Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties vėžys

QUOTE(Undzinka @ 2016 02 04, 17:24)
As irgi buvau Tulpeje, man patiko:) Birstonas labai atsigaves ir susitvarkes.

O del masazo. Kai buvau pas savo onkologe, pasakiau, kad noriu masazo, nes ranka patino. Tai ji pasake nueiti pas reabitacinio skyriaus sekretore ir uzsirasyti masazui. Taip ir padariau. Laukiau puse metu. Kai atejau pas reabilitologe (kai jau atejo laikas masazui). tai ji labai nustebo kodel as nesinaudoju masazais. Atslikus 10 masazu is karto uzsirasiau sekanciam seansui uz pusmecio.

Tikrai atsigaves du kartus aplankyt buvau taip smagiai pasibuvom.

Tai jeigu ji sakys kad pirstu galu nejaucia gal skirs onkologe na rebilitologe tiksliau...kazkokia kvaila sistema negaliu kaip pikta kad ir su biologine jei nezinai kad tau reikia gali ir neskirti:(
Atsakyti
Gal kam padės
http://www.nvi.lt/lo...es/file1006.pdf
Atsakyti
Labas, gal kas galit patart, kaip paaiškinti mažiems vaikams, kur dingo plaukai po chemijos?
Atsakyti
QUOTE(editana @ 2016 02 17, 21:11)
Labas, gal kas galit patart, kaip paaiškinti mažiems  vaikams, kur dingo plaukai po chemijos?

kiek metu tiems maziems? mano mama po chemoterapijos nupliko ir iskart pas mus i Vilniu, i spinduliavima atvaziavo, tai buvo plika, maniskei 5metai, tai tiesiog pasakem, kad mociute serga tokia liga, kai nuo vaistu nukrenta plaukuciai, bet jie veliau atauga, tai dar spinduliavimo metu jie augti ir pradejo, tai dabar mociute jau ir namo grizusi, bet dukryte paskambinusi vis paklausia- na kaip sveikata, ar plaukuciai jau ilgi? smile.gif ka mazesniems pasakyt nezinau, bet jau tokiems pasaku kurti nereikia, neivardinom ligos pavadinimais, bet viska papasakojom taip, kad penkiameciui vaikui gautusi suprast mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(editana @ 2016 02 17, 22:11)
Labas, gal kas galit patart, kaip paaiškinti mažiems  vaikams, kur dingo plaukai po chemijos?

Labas, mano anukelem buvo 3 ir 7 metai, tai jos nuo pat pradziu zinojo, kad mociute serga, nes lanke po operacijos ligoninej, zinojo kad nuo vaistuku nukris plaukai, mate is anksto nupirkta peruka, tai kai atvaziuodavo, mazoji pirmiausiai atlekdavo paklausti ar cia dar tavo plaukai, kai pirma karta rado be plauku, nuleke ir atnese peruka, o po to priprato prie mociutes be plauku, nes peruka nesiojau tik isvaziuodama i miesta. Buvo labai miela, kai gimtadieniui padovanojo man savo piesinuku su palinkejimais, kad jos labai nori, kad mociute pasveiktu ir dar padovanojo maza popierini islankstyta ir uzrasyta „ligos karda“, kad as ta liga nugaleciau. Didzioji skaiciuodavo kiek man dar liko chemiju ir buvo „valio“ kai jos baiges. Dabar jau plaukai auga, jos jau klausineja, ar jau pasveikau, tai ta pasveikima man paciai buvo kazkaip sunkiau paaiskinti, nes kazkaip negalejau istarti zodzio pasveikau, tai biski paaiskinau, kad turiu tikrintis, saugotis.
Atsakyti
Ačiū už atsakymus. O darbdaviui pasisakė kokia liga sergant ir kike ilgai sirgsit ar tiesiog buvot biuleteni tiek kiek reikėjo be kažkokiu paaiškinimų?
Atsakyti
QUOTE(editana @ 2016 02 18, 11:59)
Ačiū už atsakymus. O darbdaviui pasisakė kokia liga sergant ir kike ilgai sirgsit ar tiesiog buvot biuleteni tiek kiek reikėjo be kažkokiu paaiškinimų?

