QUOTE(Undzinka @ 2016 02 02, 01:41)
Na merginos moterytes, kaip laikotes? Kaip sveikatos?
Sausio 30 diena man buvo lygiai du metai, kaip isoperavo ta bruda. Kolkas visi tyrimai geri,kuo labai dziaugiuosi. Turiu problemas su venomis rankoje, kai reikia imti krauja, ar statyti lasine, tai vargses seseles ir vargse mano ranka...Na kazkaip is kelinti karto pataiko. KAdangi salinti linfmazgiai, tai galiu naudot tik viena ranka. Nesenai teko pakliut i infekcine ligonine, tai j, kaip sesele vargo, kol pastate kateteri lasinej.... Ir siaip matyt imunitetas nusilpes nuo visu chemiju ir vaistu, nes vis kazkas kabinas....
Na tikiuosi, kad du metai bus ta riba, kada sveikata prades taisytis:)
Šiuo metu kaip ir viskas neblogai (tfu tfu tfu), vakar paėmė kraujo žymenų tyrimui, tai po mėnesio sužinosiu, ar viskas vis dar gerai. Šiomis dienomis kaip tik suėjo metai, kaip pasibaigė agresyvusis gydymas. O operacija pirma prieš 2 metus, o antra (pagrindinė) prieš pusantrų metų. Biuletenyje išbuvau daugiau nei metus - tiek trūko visas gydymasis. Po mėnesio darys dar echoskopija ir, jei viskas gerai, pradėsiu sekantį etapą - krūties atstatymą. Jau ir siuntimą pas plastikus išrašė. O jau kaip laukiau šio momento, tai apsakyti negaliu. Tik, kad viskas gerai būtų ir atstatinėjimo nereiktų atidėti.
QUOTE(murkis murkis @ 2016 02 03, 20:14)
Sveika, spinduliuote tai tikrai vienas juokas (man krutis kaire), tikrai nesijaudinkit, as Kauno klinikose spinduliavaus, tai, kadangi gulimuisi i ligonine reikejo laukti 1 men., tai as vazinejau 70 km., norejau kuo greiciau viska uzbaigti. Turejau 25 kartus, daugiausia pati vairavau (o tai buvo gruodzio men ir sausio 1 savaite, tai teko ir blogu labai oru). Man 58 m., tad tikrai nenuvargino smarkiai svitinimas, kad istengiau vairuoti. Siaip naudoti nieko negalima, tik po dvieju savaiciu svitinimo liepe nusipirkti medetku tepaliuko ir pasitepti po svitinimo. Pries nieko negalima, net praustis be muilo ta kruti sake. Man atlaike gerai, buvo raudonoka gale visko, sujautrejus labai, bet nei sutrukinejo oda, nei pusliu, nei zaisdu, tad viskas tikrai puikiai.
Palyginus su chemija, tai turbut nieko jau ner baisiau. O mama nuraminkit, pamatysit, toliau viskas visai neblogai eisis, fiziniam darbui jegu tai tikrai nera, o siaip tai visai neblogai, atrodo, kad lyg tu baisybiu chemiju ne nebuvo. Po svitinimo siunte nedarbingumui, gavau grupe, ale kadangi mano darbas kabinete prie kompiuterio, su dokumentais ir su zmonem, tad gryzau i darba, nes jau taip atsibodo namuose gulinet. Matysim, kiek cia issilaikysim, bandysim nepasiduot.

Sveikatos ir stiprybes Jusu mamai ir visoms kitoms likimo darugems
Oi, švitinimas tikrai kiekvienam labai skirtingai. Pats procesas pradžioje jokio diskomforto nekelia, tačiau jau po pusės kurso oda ne tik parausta, sudirgsta, bet ir pradeda perštėti. Medetkų tepalų liepė teptis nuo pat pirmų seansų, tik ne prieš, o po jų. Bet tas negelbėjo, nei man, nei mano palatos draugei. Abi į pabaigą kurso išsižaizdojom, oda ne paraudo, o praktiškai pajuodo, kaip kokios mulatės. Ir po švitinimo grįžusi namo dar ilgai gydžiausi žaizdas, kurios dar gerą savaitę po visko vis vėrėsi, oda trūkinėjo. Baisu prisiminti. Prieš metus šiuo laiku gulėjau lovoje iškėlusi ranką ant pagalvių, kad pažastyje esantį delno didumo žaizda kvėpuotų, o visas plotas krūties vietoje buvo nusėtas mažesnėmis žaizdelėmis. Kas 3 val. vis tepdavau 3 skirtingus tepalus (juos išrašė gydytojas, pamatęs koks didelis radiacinis nudeginimas) ir dar karščiavau nuo tokio žaizdų kiekio. Net nežinau, ar chemija ar radiacinis nudeginimas buvo baisiau. Nesulyginami dalykai, nesulyginamos patirtys. O oda švitinimo vietoje dar ir po metų neatgavo natūralios spalvos, vis dar yra tamsesnė, lyg būtų saulėje gerai įdegusi.