Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(Paladė @ 2014 09 28, 18:10)
išrovėm
Papildyta:
o kada kukurūzų burbuoles valgymui imt? prakrapščiau, tik viršūnėj nebrendylos grūdeliai, apie burbuolės vidurį sultingi ir subrendę, tikriausiai valgomi  g.gif, nors ųkininkai savo kukurūzų laukus tai labai vėlai pjauna

Aš jau nuskyniau,kad ir galiukai dar nesubrendę.Palikau augti tik tas kur mažos ir dar visai plonutės,jos turbūt ir nebeužaugs,bus i kaimą paršiukam biggrin.gif Valgom pilna burna kukurūzus,o saldumas ,o skanumas ax.gif Kitais metais vėl būtinai sėsiu,gal net ir daugiau.Šaldiklije viena dideli stalčių paskyriau jiems.
O ūkininkai ir sėja pramoninius,jie bręsta apie 150 dienu,kai mano sėti AGNES H,rašo bręsta 90.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aurute66: 29 rugsėjo 2014 - 08:45
QUOTE(aurute66 @ 2014 09 29, 09:43)
Šaldiklije viena dideli stalčių paskyriau jiems.


O kaip šaldote kukurūzus? Visą burbuolę ar kažkaip nuskutat tik grūdus? Ar kaip nors apdorojat prieš šaldant?
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 09 28, 21:33)
lotuliukas.gif Ir aš dar ne.Nei morkų,nei kopūstų.


aš morkas jau nuroviau smile.gif Kopūstai dar liko. Ale dabar mąstau - kokios visgi tos šalnos šia nusimato.. gal ir kopūstams per baisios?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 09 29, 11:39)
aš morkas jau nuroviau  smile.gif  Kopūstai dar liko. Ale dabar mąstau - kokios visgi tos šalnos šia nusimato.. gal ir kopūstams per baisios?


O kažin pekino kopūstams kaip? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2014 09 29, 10:27)
O kaip šaldote kukurūzus? Visą burbuolę ar kažkaip nuskutat tik grūdus? Ar kaip nors apdorojat prieš šaldant?

Nuvalau lapus ir išverdu.Atvėsinu ir i šaldikli.Kai išsiimu iš šaldiklio,lieka palaikyti kambario temperatūroje kol atšils,galima pavirti vandenyje kelias minutes,ar net mikrobangėje pasišildyti,o paskui sviestuku ir prieskoniais ištrinu ir niam niam niam 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2014 09 29, 10:27)
O kaip šaldote kukurūzus? Visą burbuolę ar kažkaip nuskutat tik grūdus? Ar kaip nors apdorojat prieš šaldant?


sveikos, netyčia užmačiau pokalbį. JAV pardavinėja nevirtas šaldytas nuvalytais lapais ir ūsais burbuoles. verda 4 minutes pasūdytame vandenyje (jei šaldytos, prieš tai atšildo kambario temperatūroje), tada sviestu patepa ir valgo.
Atsakyti
o jei tik grūdelius noriu mišrainėms šaldyt, juos kažkaip nuskust nuo burbuolės reikia?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 09 29, 10:39)
aš morkas jau nuroviau  smile.gif  Kopūstai dar liko. Ale dabar mąstau - kokios visgi tos šalnos šia nusimato.. gal ir kopūstams per baisios?


nieko nesuprantu, kurioj vietoj tos salnos...? taigi nakti +1 pranesa. Nu gal ir bus koks 0 kokias kelias valandas, nu bet kopustams tai jau tikrai nieko baisaus nenutiks. Taigi seniau juos per visa ziema laikydavo lauke, tik kazkaip zemem apkasdavo. Bet tai jau netikiu, kad taip baisiai apkasdavo, jog ten sugebedavo but pliusas.

