Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties vėžys

QUOTE(Undzinka @ 2016 02 02, 01:41)
Na merginos moterytes, kaip laikotes? Kaip sveikatos?
Sausio 30 diena man buvo lygiai du metai, kaip isoperavo ta bruda. Kolkas visi tyrimai geri,kuo labai dziaugiuosi. Turiu problemas su venomis rankoje, kai reikia imti krauja, ar statyti lasine, tai vargses seseles ir vargse mano ranka...Na kazkaip is kelinti karto pataiko. KAdangi salinti linfmazgiai, tai galiu naudot tik viena ranka. Nesenai teko pakliut i infekcine ligonine, tai j, kaip sesele vargo, kol pastate kateteri lasinej.... Ir siaip matyt imunitetas nusilpes nuo visu chemiju ir vaistu, nes vis kazkas kabinas....
Na tikiuosi, kad du metai bus ta riba, kada sveikata prades taisytis:)

Sveikos visos, dziaugiuosi del Undzinkos, Man jau 1 menuo, kaip baigiau chemija, svitinima, jau einu i darbeli ir dziaugiuos praejus ta pragaro rata (8 men buvau biuletenyje). Udzinka, kaip tu gyvenai po gydymo, ar ka gerei, papildus, zoleles ar kokius uzpylus, ar labai maista ziurejai, butu labai idomu suzinot, labai noreciau kuo ilgiau istemt iki sekancio karto rolleyes.gif prisiskaiciau visko internete, net nezinau ko imtis. Harmoniniu tableciu (tamoksifeno) as negeriu, man netinka, pas mane trigubai neigiamas. But labai malonu pasisemt is pacios patirties. Sveikatos ir kantrybes visoms smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murkis murkis: 02 vasario 2016 - 18:55
QUOTE(murkis murkis @ 2016 02 02, 18:53)
Sveikos visos, dziaugiuosi del Undzinkos, Man jau 1 menuo, kaip baigiau chemija, svitinima, jau einu i darbeli ir dziaugiuos praejus ta pragaro rata (8 men buvau biuletenyje). Udzinka, kaip tu gyvenai po gydymo, ar ka gerei, papildus, zoleles ar kokius uzpylus, ar labai maista ziurejai, butu labai idomu suzinot, labai noreciau kuo ilgiau istemt iki sekancio karto rolleyes.gif prisiskaiciau visko internete, net nezinau ko imtis. Harmoniniu tableciu (tamoksifeno) as negeriu, man netinka, pas mane trigubai neigiamas. But labai malonu pasisemt is pacios patirties. Sveikatos ir kantrybes visoms smile.gif

pasidalinkit kaip spinduliuotei pasiruost mamos laukia spinduliuote penktadieni ar reikia kazkuo pasitepti ar pan.ar labai bjaurus reikalas? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dendule @ 2016 02 03, 10:48)
pasidalinkit kaip spinduliuotei pasiruost mamos laukia spinduliuote penktadieni ar reikia kazkuo pasitepti ar pan.ar labai bjaurus reikalas? blush2.gif

