Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(zydinti_gele @ 2014 09 29, 21:17)
nieko nesuprantu, kurioj vietoj tos salnos...? taigi nakti +1 pranesa.

jei bendroji prognozė žada naktį +1, pas mus garantuotai bus koks penketas laipsnių žemiau nulio. Skaitmeninė prognozė panašiai ir žada. Ir panašu, kad taip jau kiekvieną naktį likusią šios savaitės dalį.
Eglišakius aš karpau savam miške. Jis toliau, bet šiaip irgi vis abejoju, ar galima juos karpyti, tai dėl šventos ramybės pavažiuoju. O pavasarį buvau pas tokį Amšiejų (ne pas tą garsųjį, ale pas ano brolį) medelyne, tai ten man pasakė, kad medelių nereik dengt, o užtenka dažais nupurkšt (vandens pagrindu, man rodos). Sodelis toks labai įdomios spalvos prie namo buvo - medeliai pamėkliškos sidabrinės spalvos, ale persikai tikrai nenušąlę.. gal išdrįsiu ir aš šiemet pabandyt.. kur kas paprasčiau nei tais eglišakiais medžius iki viršaus rišt.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 09 30, 16:45)
jei bendroji prognozė žada naktį +1, pas mus garantuotai bus koks penketas laipsnių žemiau nulio. Skaitmeninė prognozė panašiai ir žada. Ir panašu, kad taip jau kiekvieną naktį likusią šios savaitės dalį.
Eglišakius aš karpau savam miške. Jis toliau, bet šiaip irgi vis abejoju, ar galima juos karpyti, tai dėl šventos ramybės pavažiuoju. O pavasarį buvau pas tokį Amšiejų (ne pas tą garsųjį, ale pas ano brolį) medelyne, tai ten man pasakė, kad medelių nereik dengt, o užtenka dažais nupurkšt (vandens pagrindu, man rodos). Sodelis toks labai įdomios spalvos prie namo buvo - medeliai pamėkliškos sidabrinės spalvos, ale persikai tikrai nenušąlę.. gal išdrįsiu ir aš šiemet pabandyt.. kur kas paprasčiau nei tais eglišakiais medžius iki viršaus rišt.

medeliu ir as nedengiu ziemai-apvnioju balta agro kur nuo darzu lieka-tfu tfu tfu ax.gif abrikosa siemet praganiau per zydejima doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 09 30, 16:18)
medeliu ir as nedengiu ziemai-apvnioju balta agro kur nuo darzu lieka-tfu tfu tfu ax.gif abrikosa siemet praganiau per zydejima doh.gif  verysad.gif

tai pas jumis gal šilčiau. Aš kol vyniojau tik kamieną ir šaknis durpėm pyliau - kasmet pilnai nušaldavo.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 09 30, 11:43)
Nuskutu visus žirnelius, į zip maišelius ir į kamerą (žiemą sunaudoju trintai kukurūzų sriubai ar čili troškiniui). Dalį konservuoju salstelėjusiame (su trupučiu druskos) marinate (skoniu identiški Bonduelle).

Va va , tas man ir įdomiausia, kaip juos nuskust? Pernai bandžiau, tai kažkoks siaubas doh.gif Tie žirneliai gi minkšti, traiškosi, o jei stipriau paskuti - skutasi šerdis... na žodžiu man nieko gero nesigavo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 09 30, 17:31)
tai pas jumis gal šilčiau. Aš kol vyniojau tik kamieną ir šaknis durpėm pyliau - kasmet pilnai nušaldavo.

pas mus molis-gal riebalas neleidzia giliai zemei isalt,ir pavirsiniai vandeys visai negiliai-pavasari vandeni galima kibiru rankom be grandines semt g.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 09 29, 11:39)
Ale dabar mąstau - kokios visgi tos šalnos šia nusimato.. gal ir kopūstams per baisios?

Nežinau ar tai tiesa, bet mano mama visada kopūstus rauna tik po šalnų. Sako, kad geriau raugimui.
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 09 30, 12:41)
...o man siemet agnes labaai prastai sudygo.turiu gal kokiu 15 daigu unsure.gif pasarinius augint lengviau,o gal siumetines oro salygos koja pakiso g.gif

Pabandykite kitas cukrines veisles. Turiu gerą palyginimą- auginu porą hibridų (tame tarpe ir Agnes H) ir porą eilių pašarinių. Agnes H nepasižymi nei burbuolių kiekiu nei skoniu lyginant net su pašariniais. Sėklų pakelyje irgi ne fontanai...
Papildyta:
rim, arba specialiu prietaisu arba skutate giliame puode norint, kad virtuvė liktų neaptaškyta.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2014 09 30, 20:04)
Nežinau ar tai tiesa, bet mano mama visada kopūstus rauna tik po šalnų. Sako,  kad geriau raugimui.

maniškė irgi po šalnų paprastai rauna, bet dabar kažkaip užskubėjo - jau ir cukrinius runkelius susivežė, ir į kopūstus žiūri.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 10 01, 07:38)
maniškė irgi po šalnų paprastai rauna, bet dabar kažkaip užskubėjo - jau ir cukrinius runkelius susivežė, ir į kopūstus žiūri.

mano ir vieni ir kiti dar darze pupso-gal savaitgali su peiliu prasinesiu ax.gif salna pas mus normali,zole lopais kaip apsnigta unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 10 01, 08:09)
salna pas mus normali,zole lopais kaip apsnigta unsure.gif

Pas mus buvo visur balta apie 6.30. Žolė girgždėjo.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 09 30, 22:03)
arba specialiu prietaisu arba skutate giliame puode norint, kad virtuvė liktų neaptaškyta.

O koks tas spec.prietaisas? blush2.gif Dėl virtuvės prisitaškymo aš nesuku galvos, bet kad patys grūdeliai traiškosi...
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2014 10 01, 12:09)
O koks tas spec.prietaisas? blush2.gif Dėl virtuvės prisitaškymo aš nesuku galvos, bet kad patys grūdeliai traiškosi...

Yra tarkos, yra žiedai iš karto visą burbuolę nuskųsti, blogiausiu atveju aštriu peiliu nupjauti po kelias eiles. O tam kad nesitaškytų, amerikiečiai siūlo kukurūzus arba apvirti, arba apkepti.
Atsakyti