Klausykit, man toks klausimas iskilo rudeninis. Is kur gaut eglisakiu? Nu jeigu taip nuvaziuoju i miska ir prisikarpau pilna bagazine saku.... Man ju nemazai reikia, nes daug ko turiu apdengt. Visokias vynuoges, medelius, hortenzijas, rozes ir pan... O kiti dar ir braskes rekomenduoja g.gif
Tipo nelegalu gi, istatymai draudzia. Dar kas paskus ir bauda gausiu. Ar cia nesamoniu prisigalvoju? Galiu drasiai važiuot į mišką ir prisipjaut egliškių. Toli važiuot tingiu, o čia Vilnius... kažkaip nedrąsu. Vilniečiai, pasakykit, kaip darot?
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 09 29, 21:17)
Galiu drasiai važiuot į mišką ir prisipjaut egliškių. Toli važiuot tingiu, o čia Vilnius... kažkaip nedrąsu. Vilniečiai, pasakykit, kaip darot?

Aš dengiu pušišakiais. Apleisti laukai priaugę pušelių, kurias kai kas kerta, kai kas dar ne. Tai va tos, kurių dar ne ir yra danga mano augalams. Kasmet priauga naujų. Pernai iškirto, šiemet 2-3 metų pušikės. Jei tokios, tai raunu. Laukų savininkai tik patenkinti.
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2014 09 29, 09:43)
Aš jau nuskyniau,kad ir galiukai dar nesubrendę.Palikau augti tik tas kur mažos ir dar visai plonutės,jos turbūt ir nebeužaugs,bus i kaimą paršiukam...O ūkininkai ir sėja pramoninius,jie bręsta apie 150 dienu,kai mano sėti AGNES H,rašo bręsta 90.

Mažos burbuolės tikrai nesubrandins žirnelių, net neverta laukti.

Ūkininkai sėja pašarines (dabar jau ir hibridines) veisles, jos subrandina sėklas irgi panašiu metu (~100 d.), tik nuima derlių vėliau (kai kukurūzai būna pasiekę pilnos brandos stadiją) tam, kad paruošti didelės energinės vertės silosą (pvz. vištos labai mėgsta tokius kukurūzus, kiaušinių tryniai būna tamsiai oranžiniai). Pabandykite apie spalio vidurį paragauti pašarinių kukurūzų- galima likti ir be dantų (ir terminis apdorojimas nieko negelbėja šioje situacijoje).

QUOTE(rim @ 2014 09 29, 11:27)
O kaip šaldote kukurūzus? Visą burbuolę ar kažkaip nuskutat tik grūdus? Ar kaip nors apdorojat prieš šaldant?

Nuskutu visus žirnelius, į zip maišelius ir į kamerą (žiemą sunaudoju trintai kukurūzų sriubai ar čili troškiniui). Dalį konservuoju salstelėjusiame (su trupučiu druskos) marinate (skoniu identiški Bonduelle).
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 09 30, 11:43)
Mažos burbuolės tikrai nesubrandins žirnelių, net neverta laukti.

Ūkininkai sėja pašarines (dabar jau ir hibridines) veisles, jos subrandina sėklas irgi panašiu metu (~100 d.), tik nuima derlių vėliau (kai kukurūzai būna pasiekę pilnos brandos stadiją) tam, kad paruošti didelės energinės vertės silosą (pvz. vištos labai mėgsta tokius kukurūzus, kiaušinių tryniai būna tamsiai oranžiniai). Pabandykite apie spalio vidurį paragauti pašarinių kukurūzų- galima likti ir be dantų (ir terminis apdorojimas nieko negelbėja šioje situacijoje).


kukuruzai pasarams turi pilna branda pasiekti,kad malimo metu nekimstu maluno situ,pauksciamss ir gyvuliams dedant ju i grudu misinius tikras geris drinks_cheers.gif o man siemet agnes labaai prastai sudygo.turiu gal kokiu 15 daigu unsure.gif pasarinius augint lengviau,o gal siumetines oro salygos koja pakiso g.gif
Atsakyti
Gal kas turtingas pasidalinti pastarnokų sėklom ? Nes parduotuvinės sėklos 2 metus iš eilės nedygo ....
Atsakyti