Sveika, spinduliuote tai tikrai vienas juokas (man krutis kaire), tikrai nesijaudinkit, as Kauno klinikose spinduliavaus, tai, kadangi gulimuisi i ligonine reikejo laukti 1 men., tai as vazinejau 70 km., norejau kuo greiciau viska uzbaigti. Turejau 25 kartus, daugiausia pati vairavau (o tai buvo gruodzio men ir sausio 1 savaite, tai teko ir blogu labai oru). Man 58 m., tad tikrai nenuvargino smarkiai svitinimas, kad istengiau vairuoti. Siaip naudoti nieko negalima, tik po dvieju savaiciu svitinimo liepe nusipirkti medetku tepaliuko ir pasitepti po svitinimo. Pries nieko negalima, net praustis be muilo ta kruti sake. Man atlaike gerai, buvo raudonoka gale visko, sujautrejus labai, bet nei sutrukinejo oda, nei pusliu, nei zaisdu, tad viskas tikrai puikiai.
Palyginus su chemija, tai turbut nieko jau ner baisiau. O mama nuraminkit, pamatysit, toliau viskas visai neblogai eisis, fiziniam darbui jegu tai tikrai nera, o siaip tai visai neblogai, atrodo, kad lyg tu baisybiu chemiju ne nebuvo. Po svitinimo siunte nedarbingumui, gavau grupe, ale kadangi mano darbas kabinete prie kompiuterio, su dokumentais ir su zmonem, tad gryzau i darba, nes jau taip atsibodo namuose gulinet. Matysim, kiek cia issilaikysim, bandysim nepasiduot. smile.gif
Sveikatos ir stiprybes Jusu mamai ir visoms kitoms likimo darugems oro_buckis.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murkis murkis: 03 vasario 2016 - 19:20
QUOTE(murkis murkis @ 2016 02 03, 19:14)
Sveika, spinduliuote tai tikrai vienas juokas (man krutis kaire), tikrai nesijaudinkit, as Kauno klinikose spinduliavaus, tai, kadangi gulimuisi i ligonine reikejo laukti 1 men., tai as vazinejau 70 km., norejau kuo greiciau viska uzbaigti. Turejau 25 kartus, daugiausia pati vairavau  (o tai buvo gruodzio men ir sausio 1 savaite, tai teko ir blogu labai oru). Man 58 m., tad tikrai nenuvargino smarkiai svitinimas, kad istengiau vairuoti. Siaip naudoti nieko negalima, tik po dvieju savaiciu svitinimo liepe nusipirkti medetku tepaliuko ir pasitepti po svitinimo. Pries nieko negalima, net praustis be muilo ta kruti sake. Man atlaike gerai, buvo raudonoka gale visko, sujautrejus labai, bet nei sutrukinejo oda, nei pusliu, nei zaisdu, tad viskas tikrai puikiai.
Palyginus su chemija, tai turbut nieko jau ner baisiau. O mama nuraminkit, pamatysit, toliau viskas visai neblogai eisis, fiziniam darbui jegu tai tikrai nera, o siaip tai visai neblogai, atrodo, kad lyg tu baisybiu chemiju ne nebuvo. Po svitinimo siunte nedarbingumui, gavau grupe, ale kadangi mano darbas kabinete prie kompiuterio, su dokumentais ir su zmonem, tad gryzau i darba, nes jau taip atsibodo namuose gulinet. Matysim, kiek cia issilaikysim, bandysim nepasiduot. smile.gif
Sveikatos ir stiprybes Jusu mamai ir visoms kitoms likimo darugems  oro_buckis.gif

mano mama pries gera savaite baige spinduliavima, 25 dienas, tai kaip tik is gydytojos isgirdo nuostaba, kodel iskart nieks kremo jokio nedave, kam lauke kol oda bus nudeginta. viskas , aisku, nuo odos priklauso, bet man irgi atrodo nesamone, kam laukt kol prades perstet, nieztet, ar galop bus nudeginta, kad krema israsytu? kremo tepti nerekomenduojama tik pries pati spinduliavima, bet iskart po jo net rekomenduoja sake tepti. mano mama is pradziu tepe tuo medetku tepalu kazkokiu, o jau kai zaizdos pradejo darytis tik tada israse kazkoki kita, kuris siaip sake galima tepti iskart pradejus spinduliavima.
Atsakyti
QUOTE(Frofesorė @ 2016 02 03, 20:56)
mano mama pries gera savaite baige spinduliavima, 25 dienas, tai kaip tik is gydytojos isgirdo nuostaba, kodel iskart nieks kremo jokio nedave, kam lauke kol oda bus nudeginta. viskas , aisku, nuo odos priklauso, bet man irgi atrodo nesamone, kam laukt kol prades perstet, nieztet, ar galop bus nudeginta, kad krema israsytu? kremo tepti nerekomenduojama tik pries pati spinduliavima, bet iskart po jo net rekomenduoja sake tepti. mano mama is pradziu tepe tuo medetku tepalu kazkokiu, o jau kai zaizdos pradejo darytis tik tada israse kazkoki kita, kuris siaip sake galima tepti iskart pradejus spinduliavima.

