra pasidaryti širdies echoskopiją? Gydo herceptinu, todėl kas 3-4 mėn. reikia širdies echoskopijos. Onkologė sako, kai tai šeimos gydytojo darbas, tuo tarpu šeimos gydytoja sako,kad ji neturi teisės rašyti tokį siuntimą - gali duoti siuntimą tik kardiologui. Šiam kartui daromės mokamą tyrimą, bet būtų gerai žinoti, kaip turėtų būti. Ar čia pagal nutylėjimą, kad jei pateksi pas kardiologą, tai jis iškart darys ir echoskopiją, ar čia bus dvi eilės: viena pas kardiologą, kita - pas echoskopuotoją. Žodžiu, gal kas galit pasidalinti gerąja patirtimi. Dėkui.

O man siuntima pas echoskopotoja israse chemioterapeute. Dariau musu seimos gydytoju centre. Pasake, jeigu norit atlikti siandien, bus mokoma apie 30 eur, bet stojus i eile (laukti apie savaite) - nemokamai.
Atsakyti
Supratau, kad dėl siuntimo širdies echo, sistema lanksti, t.y.priklausanti nuo gydytojų. Šį kartą pasidarėm mokamą, ramu 4 mėnesiams. Dabar noriu patarimo kitu klausimu. Kokiu būdu paspartinti organizmo atsistatymą po chemoterapijos. Tyrimai kuo puikiausi, bet sveikatos tai nėr. Mamai sutrikęs rijimas, gali valgyti ne viską ir labai mažai, svoris nukritęs -12 kg. Tas rijimas toks keistokas - vieną kartą suvalgo kiaušinį, košę, kitą kartą ir jogurtas nepraeina. Per parą gauna mažai tiek kalorijų, tiek maistinių medžiagų prasme. Papildomai perku Nutridrink (vitaminais ir kt. naudingais dalykais praturtintas jogurtas), bet reiktų kažko įvairesnio. Tablečių praktiškai visai nepraryja, o tirpinti vitaminai dirgina gerklę. Ar esate vartojusios kokių nors vitaminų skystam pavidale? O leidžiamam? B grupės vitaminų turbūt negalima? Suprantu, kad tai klausimai chemikei arba šeimos gydytojai, bet viena neturėjo laiko, o kitai išvis - toks vaizdas, kad bijo užsikrėsti.
Atsakyti
Sveikos merginos. Noriu jūsū patarimo pas kuri gyd.važiuoti konsultuotis S.Gulbinas KMUK ar Boguševičius? Vienoje krūtyje rado.4mm skersmens fibloadenoma,paliko ją stebėjimui iki pavasario, bet su savo charakterių tikrai turiu pasitikrinti pas geresnius nei mano tėviškės gyd.ir tegul jau jie mane stebi. Galbūt kuri turite vieno iš jų asmeninį nr.būčiau labai dekinga.,kad parašytų metė į A.z.
Atsakyti
Sveikos. Mano mamytei I stadijos krūties vėžys. 4 raudonas ir 1 chemiją (kur kaulus skauda) jau turėjo. Tik bėda, kad po trečios chemoterapijos prasidėjo temperatūros kilimai, ir kuo toliau, tuo temperatūra kyla aukščiau (šiandien savaitė praėjo nuo 5 chemijos ir temperatūra šokinėja nuo 35,5 iki 39,7 laipsnių). Kraujo tyrimai neblogi, tik CRB aukštas - 44. Ir dar kol krenta temperatūra, išprakaituoja labai, rūbai šlapi.
Gal kam panašiai buvo, ką jūs darėt? Gydytojai nežino nuo ko temperatūra tokia-gal organizmo reakcija. Bet ir nieko vaistų neduoda, kai anksčiau sakydavo gydytojai, kad temperatūra kankina jau 16-ta para, ji atsakydavo - "čia ne temperatūra". Bet tai kaip sekina žmogų...
murkis murkis labai idomu sužinoti apie tuos vaistus Wobe-mucos E. kas juos išrašė onkologas ar šeimos gydytojas? Gal mano mamytei padėtų temperatūra numušt?
Atsakyti
QUOTE(vaivait @ 2015 11 10, 22:07)
Sveikos. Mano mamytei I stadijos krūties vėžys. 4 raudonas ir 1 chemiją (kur kaulus skauda) jau turėjo. Tik bėda, kad po trečios chemoterapijos prasidėjo temperatūros kilimai, ir kuo toliau, tuo temperatūra kyla aukščiau (šiandien savaitė praėjo nuo 5 chemijos ir temperatūra šokinėja nuo 35,5 iki 39,7 laipsnių). Kraujo tyrimai neblogi, tik CRB aukštas - 44. Ir dar kol krenta temperatūra, išprakaituoja labai, rūbai šlapi.
Gal kam panašiai buvo, ką jūs darėt? Gydytojai nežino nuo ko temperatūra tokia-gal organizmo reakcija. Bet ir nieko vaistų neduoda, kai anksčiau sakydavo gydytojai, kad temperatūra kankina jau 16-ta para, ji atsakydavo - "čia ne temperatūra". Bet tai kaip sekina žmogų...
murkis murkis  labai idomu sužinoti apie tuos vaistus Wobe-mucos E. kas juos išrašė onkologas ar šeimos gydytojas? Gal mano mamytei padėtų temperatūra numušt?

parasysiu tik is kitos patirties apie CRB.. 44 jau rodo uzdegima, nera jis labai didelis. Kartais net prie veziniu susirgimu jis pakyla. Reikia kad nusprestu pati gydytoja ar skirti antibiotikus ar dar kankinti sad.gif
Atsakyti
Man per baltos chemijos kursus visada kildavo temperatūra. Ir kraujo rodikliai būdavo prasti ir viduriai palaidi. Tai man skirdavo antibiotikus, nuo viduriavimo Loperamidą, o nuo temperatūros Paracetamolį 500mg.
Atsakyti
QUOTE(Pšolty @ 2015 11 11, 12:38)
Man per baltos chemijos kursus visada kildavo temperatūra. Ir kraujo rodikliai būdavo prasti ir viduriai palaidi. Tai man skirdavo antibiotikus, nuo viduriavimo Loperamidą, o nuo temperatūros Paracetamolį 500mg.

Ar aukšta temperatūra būdavo? Mano mamai liepė gert Nimesil nuo temperatūros.
Atsakyti
QUOTE(vaivait @ 2015 11 11, 17:12)
Ar aukšta temperatūra būdavo? Mano mamai liepė gert Nimesil nuo temperatūros.

Visokia būdavo. Ir 37 su dalimis ir virš 39 pakildavo. Štai tokią atmintinę man buvo davusi chemikė. Gal ir jums pravers.

user posted image
Atsakyti
[quote=Pšolty,2015 11 11, 18:43]
Visokia būdavo. Ir 37 su dalimis ir virš 39 pakildavo. Štai tokią atmintinę man buvo davusi chemikė. Gal ir jums pravers.

Ačiū už informaciją! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pšolty @ 2015 11 11, 17:43)

user posted image

Manau, kad tokius lapelius duoda kiekvienam pacientui pries pradedami leisti chemija. As irgi toki gavau, tik gydytojos telefonas kitas ir pavarde.
Atsakyti