Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(zydinti_gele @ 2014 10 23, 18:46)
klausykit, o kam jus tas petrazoles saldot? Nugi jos ir taip lysvej sušąla, o dar kai orai atšyla kartais ir lapai atgyja. Tai kai lauke minusas šaldytas galima valgyt iš lysvės, o kai ore pliusas tai dar yra šansas kad normalių gyvų lapų prisiskinsit.

As dar norėjau pasitikslint dėl dengimo. Ką dengti ir kuom?
Iš surinktos info, tai supratau, kad:

Rožes būtina dengti eglišakėm (taip ir padariau plius durpėm)
Vynuoges ketinu dengti 4 sluoksnių juoda agro, bet dar neapdengiau.
Antramečius medžius ketinu tik apjuosti balta agro. Šakas irgi reikia?
Hortenzijas nežinau kuo dengti????
Šilauogių nedengsiu, bet nežinau kodėl anos dar su gražiausiai žaliausiais lapais. Pas kaimynę lapai jau radoni.
Kas čia dar... Braškės??

Pas mus čia jokių kiškių ir jokių kitų padarų nėra. Nebent pelės ir katės.

Ne pas visas kiemas šalia kad nubėgus pasiskint . Ar iš po metro pusnies atsikast kaip 2012-2013 metų žiemą. Matyt dauguma turi "voverės geną " - kai drevė pilna gilių ramiau miegasi biggrin.gif
O petražoles su česnaku malu jau vasarą - mėsytei pamarinuot....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 23 spalio 2014 - 18:00
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 10 23, 17:46)
As dar norėjau pasitikslint dėl dengimo. Ką dengti ir kuom?

Šilauogių nedengsiu, bet nežinau kodėl anos dar su gražiausiai žaliausiais lapais. Pas kaimynę lapai jau radoni.
Kas čia dar... Braškės??

Braškių dengti nereikia. Šilauogių aš irgi nedengiu. Jeigu jau pas mane jos nenušąla, tai tikriausiai dengt jų ir nereikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 10 23, 18:46)
klausykit, o kam jus tas petrazoles saldot? Nugi jos ir taip lysvej sušąla, o dar kai orai atšyla kartais ir lapai atgyja. Tai kai lauke minusas šaldytas galima valgyt iš lysvės, o kai ore pliusas tai dar yra šansas kad normalių gyvų lapų prisiskinsit.

Nu tikrai...kasdien paleki koki 20 kilometriuku petrusku pasiskint... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2014 10 23, 20:36)
Nu tikrai...kasdien paleki koki 20 kilometriuku petrusku pasiskint... lotuliukas.gif

nu jau tik nereikia... vidutinis Lietuvos sodas nuo miesto nutoles per 3 km... Sutinku, kad kieme augina retas, bet soduose daznas. Mano mama ziema apsilanko sode kiekviena savaite.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 10 24, 20:10)
nu jau tik nereikia... vidutinis Lietuvos sodas nuo miesto nutoles per 3 km... Sutinku, kad kieme augina retas, bet soduose daznas. Mano mama ziema apsilanko sode kiekviena savaite.

tai kad nuo miesto centro iki galo min 10km,o kur dar sodai +10km ir gaunasi atstumas mirksiukas.gif
Atsakyti

O kai kurie sodai pvz Kaune beveik visi po 25 km nutole.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2014 10 24, 20:53)
O kai kurie sodai pvz Kaune beveik visi po 25 km nutole.

drinks_cheers.gif

3 km tai sakyciau cia man kaip kieme biggrin.gif
Atsakyti

man 15 km vaziuot ax.gif
Atsakyti

65 km ir sodyba smile.gif 45 min kelio . Pas draugus į soda į kitą Kauno galą apie 30 km . Bet tos pačios 45 min , nes per miestą šviesaforai , apribojimai ir tt. Na ir kai uždarau sezoną lapkritį be kovo nelabai į sodybą važiuoju . Už 3 km nuo mano namu nei į vieną pusę sodu nėr smile.gif o gaila.... artimiausi - Lapėse įtariu ... koks 10-12 km smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 10 24, 19:10)

ne visi šešiais arais apsiriboja, kiti vasarai sodybose įsikuria smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 10 25, 07:44)
ne visi šešiais arais apsiriboja, kiti vasarai sodybose įsikuria smile.gif

drinks_cheers.gif Man iki sodybos 150 km.... Taip, kad man tikrai grazu buvo skaityt, kad pas jus visas dar kazkas darze auga, kai maniskis jau ziemai paruostas buvo... Tiesiog, kai paskutini karta nuvaziavau tai ir susitvarkiau, cesnakus pasodinau ir viska uzmulciavau. O dabar jau gal tik per Kaledas ten pasirodysim....
Atsakyti
Sveikos, siandien morkas dengiau po smelio patalais, ir kazkaip toks klausimas iskilo: nuo ko priklauso kad morka uzauga "prekines" ir neprekines isvaizdos? Gumbuotos, sakotos ir kitokios? smile.gifuser posted image

user posted image

Papildyta:
Sitas aprasymas ir iliustracija taip graziai skamba ir atrodo 4u.gif

http://www.darzovius.../natalija-h.htm

kazin ar imanoma kad visos tokios manekenes uzaugtu? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vijoleta20: 26 spalio 2014 - 16:02