Man tai gydytoja radiologe per pati pirma vizita, kai pas ja kreipiaus, sake nusipirkt medetku tepalo ir pradet tept po mazdaug 10 karto. Man siaip anksciau ir nepradejo raust. Dar gydytoja sake, jei kas negerai, butina kreiptis i ja, bet man neprireike, o siaip ja tik per pirma vizita maciau, dar per antra - kai zymejo kryziukus ir dar - pabaigus svitinima apziurejo, liepe isbaigt tept likusi tepaliuka, ir atidave israsa, nes siaip tik su svitinimo sesutem bendravau - pasisvitini ir iki rytojaus. Siaip esu sviesokos odos, saulej degdavau raudonai, bet sikart gerai pasiseke.
Atsakyti
QUOTE(murkis murkis @ 2016 02 03, 21:12)
Man tai gydytoja radiologe per pati pirma vizita, kai pas ja kreipiaus, sake nusipirkt medetku tepalo ir pradet tept po mazdaug 10 karto. Man siaip anksciau ir nepradejo raust. Dar gydytoja sake, jei kas negerai, butina kreiptis i ja, bet man neprireike, o siaip ja tik per pirma vizita maciau, dar per antra - kai zymejo kryziukus ir dar - pabaigus svitinima apziurejo, liepe isbaigt tept likusi tepaliuka, ir atidave israsa, nes siaip tik su svitinimo sesutem bendravau - pasisvitini ir iki rytojaus. Siaip esu sviesokos odos, saulej degdavau raudonai, bet sikart gerai pasiseke.

na turbut kiekvienam skirtingai, bet va mano mama gydosi Panevezyje, tik spinduliavima vaziavo i Vilniu daryt, tai gryzus po spinduliavimo pas savo gydytoja ji aikciojo, kaip sitaip radiologe leido tokiai zaizdai susidaryt ir nedave tepalo teptis anksciau, nei oda pradejo degti. turiu drauge, kuri dirba su tokiomis ligomis serganciais zmonemis, tai irgi kai pasnekedavom vis kartojo, tegu tik mama nelaukia ir tepasi tepalu, nes nudegint spinduliavimas gali skaudziai. Medetku tepalu cia turbut visoms rekomenduoja pasitepliot, bet yra kazkoks kitas, kuris regeneruoja oda, jis man atrodo mamai net kompensuojamas buvo, negaliu dabar drasiai teigti, reiktu mamos paklaust. Maciau mamos nudeginta zaizda pazastyje, tai nu ka as galiu pasakyt- jei galima tepalo gaut ir pasitepus galbut tokiu zaizdu neturet, tai kam laukt? as jau ne karta isitikinau, kad visko reikia prasyt, sakyt ir pan. Jei tyli, tai tau nieks nieko ir nepasiulys.
Atsakyti
QUOTE(Frofesorė @ 2016 02 03, 22:04)
as jau ne karta isitikinau, kad visko reikia prasyt, sakyt ir pan. Jei tyli, tai tau nieks nieko ir nepasiulys.

Visiskai su Jumis sutinku. Visko reikia klausti, prasyti ir vos ne reikalauti. Tik...reikia zinoti ko klausti:)
As labai gerai pamenu, kai pries paskutine chemija (spinduliu man netaike), pasakiau savo chemoterapeutei, kad noriu vaziuot i sanatorija. Tai ji nutaisius toki n ustebusi veida dar perklause, ar tikrai noriu i sanatorija:) Zinoma norejau. Ir dziaugiuosi, kad vaziavau,nes tikrai padejo:) Ir visom labai patariu prisiminiti, kad po agresyvaus gydymo mums priklauso stacionari reabilitacija.
Ir dar. Kas pusmeti mums priklauso nemokamas masazas rankos ir nugaros, sita suzinojau, kai lankiausi pas reabilitologa onkologiniam. Ir tikrai reikia tuo naudotis:)
Atsakyti
QUOTE(Frofesorė @ 2016 02 03, 19:56)

QUOTE(murkis murkis @ 2016 02 03, 21:12)

