Petražoles galima įsodinus į vazoną rudenį iki pavasario balkone, vėliau virtuvėje išlaikyti. Žaliuoja. Na pradžioj kelios šakelės pagelsta, nes kasant pasižeidžia šaknelė, kuri atsakinga už tos šakelės aprūpinimą maisto medžiagomis. Vėliau užauga naujų.
Kur galima, naudoju šaldytas ar džiovintas, bet kai kur reikia šviežių.
Sode po eglišakėm net ir žiemą galima pasiskinti, bet ne visada tas po ranka..
Ar turit omeny tas garbanotas? As ju nevertinu, tik sakniniu ir sakneles ir lapeliu naudoju. Lapeliai susaldyti -puiku, nei kvapo nepraranda nei spalvos nei skonio 
Papildyta:
Mano patirtis rodo, kad prekine isvaizda nemaza dalim priklauso nuo seklos ir didele dalim nuo dirvos. Purioje smeletoje dirvoje daug geresnes grazesnes nei molingoje. Cia turiu omeny morkas.

Papildyta:
Mano patirtis rodo, kad prekine isvaizda nemaza dalim priklauso nuo seklos ir didele dalim nuo dirvos. Purioje smeletoje dirvoje daug geresnes grazesnes nei molingoje. Cia turiu omeny morkas.
QUOTE(vijoleta20 @ 2014 10 26, 16:04)
įmanoma


QUOTE(vijoleta20 @ 2014 10 26, 17:04)
Sveikos, siandien morkas dengiau po smelio patalais, ir kazkaip toks klausimas iskilo: nuo ko priklauso kad morka uzauga "prekines" ir neprekines isvaizdos?
Oho kokios


Pas mani pieskoj visos lygios.Tiesa,dydis nevienodas,bo tingiu retint


QUOTE(adija5 @ 2014 10 26, 21:23)
Oho kokios
Ir kaip tu jas tokias padarai
?
Pas mani pieskoj visos lygios.Tiesa,dydis nevienodas,bo tingiu retint
Bet tokių kreivų nebūna 


Pas mani pieskoj visos lygios.Tiesa,dydis nevienodas,bo tingiu retint


cia internetinis vaizdzelis


ACIU UZ ATS

QUOTE(adija5 @ 2014 10 26, 20:23)
Pas mane tokios pačios morkos, tik dar reiktų pridurti, kad jei jau tiesi, tai trumpa, nes vis tiek molyje įstringa

dabarpo ranka neturiu pavadinimo,bet vienos užaugo kaip parodinės,o žemė visoms vienoda buvo,neretinau nei vienų
manau,kad daug ir nuo rūšies priklauso


a pas mane šiltnamy ridikėliai dar gyvi (pas mumis praėjusią savaitę kažkurią naktį buvo -11)
Po agro, žinoma, ale minusas solidus visgi. Vienoj vietoj kiek apšalę, kitoj išvis žalutėliai.

QUOTE(vijoleta20 @ 2014 10 26, 17:04)
Sveikos, siandien morkas dengiau po smelio patalais, ir kazkaip toks klausimas iskilo: nuo ko priklauso kad morka uzauga "prekines" ir neprekines isvaizdos? Gumbuotos, sakotos ir kitokios? 

Iš savo patirties galiu pasakyti, kad nuo dirvos įdirbimo kažkiek tikrai priklauso. Turiu 2 daržus, pastovų, kur mulčiuoju, ir kitą, kilnojamą

Dar skaičiau pas rusus, kad negalima morkų retinti, reikia sėti iš karto labai retai, nes retinant pažeidžiamos likusių dirvoj šaknelės ir dėl to augdamos išsikraipo. Nežinau, kiek tiesos, aš taip ir sėju, kad nereiktų retinti, man 1 pakelio sėklų pilnai užtektų. Aišku, sėju daugiau, vis amžinai atrodo, kad tikrai pritrūks


As tai girdejau, kad ne tik nuo retinimo buna tokios visokios susirangiusios, bet ir nuo ravejimo. Tai, kad jos butu maksimaliai tiesios, reikia vengti jas raveti, kad velgi neissikraipytu, nesusijudintu saknys kol jaunutes. Geriau pamulciuoti kol jaunos. O ukininkai sakytu geriau nupurksti, ka jie sekmingai ir daro.
Pas mane neprekiniu labai mazai, nors as ir intensyviai retinau ir siek tiek ravejau. Bet zeme puri, smeline. Bendrai paemus turbut nuo visu isvardintu ir priklauso:
nuo dirvos purumo, retinimo, ravejimo, rusies.
Bet pas mane nuo ko nukentejo morkos, tai nuo sukirmijimo. Beveik kas ketvirta daugiau ar maziau pakirmijus buvo, reikejo papjaustyt. Gerai, kad daugumos labiau prie stiebo. O kodel kirmija....?
As siemet auginau Napoli. Labai patiko. Nerandetos, galima valgyt neluptas, nes gerai nusiplauna, labai lygios, bukos ir saldzios.
Pas mane siltnamyje tai salotos zaliuoja. Bet kas is to. Nevalgomos, labai karcios ko tai...
Pas mane neprekiniu labai mazai, nors as ir intensyviai retinau ir siek tiek ravejau. Bet zeme puri, smeline. Bendrai paemus turbut nuo visu isvardintu ir priklauso:
nuo dirvos purumo, retinimo, ravejimo, rusies.
Bet pas mane nuo ko nukentejo morkos, tai nuo sukirmijimo. Beveik kas ketvirta daugiau ar maziau pakirmijus buvo, reikejo papjaustyt. Gerai, kad daugumos labiau prie stiebo. O kodel kirmija....?
As siemet auginau Napoli. Labai patiko. Nerandetos, galima valgyt neluptas, nes gerai nusiplauna, labai lygios, bukos ir saldzios.
Pas mane siltnamyje tai salotos zaliuoja. Bet kas is to. Nevalgomos, labai karcios ko tai...
Jau tikrai ne nuo ravėjimo morkos šakojasi. Ir, manau, ne nuo veislės. Bent jau aš sėju pačias įvairiausias veisles, jos skiriasi ankstyvumu, skoniu, dydžiu, trūkinėjimu, bet morkos būna lygios. Ir visada raviu.
Morkos šakotis gali dėl kietos, grumstuotos žemės, dėl nematodų,o gali ir dėl oro sąlygų vegetacijos pradžioje - stipraus lietaus ar žemos temperatūros. Šiemet kaip tik ir buvo birželis šaltokas.
Kirmija morkos, manau, dėl morkinių muselių. Sodinkit šalia svogūnus arba denkit..