As darbe ( dirbu prekybos centre) turejau pasakyt, nes pastoviai vaiksciojau apsiblausus ir verkianti. Direktore pasisodino kabine ir liepe pasakyt, kas vyksta. Tai ir pasakiau. Nebuvo jokio priesiskumo, tik supratimas ir palaikymas. Net pasiule paimti atostogas iki operacijos, kad maziau nervinciausi .
O nedarbinguma turejau 5 menesius.
Nes na pagalvokim ir apie darbdavi, juk jam reikia kazkuo Jus pakeisti, kol Jus gydysites.
Del nuslikusiu plauku. Tai manes beveik niekas nemate plikos, nors as nepirkau peruko, buvau ismokus grazai ristis skaras, tiurbanus. Tai anukeliai net nelabai suprato, kad near plauku.
Atsakyti
QUOTE(editana @ 2016 02 18, 12:59)

As tai dirbu valstybes tarnautoja, tai darbe bendradarbems pasakiau tiesa, nes as jau ketvirta per 20 metu su tuo draugeliu, po mano operacijos praejus porai savaiciu bendradarbis mano metu isejo po 3 metu sirgimo. O kaip ir nepasakysi, jei nusimato ilgas gydymas. Ant biuletenio buvau visus 8 men., buvo 8 chemijos, 25 svitinimai, labai prailgo, tik sausy baigiau viska, nereikalavau ne sanatorijos, nenorejau ziema, o ir per svitinima atsigavau, neblogai jauciaus, dabar jau gryzau i darba, gera gryzti, atrodo lygtai nieko ir nebuvo smile.gif.
As tai skaru niekaip neipratau nesioti, tiesiog kazkaip nepernesu uzristu ausu, nuo birzelio buvau be plauku, tad visa vasara, labai karsta, galva labai prakaitavo, turejau megztu kepuraiciu po kiema, bet kambary man kazkaip labai patiko be nieko, o gyvenu rajone, tad ten kitaip ziurima, teko peruka iseigai uzsidet, o rudeniop tai vien kepures tenesiojau, o dabar vel darbe tenka peruka nesiot, na, dar koki menesi pakentesiu, tuoj dar biski plaukuciai paauks.
Sveikatos, sekmes ir kantrybes visoms, einancioms siuo keliu. Oi kaip gera baigti ta etapa thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2016 02 02, 01:41)
Na merginos moterytes, kaip laikotes? Kaip sveikatos?
Sausio 30 diena man buvo lygiai du metai, kaip isoperavo ta bruda. Kolkas visi tyrimai geri,kuo labai dziaugiuosi. Turiu problemas su venomis rankoje, kai reikia imti krauja, ar statyti lasine, tai vargses seseles ir vargse mano ranka...Na kazkaip is kelinti karto pataiko. KAdangi salinti linfmazgiai, tai galiu naudot tik viena ranka. Nesenai teko pakliut i infekcine ligonine, tai j, kaip sesele vargo, kol pastate kateteri lasinej.... Ir siaip matyt imunitetas nusilpes nuo visu chemiju ir vaistu, nes vis kazkas kabinas....
Na tikiuosi, kad du metai bus ta riba, kada sveikata prades taisytis:)