QUOTE(Undzinka @ 2016 02 04, 00:46)
Visiskai su Jumis sutinku. Visko reikia klausti, prasyti ir vos ne reikalauti. Tik...reikia zinoti ko klausti:)
As labai gerai pamenu, kai pries paskutine chemija (spinduliu man netaike), pasakiau savo chemoterapeutei, kad noriu vaziuot i sanatorija. Tai ji nutaisius toki n ustebusi veida dar perklause, ar tikrai noriu i sanatorija:) Zinoma norejau. Ir dziaugiuosi, kad vaziavau,nes tikrai padejo:) Ir visom labai patariu prisiminiti, kad po agresyvaus gydymo mums priklauso stacionari reabilitacija.
Ir dar. Kas pusmeti mums priklauso nemokamas masazas rankos ir nugaros, sita suzinojau, kai lankiausi pas reabilitologa onkologiniam. Ir tikrai reikia tuo naudotis:)

aciu uz visu patarimus todel ir parasiau kad zinot is anksto 4u.gif
Su sanatorija tikrai reikia reikalaut nes mama bendravo su keliom moterimis kurios gydesi Vilniuje ir operavo joms daug ir negavo sanatorijos nes "nepaprase", kas per sistema neprasai ir negausi to kas butina. Sanatorija labai labai mamai padejo atsigavo irgi tiek fiziskai tiek moraliskai. Nuo chemijos buvo nutirpe pirstu galai viska atstate Tulpe...
O del masazo aciu zinosim kur reikia kreiptis? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dendule @ 2016 02 04, 09:51)

as manau, kad i gydancia gydytoja reikia kreiptis. mano mama kai Vilniuj spinduliavima daresi, tai radiologe mankstas ir masazus jai buvo paskyrusi
Atsakyti
QUOTE(dendule @ 2016 02 04, 09:51)
aciu uz visu patarimus todel ir parasiau kad zinot is anksto 4u.gif
Su sanatorija tikrai reikia reikalaut nes mama bendravo su keliom moterimis kurios gydesi Vilniuje ir operavo joms daug ir negavo sanatorijos nes "nepaprase", kas per sistema neprasai ir negausi to kas butina. Sanatorija labai labai mamai padejo atsigavo irgi tiek fiziskai tiek moraliskai. Nuo chemijos buvo nutirpe pirstu galai viska atstate Tulpe...

As irgi buvau Tulpeje, man patiko:) Birstonas labai atsigaves ir susitvarkes.

O del masazo. Kai buvau pas savo onkologe, pasakiau, kad noriu masazo, nes ranka patino. Tai ji pasake nueiti pas reabitacinio skyriaus sekretore ir uzsirasyti masazui. Taip ir padariau. Laukiau puse metu. Kai atejau pas reabilitologe (kai jau atejo laikas masazui). tai ji labai nustebo kodel as nesinaudoju masazais. Atslikus 10 masazu is karto uzsirasiau sekanciam seansui uz pusmecio.
Atsakyti
QUOTE(elfė @ 2016 02 02, 10:39)
Noriu paklaust kuriomis ciklo dienomis reikia atlikti krūtų echoskopiją? Ginekologė sakė, kažką apie mėnesines minėjo, bet kol parėjau namo, visa informacija susipynė galvoje  doh.gif

Nepamenu, kad būtų minėję kokiomis ciklo dienomis būtų geriau daryti echoskopą. Tik esu skaičius, kad guzelius užčiuopti yra sunkiau prieš mėnesines.
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2016 02 04, 00:46)

Nepriklausomai ar tinsta, ar ne. g.gif Mano mieste kiek žinau onkologinio masažo nedaro, į Vilnių važinėt brandokai gausis doh.gif

QUOTE(Frofesorė @ 2016 02 04, 11:00)
as manau, kad i gydancia gydytoja reikia kreiptis. mano mama kai Vilniuj spinduliavima daresi, tai radiologe  mankstas ir masazus jai buvo paskyrusi

Kai spinduliavo buvau išsiprašius rankos masažo, bet kadangi nebuvo patinus tai nelabai noriai skyrė g.gif
Atsakyti