Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(saintlina @ 2014 10 27, 23:36)
Jau tikrai ne nuo ravėjimo morkos šakojasi. Ir, manau, ne nuo veislės. Bent jau aš sėju pačias įvairiausias veisles, jos skiriasi ankstyvumu, skoniu, dydžiu, trūkinėjimu, bet morkos būna lygios. Ir visada raviu.

A vat,jei neravėtum,dar lygesnės būtų biggrin.gif Aš mulčiuoju,tai neraviu ax.gif Veislės irgi visokokios,nors daba antri metai iš BS perku visokių ankstyvumų.Lygios.O kadangi man kantrybė trūksta po vieną sėkliukę barstyt,ir galiausiai aš paberiu ,kad tik greičiau,tai ir retint reikia.Ir nieko,nesikreivoja ir praretintos schmoll.gif Nus,reiškias,jei norit gražių lygių morkų,varykit smėlio prisikast biggrin.gif
Atsakyti
Na, bet pradzioj, kol dar visai mazi daigeliai tai vis tiek ravet tenka, tik po to uzmulciuoju... g.gif Tada tai jau taip, ravet nereik, nes zoles neauga....
Mano galva - dirvos strukturoj visa esme, ir knygos protingos apie morku auginima taip raso, dar neteko skaityt, kad ravejimas ar retinimas kenktu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(karambole @ 2014 10 28, 08:13)
dar neteko skaityt, kad ravejimas ar retinimas kenktu mirksiukas.gif

O aš jau buvau apsidžiaugus , kad ravėti nereikės lotuliukas.gif
Atsakyti
Labas vakaras,

mergaitės, pupelių ir anglų kalbos žinovės, gal galite pasakyti, kokios pupelės yra ''runner bean'' ?
Atsakyti
QUOTE(Riolita. @ 2014 12 21, 21:43)
Labas vakaras,

mergaitės, pupelių ir anglų kalbos žinovės, gal galite pasakyti, kokios pupelės yra ''runner bean'' ?

rolleyes.gif nesu neui vieno nei kitko žinovė , bet užtenka pagooglin ir tiek...
http://lt.wikipedia....
tai raudonžiedė pupelė
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 23 gruodžio 2014 - 12:47
QUOTE(diuni @ 2014 12 23, 13:40)
rolleyes.gif nesu neui vieno nei kitko žinovė , bet užtenka pagooglin ir tiek...
tai raudonžiedė pupelė

paprastas šalbalbonas? blink.gif blink.gif o aš galvojau,kad jau kažką naujo įmetė,kad reiks išmaišyt internetą ir ieškot sėklų doh.gif gerai,kad laiko neturėjau landžiot rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2014 12 23, 12:40)
tai raudonžiedė pupelė

Dėkui, dėkui... Bet man labiau rūpėjo, ar tai gliaudomoji, ar kokia kitokia pupelė. Žiedų spalva šiuo atveju nesvarbi ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Riolita.: 23 gruodžio 2014 - 20:51
,,Bėganti į dangų", tai vijoklinė. Ar gliaudomoji, ar šparaginė - jau turi būti papildomai parašyta, kaip ir žiedų spalva ir aukštis. Tiesa, šparagines irgi galima gliaudyti. Tiesiog, ruoškit kartis.
Atsakyti
Su Naujais Metais mielosios darzininkes, siandien man knisimosi diena tarp seklu, jau ziurinejau ka symet sesiu ir kone biggrin.gif
labai pasitvirtine yra burokai cilindriniai dazniausiai ZS perku, ridikeliai RoverH, agurkai Kornisonai, Dirigent, Alicante; morkos Nante , Nante2; salotas perku ankstyvas bet kokias i siltnami kad ir Nojaus; zirniai Sugar Born-nepasiteisino man; sodinsiu rukola Roket kaip ir pernai; arbuzai Zloto bWolicy F1- neuzaugo visai is daigu; ai dar seip sau buvo agurkai KrakF1 ir PolanF1 (susivyniojo, koncervavimui netinkami ir kartus buvo);
Is lauko agurku dar neauginciau SremskiF1; RaciborF1; PolanF1 ir Hokus-man jie praeita vasara nevede, mete ziedus, vaisiu derlius is siu isvardintu buvo labai nedielis; zirniai Oskar ir telephone uzmezge ankstis bet jos tokios plonos su smulkiis zirneliais viduje buvo;
beje pernai sejau sparagines kazkaip pavadinimo neuzsirasiau nekokia sekla buvo spalva geltona bet tokios apvirtos kietais siulais trukinejo-gal kazka mergaites pasiulyte is sparaginiu pupeliu skaniu veisliniu 4u.gif
na va kolkas tiek po to rasysime veliau cia kol liga visai neuzvalde, kazkaip manau ankstyvo pavasaralio sulauksime pagal tokia silta ziema; pas mane siltnamy kvieciai graziausiai zelia
Atsakyti
O kam tie kviečiai?
As labai noreciau irgi sparaginiu pupeliu, man svarbu kad apdoroyos butu minkstos
Atsakyti
QUOTE(troja3030 @ 2015 01 04, 19:05)
O kam tie kviečiai?
As labai noreciau irgi sparaginiu pupeliu, man svarbu kad apdoroyos butu minkstos

gerina dirva, pamaitna
Atsakyti
Kalbant apie morkas, kazkaip jau eile metu auginu Lange Rote, tai būna aišku viena kita ir tokia ne manekene, bet šiaip pagrinde gražios tiesios, ir normalaus dydžio.. Aišku užpraeitą sezoną pabėriau saują bele kaip kažkodėl tai turėjau mažuliukų toj vietoj, bet šiaip tikrai super ir skonis ir laikosi gerai, tiek šiaip valgymui tiek į mišraines visokias žiemai. Dabar dar turiu savų, ko su prieš tai augintom veislėm nebūdavo.

O kalbant apie tai ką norėčiau auginti ir neatrandu tai gal galit patarti noriu žiedinių kopūstų ir paprastų kopūstų vėlyvesnių. Žiedinius bandau užauginti jau nežinau gal 4 metai ir nu niekaip. Praeitą sezoną sėjau šiltnamyje užaugo gražiausi daigai išsodinau į lauką laisčiau ir prižiūrėjau mulčiavau.. bet nyko nyko ir nunyko. Taip juos mėgstu oo va nu niekaip sad.gif Gal yra kokia nelepi veislė tinkanti priemolio dirvai?
O gūžinių tai noriu arba dviejų veislių arba vienos, kad būtų gallima ir dėti į salotas ir žiemai dar stovėtų. Šiai žiemai vakavau ankstyvus, klausinėjau vyresnio amžiaus daržininkių ir vakuotojų ar galima ankstyvus vakuoti sakė vakuoja ir laikosi viskas... matyt šitoj vietoj rankos kreivos mano, nes privakavau daug, bet išmečiau gal 90 proc, nes nestovėjo visai. Būsiu dėkinga už patarimus. 4u.gif
Atsakyti