Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Dofkutis @ 2015 04 07, 13:17)
kaip manote,ar galima nupjauti,pasalinti is vazono puse saknu,kad tilptu virs vazono augantis kaklelis,pasodinti iki lapeliu

Tikrai galima mirksiukas.gif viršuje šaknys gražios, tik nupjovusi pabarstykit sutrinta anglimi arba cinamonu ir nelaistykite iš karto,kad nepradėtų pūti žaizdelių vietoje.Pas mane yra kelios senos, pamažinu šaknis ir tikrai normaliai auga ir žydi.
Kaip su kitomis, lepesnėmis rūšimis tai nežinau, bet phalaenopsius pati auginu jau daug metų, tai viską esu išbandžiusi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2015 04 07, 18:21)
Tikrai galima mirksiukas.gif  viršuje šaknys gražios, tik nupjovusi pabarstykit sutrinta anglimi arba cinamonu ir nelaistykite iš karto,kad nepradėtų pūti žaizdelių vietoje.Pas mane yra kelios senos, pamažinu šaknis ir tikrai normaliai auga ir žydi.
Kaip su kitomis, lepesnėmis rūšimis tai nežinau, bet phalaenopsius pati auginu jau daug metų, tai viską esu išbandžiusi  smile.gif

drinks_cheers.gif nupiauti saknis galima, bet reikia kad vizauliai atrodytu graziai, ziuretusi, as persodinciau ir pasodinciau iki lapeliu smile.gif
Atsakyti
[quote=Vidam,2015 04 07, 19:21]
Tikrai galima mirksiukas.gif viršuje šaknys gražios

oooo,aciu uz patvirtinima thumbup.gif ,nes niekad nemaciau,kad butu kur diskutuota ar taip daroma biggrin.gif ,o man vis norisi geles kazkaip atnaujinti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dofkutis: 08 balandžio 2015 - 10:05
Sveiki norėjau paklausti kaip būtu galima padauginiti orchidėja?
Atsakyti
QUOTE(Desinity @ 2015 04 08, 15:30)
Sveiki norėjau paklausti kaip būtu galima padauginiti orchidėja?

Dauginasi jos keikiais, jei pas jus falenopsis, pirmam psl yra info, Arba I youtube iveskit falenopsis keikis ir pamatysit kaip atrodo. mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki norėjau paklausti kaip padauginti orchidėja phaleonopsi? dėkoju už atsakyma. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Desinity @ 2015 04 08, 19:48)
Sveiki norėjau paklausti kaip padauginti orchidėja phaleonopsi? dėkoju už atsakyma. smile.gif

Paskaitykit zinute pries bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, gal kas gali pasakyti kas atsitinka kai orchideja apima kazkoks baltas tinklelis, ale pelesis lyg ar kazkas panasaus? Ir aplink ziedus ir ant kai kuriu lapu. Kas tai galetu buti? P.S. jei ka eisiu fotkinti ax.gif
Atsakyti
Noriu paklausti,skaitau, kad beveik visos rasote negalima perlieti, mano mama jas augina pastoviai vandenyje ir jos istisai zydi. Sako jos pasiima kiek reikia dregmes. Tai nuo ko cia priklauso?
Atsakyti
Sveikos mergaitės 4u.gif Noriu paklausti,kokį substratą ruošti cimbidžiui?Ir kaip jį persodinti,tiksliau išpainioti šaknis,nes ten tokia raizgalynė doh.gif.O gal galima tiesiog peiliu padalinti?Jis pas mane auga gal penkis metus,vidurys išplikęs,vazonas kibiro dydžio,noriu mažinti vazoną.
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 04 12, 18:00)
Sveikos mergaitės 4u.gif Noriu paklausti,kokį substratą ruošti cimbidžiui?Ir kaip jį persodinti,tiksliau išpainioti šaknis,nes ten tokia raizgalynė doh.gif.O gal galima tiesiog peiliu padalinti?Jis pas mane auga gal penkis metus,vidurys išplikęs,vazonas kibiro dydžio,noriu mažinti vazoną.

Pjaučiau peiliu, dieną kitą nesodinčiau, kol apdzius zaizdos, šaknų nenarpliočiau.
Papildyta:
QUOTE(On the line @ 2015 04 12, 16:14)
Noriu paklausti,skaitau, kad beveik visos rasote negalima perlieti, mano mama jas augina pastoviai vandenyje ir jos istisai zydi. Sako jos pasiima kiek reikia dregmes. Tai nuo ko cia priklauso?

Orchidėjas auginanti mirkstančias vandenyje ir išlaikyt sveikas - sakyčiau labiau sėkmės dalykas. Daugumai augintojų anksčiau ar vėliau dazniausiai tai baigiasi nupūdytom šaknim. Kas kaip mokam, tas taip auginam. smile.gif Mokam augint mirkstančias - auginkim. smile.gif Jei nemokam ar nelabai turim patirties - siūlyčiau geriau neaugint mirkstančių vandenyje, tikrai daugiau šansų neprarast augalo 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Gutjera @ 2015 04 10, 16:26)
Sveikos merginos, gal kas gali pasakyti kas atsitinka kai orchideja apima kazkoks baltas tinklelis, ale pelesis lyg ar kazkas panasaus? Ir aplink ziedus ir ant kai kuriu lapu. Kas tai galetu buti? P.S. jei ka eisiu fotkinti  ax.gif

Bent jau man kyla įvairių minčių, kas ten gali būti, bet nematant, galiu prašaut pro šalį. Foto tikrai padėtų 4u.gif
Atsakyti
Sveiki visi 4u.gif

Norėjau paklausti patarimo, gal kas nors žinote, kas čia kimba prie lapų? Atsiranda tokie mažyčiai taškiukai, nenusivalo, po truputį jų daugėja... Kaip kovoti?

Atsakyti