QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 04 12, 18:00)
Sveikos mergaitės

Noriu paklausti,kokį substratą ruošti cimbidžiui?Ir kaip jį persodinti,tiksliau išpainioti šaknis,nes ten tokia raizgalynė

.O gal galima tiesiog peiliu padalinti?Jis pas mane auga gal penkis metus,vidurys išplikęs,vazonas kibiro dydžio,noriu mažinti vazoną.
Pjaučiau peiliu, dieną kitą nesodinčiau, kol apdzius zaizdos, šaknų nenarpliočiau.
Papildyta:
QUOTE(On the line @ 2015 04 12, 16:14)
Noriu paklausti,skaitau, kad beveik visos rasote negalima perlieti, mano mama jas augina pastoviai vandenyje ir jos istisai zydi. Sako jos pasiima kiek reikia dregmes. Tai nuo ko cia priklauso?
Orchidėjas auginanti mirkstančias vandenyje ir išlaikyt sveikas - sakyčiau labiau sėkmės dalykas. Daugumai augintojų anksčiau ar vėliau dazniausiai tai baigiasi nupūdytom šaknim. Kas kaip mokam, tas taip auginam.

Mokam augint mirkstančias - auginkim.

Jei nemokam ar nelabai turim patirties - siūlyčiau geriau neaugint mirkstančių vandenyje, tikrai daugiau šansų neprarast augalo
Papildyta:
QUOTE(Gutjera @ 2015 04 10, 16:26)
Sveikos merginos, gal kas gali pasakyti kas atsitinka kai orchideja apima kazkoks baltas tinklelis, ale pelesis lyg ar kazkas panasaus? Ir aplink ziedus ir ant kai kuriu lapu. Kas tai galetu buti? P.S. jei ka eisiu fotkinti
Bent jau man kyla įvairių minčių, kas ten gali būti, bet nematant, galiu prašaut pro šalį. Foto tikrai padėtų