Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

Petražoles galima įsodinus į vazoną rudenį iki pavasario balkone, vėliau virtuvėje išlaikyti. Žaliuoja. Na pradžioj kelios šakelės pagelsta, nes kasant pasižeidžia šaknelė, kuri atsakinga už tos šakelės aprūpinimą maisto medžiagomis. Vėliau užauga naujų.
Kur galima, naudoju šaldytas ar džiovintas, bet kai kur reikia šviežių.
Sode po eglišakėm net ir žiemą galima pasiskinti, bet ne visada tas po ranka..
Atsakyti
Ar turit omeny tas garbanotas? As ju nevertinu, tik sakniniu ir sakneles ir lapeliu naudoju. Lapeliai susaldyti -puiku, nei kvapo nepraranda nei spalvos nei skonio 4u.gif
Papildyta:
Mano patirtis rodo, kad prekine isvaizda nemaza dalim priklauso nuo seklos ir didele dalim nuo dirvos. Purioje smeletoje dirvoje daug geresnes grazesnes nei molingoje. Cia turiu omeny morkas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Venta9: 26 spalio 2014 - 18:10
Na, taip, norint uzauginti lygias, tiesiais morkas, svarbu, kad dirva ir giliai puri butu, nebutu stambiu grumstu, akmenu, sunkaus molio ir pan. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2014 10 26, 16:04)
kazin ar imanoma kad visos tokios manekenes uzaugtu? g.gif

įmanoma smile.gif Pas mus užauga smile.gif Ir tikrai, dirva - puri durpė.
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2014 10 26, 17:04)
Sveikos, siandien morkas dengiau po smelio patalais, ir kazkaip toks klausimas iskilo: nuo ko priklauso kad morka uzauga "prekines" ir neprekines isvaizdos?

Oho kokios blink.gif Ir kaip tu jas tokias padarai biggrin.gif ?
Pas mani pieskoj visos lygios.Tiesa,dydis nevienodas,bo tingiu retint ax.gif Bet tokių kreivų nebūna schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 10 26, 21:23)
Pas mani pieskoj visos lygios.Tiesa,dydis nevienodas,bo tingiu retint  ax.gif Bet tokių  kreivų nebūna  schmoll.gif

cia internetinis vaizdzelis biggrin.gif bet labai daug panasiu ir pas mane biggrin.gif

ACIU UZ ATS 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 10 26, 20:23)

Pas mane tokios pačios morkos, tik dar reiktų pridurti, kad jei jau tiesi, tai trumpa, nes vis tiek molyje įstringa doh.gif
Atsakyti
dabarpo ranka neturiu pavadinimo,bet vienos užaugo kaip parodinės,o žemė visoms vienoda buvo,neretinau nei vienų blush2.gif manau,kad daug ir nuo rūšies priklauso g.gif
Atsakyti
a pas mane šiltnamy ridikėliai dar gyvi (pas mumis praėjusią savaitę kažkurią naktį buvo -11) blink.gif Po agro, žinoma, ale minusas solidus visgi. Vienoj vietoj kiek apšalę, kitoj išvis žalutėliai.
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2014 10 26, 17:04)
Sveikos, siandien morkas dengiau po smelio patalais, ir kazkaip toks klausimas iskilo: nuo ko priklauso kad morka uzauga "prekines" ir neprekines isvaizdos? Gumbuotos, sakotos ir kitokios? smile.gif

Iš savo patirties galiu pasakyti, kad nuo dirvos įdirbimo kažkiek tikrai priklauso. Turiu 2 daržus, pastovų, kur mulčiuoju, ir kitą, kilnojamą biggrin.gif Tą antrą pavasarį tik prakultivuoja ir padaro su bulviasode vagas sėjimui. Į tas vagas ir sėju, nors žemė nebūna gerai išdirbta, po žiemos kieta, svogūnus sodinant kartais neina net po žeme visiškai pakišti, bet užauga normaliai. O morkom ir burokėliams prašau kad suartų lysvę iš naujo, susijudina giliau žemė ir morkos būna ilgos, tiesios.
Dar skaičiau pas rusus, kad negalima morkų retinti, reikia sėti iš karto labai retai, nes retinant pažeidžiamos likusių dirvoj šaknelės ir dėl to augdamos išsikraipo. Nežinau, kiek tiesos, aš taip ir sėju, kad nereiktų retinti, man 1 pakelio sėklų pilnai užtektų. Aišku, sėju daugiau, vis amžinai atrodo, kad tikrai pritrūks doh.gif . Nors nuo veislės irgi priklauso. Sėju Karleną, Koral, tai morkos normalios, gražios, sakyčiau smile.gif
Atsakyti
As tai girdejau, kad ne tik nuo retinimo buna tokios visokios susirangiusios, bet ir nuo ravejimo. Tai, kad jos butu maksimaliai tiesios, reikia vengti jas raveti, kad velgi neissikraipytu, nesusijudintu saknys kol jaunutes. Geriau pamulciuoti kol jaunos. O ukininkai sakytu geriau nupurksti, ka jie sekmingai ir daro.
Pas mane neprekiniu labai mazai, nors as ir intensyviai retinau ir siek tiek ravejau. Bet zeme puri, smeline. Bendrai paemus turbut nuo visu isvardintu ir priklauso:
nuo dirvos purumo, retinimo, ravejimo, rusies.
Bet pas mane nuo ko nukentejo morkos, tai nuo sukirmijimo. Beveik kas ketvirta daugiau ar maziau pakirmijus buvo, reikejo papjaustyt. Gerai, kad daugumos labiau prie stiebo. O kodel kirmija....?

As siemet auginau Napoli. Labai patiko. Nerandetos, galima valgyt neluptas, nes gerai nusiplauna, labai lygios, bukos ir saldzios.

Pas mane siltnamyje tai salotos zaliuoja. Bet kas is to. Nevalgomos, labai karcios ko tai...

Atsakyti

Jau tikrai ne nuo ravėjimo morkos šakojasi. Ir, manau, ne nuo veislės. Bent jau aš sėju pačias įvairiausias veisles, jos skiriasi ankstyvumu, skoniu, dydžiu, trūkinėjimu, bet morkos būna lygios. Ir visada raviu.
Morkos šakotis gali dėl kietos, grumstuotos žemės, dėl nematodų,o gali ir dėl oro sąlygų vegetacijos pradžioje - stipraus lietaus ar žemos temperatūros. Šiemet kaip tik ir buvo birželis šaltokas.

Kirmija morkos, manau, dėl morkinių muselių. Sodinkit šalia svogūnus arba denkit..
Atsakyti