Šiuo metu kaip ir viskas neblogai (tfu tfu tfu), vakar paėmė kraujo žymenų tyrimui, tai po mėnesio sužinosiu, ar viskas vis dar gerai. Šiomis dienomis kaip tik suėjo metai, kaip pasibaigė agresyvusis gydymas. O operacija pirma prieš 2 metus, o antra (pagrindinė) prieš pusantrų metų. Biuletenyje išbuvau daugiau nei metus - tiek trūko visas gydymasis. Po mėnesio darys dar echoskopija ir, jei viskas gerai, pradėsiu sekantį etapą - krūties atstatymą. Jau ir siuntimą pas plastikus išrašė. O jau kaip laukiau šio momento, tai apsakyti negaliu. Tik, kad viskas gerai būtų ir atstatinėjimo nereiktų atidėti.
QUOTE(murkis murkis @ 2016 02 03, 20:14)
Sveika, spinduliuote tai tikrai vienas juokas (man krutis kaire), tikrai nesijaudinkit, as Kauno klinikose spinduliavaus, tai, kadangi gulimuisi i ligonine reikejo laukti 1 men., tai as vazinejau 70 km., norejau kuo greiciau viska uzbaigti. Turejau 25 kartus, daugiausia pati vairavau  (o tai buvo gruodzio men ir sausio 1 savaite, tai teko ir blogu labai oru). Man 58 m., tad tikrai nenuvargino smarkiai svitinimas, kad istengiau vairuoti. Siaip naudoti nieko negalima, tik po dvieju savaiciu svitinimo liepe nusipirkti medetku tepaliuko ir pasitepti po svitinimo. Pries nieko negalima, net praustis be muilo ta kruti sake. Man atlaike gerai, buvo raudonoka gale visko, sujautrejus labai, bet nei sutrukinejo oda, nei pusliu, nei zaisdu, tad viskas tikrai puikiai.
Palyginus su chemija, tai turbut nieko jau ner baisiau. O mama nuraminkit, pamatysit, toliau viskas visai neblogai eisis, fiziniam darbui jegu tai tikrai nera, o siaip tai visai neblogai, atrodo, kad lyg tu baisybiu chemiju ne nebuvo. Po svitinimo siunte nedarbingumui, gavau grupe, ale kadangi mano darbas kabinete prie kompiuterio, su dokumentais ir su zmonem, tad gryzau i darba, nes jau taip atsibodo namuose gulinet. Matysim, kiek cia issilaikysim, bandysim nepasiduot. smile.gif
Sveikatos ir stiprybes Jusu mamai ir visoms kitoms likimo darugems  oro_buckis.gif

Oi, švitinimas tikrai kiekvienam labai skirtingai. Pats procesas pradžioje jokio diskomforto nekelia, tačiau jau po pusės kurso oda ne tik parausta, sudirgsta, bet ir pradeda perštėti. Medetkų tepalų liepė teptis nuo pat pirmų seansų, tik ne prieš, o po jų. Bet tas negelbėjo, nei man, nei mano palatos draugei. Abi į pabaigą kurso išsižaizdojom, oda ne paraudo, o praktiškai pajuodo, kaip kokios mulatės. Ir po švitinimo grįžusi namo dar ilgai gydžiausi žaizdas, kurios dar gerą savaitę po visko vis vėrėsi, oda trūkinėjo. Baisu prisiminti. Prieš metus šiuo laiku gulėjau lovoje iškėlusi ranką ant pagalvių, kad pažastyje esantį delno didumo žaizda kvėpuotų, o visas plotas krūties vietoje buvo nusėtas mažesnėmis žaizdelėmis. Kas 3 val. vis tepdavau 3 skirtingus tepalus (juos išrašė gydytojas, pamatęs koks didelis radiacinis nudeginimas) ir dar karščiavau nuo tokio žaizdų kiekio. Net nežinau, ar chemija ar radiacinis nudeginimas buvo baisiau. Nesulyginami dalykai, nesulyginamos patirtys. O oda švitinimo vietoje dar ir po metų neatgavo natūralios spalvos, vis dar yra tamsesnė, lyg būtų saulėje gerai įdegusi.
Atsakyti
QUOTE(Pšolty @ 2016 02 19, 13:59)
Šiuo metu kaip ir viskas neblogai (tfu tfu tfu), vakar paėmė kraujo žymenų tyrimui, tai po mėnesio sužinosiu, ar viskas vis dar gerai. Šiomis dienomis kaip tik suėjo metai, kaip pasibaigė agresyvusis gydymas. O operacija pirma prieš 2 metus, o antra (pagrindinė) prieš pusantrų metų. Biuletenyje išbuvau daugiau nei metus - tiek trūko visas gydymasis. Po mėnesio darys dar echoskopija ir, jei viskas gerai, pradėsiu sekantį etapą - krūties atstatymą. Jau ir siuntimą pas plastikus išrašė. O jau kaip laukiau šio momento, tai apsakyti negaliu. Tik, kad viskas gerai būtų ir atstatinėjimo nereiktų atidėti.

