Mano drauge medikė, paklausinėjau jos apie dietas ir sportą. Sakė dietų mados ateina ir praeina, o mitybos piramidė yra esmė, tad jai niekuo nesergi(nutukimas irgi liga), laikytis jos, neviršyti kalorijų skaičiaus ir viskas bus ok. Padauginti daržovių ar vandens gali būti kenksminga inkstams, dėl to gerti tik tiek kiek norisi. O sveika per mėnesį numesti apie 2-4kg, jai didelis viršsvoris tai ir daugiau.
Pasirodo mėgstamo maisto atsisakymas ar badavimas, gali net paveikti psichiką, kelti isteriją ar skausmus! Jai žadi dietos laikytis tik pora savaičių, grįžus prie mėgstamo menių grįžs ir svoris, todėl reik keisti mitybą po truputį, be staigių šuolių su ilgalaike perspektyva.
Dėl sporto ji mano kad geriau rinktis bėgiojimą, tenisą, šokius, žygius, krepšinį, plaukimą ar kitą įdomią aktyvią veiklą, nei vėpsoti į spoto salės sienas.
Kadangi mano KMI ribose sakė kalorijų nesumažinti pagal priklausančias normas, nes badaujant gali lėtėti medžiagų apykaita ir tada svoris sunkiau kris, organizmas bus alinimas. Svoris pas visus svyruoja, dėl to sakė nepersekioti kilogramo, nes jis gali dingti ir WC