Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(zydinti_gele @ 2014 09 29, 22:17)

Klausykit, man toks klausimas iskilo rudeninis. Is kur gaut eglisakiu? Nu jeigu taip nuvaziuoju i miska ir prisikarpau pilna bagazine saku.... Man ju nemazai reikia, nes daug ko turiu apdengt. Visokias vynuoges, medelius, hortenzijas, rozes ir pan... O kiti dar ir braskes rekomenduoja  g.gif
Tipo nelegalu gi, istatymai draudzia. Dar kas paskus ir bauda gausiu. Ar cia nesamoniu prisigalvoju? Galiu drasiai važiuot į mišką ir prisipjaut egliškių. Toli važiuot tingiu, o čia Vilnius... kažkaip nedrąsu. Vilniečiai, pasakykit, kaip darot?

Drąsiai į mišką nevažiuokit ir šakų nepjaukite. Mano bendradarbė kai sužinojo, kad aš kelias eglutes iš miško parsivežiau, susiėmė už galvos. Tipo. man labai pasisekė, kad šalia nebuvo aplinkosaugininko. Jos brolis dirba aplinkos apsaugoj inspektoriumi. Jei mane būtų toks inspektorius pamatęs, ar kitaip tariant pagavęs, tai už eglutę bauda - tūkstantis litų. Bendradarbė pati norėjo eglišakių į mišką važiuoti, tai brolis pasakė, kad jei ją pagaus koks aplinkosaugininkas, tai jis tikrai jos negelbės. Mokės baudą kaip visi.
Dar iš jos sužinojau, kad aplinkosaugininkai po miškus nevaikšto uniformuoti, o vaikšto apsirengę kaip paprasti grybautojai, kaip paprastai žmonės vaikšto po miškus. Tik kai pamato, kad žmonės kerta, skina, rauna, tada prieina ir savo pažymėjimą pakiša po nosim. Tipo, nu, ateik čia, rašysim protokolą.
Bendadarbės brolis apsimeta žveju, ir taip eina gaudyti brakonierių.
Atsakyti
QUOTE(*Margo* @ 2014 10 01, 18:53)
D kad aplinkosaugininkai po miškus nevaikšto uniformuoti, o vaikšto apsirengę kaip paprasti grybautojai, kaip paprastai žmonės vaikšto po miškus.  Tik  kai pamato, kad žmonės kerta, skina, rauna, tada prieina ir savo pažymėjimą pakiša po nosim. Tipo, nu, ateik čia, rašysim protokolą.
Bendadarbės brolis apsimeta žveju, ir taip eina gaudyti brakonierių.

su viskuo sutinku,net savam miske negali eglisakiu ar egliu be eigulio kirstis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 10 01, 20:07)
su viskuo sutinku,net savam miske negali eglisakiu ar egliu be eigulio kirstis doh.gif

O kur iskirsti miskai ir tos eglisakes guli ant zemes ,tai ir tu pasiimti negalima ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2014 10 01, 19:58)
O kur iskirsti miskai ir tos eglisakes guli ant zemes ,tai ir tu pasiimti negalima ? g.gif

logiskai-galima,realiai,kaip irodysi vaziuodama,jei patikrins,kad is ten emei g.gif cia jau galioja zmogiskumo taisykle ax.gif o tu isitikinus,kad GAinspektorius ta diena bus nuotaikoj g.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 10 01, 18:07)
net savam miske negali eglisakiu ar egliu be eigulio kirstis doh.gif

o savam kodėl negali? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 10 01, 21:49)
logiskai-galima,realiai,kaip irodysi vaziuodama,jei patikrins,kad is ten emei g.gif cia jau galioja zmogiskumo taisykle ax.gif o tu isitikinus,kad GAinspektorius ta diena bus nuotaikoj g.gif

totalus kosmaras doh.gif tongue.gif kazkaip neteko dar su tais inspektoriais susidurt ,ir kazko visai nesinori biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidastep: 01 spalio 2014 - 20:48
QUOTE(saintlina @ 2014 10 01, 20:56)
o savam kodėl negali?  blink.gif

tetis turi nuosavo misko-kiekvienakart, vaziuodamas malku ,dedasi nuosavybes dokumentus ir pazymejima,kad turi ''auksini kirvi''[anksciau savininkai turejo baigti misko prieziuros ir kirtimo kursus,gaudavo dokumenta,kad gali patys kirst.bet eigulys ''tipo ''visvien turi patikrint g.gif ka tu ten pjauni doh.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 10 02, 07:06)
tetis turi nuosavo misko-kiekvienakart, vaziuodamas malku ,dedasi nuosavybes dokumentus ir pazymejima,kad turi ''auksini kirvi''[anksciau savininkai turejo baigti misko prieziuros ir kirtimo kursus,gaudavo dokumenta,kad gali patys kirst.bet eigulys ''tipo ''visvien turi patikrint g.gif ka tu ten pjauni doh.gif

vienžo doh.gif Pas mus kažkas iškirto vos ne visus storus medžius (ir ne tik pas mus), ir niekam neužkliuvo, nieks netikrino, nors miškovežiais važiuota. O va šakas besiveždamas būtinai už aplinkosaugininko užkliūsi ir baudą gausi blink.gif
Atsakyti
Analogiskai, musu irgi iskirto-ispjove-isvoge visus storus medzius ir nieks vagiu neieskojo, dar gerai kad mums baudu neuzdejo uz savavaliska kirtima schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Venta9: 02 spalio 2014 - 07:47
per tecio miska uzpernai irgi vagys''prasinese''.ot spjaudesi doh.gif
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2014 10 02, 08:36)
vienžo  doh.gif  Pas mus kažkas iškirto vos ne visus storus medžius (ir ne tik pas mus), ir niekam neužkliuvo, nieks netikrino, nors miškovežiais važiuota. O va šakas besiveždamas būtinai už aplinkosaugininko užkliūsi ir baudą gausi  blink.gif

reiktu ,del visa pikta,i savo ureda ar eiguli kreiptis ax.gif jis tiesiai sviesiai pasakys kas ir kaip.nes su GA problemu turet tai tikrai nenoreciau-del s--- nieko gali baisiu zmogum padaryt,api baudas isvis tyliu doh.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 02 spalio 2014 - 08:10
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 09 29, 22:17)
Klausykit, man toks klausimas iskilo rudeninis. Is kur gaut eglisakiu? Nu jeigu taip nuvaziuoju i miska ir prisikarpau pilna bagazine saku.... Man ju nemazai reikia, nes daug ko turiu apdengt. Visokias vynuoges, medelius, hortenzijas, rozes ir pan... O kiti dar ir braskes rekomenduoja  g.gif
Tipo nelegalu gi, istatymai draudzia. Dar kas paskus ir bauda gausiu. Ar cia nesamoniu prisigalvoju? Galiu drasiai važiuot į mišką ir prisipjaut egliškių. Toli važiuot tingiu, o čia Vilnius... kažkaip nedrąsu. Vilniečiai, pasakykit, kaip darot?

Nuvažiuoti į girininkiją ir nusipirkti už centus ar bent pasiklausti, kurioj vietoj valo mišką ir yra prikirsta šakų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 02 spalio 2014 - 15:31
Ką skanaus gaminat su lapkotiniais salierais? Priaugo visai neprastų, skanūs, negysloti, gaila sušaldyti g.gif
Atsakyti