Oi, švitinimas tikrai kiekvienam labai skirtingai. Pats procesas pradžioje jokio diskomforto nekelia, tačiau jau po pusės kurso oda ne tik parausta, sudirgsta, bet ir pradeda perštėti. Medetkų tepalų liepė teptis nuo pat pirmų seansų, tik ne prieš, o po jų. Bet tas negelbėjo, nei man, nei mano palatos draugei. Abi į pabaigą kurso išsižaizdojom, oda ne paraudo, o praktiškai pajuodo, kaip kokios mulatės. Ir po švitinimo grįžusi namo dar ilgai gydžiausi žaizdas, kurios dar gerą savaitę po visko vis vėrėsi, oda trūkinėjo. Baisu prisiminti. Prieš metus šiuo laiku gulėjau lovoje iškėlusi ranką ant pagalvių, kad pažastyje esantį delno didumo žaizda kvėpuotų, o visas plotas krūties vietoje buvo nusėtas mažesnėmis žaizdelėmis. Kas 3 val. vis tepdavau 3 skirtingus tepalus (juos išrašė gydytojas, pamatęs koks didelis radiacinis nudeginimas) ir dar karščiavau nuo tokio žaizdų kiekio. Net nežinau, ar chemija ar radiacinis nudeginimas buvo baisiau. Nesulyginami dalykai, nesulyginamos patirtys. O oda švitinimo vietoje dar ir po metų neatgavo natūralios spalvos, vis dar yra tamsesnė, lyg būtų saulėje gerai įdegusi.

Oi, oi, oi, kaip tau buvo. tai pasirodo, kad man labai pasiseke, dabar jau 1 men. ir 10 d. po svitinimo, nera ne zimes, o ir mano kaimynei irgi nebuvo blogu pasekmiu, nors ji tik 15 seansu tegavo. Turbut, kad nuo daug ko priklauso, gal ir nuo paskirtu spinduliu stiprumo, nuo aparato moderniskumo. Mano klasiokei Londone net neparaudo, bet sake toj klinikoj pasirodo buvo pats naujausias ir moderniausias aparatas. Matyt teisingas posakis, kad kiekvienam savo, skirtingi esam, skirtingai reguojam, o gal ir musu „draugeliu“ skirtingos savybes, vaistai skirtingu doziu. Sekmes tau tolimesnes operacijos metu.
Atsakyti
Dekinga uz atsakymus😊 gal kas turit kokiu paslapciu kaip lengviau isgyvent chemija?
Atsakyti
QUOTE(editana @ 2016 02 21, 11:49)
Dekinga uz atsakymus😊 gal kas turit kokiu paslapciu kaip lengviau isgyvent chemija?

Kiekvienos organizmas skirtingas. As nepasakyciau, kad man buvo labai blogai kai leido chemija. Taip sudegino venas ir dabar duoti krauja ar statiti lasine - issukis. Na gal as tiesiog negavau tos chemijos daug - 4 raudonas , mes ja vadinom bobeline:) Tai pradzioje suleisdavo vaistus nuo pykinimo. Siaip nelabai ir pykino, vemiau, tk po paskutines ketvirtos chemijos. Uztat nuo pirmos turejau problema - ziaurie uzkietejo viduriai. Pirma karta atsikankimau, maniau suplys viskas ten sad.gif Veliau pasiguodziau seimos gydytojai, tai israse vaistuku ir tas reikalas buvo sutvarkytas. Mano klasioke, kuri iskente 4+4 chemijas pasakojo, kad pastoviai rankineje turedavo ar sausain iuku, ar koki banana, nes kaip tik pajausdavo, kad ateina pykinimas, silpnumas ir kitosk negeris-pradedavo kramtyti nedideliais gabaliukaista ka turedavo. Padedavo.
Atsakyti