QUOTE(zydinti_gele @ 2014 09 29, 22:17)
Klausykit, man toks klausimas iskilo rudeninis. Is kur gaut eglisakiu? Nu jeigu taip nuvaziuoju i miska ir prisikarpau pilna bagazine saku.... Man ju nemazai reikia, nes daug ko turiu apdengt. Visokias vynuoges, medelius, hortenzijas, rozes ir pan... O kiti dar ir braskes rekomenduoja

Tipo nelegalu gi, istatymai draudzia. Dar kas paskus ir bauda gausiu. Ar cia nesamoniu prisigalvoju? Galiu drasiai važiuot į mišką ir prisipjaut egliškių. Toli važiuot tingiu, o čia Vilnius... kažkaip nedrąsu. Vilniečiai, pasakykit, kaip darot?
Drąsiai į mišką nevažiuokit ir šakų nepjaukite. Mano bendradarbė kai sužinojo, kad aš kelias eglutes iš miško parsivežiau, susiėmė už galvos. Tipo. man labai pasisekė, kad šalia nebuvo aplinkosaugininko. Jos brolis dirba aplinkos apsaugoj inspektoriumi. Jei mane būtų toks inspektorius pamatęs, ar kitaip tariant pagavęs, tai už eglutę bauda - tūkstantis litų. Bendradarbė pati norėjo eglišakių į mišką važiuoti, tai brolis pasakė, kad jei ją pagaus koks aplinkosaugininkas, tai jis tikrai jos negelbės. Mokės baudą kaip visi.
Dar iš jos sužinojau, kad aplinkosaugininkai po miškus nevaikšto uniformuoti, o vaikšto apsirengę kaip paprasti grybautojai, kaip paprastai žmonės vaikšto po miškus. Tik kai pamato, kad žmonės kerta, skina, rauna, tada prieina ir savo pažymėjimą pakiša po nosim. Tipo, nu, ateik čia, rašysim protokolą.
Bendadarbės brolis apsimeta žveju, ir taip eina gaudyti brakonierių.